Spelarlena

L0tt tipsade om det här spelet för ett tag sen och man kan väl säga som så att jag är fast!

Alltså, hur roligt är det inte att vara en liten söt vinterkanin som hoppar på små klockor och får poäng? Jo, det är faktiskt otroligt roligt, testa själva genom att klicka på bilden!

en kopp tääää, tack!

Jag blir väldigt irriterad på dåligt språk när jag läser bloggar, det kan vara allt från återkommande stavfel till särskrivningar till konstiga formuleringer eller grammatiska fel - alltid lika irriterande!

Men det finns dock en sak som jag snarare tycker är roande, och det är hur otroligt många versioner det finns av stavningen på vad som verkar vara alla bloggares favoritdryck, nämligen te. Just det, te! Två bokstäver; T & E.

Man ser allt från tea till thé till te. Hur många variander som helst på något som bara uttalas med en enda bokstav, hur konstigt är inte det? Jag är väldigt road över det och tänkte därför försöka samla ihop så många stavningar jag kan och där kommer ni in i bilden!

Vad jag nu alltså vill är att ni bara skriver en liten kommentar här och berättar för mig hur ni brukar stava till denna dryck, och hojta gärna till om ni har ramlat över någon annan lustig stavning!Den värmländska bärskandalsmannen har gjort det igen!


Bilden har jag stulit från DN - igen (mannen på bilden har ingenting med texten att göra)


Säga vad man säga vill om Sylve Björkman, men humor har han sannerligen! Han har ett långt register bakom sig av olika skandaler, det har varit mycket skriverier om honom, i alla fall i Värmländska tidningar. Mina föräldrars företag (de gör sylt, saft & marmelad) har genom åren haft en hel del att göra med honom.

Sylve Björkman arbetar alltså inom bärbranschen och
idag kan man läsa i tidningen om hur han bytt namn på sitt företag från Ransäters Skogsdelikatesser till Catarina & Örjans Skogsbär AB. Jag kan förstå att detta upprör paret Catarina & Örjan som arbetar inom samma bransch och som knappast vill bli förknippade med alla skandaler runt Sylve, men själv tycker jag att der här är otroligt roligt. Sylve Björkman är sannerligen en man med humor!

Vad tycker ni om hans nya tilltag? Skrattar ni eller tycker ni att han är galen?
Om ni vill läsa om hans tidigare skandaler kan ni göra det här, här, här, här & här och det handlar om allt från skatteskandaler till att han bjudit in tusentals thailändska bärplockare till att han blivit bestulen på en väldigt värdefull myntsamling.


God natt med gott om platsÅh, nu ska jag sova. Och jag är galet nöjd över att det inte blir en repris av det här. Bilderna är från igår morse, om man tog en bild åt motsatt håll hade man sett tre personer till sova. Ja, åtta pers i ett rum, det var mysigt och fint. Men nu är det skönt att vara hemma och ensam i en egen säng. Helgen innebar tre nätter trängsel!

Gissningslekar avslutade

Okej, här är de rätta svaren:

Lena 2005


Lena 2007

Anna gissade rätt på den första, Julia trodde jag var femton - vilket hade inneburit 2003.
den andra var det också Anna som hade bäst koll, Emma var inte så långt ifrån med 2008, men "bluediva" hade noll koll och gissade på 1999 - vilket innebär att jag skulle varit elva år. Det ser jag väl ändå inte riktigt ut som?

Lika som bär


Checklista: en helg senare
Bilder från igår, ursäkta att de är så mörka, jag har inte
möjlighet att fixa dem nu och orkade inte bry mig när de togs.


Av det jag sa i torsdags att jag skulle hinna med i helgen har jag lyckats klara av följande
:

X Träffa Marielle & hennes syster
X Gå på
The Rocky Horror Show
X Dansa och dricka på Glada Ankan
X Köra en tredagars
X Kanske se på Hives på Nöjesfabriken imorgon
X Åka till Örebro och gå på inflyttningsfest
X Träffa kompisar från Ålsta
-  Sova hos Emil
-  Sova hos Yasse
X Sova hos Julia (eller eventuellt Peter med Kniven)
X Shoppa
X Hänga/fika/mysa/promenera
X Åka buss


Det var bara sovandet jag tappade någonstans på vägen, blev två nätter hos Johan istället och det var lika bra det! Det har varit en galet rolig helg, jag har hunnit med hur mycket som helst, träffat många fina människor, dansat mycket, druckit mycket och så vidare! Riktigt skoj!

En bra bit in i helgen

Bara så ni vet att jag lever tänkte jag att det passar att säga att jag är i Örebro, hos Julia. Kvällens låt är definitivt den här:

Lena goes Ducky


Ankan - favoritkrogen & ett av de ställen jag tänkt hänga på i helgen!Vet ni vad? Jag åker till Karlstad snart och är inte hemma förrän på söndag igen. Jag ska bland annat:

- Träffa Marielle & hennes syster
- Gå på The Rocky Horror Show
- Dansa och dricka på Glada Ankan
- Köra en tredagars
- Kanske se på Hives på Nöjesfabriken imorgon
- Åka till Örebro och gå på inflyttningsfest
- Träffa kompisar från Ålsta
- Sova hos Emil
- Sova hos Yasse
- Sova hos Julia (eller eventuellt Peter med Kniven)
- Shoppa
- Hänga/fika/mysa/promenera
- Åka buss

Det ska bli en fin helg och den börjar alldeles strax!

