Det riskfyllda jobbet som fotograf

Ibland funderar jag, såklart & säkert som de flesta andra, på vad jag vill bli, vad jag vill göra med mitt liv. Ett intresse är ju att fota, och under året på Ålsta fick jag upp intresset för att fota sport, det hände inte så många gånger, men det var väldigt roligt.

Igår blev en fotograf träffad i ögat av en hockeypuck, det är galet läskigt och jag vet inte vad jag ska tänka & känna. Visst är det lite avskräckande, men man vet ju att risken finns. Det hände under en Timrå-match och det var en fotograf från Dagbladet. Läs mer
här & här.

Vad tänker ni om det här?

Årets vänner

Jag har tänkt mig att, till och med nyårsafton, göra en lista om dagen på minnesvärda saker från det gågna året. För att se gamla listor, titta under kategorin "barndom & minnen".Idag listar årets vänner:

Årets saknad
: Marielle, först var jag i Norrland och saknade henne, sen åkte hon till Thailand och jag saknar henne ännu mer! Men vi fick i alla fall sommaren och en stor del av hösten tillsammans!

Årets nyvunna
: Olof, visst har vi känt varandra förut, men inte som nu. Vi har blivit otroligt goda vänner under året som varit!

Årets vuxenpoäng
: Pillan, hon köpte lägenhet och skaffade jobb, hur vuxet är inte det?

Årets ragg
: Ja, det måste ju bara vara killen från Kongo (nivet, han som var jättesvart) eller möjligtvis Burundianen (hur lyckas jag?)!

Årets grabb
: Adrian har jag ju hängt med till och från ända sen i mars, så det kan väl inte vara någon annan!

Årets internetbekantskap
: Anna, hon är nog den enda jag känt från internet som jag träffat för första gången iår och jag gillar verkligen den tjejen!

Årets beroendeperson
: Julia, jag vet ingen som slutat röka så många gånger som hon t ex. Hon är också den som fick kaffeskälvningar efter att ha druckit 8 koppar innan lunch (fast det kanske inte var iår?)

Årets bloggare
: Pelle såklart, han har verkligen arbetat sig uppåt i bloggvärlden det här året!

Årets norrlänning
: Anna! Hon är så galet mycket norrlänning, i alla fall för mig, haha!

Årets skratt
: Thomas, hans humor är alltid på topp och jag skrattar sällan så mycket som jag gör när jag är med honom!

Årets underhållare
: Per, han ÄR ju mr Underhållning, bjuda på sig själv det kan han i alla fall!

Årets återfunna: Emelie Liljedahl, vi sågs igen, länge sen sist! Dock bara en gång nu i höstas, men det blir nog mer!

Årets politiska
: Stefan, han har även fått mig att tänka till lite titt som tätt, han är bra & smart och skriver grymt!

Årets respektingivande
: Tommy, som sagt - han skulle kunna få mig att göra nästan vad som helst, jag tror på allt han säger!

Årets party
: Susanna, vill man till Ankan vet man i alla fall att man kan lita på henne!

Årets flytt
: Helle drog till Jönköping, det är tomt hemma utan henne!

Årets utvandrare
: Emelie & Olof som flyttat till Köpenhamn, långt bort men skoj att hälsa på!

Årets skåning
: Kristina, som jag alltid har sagt behöver jag lite skånska i min vardag och i alla fall fram till maj kunde Kristina ge mig det!

Årets kontakttappande
: Stefan & jag har haft alldeles för lite kontakt under en stor del av året, det är tråkigt och ska förhoppningsvis bli mycket bättre under året som kommer!

Årets coolaste
: Sara, hon gillar bra musik och har en snygg lägenhet, hon vill rädda världen och så vidare, visst är hon cool?

Nyårsafton, på tåget

Igår var jag & Adrian på bio, vi såg Yes Man, den var skojig & bra och tjejen var otroligt söt!

Idag är det nyårsafton, kära vänner! Jag åker tåg, är i Hallsberg nu (alltså påväg till Stockholm). Ikväll blir det Debaser och middag hos Benjamin, ska bli trevligt! Vad gör ni själva ikväll?

Skare vara pepp så ska det och holländska är väl ändå ett väldigt fint språk?

Jag har ändrat mig, det här är årets låt, alla kategorier!


Jag är för övrigt i Kalstad nu, imorgon åker jag til Stockholm. Har varit på bio ikväll, hör av mig på tåget imorgon, hej!

På g!

Minns ni träningsdagboken jag pratade om? Var det någon som blev medlem där? Bli vän med mig, vettja, jag heter moeller om jag inte missminner mig.
I alla fall, här är min träning so far, säg att jag är duktig, för det tycker jag själv att jag är!


Något nytt? Ett nytt år och planer som är nyare än tanken på att det är nyår.

Döm av rubriken; Jag är smått förvirrad!

Nu är det i alla fall spikat, jag ska åka till Stockholm imorgon och fira nyår. Jag vet inte riktigt vad som kommer hända, men det börjar med middag hos Benjamin och deltar gör åtminstone jag, Julia, Benjamin och Stefan, antagligen även Sara och kanske Thomas + flickvän och möjligtvis Julias bror + flickvän.
Ja, som ni förstår är saker och ting inte helt hundra ens här. Och vad händer sen? Vi har ju pratat om att se Familjen på Debaser, Benjamin verkar inte så sugen på det, men jag är å andra sidan inte särskilt sugen på att åka till Skansen och se Jan Malmsjö läsa en dikt och ringa i en klocka (mamma trodde inte heller det skulle vara särskilt intressant).
Jag vet dock att jag vill att min kväll ska inkludera alkohol, vänner och dans, gärna lite fina fyrverkerier också, men det är inget måste.

Vad ska ni göra på nyår? Är det någon som har något tips på annat att sysselsätta sig med i Stockholm i nyårsnatten?

Årets musik

Jag har tänkt mig att, till och med nyårsafton, göra en lista om dagen på minnesvärda saker från det gågna året. För att se gamla listor, titta under kategorin "barndom & minnen".Idag är det fokus på Årets Musik:

Årets soloartist: Markus Krunegård, jag gillar hans låtar och de sätter sig på hjärnan, mer än så kan man väl inte begära?

Årets låt: Nej, jag tror inte jag klarar det här. Det kan vara Håkans Tro & Tvivel, det kan vara någon med Hello Saferide (jag vet inte vilken, för många att välja på) och det kan vara någon med Hästpojken eller Markus Krunegård, det finns för mycket för att jag ska kunna säga en helt enkelt, jag är tråkig - jag vet!

Årets insikt: Att Veronica Maggio faktiskt är bra, jag vägrade inse det, men nu har jag till och med beställt hennes skiva. Jag var nog mest bara trotsig mot Pelle.

Årets återkomst: Hello Saferide, har lämnat Säkert! bakom sig och kommit tillbaka på engelska, det är fint och bra och bättre än Annika blir det väldigt sällan! Nivet, hon HAR faktiskt känt varje känsla man kan känna, det är jag säker på!

Årets trallvänligaste: Miss Li - Ba Ba Ba, men den är nog inte från iår, eller? Jag har i alla fall trallat mycket på den, så det duger väl?

Årets "alltid-lika-bra"
: Håkan Hellström, ni kan redan det här, ni vet att jag älskar honom! Och För Sent För Edelweiss är inget undantag!

Årets duo: Hästpojken, så många fina låtar, två fina grabbar, helt i min smak! Låten Lena 60 är värd att kolla upp lite extra, förresten!

Årets nykomling: Joel Alme, för han är väl ny va? Bra är han i alla fall, trots att jag fått höra att han låter lite som en ko.

Årets liveakt: Bob Hund, ja det där kan ni också redan, röjet osv.

Årets återupptäckt: Johnossi, det var länge sen jag lyssnade på dem, men deras nya är grymt bra! Tack igen för tipset, Tommy!

Årets finaste skiva: Anna Ternheim - Leaving on a mayday, oj så vackert. Och skivan med Sinatra-covers förhöjer allt ännu mer!

Årets dansanta: Familjen, såklart!

Årets skiva: Oj, vad svårt. Men det måste nog bli Hästpojkens Caligula, det är i alla fall den jag lyssnat i särklass mest på, och totalt sett är det nog flest bra låtar. Tvåa borde Hello Saferides More Modern Short Stories From...

Jag vet inte om tjusningen egentligen ligger i att spendera, i att äga eller i att ha något fint att lyssna på, men jag tycker om att köpa skivor.

Ojdå, det det började visst sprätta lite i spenderarnerven, jag kunde inte stå emot utan gjorde ett utkast till en skivbeställning på CDON, jag måste ju utnyttja de 100 kr jag har i rabatt där innan december tar slut och beställer man kan man ju lika gärna göra det ordentligt (det är mot mina principer att beställa för mindre än gränsen för fraktfritt, t ex). Okej, jag skickar inte iväg beställningen förrän imorgon, för jag vet att jag har några lappar med skivor jag borde köpa, men har glömt dem på kontoret, så jag får kolla det imorgon!

Eller äsch, jag beställer ändå, så noga är det inte, jag kan beställa de andra en annan dag! Här är min beställning:


(I ordning: Timo Räisänen, Kent, Hästpojken, billig bok på specialerbjudande, Joel Alme, Rabatt, Dexy's Midnight Runners som jag slarvat bort, Veronica Maggio som jag plötsligt insett att jag visst gillar, Jason Mraz bara för att vara lite löjlig)

Årets random

Jag har tänkt mig att, till och med nyårsafton, göra en lista om dagen på minnesvärda saker från det gågna året.Idag bjuder jag på Årets random:

Årets citat
: "Jag har hånglat med en man från Kongo, han var jättesvart!", sagt av mig efter en hård utekväll i Sundsvall i januari. Alternativt Saras "Jag vill bli fylld ikväll!" på Glacialen i februari.

Årets fylla
: Vemdalen, lätt Vemdalen! Den kvällen jag blev jättefull, tog en taxi hem själv och inte lyckades låsa upp dörren till stugan, ringde till någon (Julia?) och sa att jag skulle försöka komma in i andra stugan annars skulle jag väl somna i en snödriva, det var nog bortåt -20°, de blev oroliga och när de kom tillbaka var stugan upplåst men jag var inte där. Jag hade gått till den andra stugan och lyckats hitta deras gömda nyckel, låsa upp hos dem och lägga mig i soffan där Mathias egentligen skulle sova. (Behöver jag nämna att jag, på morgonen, hade sisådär 24 missade samtal i mobilen?)

Årets sexuella upplevelse
: Ha! Det trodde ni va? Att jag tänker dela med mig av det här? Nejni, det kan ni se er i stjärnorna efter! Men ni får gärna lägga en kommentar och gissa vad ni tror att det kan vara!

Årets sjukdom
: Den är hård, och det blir en delad förstaplats mellan Skabb och Blindtarmsinflammation. Skabb smittar förvisso, det gör inte blindtarmsinflammation, men skabb håller en inte hemma från jobb/skola, så det är svårt att avgöra!

Årets politiska
: FRA/IPRED, hur skulle det kunna vara något annat?

Årets nyvalde ledare
: Även här en väldigt jämn kamp mellan herr ny President i USA och herr ny VD på KRAV, det är en jämn kamp men i det långa loppet tror jag att jag egentligen är mer intresserad av det faktum att Lars Nellmer tillsatts som ny VD på KRAV, Obama - släng dig i väggen!

Årets tekniska leksak
: Min älskade MacBook, förklaring lär knappast behövas!

Årets tidning: Motboken, lätt att det är Motboken, hur kan man inte älska saker som: "Veckans outfit från Erikshjälpen", "Bildjournalisternas inavlade kärleksbarn" och Stefans bild på honom & David Hasselhof. För att inte prata om alla snygga vimmelbilder!

Årets dryck
: Det står mellan bubbel (nivet, Kent-efterfesterna kräver sitt bubbel! och att steka på Ankan är alltid skoj) och jäger (hur kan man inte gilla en redig jägershot?).

Nyårsplanering

Eftersom jag pratat med Julia i telefon idag, planerat nyår och blivit otroligt sugen på att gå på Debaser (se förra inlägget) så kom jag på att jag skulle testa en klänning jag funderat på att ha, många har sett klänningen förr, den är ingen nyhet, men jag tänkte piffa upp den lite med ett skärp eller så (hittar dock inget passande så funderar på att hälsa på mormor och se om hon har något, alternativt köpa). Dessutom är det bortåt ett år sen jag använde den sist, så jag känner att det är okej ändå!
I alla fall, jag har traskat runt i den här hemma i en timme eller så, nöjd över att den är snygg och att jag faktiskt kan ha den utan bh.


Söndagsmys

Nu sitter jag och dricker varm choklad, det är otroligt gott och var otroligt länge sen sist (kanske någon gång förra vintern - typ lucia?)! God varm choklad, det är min pappa som lärt mig, fast han får vara med när jag gör nu också.

Igår var jag, pappa, bror + flickvän ute på en promenad och råkade hamna långt in i skogen, jag var (i alla fall enligt pappa) mer vilsen än jag erkände, det jag sa var norr sa pappa var österut (eller tvärtom), han sa att vägen var åt motsatt håll mot vad jag sa. Jag lät pappa bestämma och vi gick åt det håll han ville (självklart uppför en ravin - ingen stig här inte!), och när vi kom rätt tyckte jag att jag hela tiden haft koll! Vilse? Jag? Näää!
När vi var påväg hem igen blev det kallt, jag frös och sa till pappa att om det var eld i spisen skulle vi göra varm choklad, självklart var det ingen eld i spisen så vi fick inte värma oss med någon choklad, men idag tvingade jag mamma att tända i spisen så jag kunde få min choklad och det var det verkligen värt, jättegott!

Nu ska jag strax duscha och sen testa en klänning som jag kanske ska ha på nyår? Det blir förresten antagligen Stockholm på nyår och blir det det blir det nog
Debaser Medis & Familjen - skoj skoj!

Lena goes 70-tal

Igår hittade jag, genom Emma, ett roligt stiltest. Okej, jag erkänner att jag gjorde det tre gånger innan jag kom fram till följande resultat, men det var det första som jag tyckte passade mig, de jag fick fram innan var inte alls jag, men det här är väl ändå jag, eller vad säger ni?
Vill ni också göra testet? Gör det här.

Årets musikhändelser

Jag har tänkt mig att, till och med nyårsafton, göra en lista om dagen på minnesvärda saker från det gågna året.


Idag handlar det om Årets musikhändelser:

Årets festival
: Jag var knappt på någon festival den här sommaren, så jag måste säga Arvikafestivalen, där jag bara var en kväll. Men, jag såg Håkan och jag såg Firefox AK och några andra fina, så det var väldigt trevligt. Jag åkte dit för Håkan och Håkan gav mig vad jag ville ha!