Gissningslek #2


På tal om gissningslekar, vi kör en till!


Även den här är från BioFach, ett annat år dock. Alltså, vilket år tror ni den här bilden är från?
Och Marielle, du är utesluten - ej berättigad att gissa!

Förlåt för att jag pupmar sönder er med bilder från BioFach, men det är lite roligt att hitta gamla bilder..Go bananas...


Idag jobbar jag med att rensa i bildbiblioteket, för närvarande från BioFach 2007.
Den här bilden heter "Pelle goes banana".


På tal om gamla bilder


Jag hittade den här gamla bilden på mig, den är från ett tidigare år på BioFach (som jag för övrigt verkar varit på för första gången 2003, vilket innebär att jag varit där sju år i rad).

Nu till det kluriga:
Vilket år tror ni att den här bilden är tagen?


Konstiga fynd

Jag ramlade plötsligt över några bilder jag använde på den tiden jag ljög massor på internet, det kändes väldigt konstigt.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men stört är det verkligen!

Världens bästa tisdagssysselsättning!


Har ni sett den här snygga bruden? Det har jag!

Jag har hämtat Marielle vid flyget ikväll, hon kom hem från nästan ett halvår i Thailand och på den timmen vi sågs hann vi både kramas skratta och prata otroligt mycket. Marielle är min bästa vän och jag är otroligt glad att hon är hemma. Så glad att jag, när jag kom hem, var helt speedad och inte såg någon poäng i att försöka sova utan har hängt med datorn i en timme. Nu ska jag dock sova så jag både orkar jobba och träffa min favoritbrud imorgon!

Hoppas ni haft en fin kväll ni också, även om det inte finns en chans i världen att den varit lika fin som min!

När jag ska agera teknkansvarig på jobbet

Ehm, internet dog tidigare idag. På jobbet. Jag satte genast igång med att starta om modem, routrer och så vidare, det plockades fram en manual för internetproblem som följdes. Ingenting fungerade så jag fick ringa internetleverantören som, efter ett långt samtal, sa att "stationen är nere, tekniker är på väg och det borde vara igång inom en timme". Timmen gick, inget internet. Två timmar gick, inget internet.
Jag pratade med bror/kollega (som skrivit manualen) i Uppsala (egentligen om annat) som sa "har ni startat om modem och router senaste timmen?" eh, hade vi det? Nej! Jag var ensam kvar på kontoret, startade om ovannämnda och nu funkar allt! Haha! Tur att jag slutar jobba om typ två veckor, så jag kan sluta leka teknisk support. Ehm, det mest skrämmande är ju att jag är den som kan mest på kontoret.

För övrigt, manualen slutar med följande:
"Om inget funkar: Sortera högarna med papper på ditt skrivbord, städa pennskrinet, läs en bok eller gör något annat nyttigt i stället för att svära på datorn."

Jag läste DN, matchade folk som skickat in kontaktannonser, löste korsordet och svor över ekonomidelen.

Förklaring kring bloggande

Flera har frågat hur det blir med den här bloggen nu när jag startat den nya, så därför tänkte jag förklara de båda bloggarnas roller.

moeller.blogg.se - Kommer fortsätta precis som vanligt, det här är min blogg och det kommer det fortsätta vara. Det är här du ska gå in om du vill läsa om mig, mina åsikter, se mina bilder, ta del av min smak eller om du vill kontakta mig genom min blogg.

stuckinmymind.blogg.se - Är ett projekt jag gör tillsammans med ett antal vänner, det är en blogg där vi lägger upp låtar som fastnat på hjärnan, som vi går och sjunger på dagarna i ända. Det är alltså uteslutande en musikblogg, den är lika mycket de andras som min och är ett sidoprojekt, den har ingenting med mitt övriga bloggande att göra.Jag hoppas ni förstår bättre nu, tack för att ni frågar när ni inte förstår!

Måndagsbestyr

Ursäkta dålig uppdatering, men jag har gjort andra roliga saker som att skapa en egen font och lära mig hur man gör en header till bloggen. Det blev en enkel och förmodligen temporär, med min nya font, till mitt nya skötebarn och när jag får lite tid nästa gång ska jag fixa till den här, det kan ni ge er på!
Såhär blev det, klicka på bilden för att komma till bloggen:


Har man sagt A måste man säga B, eller officiell lansering av en ny blogg

Okej, nu ska jag inte hålla er på halster längre!

Jag har, med hjälp av (hittills) 5 vänner startat en ny blogg. Den är som sagt alldeles precis nystartad och det har bara kommit upp ett väldigt begränsat antal inlägg. Det är inte fixat någon design eller så heller, men var sak har sin tid.

Denna nya blogg heter Stuckinmymind.blogg.se och där ska vi som deltar lägga upp låtar som fastnat på våra hjärnor, det kan bli precis vad som helst och hur bra eller dåligt som helst! Men roligt, det ska det bli!
Så, kolla in den och häng med redan från början!

It may be winter outside, but in my heart it's spring!