Årets röjigaste konsert
: Jag sa det igår, men det tål att sägas igen: Bob Hund på Popaganda var något av det roligaste jag varit med om!

Årets finaste: Håkan i Stockholm med Marielle i våras. Jag vet inte om det fina ligger i Håkan eller i faktumet att jag var där med Marielle, men det spelar absolut ingen roll!

Årets bästa arrangemang
: Winnerbäcks sommarturné, de var i Ransäter, ett så otroligt bra ställe för den typen av arrangemang. Winnerbäck var jättebra, Emil var finare än finast, Maia och Miss Li var hur bra som helst och det var massa ekologiskt och rättvisemärkt och jag var otroligt lycklig.

Årets sämsta: Asta Kask i Sundsvall, det var röjigt och skoj, men det är aldrig lika kul när man inte kan musiken och låtarna. Jag saknade alkoholserveringen (det var ju punk, för fan!) och min klack på skon hade gått av. Men, jag fyllde 20 och kvällen avslutades på ett hotell med att stjäla puffar. Men ändå, sämre än såhär blev det aldrig!

Årets miss
: När Markus Krunegård spelade i Karlstad - jag borde ha varit där, men istället satt jag bara hemma, varför? Jag vet inte.

Årets gladaste ögonblick: Här skulle jag vilja skriva om ögonkontakt med en het man på en sjukt bra konsert och hur glad jag blir över att så snygga män gillar så bra musik, men något sådant har inte hänt iår så därför får det bli från en konsert jag redan nämnt: Håkan Hellström i Stockholm, när jag & Marielle dansade till Kom Igen Lena, då var vi lyckligare än lyckligast.

Svart som natten

Fråga mig inte vad jag gör vaken nu, men jag hade svårt att sova och fick ett sms som bad mig komma in på msn. Ja, så svag är jag. Msn är här, internet är dödare än någonsin och jag hade tänkt ta mig ur sängen minst 5 timmar tidigare imorgon än jag gjorde idag.

Ja, jag underhåller mig med att spela Peggle så länge, mitt favoritspel för närvarande. Jag har intsett att jag är beroende, på samma sätt som jag varit av tetris i perioder. När jag tittar på tv med subtitles ser jag pegglebollen studsa på bokstäverna, när ser någon äta mat ser jag bollen studsa mellan matbitarna på tallriken. Ja, det är i alla fall vad jag kallar beroende.Okej, jag glömde säga att denna någon hade något väldigt viktigt att berätta, så viktigt att han inte har tid att berätta det utan istället borstar tänderna just nu (snart låter jag det vara och somnar).

Årets händelser

Jag har tänkt mig att, till och med nyårsafton, göra en lista om dagen på minnesvärda saker från det gågna året.


Jag börjar idag med Årets händelser:


Årets fest: Glacialen i februari, den festen var allt vad en fest bör vara och innehöll allt en fest bör innhålla, vi snodde hamburgare och vi festade i stugan, vi var vakna galet sent, hade Kentefterfest med sprudlande vin och drack sparris-kaffe. Vi var fulla, vi spelade rundpingis klockan 7 på morgonen i gympasalen och alla var där, hur roligt som helst!

Årets tråkigaste
: Att flytta från Ålsta i maj, det var det bästa året i mitt liv, och jag saknar alla otroligt mycket, det är trist att ha flyttat hem igen, Ålsta passade mig som handen i handsken, helt enkelt!

Årets stöld: Puffen Tommy stal på ett hotell i Sundsvall på min 20-årsdag i februari, det var världens kupp, det var hur roligt som helst och puffen? Ja, den står här bredvid min säng! Jag vill dessutom påpeka att puffen inte är någon liten sak utan mer än en halvmeter hög, en meter bred och väger ganska ordentligt mycket, egentligen är det en puff med pallkaraktär.

Årets konsert: Bob Hund på Popaganda i Augusti, det var så otroligt röjigt och så otroligt bra, Bob Hund måste verkligen vara sveriges absolut bästa liveband!

Årets come-together/återförening
: Ålstaskivan i Värmland i september. Ungefär tio personer från Ålsta kom hit till mig & mitt gästhus i de värmländska skogarna, styrde kräftskiva och var fulla och glada, vi kunde ju inte vara sämre än att vi drack bubbel och lyssnade på Kent mitt i natten även den här gången!

Årets resa: Här är två resor nominerade: Vemdalen i Januari, för att det var så otroligt roligt att gå åka skidor och för att vi hade galet roliga fester, samt Riga i December, för att det är familjens första semester på tre år och det var en väldigt fin stad och en härlig helg.

Årets påhälsning
: När jag åkte till Emelie i Köpenhamn och hälsade på henne & Olof en helg i oktober. Emelie firade sin 20-årsdag och jag stukade fötterna.

Årets finaste
: Daniel & Christinas bröllop på ett norrländskt fjäll i juli, det var otroligt vackert, 50 meter från snögränsen och världens finaste väder.

En lördag alldeles utan ork, men med fina minnen från dagis

Inatt drömde jag om mitt dagis, jag gick på dagis igen och var sisådär tre år. Dock var tankeverksamheten ungefär som min nuvarande och jag vet inte om det säger mest om hur jag tänkte som treåring eller hur jag tänker idag. Det var fint, och i drömmen fanns också clementiner, fina fröknar, gamla dagiskompisar, våra åkrar, god mat, hemmet och jag som var minst & för liten för att följa med på utflykt (men bara för att jag var ensam om att vara så liten fick jag följa med ändå).

Det var en fin dröm och när jag vaknade kom jag att tänka på att dagis nog ändå var höjdpunkten i mitt liv, i alla fall innan Ålsta. Jag saknar båda delarna!
Mitt dagis hette förresten Buskryddan och var ett föräldrakooperativ, vi kallade det Busis. (jag tänkte jag skulle länka en artikel om mitt dagis, men det verkar vara något fel på Värmlands Folkblads hemsida eller så, så det funkar inte)


I alla fall, ibland kan man verkligen önska att man gick på dagis igen. Idag känns det lite så, jag har så mycket att tänka på, jag borde jobba lite (har alldeles för få timmar i december) och jag skulle gärna gå en lång promenad om jag bara hade lite ork. Jag bör ta tag i mig själv och duscha, men för att göra det måste jag först orka ta mig ur sängen (jag var uppe förut och åt två smörgåsar, men sen la jag mig igen). Och jag känner mig stressad över nyår, vad händer? Var ska vi vara? Vad ska vi göra? Vad ska jag ha på mig? Jag har ingen aning om någonting, men heller ingen ork att ta tag i saker - det är rätt illa!

Min ork är alltså ganska obefintlig idag, jag kanske ska börja med att duscha och lägga lite pussel och se om den smyger tillbaka.


Hur ett beroende kan ta slut eller hur allt det fina suddas ut

Jag känner mig otroligt tom.
Jag ska erkänna, jag har utvecklat ett beroende under hösten/vintern. Det beroendet heter Sex & The City. Men, ikväll såg jag sista avsnittet på sista säsongen. Vad ska jag göra nu? Såklart att det finns andra serier, men jag har aldrig lyckats fastna på det här sättet. Serier är egentligen inte riktigt min grej, men här hemma i höstmörkret har Carrie & brudarna verkligen varit fina att ha. Såklart att jag kan titta om, men det är ju aldrig lika roligt en andra gång. Då vet man redan vad som händer, vem som får vem, hur det tar slut. Ja, ni vet.
Varför just Sex & The City? Jag vet inte, men fastnat har jag, och nu när det är slut känner jag mig lika tom som en urlapad kattskål eller en oanvänd konsumkasse. Fattar ni poängen? Det känns liksom lite meningslöst, jag måste hitta ett nytt sätt att stimulera mig själv om nätterna, jag måste hitta en ny ursäkt för att vara vaken till 2 trots att jag ska upp och jobba (vilket jag, tack och lov, inte ska imorgon).
Jag vet inte vad jag vill med det här, kanske att någon (Pelle?) ska föreslå mig någon ny serie att fastna vid, men jag är inte riktigt redo för att gå vidare än, tror jag. Jag ska tänka på saken.

Tom var ordet, och tomt är internet! Inte en blogg på 3 timmar och allt är tomt och tråkigt, som jag, som mappen med osedda avsnitt med Sex & The City. God natt

Tjusningen med att gå till Parken i Munkfors på juldagen

Jag var på parken i Munkfors igår, jag kan väl inte direkt hävda att det är mitt favorituteställe (jag menar, Ankan - släng dig i väggen!), men med all heder vill jag ändå säga att på en ort som Munkfors är det precis vad man kan önska sig. Jag menar, parken i Munkfors är som en samlingsplats och går man dit på juldagen kan man absolut vänta sig att se många kända ansikten. Juldagen är ju hemvändarnas kväll, kvällen då man ska återse gamla kända ansikten och fråga alla vad de gör nu för tiden. Och sånt är ju alltid roligt på små hålor, hålor där det bara finns ett ställe att gå till - så man kan vara säker på att träffa alla, vare sig man vill det eller inte.

Jag skulle säga att det var mycket folk på parken igår, många kända ansikten, men ändå mest såna som det var roligt att se. Jag skulle inte säga att jag såg någon som var en sån typisk som jag tycker är jobbig att träffa. Visst att det var lite folk jag inte kände mig helt bekväm med, men inte värre än så.

På parken i Munkfors kan man träffa både Helena, hennes lillasyster och deras mamma, bara det säger väl hur stor målgrupp de har, det är många som är långt över min ålder, längre än jag är van, men det är roligt som omväxling. Dessutom är det ju de som nyss fyllt arton, och man blir alltid lika chockad över hur små de är och hur stora alla de små barnen här hemifrån blivit (trots att det inte var någon evighet sen jag själv var arton). På parken kan man träffa gamla klasskamrater eller folk man aldrig gillat, man kan träffa barndomskompisar och man kan passa på att hälsa på alla man känt under sin uppväxt. Jag gjorde ett väldigt selektivt urval där jag bland annat diskuterade palestinasjalar med Krille och fick höra av Lilie, som tydligen läst min blogg, att jag skriver bra.
Det känns som att jag får höra saker om min blogg på varje fest jag går på, igår pratade Lilie om mitt skrivande och Krille om mitt ihärdiga länkande hit från Facebook. När jag var i Stockholm fick jag höra att det inte är någon mening att jag berättar saker längre, för alla vet redan allt från min blogg.

Men, jag hade i vilket fall som helst skoj på parken igår. Även om jag inte har någon aning om var Thomas tog vägen när vi gått hem till Helle (han var med in, men sen försvann han), och trots att Helle kom och la sig tätt intill mig vid halv 5 på morgonen när jag låg och sov, hon hade varit ute över 2 timmar och var minst sagt kall.

Ja, juldagen är hemvändarnas kväll och kvällen man träffar många kända gamla ansikten. Det gjorde jag, och jag har ju verkligen vänt hem.

Juldagsdags

Nu är det dags för juldagen & alla dess bestyr, om 40 min åker vi till Molkom & min farbror där vi ska spendera hela dagen med pappas släkt, sen drar jag till Helle & ikväll blir det fest. Det är min dag, det.

Jag har inte tid att uppdatera er mer än så, men gårdagen var fin & trevlig!Jag vill också passa på att svara på en kommentar jag fick runt 3-tiden inatt:

infokomp om Julklappsrim 2008:
hahaha är du seriös eller ?

Ja, såklart jag är seriös, varför skulle jag inte vara det? Tack för kommentaren i alla fall, vem du nu är.
Jag antar att det är någon jag vet vem det är, då min gymnasieskola hette infokomp, men inte trodde jag folk därifrån läste min blogg, det är ju roligt att höra. Tack för intresset, nu ska jag duscha!

Julklappsrim 2008

Iår la jag inte så mycket krut på inslagningarna av mina paket (trots att det bara är två paket och trots att jag ÄLSKAR att slå in paket snyggt, det är bland det roligaste jag vet!), därför tänkte jag att jag skulle lägga ner mig lite extra på mina julklappsrim. Det är inte heller fler än tre, men här ska ni få höra dem, så kan ni ju gissa på vad de innehåller!


Eftersom ni är två som får dela på en
orkar jag inte skriva det här igen,
ni får alltså dela som mor & son,
även på lappen - men det är absolut inget hån!
Bjud den ni vill, varsin person,
och lyssna på allehanda lockande ton.
Fin musik från hennes ljuva stämma,
och namnet - lika vanligt som Emma!"Hejsan hoppsan fallerallera,
när julen kommer ska varenda unge vara gla'! "
Det är alltså barnen man ska glädja,
då behöver jag inte till er vädja
att glädjas å andras vägnar till jul
kanske inte är full lika kul,
men ni kan i alla fall med gott samvete
tänka att pengarna gått till annat än barnarbete!Du har många starka sinnen,
men kanske lite för få minnen.
Det är dags att bygga upp en bank,
men den lagrar inte en enda stank,
dock inte heller en god lukt,
men i alla fall mången fin frukt.
Att lagra, spara och så
är väldigt roligt, men hej och hå!
Akta så du dit inte förtar
och glömmer sudda på för många dar!
Även detta minne kan ta slut,
det är inte en ny superhjärna - andas ut!Så, vad tror ni dessa tre julklappar innehåller? Gissa på, rätta svaren kommer en annan gång! Nu ska jag gå och umgås med den hysteriska familjen som stressar och tjatar om att det måsta ätas - själv är jag fortfarande mätt efter grötfrukosten!

De säger att ett gott skratt förlänger livet

Jag ringde till min bästa vän i Thailand nyss, för att önska god jul och tacka för den finfina julklappen jag fick av henne. Det var en väska, i Thaistuk, en snygg tygväska - stor och i flera färger och mönster, en riktigt mysig väska!

I alla fall, jag ringde henne och det var en fnurra på tråden, vi hörde inte varandra så väldigt väl utan det sprakade och brakade en hel del. Vi lyckades väl i alla fall uppdatera oss lite och tacka för julklapparna, men så skulle Marielle berätta om en julfest med jobbet ikväll och hon sa att de fått sy upp varsin klänning hos en skräddare till festen. Jag sa "Då blir du fin!" och Marielle hörde inte alls vad jag sa. Jag sa det om igen säkert 20 gånger och tillslut var allt så virrigt att hon trodde jag sagt "Vill du höra något kul? Du blir ful!", jag försökte säga hur många gånger som helst men det var svårt att få fram. Just ordet "fin" verkade telefonen censurera helt och hållet. Jag försökte mig på en annan lösning och sa "nej, motsatsen till ful" och fick tillbaka något som jag tyckte lät som "julklappen?". Ja, ni kan ju förstå att det var ett ganska virrigt samtal, men som Marielle också sa så är det väl antagligen så vi kommer låta när vi är sisådär 80 år och försöker föra en konversation med varandra. Ja, bara 60 år kvar! Haha

Skrattade mycket gjorde vi i alla fall, och det var så underbart härligt att få höra sin bästa väns skratt igen, det var så länge sen. Och det samtalet höjde verkligen min julafton, jag kommer vara glad hela dagen!