När jag köpte mina två gerberor förra våren fick jag höra att det är väldigt svårskötta blommor,  därför tog jag uppgiften på väldigt stort allvar. De blommade, om och om igen, under våren och när jag flyttade från Norrland tog jag med dem hem och ställde dem i köksfönstret. Där trivs de bra och jag & mamma hjälps åt att sköta dem. Dock har de varit ganska ledsna och trista hela vintern, men all sol som varit senaste veckan har väckt dem till liv igen och nu har den ena fått en ny, fin blomma!
Denna nya, fina blomma har väckt vårkänslor i mig, men ute bara snöar det. Det är jätteäckligt väder och snöar och snöar fast det är flera plusgrader så allt är bara slaskigt! Nej tack, nu vill faktiskt till och med jag ha vår! Och det vill då inte säga lite!

Lögner om tv-tittande

Igår påstod jag bestämt att jag aldrig ser på TV. Några timmar senare satt jag där, såg på Robinsson och sen en fransk film på tvåan. Det var en ganska seg film, men helt okej. Jag drack en öl också och det var gott. Sen var jag så trött att jag somnade direkt efter.
Vad gjorde ni igår?

Irriterad, irriterad, irriterad!

Bild snodd av DN - hah, straight up in your face!

När jag åt lunch förut (äggmacka, ojojoj vad gott det var!) satt jag och bläddrade i DN. Av någon outgrundlig anledning hamnade jag i Ekonomi-delen (Ekonomi, jag? Det kanske händer en gång varannat år). Där hittade jag den här artikeln.

Och jag blir så irriterad. Människan som skrivit artikeln kan inte ha någon aning om vad han skriver om och den där Thomas Svaton pratar massa strunt. Jag menar, var kommer grönsakerna på torget ifrån om inte Helsingborg? Skulle de vara billigare för att de är svenska eller vadå? Såklart de inte har svenska tomater på torget i Skärholmen i mars. (De första svenska tomaterna såldes för övrigt i veckan och gick på 893 kr/kg.)
Alltså, vi skippar det alternativet. Vad är nästa? Jo, att de stora kedjorna måste betala ett högre kilopris för att de köper så stora kvantiteter. Ursäkta, va? Vad är det för dumheter? Det vet väl alla människor att det finns något som heter mängdrabatt? Alltså, köper man mycket kan man få ett bättre pris!
Vad finns då kvar? Jo, min pappas resonemang: att torghandlarna åker till olika grossister, förslagsvis den stora ute i Årsta, som säljer till bland annat restauranger, där köper de sånt som inte kunnat säljas på annat håll och de får ett bra pris eftersom det annars skulle slängas. Det köper jag, jag tror det är helt rätt och då förklarar det också varför det kan vara lite sämre hållbarhet på de här billiga grönsakerna på torget. Dessutom ger ju faktiskt det en eloge till dessa torghandlare också, de tar reda på sånt som annars skulle slängas - hur miljövänligt är inte det?

Vad som dock irriterar mig mest med den här artikeln är det att de inte nämner någonstans var grönsakerna kommer från - har dessa på torget som kostar 15 kr/kg samma ursprung som de i affären som kostar 60 kr/kg? Vad är prisskillnaderna på grönsaker beroende på var de kommer från? Dessutom, vad kommer dessa grönsaker kosta i sommar när de finns från Sverige? Vad är skillnaden?

Min bestämda åsikt är att man ska anpassa vad man äter efter vilken säsong det är, man kan inte äta allt året runt. Eller, såklart man kan, men då kostar det. Jag har inget behov av alla färska grönsaker man äter på sommaren den här tiden på året, även om jag börjar längta efter den första sparrisen och andra primörer.

Förmodligen är det som absolut irriterar mig mest det att svenska konsumenter är så förbannat korkade, förstår man inte att det kostar med sommarmat på vintern? Förstår man inte att det smartaste är att äta rotfrukter och andra grönsaker som man kan lagra länge på vintern? Hur kan folk förvänta sig att kunna köpa grönsaker i mars som om det vore juli?

Alltså, var har allt det här snacket om lokalt tagit vägen? Var är alla ni som tjatar om att lokalt är viktigare än ekologiskt? Lägg er i debatten, snälla! Själv förespråkar jag ju framför allt ekologiskt, men det betyder inte att jag hellre köper ett ekologiskt äpple från Italien än ett svenskt konventionellt - det är lite som pest eller kolera. Ju bättre för miljön desto större chans att jag köper det.

What to do, what to do?

Jag börjar bli lite uttråkad av det här hemsidesarbetet, jag har suttit och uppdaterat alla sidor så de har rätt template, och det är ju inte få. Men nu har det blivit något fel, connection lost står det hela tiden och jag förstår ingenting. Kanske, kanske att jag fortsätter imorgon?

Vad gör ni?

Söndagslycka på en lördag

Ägg kan vara det godaste som finns, jag har ätit två. Är det en ensidig frukost att bara äta ägg? Jag är för övrigt otroligt pigg och har varit i snart en timme, riktigt utvilad (man skulle kunna tro att jag börjar bli vuxen - klockan tio på en lördag alltså)! Men så somnade jag så fort jag la huvudet på kudden vid 12 också! Det är en fin dag idag, men inte sådär soligt som det varit hela veckan (utom igår), jag är på bra humör och det känns som söndag. Och som ni vet älskar jag söndagar och vad är då inte bättre än att lördagen känns som söndag så man får två? Helt underbart!