Och Marielle, jag saknar dig!

Julkalender - 24 december

God jul kära vänner!

Hela morgonen har jag gått och nynnat på den här låten, jag har inte sjungit den på jättelänge, men den är ju faktiskt väldigt bra. Men jag måste erkänna att jag inte ens kom ihåg refrengen, jag kunde bara de första två raderna. Därför letade jag upp någon som faktiskt kunde sjunga den och hittade Amy Diamond, jag kan inte påstå att jag är världens fan av henne, men den här låten var hon verkligen perfekt för, eller vad tycker ni?Härmed vill jag alltså önska er en riktigt god jul & en trevlig dag!

Julkalender - 23 december

Idag är det dags för ytterligare lite julstämning här på bloggen. För är det jul snart så är det!


Här kommer lite bilder på hur julstöket hos familjerna Möller-Göransson & Rundgren-Örjavik går till.

Här bakar vi julgodis för fullt, med massa ingredienser och personlig kreativitet blir det skapelser som ingen vet vad det är för något, och svårare att urskilja blir det när allt doppats i blockchoklad!


Det där med att välja julgran är inte alltid så lätt, vår gran är nog den fulaste någonsin iår. Dock glömde jag ta kort på den efter vi klätt den färdigt, så ni får nöja er med vår sneda & fula gran med endast ljus samt den färdigklädda hos Rundgren-Örjavik. Men självklart också några bilder från skörden, tack Kajsa (som jag snott dem av).

Julefriden som återställs och hur viktigt det är för oss med traditioner

Min familj är galet traditionsenliga när det gäller julen. Jag tänkte att ni skulle få en liten inblick i vårt julfirande.

Det börjar redan flera dagar innan (iår på söndagen) då vi (för det mesta jag, Valdemar, Kolbjörn & Gunne) går ut i skogen och hugger två granar, en till vardera huset.

Sisådär två kvällar innan själva julafton (ja, det var igår kväll) bakar vi julgodis. Det går till som så att vi laddar upp med massa mandelmassa, nougat, nötter, russin, amaretto & cointreau, marmelad-gelekulor och så vidare. Sen får alla göra vad de vill av detta och därefter doppar vi allt i smält blockchoklad. Till detta dricker vi också en ansenlig mängd glögg, det är liksom det som är glöggens kväll i vårt hus. Detta sker alltid hemma hos oss också. 

Dagen innan julafton är det mycket stök, pappa skurar golvet och på kvällen klär vi granen. Vi klär vår och Kari, Gunne & Kolbjörn sin. Vi brukar alltid gå bort till dem och titta på deras, men de ser aldrig vår förrän på själva julafton. Den här dagen äter vi alltid spaghetti & köttfärssås dessutom. Detta tillagat hemma hos oss, av pappa. På kvällen kokar pappa också risgrynsgröten som ska ätas på julaftonsmorgonen.

Julafton börjar runt 8.30 då vi äter gröt, alla (i alla fall jag och möjligtvis Valdemar) springer runt och är rätt hypade, sätter på julmusik på hög volym (även det jag, och företrädesvis Juligen av JustD då det är familjens favoritlåt - den ska alltid spelas när...), Kari, Gunne, Kolbjörn och övriga inblandade (såsom mormor och Kolbjörns farmor, t ex) kommer för att äta julgröt. De inspekterar vår gran och det blri fullt liv, massa folk och mycket gröt. Därefter är det lugnt, mat förbereds hemma hos Kari & Gunne, vi andra (som inte lägger oss i maten mer än när vi blir ombedda) ligger på soffan och läser jultidningar. Detta fortgår tills klockan är runt 14 och det är dags att äta mat. Detta görs också hos Kari & Gunne, där vi hänger större delen av julafton. Vi äter och äter och sen plötsligt ska det ses på Kalle Anka. Mormor somnar först, sen pappa, kanske mamma, Gunne tröttnar, Kari lägger sig på köksgolvet, Kolbjörn och jag leker och bråkar, Valdemar vill se på tv.
Därefter är det dags för julklapparna. Det går till som så att någon utser sig själv till julklappsutdelare (typ jag), och tar ett paket, läser på det och ger det till den det är till. Den öppnar och alla tittar och sen tar vi nästa paket. Eftersom vi är väldigt många brukar det här ta väldigt lång tid, eftersom vi alltid bara öppnar ett paket i taget. Sen kan det hända att man hinner se på Karl-Bertil Jonsson (vi har väl tur om vi är klara med julklapparna tills dess) och sen är alla helt slut och det är ännu mer slut på traditioner för dagen.

På juldagen (fast ibland har det hänt att det varit annansagen) åker vi alltid till min farbror i Molkom, där är farmor, farbröder och annan släkt på pappas sida. Ankomsten firas med fika, sju sorters kakor - där strassburgarna (jag har inte en susning hur det stavas) är den allmänna favoriten. Sen hänger vi, vi spelar spel och folk förbereder maten. Vi, från Torfolk, har alltid med oss ett epsl för året, nytt spel varje år. Sen är det julmat igen, dock inte fullt lika traditionellt, på detta julbord finns både ris och currygryta! Sen är vi trötta och sega, folk sover ett tag. Ibland kanske det händer att vi spelar spel efter maten istället för innan? Jag minns inte så väl.
Dock är den viktigaste traditionen i Molkom den årliga vadslagningen, vi skriver en lista och alla ska gissa på vad Dollarkursen, Eurokursen, Bensinpriset (95 oktan på OKQ8 i Molkom) samt Temperaturen utanför farbrors köksfönster kommer vara året därpå. Vi utser vinnare från året innan (insatsen är att man betalar vad det är värt, är Euron på 11 kr ska den som vinner den vadslagningen få 11 kr från alla andra, fast oftast jämnar vi ut allt till 10 kr per vadslagning) också.

Så, vad tror ni? Vad ska man gissa på? Vad kommer Dollarn & Euron ligga på om ett år? Hur kallt kommer det vara i Molkom? Vad kostar bensinen?

Dock var det nära att julefriden blev störd iår, då mormor inte fick färdtjänst från Karlstad förrän 14! SKANDAL! Det skulle innebära att vi skulle få äta julmat efter Kalle Anka (för vi kan ju inte skippa det) och då blir ju hela dagen alldeles rubbad. Men, tack & lov, Kolbjörn ska ändå skjutsa ner Kajsa till stan, så han tar mormor med sig hem! Julefriden har återställts % allt är frid och fröjd!

Dan före dopparedan, med vörtbrödslycka.

Vi har en bagare i trakten, Lars heter han, Bagar-Lars. Han har ett vedugnsbageri, Höge Vedugnsbageri, och bakar bröd som säljs i Gustafsons Skafferi. Lars bröd är väldigt gott, fast i perioder kan jag tröttna lite på det då vi nästan aldrig har något annat hemma.
Lars är dock en väldigt snäll man, nu runt jul har han bakat vörtbröd och jag älskar verkligen vört. Men olyckligtvis nog tycker jag inte alls om torkad frukt, såsom russin, så jag äter väldigt sällan vörtbröd då det alltid är russin i. Han var här hemma hos oss och åt middag när jag sa till mamma att vi kanske skulle baka eget vört iår, mina föräldrar tyckte att det var väl bättre att vi bakade något vi inte kunde få från Lars, jag sa att jag ville ju ha utan frukt och då sa Lars att det är jätteenkelt för honom att göra utan för de slänger ändå i frukten sist. Sagt och gjort, igår bakade Lars ett vörtbröd utan frukt till mig, gissa om jag var nöjd när jag åt frukost imorse?

För ett och ett halvt år sedan ungefär tyckte jag inte om paprika alls, jag avskydde paprika. Men jag lärde mig att äta det, jag tror det var på Ålsta. Nu tyckte jag att paprika är en av de godaste grönsakerna och kan inte förstå hur jag kunnat missa att tycka om det i nästan 20 år. Det passade dessutom väldigt bra på min fruktfria vörtfrukostmacka!


Nu är jag på jobbet, jag tog lite sovmorgon idag, tyckte att jag kunde få göra det. Men det är ju en del saker som ska göras, tid som behöver jobbas in och så vidare, så helt ledig har jag inte tid att vara. Men jag har faktiskt lovat pappa att inte jobba längre än till två-tiden för att hjälpa till att städa det sista hemma (jag har ju redan stökat ner massa sen de städade i söndags).
Så nu är det väl dags att jag får lite fart på jobbet, och inte sitter här & skriver.

För övrigt bakade vi julgodis igår, bilder från det kommer senare idag!

En otrolig lättnad

Vet ni hur skönt det här är? Vilken otrolig lättnad? Det är som att en tung börda släppt från mig, jag kan nu sova gott inatt, och det är det verkligen dags för! För nu är det dan före dopparedan, minsann!
God natt!

Hur julkänslan kan höjas, hur tårarna kan vara nära och hur lycklig man kan bli av att någon tänker på en

Idag fick jag en första julklappsleverans, det var ett paket från min bästa vän, Marielle. Direktleverans från Thailand. Igår fick jag en blomma också, från jobbet. Titta här vad fina de är tillsammans.Det här är alltså paketet från Marielle och blomman jag fått från jobbet. Marielles mamma kom med paketet till mig och på vägen mellan bilen och in igen började jag nästan gråta. Gråta för att jag saknar Marielle så mycket, för att hon är så underbar kompis och för att hon tänkt på mig och skickat med ett paket. Jag blev jättelycklig! Men mest av allt helt överväldigad av saknad. Jag vill inget hellre än att åka till Thailand och ge Marielle världens största kram. För Marielle är min bästa vän, det går inte att ändra på, hon är så bäst så det finns inte och jag blir så rörd och glad över att hon skickat det här paketet. Det ligger fortfarande och väntar, jag ska lägga det under granen på julafton. Eller kanske öppna det på morgonen, som en morgonjulklapp (jag har aldrig någonsin öppnat en enda julklapp före Kalle Anka!)? Vad tycker ni?


Okej, jag tänkte passa på att utlysa en liten gissningslek:

Vad innehåller paketet på bilden ovan? Jag skulle gissa att det är något från Thailand, det är mjukt, ca 15*20 cm och ganska platt. Vad tror ni att det kan vara?

Om någon gissar rätt ska den få ett hedersomnämnande i bloggen, jag lovar!

Julkalender - 22 december

Idag är jag trött på att bjuda på julkänslor så istället tänkte jag propagera lite för ett av mitt livs favoritartister (grupp? duo? kalla det var ni vill), Simon & Garfunkel.

Jag har satt ihop en finfin spellista med S&G-låtar i Youtube, här är de som är mina absoluta favoriter, och inte så hemskt många låtar, för att ni inte ska tröttna! Så, lyssna och njut och
gör det här!
Men för er som är lata finns här nedan ett smakprov, första låten i spellistan:
De flesta av låtarna är faktiskt live, Simon & Garfunkel är några få som jag faktiskt kan gilla att lyssna på live när jag är hemma (oj, vilken konstig formulering), dessutom är det rätt svårt att hitta något bra med dem som inte är live.

Dan före dan före dopparedan

Idag är det dan före dan, i övermorgon är det julafton. Den här veckan är jag frukostansvarig på jobbet, idag ska det ätas jullunch på jobbet. Idag är jag lika trött som jag alltid är den här tiden på dygnet, idag finns inte ett uns av den lilla snö som kom igår (som snart övergick i regn) kvar. Idag tänkte jag bara klargöra en sak från gårdagens blogg:

Jag menade inte att det handlar om att det var femton personer som läste bloggen igår, utan jag menade bara att det är en automatisk reaktion på att jag varit låg i mitt bloggande. Det stör mig inte att det var så få, visst tycker jag det är roligt med många läsare, men jag försöker att inte tänka på det, det är därför jag ska ligga lite lågt nu, för att fundera över vad bloggen faktiskt ger mig, och inte bara skriva för andras skull.

Egotripping, eller hur man måste tänka om innan det är försent

Som en direkt reaktion på mitt förra inlägg var nästa olästa blogg från bloggkoll det här, detta säger mig två saker:

1. jag har 130 olästa blogginlägg (inte läst något sedan 18e), och jag tror att det kan ha att göra med min döda inspiration, jag får ingen ro till att tänka på min egen blogg när jag har alla dessa att läsa. Pelle säger att jag måste lära mig att inte läsa alla bloggar utan skumma igenom, läsa det intressanta, hoppa över och så vidare. Men jag kan verkligen inte. Okej, ibland läser jag inte allt i alla bloggar, men för det mesta gör jag faktiskt det, det känns jobbigt att inte ha gjort det, som att jag missat något. Det är samma sak som att om jag sitter på kass uppkoppling eller någonstans där jag inte kan spela musik måste jag alltid spara alla blogginlägg med Youtube-klipp. Jag vill helt enkelt kolla allt!

2. jag behöver rycka upp mig, jag är utmanad av Emma & jag ska härmed ta mig an utmaningen:


Lista fem saker jag tycker om med mig själv:

1. Jag är nästan alltid glad och positiv
2. Jag är ambitiös och lämnar aldrig från mig ett halvdant jobb.
3. Jag är duktig på att hålla kontakt med personer jag månar om, jag låter inte vänskap som betyder något för mig dö ut av lathet. Jag är bra på att åka och hälsa på vänner, skriva till dem och så vidare.
4. Jag vet när det är dags att ta tag i saker och ting och tvingar mig till att göra det.
5. Jag har många ambitioner och vill mycket, jag är dessutom bra på att få saker gjort, här är det motsatsen till mycket snack och lite verkstad!

För första gången på länge ska jag inte heller vara tråkig utan faktiskt utmana några, dock vet jag ju inte om följande redan gjort utmaningen eftersom jag ligger efter i bloggläsandet, men jag vill ändå utmana följande: Stefan, Pernilla, L0tt, Ellie & Anna

Uppgång slutar gärna med fall, man får njuta så länge det varar.

Vet ni hur skönt det är med rena lakan? Jag glömmer alltid bort det mellan varven, men då blir det ju desto härligare att upptäcka det igen!

Jag ligger här i sängen med min käraste vän, macbooken, den är min vän i vått och torrt, och stöttar mig alltid hur glad eller ledsen jag än är. Enda gången den protesterar är om jag inte gett den ström på länge, och det är väl fullt förståeligt, jag protesterar om ingen ger mig mat på länge, det är ju ungefär samma sak.

Jag vet att jag varit väldigt dålig med bloggen på sista tiden, jag har ingen ork & ingen inspiration, det känns nästa som den här bloggen håller på att gå i döden. Idag har jag, t ex, haft 15 läsare. FEMTON! Det är inte många det, och jag förstår er. Vem vill läsa den här trista bloggen?
I ärlighetens namn ska jag nog lägga ner det här tills jag hittar lite inspiration. Men lugn, det kommer komma julkalendrar och säkert andra uppdateringar, men jag ska lägga det på en väldigt låg ambitionsnivå ett tag. Jag ska fundera på huruvida jag egentligen tycker att det ger mig något att blogga som jag gör, om allt & inget. Jag kanske skulle rikta in mig lite mer på något specifikt? Det tål att tänkas på!

Vi hörs

Julstämning & fjärde advent

Den här dagen har inte handlat om någonting annat än julen, hela huset har julstädats, vi har huggit julgran och jag hittade min favoritjulskiva så nu sitter jag och lyssnar på julmusik, det är i princip den första jag lyssnar på iår (förutom lite på Youtube och sådär). De som känner mig kan nog förstå det sensationella i detta, jag brukar lyssna på julmusik från september, nu är det tre dagar före jul! Jag har även bytt lakan i sängen, jag ville ha så mycket rött som möjligt, men då min familj inte riktigt brukar ha röda lakan hittade jag bara ett vinrött underlakan och örngott som var svart- & rödrandiga. Påslakanet fick bli ett vanligt vitt, men det är ju alltid mysigt med nybäddad säng i vilket fall!

Jag var ute en liten sväng förut, för att hämta lök & leta efter pappa (som försvunnit spårlöst och tagit löken med sig), och gissa vad jag möttes av! Jo, SNÖ! Det snöar ute och jag är lycklig, hoppet om en vit jul har väckts igen! Visst det är inte mycket, bara så att det precis hunnit bli lite lätt vitt på marken. Men fortsätter det snöa, kommer det kanske bli nog mycket för att julstämningen ska höjas ett snäpp, jag hoppas!


En annan sak jag funderat en del över är det här med att julstäda, min familj är verkligen en julstädarfamilj, vi är inte de ordningssammaste eller renligaste, men när det vankas jul, då jävlar ska det storstädas! Det var dagens syssla, hela huset (utom mitt rum, som fortfarande är alladeles stökigt) är jättestädat. Jag har lite svårt att förstå den där grejen med att man ska städa just till jul. Jag ska inte sticka under stolen med att jag kan vara ganska dålig på att hålla ordning och har svårt att komma mig för att städa, men jag är bra på att städa när jag väl gör det och jag gillar att ha det städat runt mig, men det är inte viktigare för mig att ha städat till jul än någon annan gång. Mamma säger att hon vill julstäda för att hon vill kunna njuta av att vara ledig sen, att hon inte kan slappna av om det inte är städat. Jag fattar inte vad hon pratar om!


Idag är det för övrigt fjärde advent, det firar vi med att tände fjärde ljuset i adventsljusstaken.


När fjärde ljuset brinner,
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan


Julkalender - 21 december

Idag har vi varit ute och hämtat julgran, jag vet inte om man kan kalla det att hugga när man faktiskt sågar. Därför tänkte jag att dagens kalender ska bjuda på lite julgransjulstämning.

Jag minns när jag var liten och vi gick på långa, långa promenader för att hitta den rätta granen, de blev sällan överdrivet fina, men det var så hemskt trevligt att vara ute och hugga dem (eller, det var nog letandet som var det trevliga). Nivet, decimetrar med snö, massa skog, varma kläder.. Man var ute och pulsade och pulsade, letade, hittade någon som var okej, vandrade vidare, tappade bort den förra, någon fick stanna och vänta för att man skulle hitta tillbaka, man tappade bort varandra..
De senaste åren har det inte varit lika roligt, idag tog hela promenaden, med letande, huggande och hembärande 15 minuter, en jävla kvart! Det är ju ingenting, som att gå och hämta posten, liksom.. Tråkigt nog hade GR redan sett ut granar som vi skulle ha, eller visste i alla fall ungefär, de var så nära att de nästan kunnat stå bakom huset bara. Och inte är det någon snö ute heller!

Men det här skulle handla om stämningen med det, inte om att det inte är lika stämningsfullt längre, så därför bryter jag av med lite bilder.

Den här bilden är från sist jag var med och högg julgran, för två år sedan.
Förra året var jag sjuk, så då skippade jag huggandet.


Och såhär fin blev den granen för två år sedan, undrar om årets kan bli lika fin..


Julkalender - 20 december

Är du stressad över att du inte köpt alla julklappar än? Brister fantasin?

Här är ett tips på bra julklappar, i många olika prisklasser! Flera som jag känner kan i alla fall förvänta sig att få någon julklapp från den här hemsidan iår.


Fredag, kväll & fredagskväll

För närvarande befinner jag mig på Västra Torggatan i Karlstad, här dricker folk alkohol och spelar Rock Band. Jag är rätt nöjd med mitt vinglas fullt. Jag sjunger hellre än bra, men gitarren klarar jag att manövrera.. Sanna, som jag gick hit tillsammans med, drog för rätt länge sen, men här äre skoj! 

Jag åker nog hem framåt 13-tiden imorgon, sen får man väl se vad som händer, nu äre Pete Doherty i iTunes, dock inte mitt val. Vi hörs! Tack & hej! :)

(Sa jag att jag skulle på fest hos Tryck/Reactor ikväll? Så är i alla fall fallet, javisst!)

Julkalender - 19 december

Dagens lucka i är nog det mest politiska inslag ni kommer få skåda i min julkalender. Inte därmed sagt att den faktiskt förmedlar mina åsikter, men ändock någva väldigt läsvärda krönikor.
Klicka på bilden för att komma till Statskärnans hemsida, länken är en direktlänk till dessa fyra krönikor som en god vän till mig skrivit.


Var tog vintern vägen?

För inte så länge sedan var Värmland vitt, i alla fall min del av Värmland. Det var snö överallt och det var riktigt härligt.
Men nu har det regnat, i flera dagar, den där decimetern (eller mer) snö som låg i någon vecka eller så är totalt borta, inte en vit flinga utanför fönstret längre!

Om 5 dagar är det jul, jag trodde att jag kanske skulle få en vit jul iår, men nu vågar jag inte längre hoppas. Hur stor är chansen att någon av dessa fem dagar bjuder på snö? Jag vet inte, men det känns inte som man ska tro på det.

Dock, önskar jag att jag kunde tro på Bondepraktikan, som säger:
"Om Anders slaskar braskar julen,
om Anders braskar slaskar julen."
Andersdagen är 30 November och den dagen var det faktiskt väldigt slaskigt. De senaste åren har Anders braskat och då även julen slaskat, så jag vill verkligen att Bondepraktikan ska ha rätt även iår.

Vad tror ni? Ska man lita på Bondepraktikan? Ska man våga hoppas på att det kommer snö till jul eller är det lika bra att ge upp direkt?

Julkalender - 18 december

Dagens lucka i min julkalender bjuder på ett urdrag ur det "Artikulaturteatraliska manifestet". Nu undrar ni såklart var Artikulaturteater är för något, men lugn, bara lugn, läs vidare så får du svaret!DET ARTIKULATURTEATRALISKA MANIFESTET

Vi, upphovsmännen (Daniel Lindman och Jonas Nilsson), vill mycket starkt poängtera värdet i det värdelösa, meningen i det meningslösa och poängen i det poänglösa. Välkommen att dyka ner i en tillsynes oförståelig allsorutte*:

Artikulaturteater.

Den första aspekten att ta vara på när vi som skapare av detta vill delge det hittills förvillade folket vår teaterform är: vet att din ickevetskap för vetenskapen bakom vetandet om detta är nödvändigt. Osannolikheter ska avlösa varandra ologiskt frekvent på ett om möjligt logiskt vis. På detta sätt tvingas skådespelarna att lösa oförutsägbara problem, där det vid en första blick tillsynes inte finns några logiska lösningar, vilket heller inte är meningen. Med detta eftersträvas att publikens dragningskraft hamnar på skådespelaren som skådespelare, och utvecklingen hos skådespelaren, snarare än vad skådespelaren faktiskt levererar i slådespelet, vilket i dagens läge är alltför förekommande. Den största och kanske viktigaste aspekten man bör tillgodose när man uppför och utför denna uttryckligen svårbegripliga allsorutte, är att man på ett så förmånligt vis, mestadels för sitt eget nöjes skull, uttrycker sig så att de anbelangande åhörarnas hörselorgan får begagnas av ett uttryckssätt, av sådant slag, att de skola vilseledas i de högfrekventa betydelselösa fraserna, varvid de drunknar i dessas djungellika labyrint av tomma ord, högfärdiga meningslösheter och pompöst uppblåsta, intetsägande artikulaturer**.

Vissa regler måste följas för att bibehålla oregelbundenheten i artikulaturteatern.

Manuset i sitt icke befintliga tillstånd skall vara fördigställt max en timme innan föreställning. Detta innebär, som ni förstår av meningen ovan, att vid framförande av fler än en föreställning av detta föreställningsslag måste man föreställa sig en ny föreställning max en timme före varje föreställning.

En orange hink befintlig i scenrummet är ett måste, finns inte detta behöver heller inget strykjärn av det ickefinska märket "Hinck Oraneg" befinnas befintligt på ett eller annat sätt i den nära befintligheten.

Titeln på föreställningens namn ska finnas översatt även på orientaliska. Detta krav får ej förbises av legitimerade deltagande leguaner eller andra.

Ett nytt världsrekord av icke tidigare skådat slag skall slås, men ej misshandlas, under varje enskild föreställnings förlopp.
"Underhåll dig själv med din publik och vice versa, dig själv med dig själv, din publik med din publik samt er alla med och för varandra."

- Bort med diskbänksrealismens tid! Nu är det fria framförandets tid här, för dig framåt likt du aldrig ridigare framtagit dig. Ostrukturerad perfektion på en nivå bortanför gränserna för vad som tidigare skådats, likt denna oplanerade flödesskrift utan mål än att skapa förbryllade tolkningsmöjligheter, ger en orgasmerande skön målning i de dunkla möjligheternas oändliga håla utan tillfredställande ljus. Ljus som vi vill ge i denna artikulerande text som vi hoppas bringar oklar förståelse för vårat underdåniga syfte att sprida ohämmade och banbrytande tankesätt, ideologier, känslomässiga utopier och insikter för det mesta. Ett barn bärandes av skådespelets tyglar, är artikulaturteaterns möjlighet för framtidens konst!


* Allsorutte [allsårutt]:
(oböjligt substantiv) Konst som i betraktarens ögon inte kan betraktas som konst. Eller konst som inte är erkänd som konst, och därför inte heller är konst utan allsorutte. Exempel: artikulaturteater.

** Artikulaturer: [artikulatur -er] Ett meningslöst ickebefintligt ord innebärande överdrivet artikulerande utandningar med ljud som tillsynes hava någon innebörd, men artikulaturer är istället motsatsen; den totala definitionen av dess avsaknande (innebörd alltså). Exempel: artikulatur.Skrivet & framtaget av: Daniel Lindman & Jonas Nilsson 2005


Dagens fundering

Jag ringer ju många samtal som innebär att prata engelska om dagarna och nu har jag börjat fundera på hur jag ska presentera mig. Jag heter ju Lena, men människor som inte är svenskspråkiga har lite svårt att förstå vad man säger med det svenska uttalet av namnet. Dessutom har jag ju mailat alla tidigare och jag antar att när de läser mitt namn tänker de snarare "Lina" (tänk engelsk uttal). Alltså är det antagligen lättare för dem att förstå vem som ringer om jag uttalar mitt namn engelskt, men jag vill inte att folk ska säga mitt namn så. Jag vill heta "Lena", inte "Lina".

Hur ska jag göra? Ska jag acceptera att vara mer internationell eller ska jag stå på mig med mitt svenska namn?

Julkalender - 17 december

Kvinnliga soloartister är nog ändå lite bättre än alla andra, därför bjuder jag idag på tre strålande bra låtar av tre riktigt duktiga brudar!


Lily Allen - Littlest ThingsAnna Ternheim - What Have I DoneRegina Spektor - Fidelity

Riga i bilder

Jag kom på att jag knappt nämnt Riga i bloggen. Jag var ju där i helgen, familjesemester så det stod härliga till! Vi tog en kryssning över och hälsade på mina rötters stad (morfar kom från Riga). Dock tror jag inte att en lång text om vår helg där har så högt läsarvärde, så jag har satt ihop några bilder till tre små kollage och tänkte att jag skulle berätta om helgen lite kortfattat utifrån dessa.


Riga är en väldigt vacker stad, vi spenderade mest tid i "gamla stan". Jag bestämde mig för att använda ett orange filter till kameran, därav tonen på bilderna. Detta till övrigas stora förtret, då jag var den enda som tagit med kamera och de inte alls ville att alla bilder vi skulle ha från resan skulle ha en orange ton, jag tyckte det var roligt.
Den översta bilden är tagen uppifrån ett kyrktorn, om ni tittar till höger i den ser man ett högt hus, ungefär där är hamnen där båten la till. Jag gillar hustak, det är något romantiskt över det på något vis, därför tyckte jag det var väldigt roligt att gå upp i detta kyrktorn, som (enligt pappa) var 72 meter högt.
Nedre bilden till vänster visar något slags monument som är stort och coolt och sådär. Det är två vakter som står där (hela tiden?), vi såg ett vaktombyte och de var otrokigt koordinerade!
Nedre bilden till höger är från något torg (det fanns otroligt många), där vi hittade en julgran. Här är hela sällskapet samlade, utom jag som fotar och Anna som egentligen är med men gömmer sig bakom Valdemar (till vänster).Övre bilden till vänster visar vallgraven som går genom Riga, den grävdes runt "gamla stan" (om jag minns rätt), utanför muren. Jag tyckte att den var otroligt vacker, det såg så fridfullt ut på något sätt, så jag tog många bilder på den.
Nedre bilden till vänster visar hur roligt min familj tycker det är att läsa kartor. Här ser ni mamma, Kari & pappa - alla med varsin karta! Vi fick säkert två kartor per person under vår vistelse på sisådär 40 timmar i Riga. Det var allt från vanliga stadskartor till kartor där någon ritade in var vårt hotell låg till kartor där vi fått utmarkerat var man kunde äta pannkakor eller hur man hittade till ett shoppingcentrum. Tilläggas bör dock att bara hälften av sällskapet var nog kapabla till att förstå dessa kartor nog bra för att över huvud taget ta sig dit de borde!
Högra bilden visar Kari, Kolbjörn, Kajsa, Valdemar, mamma & pappa framför "Svenskporten", jag tror det var genom den som Sverige invarderade Riga (fråga mig inte när & hur). Visste ni förresten att Riga var Sveriges största stad någon gång på 1600-talet eller så?