Jag ska hoppa in i duschen, sen ska det jobbas lite med hemsidor, för nog behöver saker fixas på båda de hemsidor som jag ansvarar över:
www.torfolk.se & www.varmland.nu/skafferi, särskilt den sistnämnda ser ju hemsk ut! Den slängde jag ihop på någon timme i somras och har inte fixat något sedan dess - fortfarande sommaröppettider och fortfarande sjutton olika teckensnitt bara på startsidan, haha!

Ekoglass från Pipersglace


Bilden har jag snott, förmodligen från Pipersglace
- men inte själv direkt från dem utan på omvägar.


Ikväll har jag mumsat glass, den nya ekologiska pinnglasen från Pipersglace. Den har jämförts med Magnum i smaken, jag skulle säga att den känns mer äkta. Den finns i två smaker, vanilj & nougat. Jag åt nougat, men smakade lite av vaniljen, och det var hur gott som helst!

Chokladöverdraget var lite tjockare och mörkare än man är van, det blev liksom mer choklad, men jag som älskar choklad och särskilt mörk sådan var verkligen nöjd. Själva nougatsmaken kan jag inte säga så mycket om, den var nog ganska dämpad skulle jag vilja säga, jag tyckte det smakade mer vanilj faktiskt. Riktig äkta vaniljsmak var det i alla fall och man känner ju verkligen skillnad på vanilj och vanilj.

Pipersglace har alltid kunnat det där med äkta smaker, och det här var absolut inget undantag! Hur god glass som helst!


Och självklart säljs dessa goda glassar, samt många av Pipersglaces övriga produkter, i Gustafsons Skafferi i Höje, välkomna dit!

Vårförberedelser på gårdenIdag tvättade de alla fönster i växthuset, för snart är det dags att plantera ut tomaterna.


Fredagsfavoriten

Dear Lena
hope at the next sooner future Iraq will get that seat for many reasons, the important one is that Iraq is one of the Asian countries and Iraq today is different than Iraq under the dictatorship era, Iraq became one of the extremely freedom oriented country among whom got the same... so thanks for refusing Iraq but at the same time and when I go home I will try to put your organization name at the list of non cooperative organizations, at the the Iraqi ministry of agriculture archives


Tack för det mailet, kära irakier. Jag kommer nog aldrig få åka till Irak - någonsin, bannlyst av Ministry of Agriculture, det är stora grejer det. Jag tycker det är rätt spännande. Men det är absolut mitt favoritmail för idag. Jag som alltid är så trevlig.

(Jag svarade vänligt att det inte alls är mitt företag som bestämmer att Irak inte får vara med och leka och hänvisade till vilka som faktiskt bestämmer det)

Insikt på en fredag

Jag satt och tittade lite på gamla inlägg i min blogg, och så slog det mig: jag har inte bloggat om sex på en hel evighet!

Självklart var det
det här inlägget som fick mig att komma på det, men nu undrar jag varför det är så? Har jag haft för lite sex på sista tiden? Har jag haft för bra sex på sista tiden? Har jag haft så mycket sex att jag inte hunnit skriva om det? Har det varit så dåligt att jag inte velat lämna ut mina partners? Vad tror ni?

Och, vad tycker ni? Är sex ett intressant bloggämne?

Fredag

Om man bara utläste läget utifrån mina fötter hade man kunnat tro att jag varit dyngrak igår. Jag har nämligen supertorra fötter idag, och det får jag alltid dagen efter jag druckit alkohol. Det är konstigt det där, men så är det.


För övrigt sov jag hemskt dåligt inatt, kunde inte somna och när jag väl gjorde det sov jag oroligt och drömde massa konstiga saker. Vaknade hur många gånger som helst under natten också.

Blogg goes 90-tal


Jag & mamma rotade bland gamla grejer, jag hittade en dagbok från när jag gick i andra klass.Mjönäs 5-12-96
Kära dagbok
I morgon är det luciafest. Efter festen skall Emelie Liljedahl med mig hem och sen sova över hos mig. På festen skall jag Emelie L och Sandra O ragga snygga tomtar och annat. Men i skolan så är det bad. Då får vi ta med oss 20 kronor. Jag skall sitta med Emelie L i bussen. Emelie och jag visste inte att hon skulle sova över hoss mig. Det fick vi veta i tisdas efter pingisen.


97-1-16 Mjönäs
Kära dagbok!
På knut juck jag tillsammans med Sandra O, Emelie L, Sofia E, och Josefin. Josefin bor i munkfors. Sofia känner henne bäst av oss. Sandra Emelie och jag var vampyrer. Men Sofia var en gubbe. Josefin var en bebis. Vi gick i nästan hela mjönäs.


Mjönäs 27-1-97
Kära dagbok!
Jag var hos Sandra O på kalas hon fick en kaktus av mig. När hon skulle se vad det var körde hon ner handen och stack sig. Hon fick också en tjuga av mig. Det var jätte roligt på kalaset. Sandra fick tre hundra kronor. På kaktusen var taggarna väldigt vassa. Det var en sån kaktus som taggarna fasnar när man sticker sig på den. Jag har ochså känt på den men med flit. Det gorde ont fast jag tog på den jätte löst. I förrgår var jag bjuden på Emelie Svenssons kalas men jag fick bara gå till Sandra.
Hej då/Lena 8 år

Snart så...

Kolla vad jag hittade! Gammal bild, men snygg brud!