Uppe till vänster ser ni Kolbjörn studerar den lilla del av stadsmuren som finns kvar, den som gick parallellt med vallgraven. Bredvid den fanns en kanon också, kanoner är ganska imponerande.
Mitten till vänster är bara en helt vanlig gata i Rigas äldre delar, där är många hus pastellfärgade och det är väldigt mycket kullersten. På vissa gator har de till och med den gamla avloppsrännan i mitten av gatan, det ser lite lustigt ut.
Nere till vänster är Kolbjörn igen, vi hittade en konstig grej med ett hål och gissade på att Lenin-statyn stått där. Det tyckte vi var roligt & Kolbjörn fick agera staty. Det finns inga statyer på ryssar kvar i Riga, för övrigt.
Till höger är återigen vallgraven, dock från en annan bro. Jag tyckte det här var en väldigt vacker plats, hade jag haft mer tid i Riga hade jag promenerat lite mer längs med vallgraven och sådär.

Och avslutningsvis, några handfasta tips för dig som tänkte resa till Riga:

- Ät pannkakor! De har otroligt goda pannkakor, vi var på ett ställe som hade någon slags pannkaksbuffé. Man kunde välja vad man ville ha och betalade därefter. Det fanns allt från pannkakor med svamp till kött till banan till ost till grönsaker. Det fanns till och med potatispannkakor (rårakor?), så även Anna (som är vegan) kunde äta sig mätt!
- Ägna inte för mycket tid åt shopping, det finns en hel del fina grejer, men det är ganska svårt att hitta rariteterna. Vi var dels på lite småmarknader (julmarknader och liknande på torg), där de förvisso hade en del söta saker, men mestadels krimskrams, till några turistaffärer med de typiska bärnstensgrejerna och liknande, till fina affärer med riktigt snygga saker, dock var det ganska dyrt i dessa samt till ett shoppingcenter med allt från kläder till teknik. Här var utbudet ganska likt det hemma och så även prisklassen.
- Promenera mycket, gå runt och upptäck vad som finns att se! Satsa på att uppleva staden, kulturellt och dess miljö. Jag önskar kanske att jag gjort det lite mer, men jag fick se mycket och det var trevligt.
- Fika! Det finns många fik i stan, dock är kanske 80% av dem en kedja som heter "Double Coffee" och som är rätt trist. Vi var på två såna, men såg säkert 30. De har i alla fall gott kaffe, så det behöver man inte oroa sig för.

Julkalender - 16 december

Dagens lucka i min julkalender bjuder på en liten gissningslek. Här ska ni gissa vad grejerna på bilderna nedan är för något. Jag har ingen aning och alltså inte heller rätt svar. Det är dock en tävling, det svar jag gillar bäst/det mest innovativa kommer vinna.
Vinsten? äran & en omnämning här i bloggen, såklart!Dessa grejer hittade jag i en park i Riga, så vad tror ni att det är för något?

Julkalender - 15 december

Jag insåg nyss att jag totalt glömde julkalendern igår! Jag tänkte på den & på vad den skulle innehålla på vägen hem, men när jag väl kom hem hade jag glömt allt - helt & hållet. Jag var inte på humör för att blogga för fem öre, jag orkade inte helt enkel.
Jag vill dock skänka ett stort tack till min barnvakt som vårdat bloggen ömt i helgen.

Så, till gårdagens julkalender (ja, jag märker själv att den här julkalendern är lite i rubbning, jag ska försöka skärpa mig inom en snar framtid):


Dagens lucka i julkalendern bjuder på en av mina favoritfunktioner i Photoshop. För er som är Photoshoprookies kan nog det här vara något roligt att lära sig!

Denna fenomenala funktion lär dig att göra en sned bild rak i ett kick. Följa bara instruktionerna nedan så kommer du aldrig mer behöva bekymra dig om sneda bilder! (Jag ber om ursäkt för en gammal version av Photoshop, jag hade inte tillgång till nyare för närvarande. Dessutom är det på engelska, men jag är mer van vid det.)

1.
Plocka fram en bild som du vill göra rakare, välj en bild där det finns en linje som du vet ska vara rak (det kan vara en horisont eller en dörrkarm t ex), det spelar ingen roll om linjen är vågrät eller lodrät. Jag valde, för enkelhetens skull den till vänster.2. Välj measure tool, jag vet inte exakt vad den heter på svenska, men titta på bilden till vänster så ser ni hur den ser ut. Alltså, tryck på pipetten och håll in, så kommer det fram och du kan välja measure tool.3.
Dra ett streck längs med en av linjerna (t ex horisonten eller dörrkarmen jag nämnde ovan), så exakt som möjligt.
4.
Välj Image > Rotate Canvas > Arbitrary (jag tror det är ungefär Bild > Rotera > Fritt val), och tryck där.5.
Tryck OK, utan att ändra något.
6.
Nu är det klart, bilden är rak!
7.
Om det är en bild som inte har en vit bakgrund, som min hade, kan det komma konstiga kanter runt bilden. Då måste man beskära bilden, det gör du med beskärningsverktyget som är markerat till vänster. Lite av den ursprungliga bilden försvinner, men så är det om du vill beskära de vita sneda kanterna.

Julkalender - 14 december

Ni såg mina bloggin' skillz igår, klarade inte ens att tagga videorna så de kom upp direkt i bloggen :).
Så jag tänker försöka lista ett par irriterande saker i kollektivtrafiken. Tag dem med en stor nypa salt :).

- Folk som sätter sin väska/jacka/paraply/whatever på sätet bredvid i bussen, och vägrar ta bort den!

- Skrikande barn (när man är på väg hem efter en lång dag med bultande huvudvärk t.ex.)

- Otrevlig personal (Visst kan man ha en dålig dag och så, men det  finns gränser inom ett serviceyrke)

- Förseningar

- När folk medvetet håller upp dörrarna som skall stängas i tunnelbanan, så hela vagnen sinkas

Bah, fantasin tryter as usual. Ni får gärna kommentera och ge era synpunkter på mer eller mindre irriterande saker som kan påträffas när man åker kommunalt! (Jag måste säga att jag allt som oftast tycker att det funkar super, måste bara vara lite bitter :))

Nästa inlägg skrivs inte av mig utan av Lena så denna tillfälliga svacka av dekadens kommer förhoppningsvis att vara över inom kort!

Tredje advent

Nu är jag i Riga, eller kanske på väg hem från Riga (vem vet). Men jag vill i alla fall önska er en trevlig tredje advent.


När tredje ljuset brinner
vi juleklappar syr,
och alla bakar kakor
och har ett fasligt styr.

Julkalender - 13 december

Jag hade givetvis planerat en storslagen blogg Luciadagen till ära men har inte haft möjlighet att komma till förrän nu så ni får ha överseende med ett slött inlägg. Jag tänkte tipsa om 5 bra Winnerbäcklåtar som man (eller iaf jag?) inte hör så ofta.

http://www.youtube.com/watch?v=k36_-GQxHeo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=TPyySg-T22Y&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=xr_2TNdEQM8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Sg9OXPkl458&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=R0xsNDtrnpg&feature=related


Om ni blir inspirerade att lyssna mer på Winnerbäck rekommenderar jag att hedra bloggens ägare och skaffa albumet "Daugava", namngivet efter samma flod som Lena färdades på idag!

Over and out!

Jag åker till Riga och lånar in en barnvakt så länge.

Det här blir det sista jag skriver innan jag åker till Riga, jag tänkte bara göra alla uppmärksamma på att under helgen kommer jag inte ha möjlighet att sköta bloggen efter ordning och har därför lånat in en barnvakt. Min barnvakt har fått all viktig information om hur ofta bloggen behöver matas och bajsas.

Bloggen är alltså i främmande händer under helgen, jag kan inte garantera skratt eller tårar och inte heller intressant läsning, jag har absolut ingen aning om vad som kommer publiceras här mer än att ansvaret innebär att julkalendern uppdateras varje dag.
Alltså, håll till godo så återkommer jag på måndag.

Och, under tiden får ni välkomna honom och lova att ta hand om honom väl!

Julkalender - 12 december

Idag tänkte jag bjuda på lite roligheter från mitt år på Ålsta, jag saknar det här! Och om ni vill att jag ska komma på en fest kan ni väl styra upp de här grejerna så är jag där direkt!

Kolla in vad som finns här samt följande klipp från Youtube:
Varför det är bättre att göra något åt saken innan det är för sent

Det är det här vi snackar om, den här videon kan få många att inse. När det handlar om klimatdebatten är "motståndarnas" argument nästan alltid saker som att de inte tror på att det här håller på att hända eller att det är en naturlig gång för jorden. Men ta en titt på den här videon så kanske du inser att det inte är om eller vad som kan hända det egentligen handlar om.

En torsdag i mängden

Det är torsdag, nu igen! Ännu en dag då jag börjar fundera över vad jag gjort hela veckan när jag inser att jag hittills bara jobbat 25 timmar.
Tidigare idag hade jag galet ont i örat, så ont att jag inte kunde tänka klart och så ont att jag på allvar misstänkte att jag började få öroninflammation. Efter lunch gick det över. Jag hade tänkt stanna hemma från träningen, men nu mår jag ju bättre, så nu har jag bestämt mig för att träna ändå!
Imorgon åker vi till Riga, blir borta hela helgen och hemma igen på måndag. Jag tvivlar på att jag orkar släpa med mig någon dator, dessutom har jag väl ändå inget internet så fort jag kommer utanför Sveriges gränser. Men var lugna, julkalendern kommer dyka upp här ändå, jag har fixat hjälp, en barnvakt kan man väl kalla det. För är inte ens blogg lite som ett barn? Den behöver ju underhållas, matas och så vidare.
Alltså, låg aktivitet i helgen, men i alla fall julkalender (eller, vad vet jag? det kanske kommer 20 inlägg per dag, men det är inte mitt problem helt enkelt).
På lördag är det Lucia,  då äter jag julbort på Hotel Valdemar i Riga, dessutom blir det nog en del julklappsinhandlande och diverse annat trevligt. På söndag är det tredje advent, jag ska försöka styra lite firande (och den obligatoriska ljusstake-bilden), men hur det löser sig vet jag inte än, kanske får jag be barnvakten om även detta.

Nu är det i alla fall torsdag, klockan är snart 16 och om en timme ska jag åka och träna. Det ska bli skönt! Förresten har jag faktiskt lite träningsvärk idag, på tal om skönt! Mitt enda problem är att jag inte vet hur jag ska skriva in Body Balance i
Träningsdagboken, kan någon klura på det åt mig tills jag kommer tillbaka från träningen ikväll?

Och, dagens största fråga: varför blir jag utloggad från Facebook hela, hela tiden?

Nu ska jag fortsätta jobba, mer slöande har jag inte tid med!
Vad har ni för er idag? Vad händer i helgen? Vad ska ni göra på Lucia?

Hur lyckliga kan vi bli när vi vet vad stjärnorna består av? Eller, hur en röst kan kännas så djupt i hjärtat när man verkligen saknar någon.

Imorse väcktes jag av att telefonen ringde, först fattade jag inte riktigt vad det var, så jag låg och tittade på den tills jag insåg att det var ett samtal som pågick, jag stirrade på numret och fattade ingenting, "+66 var fan är det?", jag tänkte febrilt och kunde inte förstå någonting. Jag hade inte fattat att jag svarat (eftersom jag har en hopfällbar telefon svarar jag ju bara jag öppnar den), så jag la på. Jag vågade inte svara för jag tänkte att det kanske var nåt såntdär man har hört om som ringer från konstiga nummer och lurar av en pengar. Jag stirrade på mobilen en stund till och då ringde det igen, jag la på direkt och ångrade mig nästan. Jag tänkte "det kanske är Gunne som ringer från Turkiet, jag måste fråga nån var +66 är", men hann inte så mycket mer innan det ringde en tredje gång, jag tänkte att "det var en ihärdig jävel", men kunde inte låta bli att svara den här gången.

Och, döm av min förvåning när jag inser att +66 betyder samtal från Thailand, jag svarade och hörde den röst jag älskar mest att höra i hela världen, min absoluta favoritröst! Detta samtal var nog det bästa samtal jag skulle kunna ta emot, det spelade ingen roll att det var före 8 på morgonen och jag låg och sov, det hade inte spelat någon roll om det var vilken tid som helst på dygnet!
För det var
min bästa vän, min bästa vän vars röst jag inte hört sen hon åkte från Sverige till Thailand för två månader sedan. Ja, det är nästan två månader sedan nu, och det är så otroligt tomt här hemma utan henne.

Det finns inte ord för hur mycket jag saknar Marielle, för hur djupt jag känner i hjärtat att jag vill ta första bästa flyg till Thailand, hur jag kan börja gråta av att tänka på hur långt bort hon är och hur länge det är tills vi kommer ses igen. Jag saknar henne så att det verkligen känns i hjärtat, så att jag nästan går sönder av lycka över att faktiskt få höra hennes röst. Man kan inte tro det, jag gör det knappt själv, men jag känner mig verkligen halv utan att ha min bästa vän nära. Det handlar ju självklart också om var i livet jag är, men just nu är jag i en sån situation att det verkligen känns hur långt borta hon är. Därför var det också en otroligt lycklig stund, det samtalet jag fick imorse, även om det bara varade en minut och åtta sekunder. Men nu är hon på msn, jag kan inte jobba för jag saknar henne, vi är ju bästa vänner!


MARIELLE, JAG ÄLSKAR DIG!

Målet med att ha sex eller vad jag egentligen tycker om att alltid sträva mot orgasm.

På senaste tiden har jag börjat fundera lite över fenomenet orgasm och dess betydelse. Inte dess betydelse som i vad det är eller hur det känns utan som i hur viktigt det är för oss. Är det så att sex inte är fullbordat förrän man når orgasm? Är det så att det i likhet med filmens periferi är en det huvudsakliga målet?
Jag måste säga att jag tycker inte det, jag tycker att det här med orgasmer är lite väl överskattat, inte för att jag inte gillar att få orgasm utan för att sex kan vara alldeles underbart även utan orgasm. Det handlar inte heller om vem som inte kommer, för min del kan det vara jättebra sex även om varken tjejen eller killen kommer, på samma sätt som det kan vara bra om båda kommer och om bara den ena (vilken som, såklart) når orgasm.