Det slog mig idag, återigen, hur mycket jag saknar Marielle. Idag är det hennes skratt jag saknar, det där gapskrattandet vi kan ägna oss åt i timmar tillsammans. Men vet ni? Jag är inte ledsen för att jag saknar henne, för om 5 dagar är hon hemma! Åh, vad underbart det ska bil!

Ny bloggidé, en liten teaser

Jag har fått en ny bloggidé. Alltså, en idé på en ny blogg. Jag brukar få det lite då & då men har aldrig gjort slag i saken med någon av idéerna (förutom den här tråkiga som jag haft i två år).
Jag tänker inte berätta mer just nu, utan ska först prata med folk som kan vara intresserade av att vara inblandade. Men jag lovar att ni kommer få veta mer om det blir något av det.

Jag jobbar och när jag inte jobbar tänker jag på det här, därför blir den här bloggen lite lidande, men det ska inte vara så länge!

Ha det fint så länge!


Okej, jag kan säga att den här nya idén handlar om... musik!


FML (Fuck My Life)

Jag måste bara säga att jag fullkomligt älskar den här sidan. Efter en jobbig dag är det skönt att skratta åt andras elände, här kommer några godbitar:


"Today, my boyfriend and I had sex for the first time. Afterwards we went to Applebees for dinner, then after we'd ate I asked "How was it?" he says "It was terrible", to which I said "The food was that bad?" He replies "No, the sex". FML"

"Today, me and my boyfriend came back to my house after a night on the town. Thinking the house was empty, we proceeded to have sex. Just as it was getting good my phone rings. It was a text from my mom, "Quiet down. Even your father can tell your faking." FML"

"Today, my mom had my girlfriend and I over. Out of the blue, she pulled out my grandmothers wedding ring and gave it to me saying I can now propose. My girlfriend started screaming and said yes. I have been seeing someone else for 3 months and was going to break up with my girlfriend tomorrow. FML"

"Today, I was babysitting this one year old. She just learned how to say yes so if you asked her ANYTHING, she'd say yes. I asked her if she liked vegetables and she said "yes!" Then I asked her if I was pretty... she looked at me and said "NO." FML"

"Today, I was drunk at my nan's birthday party. My boyfriend texted me asking if I could go out, to which I replied "No, I'm at my nan's house." He then dumped me, calling me a 'cheating whore.' I was confused, until I realised I'd misspelt nan and said "No, I'm at my man's house." FML"Och gissa var jag hittat den? Jo, Lily länkade den på Twitter.

Sun is in the sky, oh why oh why, would I wanna be anywhere else?


I söndags, här nere vid älven.


Jag & mamma har sett på Garden State ikväll. Intressant film. Jag har inte så mycket att tillföra just nu, njuter av all sol istället. Okej, det är inte soligt nu, såhär sent på kvällen, men ändå.
Jag har varit på galet dåligt humör idag, massa jobbigt strul på jobbet, men det är över nu och jag ska inte bekymra er med det! Hoppas ni har en trevlig kväll!

When you flash up on my phone, I no longer feel alone

Jag har två dagar i rad väckts av sms, frågan är vilket som är roligast?

Igår, från Olof 07.45:
Reee-dooo-visning, tja la la la la!
Fick mig att sjunga samma sak halva dagen, men tänkte mest på någon hockey-hejarklack.

Idag, från KB work 07.24:
Servern har stängt av sig igen... Utan felmeddelanden. . . uPS? Har vi kvar den gamla?
Ena servern på jobbet krånglar och stänger av sig titt som tätt, jag sov inte så gott efter det här meddelandet utan tänkte mest på jobb.Ja, man vaknar ju i alla fall av sms-konversationer sådär på morgonen, det här är alltså inte ett inlägg som försöker avråda min bekantskapskrets från att skicka sms till mig sådär på morgonkvisten, nej gör det vettja! Då kanske jag kommer till jobbet i god tid, vem vet?

I spent ages giving CENSUR

Det är jag och Lily ikväll, som vanligt. Det är jag och Lily nästan varje kväll nu för tiden.
Dock börjar jag bli lite less på all censur på spotify, jag menar "I spent ages giving head" är väl ändå inte så farligt? och alla pip varenda gång hon sjunger "Fuck" eller liknande, riktigt trist måste jag säga. Jag menar, Lily är väl inte världens finaste i mun, så det blir ju en hel del censur.
För övrigt, mitt förra inlägg var inte till för att ni ska säga att jag är duktig och att jag tränat mycket. Det var en dålig månad, hörrni! Uppmuntra mig istället till att göra bättre ifrån mig! Jag tar nya tag och jobbar på mars istället - jag har bokat in mig på tre pass under den kommande veckan, så nu blir det träna av!
Men på tal om träning så sa jag upp mitt träningskort idag, ska bara ha det april ut, sen vet jag ju inte vad jag ska göra och då känns det onödigt att ha ett träningskort här hemma.. Bättre att bestämma mig för var jag ska spendera mitt liv först!

För att få en lite rättvisare bild över min lata månad kan ni titta på det här som också är ett utdrag ur träningsrapporten - det blev mest promenader i februari, som ni kan se..Februariträning

Efter jobbet ska jag åka och träna och då kom jag på att jag inte lagt upp träningsrapporten för februari här på bloggen! Så jag gör det nu, en halv månad försent..

klicka på bilden för att komma till träningsdagbokens hemsida

Det var sådär med träningen under månaden, men jag var dels sjuk ett bra tag och sen åkte jag till Tyskland, så jag tycker nog ändå att jag klarade mig ganska bra även om det ser lite fattigt ut.. Om ni tittar där uppe på siffrorna kan ni se att jag tränade dubbelt så mycket under januari (jämför "iår" med siffrorna innan).

I don't imagine he's ever been suicidal, his favorite band is Creedence Clearwater Revival


Kan någon berätta för mig vem den här låten handlar om? Jag har så många idéer på vem det skulle kunna vara, alla jag frågar säger olika, vad tror ni?
Jag tycker det här är en intressant låt och ända sedan jag hörde den första gången har jag funderat på vem det egentligen är hon sjunger om.

Och när det gäller rubriken, det är det mest genialiska rim jag någonsin hört! Jag älskar det fullkomligt, så mycket att jag tjatar om det hela tiden, de flesta i min närhet har hört mig säga "Den här låten har världens bästa rim, lyssna!" "Det kommer snart!" "Nuuuu.. Nej, snart, nu! nej, eeeeh, NU!" Alltså, jag snackar om hur man kan komma på något så smart som att rimma "Suicidal" på "Creedence Clearwater Revival" - JAG ÄLSKAR'T!

Och vinnaren är...


I helgen var pappa på Ekologiska Lantbrukarnas årsmöte. Han hade egentligen inte tänkt åka, men kunde inte låta bli när han fick veta att det skulle delas ut pris.
Alltså:
Torfolk Gård utnämndes till Årets Ekologiska Lantbrukare i helgen. Det är allt lite hedersfyllt!

Varför vi valdes kan man ju undra, det är ju inte som att Torfolk gjort något särskilt under året, snarare så skär vi hela tiden ner på grönsaksodlingarna till förmån för sylt- & saftproduktionen. Men ett pris är ett pris, och det ska man vara tacksam för.
Till vänster ser ni diplomet.

För övrigt kan jag berätta att ny ordförande för Ekologiska Lantbrukarna blev Elin, nivet hon som brukar vara med i mjölkreklamerna med barnet och kossorna. Vad man ska tycka om det vet jag inte, men det är ju i alla fall någon man känner igen!

Vad har du i din dock?


Docken säger väldigt mycket om vilken typ av datoranvändare man är, därför tänkte jag analysera min egen dock.

1. Finder - Ja, den är ju bara där. Bra att ha och användbar (för er som använder PC är det samma sak som utforskaren).
2. Firefox - Internet, internet, internet. Detta älskade internet. Vad vore datorn utan sin webbläsare?
3. Thunderbird - Mailprogram, jag använder det egentligen inte. Jag gjorde det under den perioden som jag använde min egen dator som jobbdator och sen har det bara legat kvar där. Borde väl ta bort den egentligen.
4. iTunes - börjar väl bli utkonkurerat av tian, men musik behöver man ju alltid. Och på tal om det borde jag ordna upp i min iPod, så länge som jag inte gjort det hör i alla fall iTunes hemma i docken.
5. TextEdit - Ja, alltså... Jag skriver ju inte så mycket privat. Jag har ingen användning av något mer avancerat ordbehandlingsprogram just nu. Använder knappt det här heller. Fast jag har iWork också, behövde det när jag använde datorn i jobbet.
6. Tramsmission - PC-användare, tänk BitComet. Alltså ett program för att ladda ner torrentsfiler. Jag använder det knappt alls, har ju världens långsammaste internet hemma.
7. HuaweiApp - Programvaran för mitt internet, jag måste använda det varje gång jag ska koppla upp, så det är praktiskt att ha i docken.
8. System Preferences - Behövs också för internet, men även för alla möjliga inställningar.
9. Peggle - Ett roligt spel jag var ganska beroende av ett tag, nu spelar jag det någon gång när internet är för segt.
10. Spotify - Som sagt, musik är skoj.
11. Adium - MSN-klient som jag använder flitigt. Är inte fågeln söt?
-
12. Olof
- Ehm, minimerad msn-konversation. Men Olof hör väl ganska ofta hemma där, så det är okej att han är med.
13. Trash - Ja, den talar väl för sig självt, tror inte ni behöver någon vidare förklaring.Ja, och hur analyserar man det här? Jo, som så att det är en väldigt oseriös dock jag har, bara internet, musik och nöjen. Det är väl kanske därför jag inte vill ta bort Thunderbird - för att verka lite seriös i alla fall. Sen kan man ju undra varför jag inte har program som Photoshop, Bridge och InDesign i docken. Det undrar jag med, så jag har inget vettigt svar.

På promenad med kameran

Det har varit otroligt fint väder idag, jag var ute på en promenad. Det var tungt att pulsa i snön och det blev verkligen varmt med vinterjackan i solen. Jag promenerade ner till älven, bland annat. Det var en jättetrevlig promenad och som sällskap hade jag kameran.

Jag vet att ni har sett den här vyn många gånger, så jag tänkte att ni skulle få se en bild från motsatt håll. Här ovanför ser ni alltså vår gård nerifrån åkrarna. Huset längst till höger är min extrafamiljs bostadshus, näst längst till höger är kontoret där jag jobbar om dagarna. Nedanför ser ni växthusen, det stora till höger är där vi har tomaterna.