Jag tycker att sex är lite väl prestigefullt, det är för mycket förväntningar på sexet, på att nå fram till målet, på att komma dit och så vidare. Det handlar inte om att jag tycker att det går för fort, inte heller för långsamt, för det där är ju väldigt olika, jag har erfarenheter av båda delarna, utan det handlar bara om den här fokuseringen på orgasmen. Varför kan sex inte ses som fulländat utan inblandade orgasmer?

Jag tycker helt enkelt att det kan vara lika skönt att ha sex utan att någon kommer, man kan göra så mycket annat som är skönt och bra och hett.
Vad tycker ni? Är orgasmen viktig för dig när du har sex?

Julkalender - 11 december

Idag tänkte jag bjuda på min lite mer nördiga sida: Spelnörden!
Det här spelet spelar jag dag ut & dag in och tänk om jag kunde bli såhär duktig, det vore något det! Verkligen. Jag vet inte hur coolt ni tycker att det här är, men jag tycker att det är helt sjukt galet coolt!
Om du ser rött kanske det i själva verket är mig du tittar på. Del 2, eller efter behandlingen.

Och efter, är det rött eller är det rött?
Vad tycker ni? Klär jag i rött?

Om du ser rött kanske det i själva verket är mig du tittar på.

Jag håller på att färga håret, just nu ser det ut såhär:


Snart ska jag tvätta ur färgen, och snart är jag redhead igen. Jag gillar att vara redhead, allra helst vill jag ha henna-rött, men henna är så obra för håret, så det vill jag inte använda. Inte för att jag tror att sån här färg som luktar ammoniak i hela huset är så bra heller egentligen, men den har jag ju i alla fall fått gratis! Eldrött heter färgen förresten!

Och för er som undrade, så nej det var inte string jag hade satt bak och fram, men det var i alla fall ett par spetstrosor!

Tisdag, eller onsdag, eller vad vet jag? IDAG!

Snabb uppdatering:

- Jag upptäckte någon gång efter 14 att jag hade mina trosor bakochfram, jag har gått hela dagen och tyckt att mina trosor varit ovanligt obekväma. Så jag vände på dem och nu är de mycket bekvämare.
- Det är mycket jobb nu, men det är jätteskönt!
- Jag sitter & hetsdricker jättegott pressokaffe (annat än det trista vi har på fikarummet) för att åka och träna alldeles strax.
- Idag åt jag min första lussebulle, från Höje Vedugnsbageri - jättegott! Jag har dock ätit vetekrans/längd tidigare.

Åh nej, inte nu igen!

Både Pelle & Pernilla har utmanat mig, så jag får väl ta mitt förnuft till fånga.

Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de fem 8-sakerna.
3. Utmana 8 personer och meddela de utmanade på deras bloggar.

8 favoritprogram:
- Sex & The City
- Kvarteret Skatan
- Diverse med Filip & Fredrik
- Annan svensk humor, som t ex Parlamentet (som dock var bättre förr)
- Nyheterna
- Årets julkalender
Nej, sen kan jag inte tvinga fram mer, det går helt enkelt inte!

8 saker jag gjorde igår:

- Lagade mat
- Jobbade
- Grät
- Promenerade
- Lyssnade på musik
- Skrev sms
- Bloggade
- Såg på Sex & The City

8 favoritrestauranger:
- Den där Grekiska på hörnet i korsningen Gotlandsgatan/Östgötagatan på Söder i Sthlm
- Bykrogen i Fränsta
- Wilmas på Östra Torggatan i Karlstad
fler ställen vet jag inte

8 saker på min önskelista:
- Wacombräda
- Tidningsprenumeration (ingen specifik)
- Skivor (inga specifika)
- Något roligt att göra, biljett till nåt skoj eller så
- kompakt digitalkamera
- macroobjektiv
- Skylight- eller UVFilter till mitt fasta 50
- sömn

8 personer jag vill utmana:
Lika tråkig som vanligt, jag vet inte. De flesta jag läser har redan gjort det, andra lär inte göra det i vilket fall.. De som vill gör det helt enkelt.

Julkalender - 10 december

Idag bjuder julkalendern på något väldigt personligt och något som kan bjuda på många intressanta fördomar.
Dagens lucka är resultatet på ett politiskt test jag gjort, och ser ut som följande:Ja, ni kan nog utläsa själva vad detta innebär, jag hamnade i samma del som Gandhi i alla fall. Hitler var i mitten högt upp & Stalin till vänster & högt upp. Då trivs jag rätt bra med att förlika mig med Gandhi, faktiskt.

Var hamnar ni? Gör testet här!

Afrikauppdatering

Visste ni förresten att det är Independence Day i Tanzania idag? Och att vi just nu är inne i den muslimska högtiden Id (då man ska vallfärda till Mecka eller något liknande) och därför var det National Holiday även igår.
Mitt jobb är inte alltid så lätt, det funkar inte att kräva in pengar när alla banker i landet är stängda, det händer helt enkelt inte så mycket då. Alltså, mindre pengar till mig, mer väntan och mer tjat.

Jag gillar snö men inte tö

Idag är det kallare igen, det innebär att allt som töade igår har fryst och det innebär också att hela gårdsplanen här är isgata. Skoj, fram med skridskorna! Nej, tacka vet jag snön som låg förra veckan, både tö och is är trist, men det är ju vädrets gång, sådär är det alltid!
Först snö, sen tö så det blir blött och så kallt så det fryser & blir is och sen kommer det snö igen ovanpå isen så man inte ser halkan och ramlar och slår sig hela tiden.
Javisst, vinter är härligt!

Julkalender - 9 december

Dagens lucka innehåller det allra snuskigaste jag vet. Jag har aldrig läst, sett, hört eller upplevt något snuskigare än den här dikten. Min mamma kallar mig pryd, själv känner jag bara ett instinktivt motstånd mot vad som för mig är "gubbar som skriver om snusk".

Den här dikten heter "Längs din slida..." och är skriven av Göran Tunström (som för övrigt har skrivit väldigt många snuskiga dikter). Dikten är, ironiskt nog, hämtad ur diktsamlingen "Dikter till Lena" och jag vill varna känsliga läsare för vad som komma skall.

Längs din slida paddlar jag min kanot
Grönt är vattnet när jag blundar
Svirrande sländor stå
Där kikar Gula Fjädern fram
Där är hindens obönhörliga öga
Där slår en fisk en ring
av sin frihet
Där sjunger trasten sin morgonraga

Längs din skåra paddlar jag min kanot
Klarare vatten och mörkare
Är det leopardens ögon
som speglar av sig i månen?
Där är tystnaden, där bakom klippan
Där slår någon en ring
kring sin frihet

Nu lägger jag paddeln åt sidan
Nu sluter jag mina ögon
Nu begynner den slutliga virvelns sug
Snart är jag ett med dig

Bröd och vin
Handen över mitt huvud
som signar min färd mot det EnaVad säger ni? Hur mycket snuskigare kan det bli? Eller är det bara de bilder den här dikten framkallar i mitt huvud som i själva verket är det snuskiga? De metaforer den signalerar till mig? Vad tycker ni?

Andra advent, ett dygn försent.

Okejokej, jag vet att jag är ett dygn sen och sådär, men jag var faktiskt inte hemma igår så jag hade ingen möjlighet att ta kort på min adventsljusstake då. Men den är så fin, så jag vill dela med mig av den idag istället!


När andra ljust brinner är snart lucia här,
Hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär.


Jag var ganska söt som liten i alla fall.

Justja, jag lovade ju att erkänna hur rätt ni hade. Jag var väl rätt lik mig antar jag, det var inte så många som gissade på vem som var jag här, men de som gjorde det gissade rätt. Men visst var jag bra söt när jag var liten? Här nedan är den enskilda bilden från samma skolfotografering, varför fick man inte alltid posa sådär sött vid ett träd? Det är väl roligare än de vanliga "sitta-lite-snett-ner-ned-hakan-och-bak-med-axlarna" (vilket jag för övrigt varit grymt duktig på, jag kan det där med att skolfoto-posa)?

I alla fall, var jag inte otroligt söt när jag var sisådär 5-6 år?Pelle tyckte dock att vi var en väldigt liten klass, men då ska jag be att få poängtera att det där är två klasser, både 5-årsgruppen & 6-årsgruppen.
En annan kommentator tyckte vi var bittra barn, men jag måste ju i alla fall hävda att jag var väldigt glad! Redan då gladast i gänget! ;)

Julkalender - 8 december

Eftersom allt vad snö heter håller på att töa bort och vintern känns galet avläsgen så tänkte jag att jag i alla fall ska bjuda på lite julkänsla genom att visa hur mycket snö & fint det var här i fredags.

här bor jag.

den här kan man se på vägen till mitt jobb.


och här jobbar jag.Ni har väl förresten inte missat att alla delar i min julakelnder finns under kategorin "jul"?

Hur livet kan te sig olika beroende på hur man ser på det samt hur festen väger upp vardagen.

Jag sa till Olof att jag blivit bjuden på fest, och hade till och med två fester i åtanke, han svarade att "Det var ju inte direkt ovanligt!" och när jag tänker efter är det faktiskt sant. Jag är bjuden på fest i princip varje helg, det är bara att jag inte tänkt på det så, för jag festar verkligen inte varje helg. Börjar jag bli en såndär tråkig typ som aldrig går på festerna jag blir bjuden på? De i Gäddan borde nog börja tycka det snart, jag har inte gått på någon av deras fester sen i Augusti eller så. Jag är bjuden dit på luciafest i helgen, men jag åker ju till Riga (har jag sagt att jag ska till Riga i helgen?), så det funkar inte.

Men om jag tänker lite bakåt så är det ju sant, nu i helgen festade jag i Stockholm, helgen innan det var jag på min brors födelsedagsfest. Andra fester jag varit på under hösten är inflyttningsfest hos Elin & Angelica i Stockholm, Emelies 20-årsfest i Köpenhamn och inflyttningsfest hos Sara i Sundsvall.

Fester jag blivit bjuden på men missat är bland annat Julias födelsedagsfest, halloweenfest i Gäddan & nu i helgen Pernillas inflyttningsfest i Sundvsall.

Detta får mig att inse att jag kanske inte lever ett så tråkigt liv trots allt, det händer faktiskt saker i mitt liv. Dock vill jag inte leva ett sånt liv där man under veckorna längtar efter helgen, där man under dagen längtar efter kvällen.
Det är inget fel på mitt jobb, det är ett bra jobb, men jag får inte riktigt den stimulans jag behöver, det är nog inte riktigt rätt jobb för mig, det ställer fel sorts krav på mig, men jag tror att det är nyttigt. Jag lär mig en hel del, jag måste ta mycket ansvar och hålla koll på väldigt mycket, men jag tänker alldeles för ofta på vilken typ av jobb jag vill ha sen.
Jag vet inte vad som kommer hända egentligen, jag jobbar ju bara till och med mars, men det är nog ganska lagom!

Men en sak är säkert, jag ska inte sluta gå på fester. Så fortsätt bjud mig, förr eller senare kommer det passa in och jag kommer dyka upp som gubben i lådan, jag lovar!

Hur livet kan gå upp och ner eller hur den obefintliga orken och lusten kan döda motivationen.

Dagarna är väldigt långa nu, eller så är det nätterna som är alldeles för korta. Jag har för lite stimulans och för många krav, jag har för lite ork och för många förväntningar, för lite pepp och för mycket stillasittande.

Jag var nöjd över min tripp till Stockholm igår, jag var nöjd över att komma hem och bara ha varit borta en natt, jag var glad att komma tillbaka hem och se snön och vintern, jag var glad över att ha världens bästa pappa som hade kört bilen till busshållplatsen så jag skulle slippa gå hem halv ett på natten, jag var glad över att komma hem igen, det kändes lagom att vara borta en natt.

Idag regnar det, otroligt mycket, jag blir trött av regn. Det regnar, snön jag var glad över igår är på väg bort, det är blött och slaskigt och isigt. Efter snö kommer tö. Det är fortfarande mycket snö, vitt utanför fönstret, men där man går, där snön inte ligger orörd, där är det bara slask och jag är lite blöt om fötterna efter jag var ute förut.

Jag har alldeles för lite motivation för mitt jobb, jag vet inte hur jag ska komma över den här tröskeln som får mig att inte veta vad jag ska göra, det är så många smågrejer att fixa och allt känns så hattigt att jag blir alldeles handlingsförlamad. Jag måste ringa så många afrikaner idag att jag varken vet ut eller in, dessutom får jag inte tag på mer än var femte jag ringer. Jag vet inte vad det är, men min ork och lust har verkligen blåst iväg, men nu måste jag fortsätta jobba.

Och Gmail ljuger för mig, Gmail säger att det är blå himmel och fint väder, här regnar det. Kanske borde jag vara i Karlstad (Gmail är inställt på att jag bor där då det inte finns något närmare att välja).

På tåget, en helg senare

Jag tror inte jag nämnt det, men jag har varit i Stockholm i helgen. Eller, jag åkte dit igår och nu sitter jag på tåget tillbaka till Karlstad. Det har varit skoj, men är det verkligen värt 800 kr för att festa i Stockholm en kväll? Jag vet inte, men däremot vet jag att det är värt 800 för att träffa så fina människor som Thomas, Stefan, Anna & Per. Ja, det var vi som var vi som hängde i helgen. Det var jättetrevligt! Sen att jag varit bakis hela den här dagen (och är fortfarande) hör väl inte till saken.

Vi drog in till stan, klev av på Hötorget och åkte rulltrappan upp till Malmskillnadsgatan, där hittade vi en tjej som tog oss med till en krog, det var det sämsta stället någonsin. Vi drack en öl och stack, åkte till Söder, kära pålitliga Söder. Där hittade vi en annan krog, dock var klockan 02.10, så de skulle stänga snart, men vi gick in, lyckades låta bli att betala inträde och jag skulle köpa Jäger till mig & Anna (fast Anna ville inte ha egentligen, jag ville bara inte dricka själv), men den var slut. Så det fick bli något annat som vi inte visste vad det var, det var säkert den som gjort mig så bakis.


Annars, i veckan har jag mest jobbat, träffade Emelie, en gammal kompis från tidigare delar av mitt liv, i onsdags och hade jättetrevligt. Vi gick en promenad och pratade massa, ja trevligt som sagt.

I övrigt: det är hemskt mycket folk på tåget - barn som skriker och saker som är jobbigt när man är bakis, jag skrattar sällan så mycket som jag gör hos bröderna F, jag kan sitta tyst och bara titta & lyssna på dem och skratta.