Här ovanför är uppe på gårdsplanen, ungefär i mitten ser ni vårt bostadshus, lite till höger (halvt bakom granhäcken) finns hyddan som är ett mellanting mellan ett traditionellt lusthus, en gammaldags stuga (med gräs på taket) och en afrikansk hydda. Till vänser är garage och verkstad.I övrigt har jag bara en sak att tillägga och det är att ni borde kolla in det här. Fråga inte varför, för det förstår jag knappt själv. Men vill ni ändå veta det så klicka här.

Ombytta roller

Jag städar mitt rum och lyssnar på Lars Winnerbäck.
Mamma lagar mat och lyssnar på Lily Allen.

Det brukar vara jag som lyssnar på Lily och mamma som lyssnar på Lasse, trevligt att vi ändå har så lika musiksmak.

Columbus var en sopa, det vet vi allihopa, han seglade till fel provins.

Jag har något att bekänna för er, kära vänner. Jag förstår om det här kommer som en chock för vissa av er och jag har till och med överseende för om ni rentav blir besvikna på mig. Men det här är faktiskt på riktigt.

Jag hyser en väldig kärlek till en viss man, han är väl något av min ungdoms- (/barndoms)idol och jag kan inte sluta älska hans musik. Mannen jag pratar om heter Wille Crafoord och senaste veckan har jag ägnat oräkneligt antal timmar åt att lyssna på min favoritskiva med honom. Det är sådär bra som bara musik som man kan varenda ord i är, det är sådär klockrent som bara musik där man alltid vill citera allting till allt och alla från är och det är sådär härligt som bara gamla idoler kan få det att kännas.

Tyvärr är utbudet på Youtube väldigt dåligt, det enda från min favoritskiva jag hittar är den här:

Cheesy, eller hur?

Men egentligen skulle jag snarare rekommendera
Jag samlar på dig, Samma typ av annorlunda saker och Din tur.

Däremot hittade jag något annat spännande som jag blev väldigt road av att se/höra, vad tycker ni om det här?

Nu är det ju inte bara så att jag gillar Wille Crafoord utan jag tycker att han är minst lika bra tillsammans med sina vänner i Just D, men det är en helt annan historia. Det här är kärlek, helt enkelt. Kärlek till otroligt bra musik.

Vad tycker ni om Wille Crafoord? Har han inte ganska många bra poänger ändå?

Utvärdering av melodifestivalen

Vi såg, som de flesta andra svenskar, på Melodifestivalen ikväll. Kommentarerna löd ungefär såhär:

"Den där är tråkig", "Nej, ingenting som går hem bland Öststaterna"
"Hörrni, där är hon med brösten!", "Jaa, hon har ju gigantiska bröst!"
"Hennes kläder är ju hemska!" "Det är lite ABBA över henne", "Ja, men det är vad de vill ha där borta!"
"Åh, Alcazar - det är ju han bögen!" "Vem? Alexander Bard?" "Nej, han den andre" "De här går nog hem i Öststaterna, en bög och horor - det gillar de!"
"Kom och titta på pausunderhållningen och de ryska hororna!"
"Oj, vann hon? Ja, hon är duktig!" "Ja, det är hon. Men hon måste nog klippa av kjolen om det ska gå bra för henne!" "Ja, riktigt kort ska det vara. Det måste vara horigt!"


Ehm, jag undrar vilken nivå min familj låg på ikväll egentligen. Och då ska jag poängtera att i de här samtalen ingick både min mamma och min farbror.

Topp 6: saker att göra när man är bakis


Photo Booth-kvalitet. Se punkt fem.

1. Sitta under ett skrivbord och skruva ur skruvar som sitter på undersidan av bordsskivan (med huvudet upp-och-ner)
2. Bära tunga möbler
3. Gå upp klockan 8 på morgonen för att åka och jobba
4. Spika fast kablar i väggen
5. Leka med katter som får för sig att attackera en så man får svidande rivsår
6. Prata en himla massa strunt med en bror

Fredagsplaner


Bror i somras


Oj, jag råkade nyss bestämma mig för att åka till Karlstad ikväll. Det blev på impuls och målet är fest hos Marina som fyller 25. Det kan bli skoj, men jag har inga förväntningar. Bror erbjöd sig att handla vin och jag får dessutom sova där, det är finfint. Imorgon åker jag hem igen med min andra bror och som sagt blir det jobb. Så man får väl se hur pigg jag är då, samt hur länge det dröjer innan jag hör av mig.

Jag känner för övrigt, enligt Facebook, fyra personer som fyller år idag. Det är inte varje dag man gör det! Tur att inte alla har bjudit mig på fest, det vore lite svårt att dela sig så många gånger.

Ha en fin fredagskväll!

Hur enkelt det kan vara att göra någon glad.

Min bästa vän: Det kommer att bli en plagsam flygresa..... Kommer bara langta langta langta!
Jag: mm.. tror jag det! men så kommer du fram och då står jag där!
Min bästa vän: Jag har en liten grej jag vill att du har med dig i bilen ;);)
Jag: okej, vad?
Min bästa vän: Ramlosa/Loka med smak!!
Jag: javisst! Någon särskild smak?
Min bästa vän: Jag dricker massa med vatten har, och jag saknar smaksatt vatten! Vilken lyxpryl va! Jordgubb/lime!
Jag: okej!
Min bästa vän: Hihi, du ar bast!
Jag: klart!
Min bästa vän: Du kan fa 17 kr eller vad en flaska kostar pa macken ;);)
Jag: haha, det kan jag bjuda på ;);)
Min bästa vän: Yesss! ;)


Om ;)10 dagar åker
Marielle från Thailand, den 24e ska jag hämta henne vid flyget. Åh, vad jag längtar!