Julkalender - 7 december

Idag bjuder min julkalender på tre av de bästa indie-låtarna jag vet:


Veckans ekomiddag

Jag lagade mat igen igår och tänkte återigen redogöra vilka ingredienser som var ekologiska, jag vill dock påpeka att det inte bara är när jag lagar mat som ofta allt är ekologiskt, hela familjen är lika duktig.

Ris * (Thailändskt, importerat av Zackeus, jag är inte helt säkert på KRAV-märkningen, kan vara annan ekomärkning)
Lök *
Buljong *
Svartpeppar ** (egen import, från Tanzania)
Örtsalt *
Smör *
Morötter * (från Torfolk gård)
Bacon *
Broccoli * (från Torfolk Gård)
Tomatsås ** (egen import, från Italien)
Solrosfrön*
Grädde *
Mjölk *
Svartpeppar *
Mald muskot *
Herbes de provance *


* = KRAV-godkänd råvara
** = annan ekologisk certifiering

Hur stor del av din middag var ekologisk?


Uppdatering:
Bara för att det finns intresse av det tänkte jag berätta att jag lagade till ovanstående ingredienser på följande sätt:
- hackad lök i kastrullen, fräs lite. ner med ris, buljongtärning & vatten och koka.
- stek bacon och skivad morot, förväll broccoli, häll ihop, häll i grädde, mjölk, tomatsås och övriga ingredienser och låt puttra.

Karlstad på en lördag klockan 11 & Höje klockan 9

Karlstad på en lördag klockan 11

Ett varv genom stan och jag kan konstatera att det är väldigt lite folk som handlar på Systembolaget i Karlstad klockan 11 på en lördag. Desto fler är det inne på Mitt I City, för att inte prata om busslasten med fulla norrmän jag mötte, de var högljudda och glada och ungefär som fulla norrmän brukar göra, men vad de gjorde på torget i Karlstad klockan 11 på en lördagsförmiddag kan jag inte förstå.
Det är ganska varmt idag, men jag kan inte låta bli att sakna snön. Såklart är det praktiskt och skönt och sådär med den där golvvärmen, men man får ju ingen julstämning av gator utan en snöflinga! Inget slask heller, bara torrt, och det är ju såklart jättebra, men jag vill ändå ha lite snö. Hur roligt är det att titta på julpyssel-grejer på Panduro och längta efter jul för att komma ut till gator som bara är grå och tråkiga? Nej, tacka vet jag hemma i Skymnäs där det är någon decimeter snö.


Höje på en lördag klockan 9


Det är ettårsjubileum i Gustafsons Skafferi, det bjuds på varm saft, kaffe och pepparkakor. Det är mysigt och fint, en tävling där man kan gissa hur många produkter som finns i sortimentet, jag räknade och kom till 716 artiklar (hoppas ingen som tänkt gå dit och handla under kommande timmen läser det här). Värmlandstomten, Inge i Halla är där och hälsar på barnen, en häst med släde bjuder på en åktur. Det är mycket snö, det är mysigt och gemytligt och alla vill fira att Gustafsons Skafferi fyller ett år, även jag.

Julkalender - 6 december

Dagens lucka innehåller en gammal, gammal bild. Den här är vårt klassfoto från när jag gick på förskolan, i femårsgruppen. Med andra ord, barnen på bilden är alla 5-6 år. Kan ni se vem som är jag? Hur lik mig är jag?
Gissa på vilket av barnen ni tror är Lena så kommer det rätta svaret imorgon eller på måndag! Ha så skoj!


Det där med beroenden

Jag tror att jag är en riktig beroendemänniska, det är väl ett under att jag inte börjat röka eller blivit alkoholist.

Mina beroenden går dock väldigt mycket i omgångar, på senaste tiden har jag sett otroligt mycket på Sex & The City (det trodde ni inte om mig, va?), men det beroendet har bleknat lite till förmån för ett annat som heter Peggle! Peggle kan vara världens roligaste spel, jag fick det av Thomas när jag var i Sthlm förförra helgen och sen jag började spela det häromdagen är jag helt fast! Skoj som bara den!
Andra beroenden jag haft är t ex Tetris, Kvarteret Skatan och Sushispelet. Hmm, det verkar som mina beroenden begränsar sig till spel och serier? Jag som alltid klagar på allt
Pelles seriesnack, det kanske är för att jag är rädd att fastna själv?

Dock måste jag nog erkänna att det största beroendet av dem alla är den vackraste saken jag äger, den som ligger i mitt knä just nu och värmer mina lår. JA, såklart - datorn! Min älskade macbook, klart den är ett stort beroende! Men det där med datorer och det här med internet har jag nog varit beroende av betydligt längre än jag ägt den här datorn, förmodligen sen jag var 12 ungefär (när jag skaffade Lunarstorm), eller ännu tidigare - på den tiden jag & Emelie hängde på Aftonbladets chatt och Fridatidningens anslagstavla. Jag minns faktiskt inte när jag fastnade vid datorn från början, kan jag varit 10 tro? Kan det här ha pågått halva mitt liv? Ja, kanske det?

Påminnelse

Härom dagen hade jag ett fint erbjudande i min julkalender, väldigt få har nappat på erbjudandet om att få ett fint julkort hemskickat. Idag är sista dagen för att bli garanterad ett julkort från mig.

Titta här för mer information!

Julkalender - 5 december

Idag, kära vänner, bjuder dagens lucka på lite trevlig läsning!
Jag har satt ihop en bloggmix på blogglovin (bloggkoll, jag vill fortsätta kalla det bloggkoll!) som jag tänkte att ni skulle få ta del av. Mixen innehåller några av mina favoritbloggar, några guldkorn som jag gillar av väldigt olika anledningar. För att ta del av den räcker det att du trycker på bilden (som är en länk). Bilden visar vilka bloggar som ingår, förmodligen läser alla mina läsare redan flera av de här, men ni kan säkert hitta något nytt och roligt.
Så, varsågoda! Här kommer 11 finfina bloggtips!Jag ska berätta lite om de olika bloggarna också, för dig som är lite extra intresserad:

PUDDING är en väldigt intressant blogg, med en bra blandning av känsla, humor, ägg, politik och bra musik.

samlarobjekt är en bokstavslek, jag älskar bokstavslekar! Varje inlägg är en fin text och en illustration.

Elviskalmar är snygg och cool, med skön stil och en god portion sommarlängtan.

evakuera innehåller saker som att sluta röka och roliga kontaktannonser.

saywhatername skriver om livet i ett litet kollektiv i jönköping, snygg design & mycket photoshop.

Pellespersonliga är en nördig blogg om tv-serier, med galen humor och en uns önskan om att vara som Kenza.

Mr. Larsson har ett stort miljöintresse, många intressanta funderingar och frågeställningar.

Reseledarna är två tjejer som jobbar som reseledare i Thailand, läs om jobbet, Sverigesaknad och se fina bilder!

Stora tankar i lilla berg- och dalbanan har nog årets bästa julkalender. Och är alltid en blogg med eftertanke.

egologiskt.se tipsar om miljövänligheter, mycket fashion - kläder, möbler osv, många snygga grejer.

Stjärnfall och Vinterkyssar är en berättelse i 24 delar, en del för varje dag i julkalendern.


Ja, det finns en anledning till att jag inte gjort dessa till länkar, och den anledningen heter bloggmixen - tanken här är att ni ska kolla bloggmixen, inte de enskilda länkarna!

Time to reconsider

Minns ni det här inlägget jag skrev?

Tommy blev lite upprörd över att jag kallat honom autoritär, han sa att han avskyr auktoriteter och måste rannsaka sig själv. Jag hävdade att jag inte menade något negativt. Nu har jag diskuterat ordet & dess betydelse med Gustav och jag har läst här, och jag har insett att jag måste tänka om. Men framför allt att jag behöver be Tommy om ursäkt.

Jag har alltså gått ett helt liv (eller ja, 20 år av ett liv) och inte vetat vad ordet auktoritär betyder. Jag kan inte komma på att jag blandat ihop det något särskilt med något annat ord heller, men det jag ville säga om Tommy var någon slags summering av att han är smart, respektingivande och samtidigt väldigt trovärdig. Tommy, låter det bättre?

Jag blev lite förvånad när jag läste det här, men varje dag ska man väl lära sig något nytt, eller? Jag vet inte, jag trodde jag levde ett för dött liv för att lära mig saker, men återigen - tji fick jag!
Jag har ofta refererat till lärare när jag tänkt på auktoriteter, att en bra lärare behöver vara lite auktoritär men också att en lärare kan vara auktoritär på fel sätt och då inte vara så bra. Jag har ofta pratat om lärare och auktoritet i samma sammanhang och jag har ofta pratat om bra lärare som auktoriteter, vilket fatalt misstag! Och, undrar om jag kan ha fått någon annan att vilja rannsaka sig själv, jag vet inte.

Så, ursäkta Tommy, jag ska inte kalla dig auktoritär mer, okej?

Dagens insikt

Idag har jag ringt till såväl Uganda, Tanzania och Nigeria som Sierra Leone och Burundi. En sak har alla de som svarat haft gemensamt och det är att de inte lärt sig att svara representabelt i telefon.

Jag menar, ringer någon till mig på jobbet så svarar jag ju självklart med både företagets namn och mitt eget namn. Annat finns inte att tänka på, men samtliga av dessa har svarat i telefon med endast ett "Hello" och så tystnad. Jag blir hellt ställd varje gång, jag vet inte vem jag pratar med, jag vet inte vad jag ska säga. Jag blir förvirrad och vet inte om jag ska börja med att presentera mig själv eller fråga vem jag pratar med/fråga efter den jag söker.

Slutsats: Varför kan inte Afrikaner svara representabelt i telefon? Borde man åka till Afrika och hålla lektioner i telefonsvarande?Uppdatering 6 min senare:
På Uganda Crop Industries Ltd har de banne mig lärt sig hyfs. Där fick jag för att jag klagade!

Julkalender - 4 december

Idag är det 4 december och dagens lucka i min julkalender är främst riktad till alla er som bor i Stockholm. Det här är ett tips om hur ni kan spendera er vår (eller hur jag hade spenderat den om jag hade bott i Stockholm och haft ett överflöd av pengar).
Först och främst skulle jag hävda att om det är någonstans man skulle skaffa årskort nästa år så är det på Cirkus, vet ni hur många bra konserter som spelas där i vår? Det är helt galet.

Det här handlar alltså enkom om musik, den musikaliska vår man kan få om man bor i Stockholm och gillar samma musik som jag gör. Detta är endast ett axplock och det är helt och hållet min smak, men det är absolut något ni borde kolla upp!


The Soundtrack of Our Lives - Cirkus 2 Januari - Jag har aldrig sett TSOOL live, men jag tror de kan vara ganska bra, faktiskt. Jag träffade Ebbot på ett tåg en gång, han var cool och hade något annat band med sig, tåget var försenat, de skulle till en spelning, jag & Emelie skulle till Skåne. Ebbot var osocial, resten av bandet babblade massor. Egentligen har jag inte stor koll på dem, äger ingen skiva med dem ens, men jag tror ändå det kan bli en bra konsert!

Markus Krunegård - Cirkus 1 Februari - Markus Krunegård kom fort och hårt och bra och hävdar att ibland gör man rätt och ibland gör man fel och det är ju väldigt sant. För vissa är det rätt att gå på den här konserten, för vissa är det fel. För mig vore det definitivt rätt! Skivan Markus släppte tidigare iår skulle jag hävda är en av de bästa som kommit iår, faktiskt. Så varför då inte gå och se hans konsert? Jag ser ingen anledning!

Anna Ternheim - Cirkus 7 Februari - Jag har sett Anna Ternheim några gånger, första gången på Lars Winnerbäcks aukustiska turné (2004 eller liknande) då hon agerade förband/speciell gäst. Hon var även förband åt Kent på deras tältturné och sen har jag sett henne på festival eller så. Hon är söt och fin och bra, men det är inte en konsert du som vill röja ska gå på. Hennes nya skiva är dock väldigt bra, så jag tror absolut det kan bli en fin konsert!

Hello Saferide - Tyrol 13 Mars - Självklart vill jag se Hello Saferide, hur skulle jag kunna inte vilja se henne? Hon är det finaste och bästa jag vet, jag har inte sett Hello Saferide på hur länge som helst. Jag har inte sett Annika sen det var med Säkert! Jag vill se Hello Saferide och det nu. Hello Saferides nya skiva är hur bra som helst också, det vore roligt att se de låtarna live. Det vore roligt att se henne live, helt enkelt.

Majas ABC-sånger - Konserthuset 14 Mars - Jag älskade Maja när jag var liten. Jag har alltid älskat bokstavsramsor och sånger och liknande. Därför skulle jag gärna adoptera en 4-årig söt flicka för att ha en ursäkt att gå på det här. Någon som har en till övers?

Bob Hund - Cirkus 2 Maj - Hur kan man inte vilja se Bob Hund? Jag har sett dem en gång, det var på Popaganda i augusti iår, och det känns som jag aldrig kommer få nog. Röjigare & roligare band får man leta efter. Den här konserten har jag redan biljett till, det finns inte en chans i världen att jag missar den. Bob Hund måste vara Sveriges bästa liveband, just bara för att jag älskar att röja! Jag kommer, kommer du?


Vilken av dessa konserter vill du helst gå på? Är det någon du tycker jag missat?

Fransk passion

Visste ni att passionsfrukt heter

fruit de la passion

på franska? Låter inte det väldigt fint? Låter inte väldigt mycket väldigt fint på franska? Man kanske skulle satsa på att lära sig franska? Man skulle ju om inte annat kunna åka till Cameroon för att få användning av sina kunskaper.

 


Julkalender - 3 december

Jag tycker att det har varit lite dåligt med julstämning i min julkalender hittills, så därför åtgärdar jag detta idag!


Som ni ser på bilden handlar dagens del i julkalendern om julkort. Dessa julkort skickade jag för två år sedan, hur mina julkort kommer se ut iår har jag inte riktigt bestämt än, men det är på gång!
För att skapa lite julstämning i bloggen innehåller därför dagens lucka i julkalendern något som alla ni läsare kan ta del av. Det här är alltså ett erbjudande till er om att få ett julkort av mig. Jag har tänkt köpa en adressbok och samla ihop adresser till alla jag känner och därför vill jag gärna att ni skickar mig er adress. Fram till på fredag (alltså, nästan tre hela dygn) har ni på er att ta del av detta unika erbjudande:

Skicka mig din adress
senast fredag så lovar jag att du kommer få ett julkort av mig iår.

Du kan skriva adressen i kommentaren, maila den på moeller_soet@hotmail.com, skicka den på Facebook (Lena Möller) eller skicka den på vilket annat sätt du vill.

Snö & vinterglädje

Det snöar hur mycket som helst ute! Ligger nog en decimeter eller så och det har inte snöat alls många timmar, det är hur härligt som helst!
Som den envisa fan jag är bestämde jag mig förut för att gå ut på en promenad (jag hade bestämt mig långt innan det började snöa), och sagt och gjort, jag gick ut.. Promenerade i ungefär 45 min i någorlunda rask takt (ja, det går inte så fort när det är ett väldigt snöoväder i ansiktet), men sen började jag bli kall och blöt och gick tillbaka. Men det var så otroligt härligt, jag blir verkligen på bättre humör när det är snö och nu skulle jag bara vilja ha någon här att gå ut och leka i snön med!

Som förra vintern, när jag &
Magnus hittade värsta bra backen och la oss och rullade nerför, det var så roligt att jag låg och gapskrattade jättelänge efter! Fort gick det också! Skojskoj.

Nu skulle jag vilja ut och leka i snön mer, när jag kom in var jag som en snögubbe, jag borde rotat fram mössa och vinterjacka innan jag gick ut, men det orkade jag inte i min iver! Nu har jag torkat (förutom håret) och sitter inne i värmen och är glad. Och jag är nöjd över att jag har något att skriva in i min träningsdagbok idag också! Jag har bestämt mig för att jag ska se till att inte mer än en dag i veckan får vara tom där, något måste jag ha att fylla i minst sex dagar per vecka. Det känns som ett sunt & bra mål.

Utmaning

Jag blev utmanad av Pelle & Stefan (egentligen utmanade Pelle mig på en annan grej, men det kanske jag orkar ta en annan gång)


Regler:
Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
Svara ärlig på frågorna!
Utmana alla vars bloggar du läser i slutet av inlägget genom att nämna deras namn eller adress och länka till dem.
Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.
Efter det så lämna en kommentar i detta inlägg så jag får se hur du har svarat.


Svara J för Ja, N för Nej, O för Osäker, Lämna blankt om du inte kan eller absolut inte vill svara.

[ J ] Du vet hur man kokar kaffe
[ N ] Du har barn
[ N ] Du använder dig av en kalender
[ N ] Du äger mer än ett kreditkort
[ N ] Du har kallat utlänningar för svartskallar mer än 5ggr
[ O ] Du äger mer än två datorer
[ N ] Du äger en egen bil eller motorcykel
[ J ] Din plånbok är tom på kontanter just nu
[ N ] Du dricker alkohol minst 1 gång per vecka
[ N ] Du skulle aldrig kunna vara utan sex
[ J ] Du vet hur man byter olja i bilen
[ N ] Du har någon gång legat på sjukhus längre än 1 vecka (5 dagar på tyskt sjukhus är max, räknas det? en natt på tyskt sjukhus är väl som tre på svenskt?)
[ N ] Dina enda vänner är från din arbetsplats
[ N ] Du har varit på ett tupperwear party
[ J ] Du är överviktig enligt dig själv
[ N ] Dina vänner uppfattar dig som snål
[ J ] Du har spottat någon i ansiktet
[ N ] Du har fler räkningar än du kan betala
[ J ] Kommer du ihåg alla du har haft sex med
[ J ] Du tvättar alltid händerna efter toalettbesök
[ N ] De flesta av dina vänner är äldre än du
[ J ] Du kan säga nej till att stanna uppe hela natten
[ N ] Du alltid tvättar dina egna kläder
[ J ] Du röstar
[ O ] Har du läst Kissies blogg någon gång?
[ N ] Du har glömt din mammas födelsedag minst en gång
[ J ] Du gillar att gå ut och gå själv
[ N ] Du gillar ordet FITTA
[ J ] Du har tittat på pratshower
[ N ] Du dricker kaffe minst en gång om dagen
[ J ] Du vet hur man diskar
[ N ] Du älskar Blondinbellas blogg
[ J ] Du vill göra något förbjudet
[ J ] Du har haft sex på första dejten.
[ J ] Du kan räkna till 10 på något annat språk
[ J ] När du säger att du ska göra något så gör du det bara ibland
[ O ] Du är smartare än dina syskon
[ J ] Du kan klippa gräset
[ N ] Du har haft sex i bilen
[ J ] Du kan simma
[ N ] Du kan mer än två språk flytande
[ NJa ] Du kommer ihåg att vattna blommorna
[ J ] Du pluggar när du måste (men bara när jag måste)
[ N ] Älskar Pizza
[ J ] Du tränar regelbundet (får man hoppas i alla fall, jag har ju precis börjat)
[ N ] Människorna på Starbucks vet vem du är
[ N ] Din favoritmat är hämtmat och restaurang
[ N ] Gillar du ordet KUK
[ N ] Det första du gör på morgonen är att få i dig koffein
[ N ] Du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver
[ J ] Du har haft sex med nån av samma kön
[ J ] Du kan laga mat själv
[ J ] Du tycker att politik är intressant
[ J ] Du gillar vin
[ N ] Du kommer till skolan/jobbet tidigt varje dag
[ N ] Du har alltid en penna på dig
[ N ] Du har fått kvarsittning i skolan
[ O ] Är det romantiskt med vin
[ N ] Du har en mobiltelefon som kostar mer än 5000 kr
[ O ] Du förstår politiska skämt första gången de sägs
[ J ] Du kan skriva snabbt
[ N ] Du har förstått att vädret ändras för varje timme
[ J ] Du använder internet varje dag
[ N ] Du har skönhetsopererat dig
[ N ] Du behöver rensa din garderob
[ N ] Du vill ha en Sodastream i julklapp
[ J ] Du kan läsa en bok och faktiskt avsluta den

Jag utmanar: dem som känner för det


Uppdatering

Det här är en uppdatering av lucka nummer två i adventskalendern.

Jag glömde skriva en sak i mitt förra inlägg, och det är det att man kan ju skriva in allt! Även sånt som inte är ren träning, skriv in när du cyklar till jobbet, går till gymmet eller krattar löv! Hur smart som helst, ingen motion är för liten för att skriva upp, även 10 minuters promenad är nyttigt, alltså räknas även det! Så gör du inget annat på dagen kanske du i alla fall sprungit till bussen eller gått och hämtat posten?

(Bli medlem på
Träningsguiden idag - självklart är det gratis! Och för att bli vän med mig söker du på moeller.)

Julkalender - 2 december

Nu är det dags att öppna lucka 2 i adventskalendern på moeller.blogg.se

Dagens lucka innehåller ett tips, en länk, och lite peppande. Jag refererar till föregående inlägg (se nedan) och vill uppmana mina läsare att hänga på mig i ett lite nyttigare liv. Det tänkte jag göra genom att tipsa om en jättesmart sida, nämligen www.traningsguiden.se. Här kan man få massa tips och råd om sin träning, men framför allt kan man skriva en jättesmart träningsdagbok.
Och vet ni vad det allra smartaste är? Jo, att man kan bli vänner med varandra och därmed "tävlar" genom att man kan se vem som tränar mest och så vidare. Det är otroligt smart och peppande & vem behöver inte träna lite extra såhär i juletider?

Jag använde den här sidan mycket under min gymnasietid, men sen dess har jag inte använt den alls, men igår började jag igen och tänkte att december blir som en vändpunkt! Så, bli medlemmar ni också, och bli vänner med mig där (jag TROR att jag heter Lena Möller, rätt & slätt, men hittar ni mig inte så säg till så kanske jag kan hitta er).
I vilket fall som helst, det här är en otroligt smart sida där man kan skriva in varje träningsmoment, både styrketräning och kondition, och sidan lägger ihop det så man kan se i vilken "träningsklass" man ligger.

Här nedan kan ni se min träning den senaste veckan!Alltså, dagens julkalender är en uppmaning till alla mina läsare att bli medlemar på Träningsguiden!

Tack!

Jag vill passa på att tacka alla som vill stötta mig, alla som kommit med glada tillrop, alla peppande ord och alla andra som varit snälla och fina mot mig efter jag skrev det här inlägget i torsdags.
Jag vill tacka Pappa, Marielle och Olof, jag vill tacka Pelle, Stefan, mamma och Kari. Jag vill tacka Anna och Sara och Emelie L och Valle, men jag vill även tacka Karin och Kalle och Pernilla, Sandra, Anna och Helena.

Jag vill säga till er som känner att ni också vill göra något att jag absolut är på att peppa tillsammans, Stefan har pratat om en peppblogg, jag är på! Vilka andra är på?
Berätta om era planer, vad dill ni uppnå? Vad behöver ni för hjälp & pepp?

Igår var jag och tränade och det var jätteskönt, faktiskt! Jag är grymt nöjd och känner att jag är på g. Nu behöver jag bara er hjälp att peppa mig, att tjata på mig när jag är lat och att berömma mig för mina framsteg, vad säger ni om det?

Det kommer mer om det här, i en lite annan version, lite senare idag, men så länge - tack för alla fina ord!Ps. Idag tror min mail att det regnar när det faktiskt snöar. Jag väljer att titta ut genom fönstret istället för att kolla mailen!

Julkalendern - 1 december

Ja, även jag ska bjuda på en julkalender på bloggen. Min julkalender har dock inget väldigt utstakat tema utan den kan innehålla lite vad jag känner för för dagen. Kanske en personlig favorit eller kanske en rolig nyhet. Det kan även bli någon tävling eller kanske något skojigt tips! Vem vet - bara min fantasi sätter gränser (och det faktum att det bara är 24 luckor i en adventskalender)!


Detta är första luckan, första december:

Idag tänkte jag bjuda på min absoluta favoritlåt, alla kategorier, alla tider. Den här låten har varit min favoritlåt sedan någon gång på högstadiet, jag och
Emelie gillade den tillsammans (kanske var det grunden till vår framtida gemensamma musikpassion?). Det är en låt som alltid får mig på gott humör, men den är aldrig jobbig. Den funkar att peppa till, den funkar att dansa till, den funkar att sova på bussen till, den funkar att deppa till och den funkar att hångla till. Helt enkelt en låt som alltid passar hur bra som helst!
Jag antar att det var min bror som först introducerade den här låten för mig, jag har fått höra att den inspirerat Håkan till hans låt "Kom igen Lena" (fast Håkan själv har nekat i en intervju att han hört låten innan han skrev sin, jag vet inte) och jag och Emelie tvingade hela vår högstadieklass att lyssna på den för att vi älskade den så (behöver jag nämna att alla andra hatade den?). Det är en låt som betyder väldigt mycket för mig och en låt som jag önskat otaliga gånger när jag varit på krogen. (Egentligen är live-versionen på skivan Too-Rye-Ay ännu bättre, men...)
Helt enkelt, här har ni världens bästa låt!Dexy's Midnight Runners - Come On Eileen

Det man söker hittar man

Jag har letat väldigt mycket idag, de två grejer jag letat mest efter är:

Mina träningsskor, de har varit försvunna sen jag flyttade hem från Norrland. Jag har letat som en blå idag, i hallen, i andra hallen, i garderoben, i ett annat rum vi har massa skrot i, i varenda påse jag hittat, bland varenda skopar jag hittat (jag äger för övrigt chockerande många par högklackade skor, var kommer alla de ifrån? när har jag använt alla dem?). Till slut var jag nästan beredd att ge upp, men jag tänkte att vadfan, det här kan ju inte ruinera min träning! Jag tog ett sista ryck, gick ut i ett uthus och letade bland mina nerpackade vinterjackor och annat bråte och vad hittar jag då om inte en påse innehållandes mina träningsskor, mina favorit-vinterskor och ett par fodrade högklackade stövlar! Hur bra som helst, jag var jättenöjd över att ha hittat dessa grejer!

Min bankdosa, den försvann någonstans på vägen hem från Karlstad i lördags. Eller, jag bad min bror ta med den med mina grejer, men sen hittade jag den inte. Inte någonstans! Men när jag nu var i letartagen ringde jag honom, bad honom kolla om han verkligen fått med den (vilket han var övertygad om att han hade) och frågade om han hade någon aning om var han lagt den. Jag letade bland alla grejer han tagit med till mig, i alla påsar och längst ner i väskan (jag packade till och med upp hela väskan för att leta - nu ligger kläderna på golvet i hallen). Jag hittade ingenting, men något sa mig att det var värt ett sista tappert försök, jag tittade i min necessär, och vad ligger där om inte min bankdosa? Ja, just det! Jag hittade alltså bankdosan också.


Vad kommer jag då fram till för slutsats? Jo, att enträgen vinner, det man letar efter kan man hitta! Bara man ger sig fan på det och inte ger upp. Det var allt jag hade att säga, men kom ihåg - ge inte upp!

This is why I love my Gmail


Jag älskar Gmails nya grej att man kan välja teman. Själv har jag valt temat "Tree" och det bästa med det temat är att det anpassar sig efter vädret! Som idag, det snöar ute, och då snöar det även på min mail, hur fint är inte det? Det är inte lika roligt när det är grått och regnar, men då kan man ju kolla mailen istället för att gå ut, så det är ändå rätt trevligt.
Alltså, nu behöver jag inte gå ut för att veta vad det är för väder, det räcker med att kolla mailen, fattar ni hur det här revolutionerar min vardag?

Använder ni Gmail? Vilka teman har ni testat? Vilket är er favorit?

Morgonfunderingar

09.00
Jag är galet trött idag, lite småont i magen, känner av stukningen i fötterna, lite småförkyld.. Nivet, hängig sådär! Men idag ska vi till Styrkan & träna, så jag ska rycka upp mig! Förmodligen är det vetskapen om träning som gör mig seg, förmodligen kommer jag må bättre om ett tag, när jag piggnat till lite.
Ja, idag ska vi sätta igång! Jag måste bara leta reda på träningsskorna som jag inte hittade sist jag behövde dem! Var är de?


09.50
Nu har jag druckit kaffe och ätit frukost. Magen är fortfarande sådär, nivet mensmage, men annars är det okej, jag har piggnat till av kaffet (ja, jag vet att jag brukar hävda att kaffe inte gör mig piggare) och fötterna är alltid bättre efter en stund.
För övrigt tänkte jag följa med Carina på lunchpromenaden idag också, jag menar, jag kan ju inte ha ont i fötterna i all evighet och det kommer nog inte bli bättre om jag inte använder dem och tränar upp fotlederna, visst?


10.14
Jag fick ett mail:

"Dear info@grolink.se

If you have a problem getting or keeping an erection, you are not alone.
In fact, more than half of all men over forty have difficulties getting or maintaining an erection.
This condition, called erectile dysfunction (ED), occurs with younger and older men as well, but there's a safe, effective and easy method of treatment: Viagra."

Tack, men jag är varken över 40, man eller har problem med erektionen. Det är bra ändå, jag klarar mig. Men visst, tack!