Fredag med träningsvärk och ambassader

Jag har träningsvärk i magen, det gör ont bland annat när jag nyser och när jag häftar ihop papper. Idag är jag ensam på jobbet, hela gården är tom, hela kontoret är tomt. Men det finns smörgåstårta kvar från igår, det blir god lunch.

Om någon råkar sitta och hålla på mailadresserna till någon av de svenska ambassaderna i Pakistan, Turkiet, Uganda eller Zimbabwe får ni gärna dela med er av dem. Jag orkar inte lägga ner så mycket energi på det att jag söker reda på dem (de borde väl fnnas på typ UD's hemsida elle något liknande?)

För övrigt hade jag en helt oplanerad helg, det kändes skönt. Men tydligen behöver jag jobba en del imorgon, så gick det med det!

Torsdagsvillha

Det är torsdag och ikväll vill jag ha följande:


(bild stulen av
Julia, jag hoppas hon ursäktar mig)

1. Marielle
2. Sangria
3. Bob Hund
4. Snygg tavla

Jag hittade en cool brud som gör galet snygga tavlor. Och till råga på allt har hon en tävling där man kan vinna den där ovan. Är den inte snygg, så säg? Jag skulle gärna vinna den, det vore coolt, så jag deltar härmed i hennes tävling!

Det perfekta paret?


Jag har varit otroligt sugen på att fota idag, jag köpte laddare och uppladdningsbara batterier till blixten och för en liten stund sedan bytte jag objektiv på kameran. Men jag orkar inte resa mig ur soffan för att fota. Som att det fanns något roligt att fota här - nej, knappast. Bara pappa som ligger i andra soffan och skrattar.

Därför bjuder jag istället på två bilder från i lördags i Stockholm. Det är Julia & Benjamin och kanske är det så att de är det perfekta paret - nog ser det väl lite så ut på bilderna? Jag har dock inget Photoshop här, så jag kan inte fixa till bilderna.

För övrigt, om ni inte förstod det i förra inlägget så är anledningen till att jag inte använt mellanrum i delar av inlägget att space-tangenten helt enkelt inte fungerade på det tangentbordet och det var alldeles för jobbigt att klistra in mellanslag mellan orden för att jag skulle orka göra det i hela inlägget.


Förresten, snart är det helg! Är det någon som ska göra något roligt i helgen?


I Skafferiet

Jagjobbar,detärdärförjagintebloggar. menjobbarintehonvarjedag? jo, det gör jag. men inte varje dag i skafferiet där det finns ett tangentbord som varken kan slå space, m eller snabela och inte heller klarar av ctrl+c & ctrl+v (jag får alltså klippa och klistra med musen). Detärjobbigtochjagförståromniinteorkarläsa.Såjaggermigochåterkommerikväll. Harförövrigtintehaftenkundpåtypentimme! (Okej,Erlandkominnanjagklistratinallamellanslag,menändå)

På tal om gissningslekar

Nej, ingen kom med ett endaste bra förslag i min lek härom veckan.
Rätt svar skulle ju såklart vara att det är låtar jag tänker på när det är fint väder jag promenerar eller cyklar. Blå himmel och sol och en Lena utomhus - då dyker nästan alltid någon av de här tre låtarna upp.
Ingen hade ens något roligt förslag - skäms på er!


För övrigt ska jag jobba i Skafferiet imorgon, det ska bli trevligt, men jag har nog lite dålig koll på saker där nu för tiden. Det var ett tag sen, inga priser i huvudet längre så att säga. Får se hur det går - säkert bra!
I helgen ska jag nog förresten fixa till den där hemsidan, jag har inte gjort något sen i somras med den - sommaröppettiderna är till och med kvar. Och det är en hel del saker som kan fixas till och göras bättre.

Dagens dilemma

Min besatthet av Bloglovin' har en hel del att göra med att jag inte vill missa något. Jag vill alltid vara där allt händer, jag vill alltid ha koll, jag vill aldrig missa något och jag vill framför allt vara med.
När jag var liten gick jag under smeknamnet "jag med", för så fort någon skulle göra något, åka någonstans eller så, sa jag "jag med!". Jag skulle alltid med, om det så bara handlade om att åka och handla.

Men ju mer tid som går och ju större jag blir måste jag hela tiden inse att jag inte kan vara med på allt, att jag måste välja ibland, att jag inte kan göra allt jag vill. Det är en hemsk insikt och det är lika jobbigt varje gång jag måste välja. Och nu måste jag göra det igen.

Min bästa vän kommer hem efter bortåt ett halvår borta den 24e och åker igen den 30e. Det innebär att hon är hemma ungefär fem dagar. Det innebär att dessa fem dagar kommer hon spela en väldigt stor roll i mitt liv. Nu är det dock så att fredagen den 27e ska jag på konsert, det köpte jag biljett till innan jag visste att hon skulle komma hem. Det innebär att den kvällen går bort - vi roa oss på varsitt håll. Visst, det funkar, vi har ju lördagen! Men nu ska Julia ha inflyttningsfest den 28e och oj vad gärna jag vill gå på den! Det är väl egentligen inte heller något problem - om Julia inte hade bott i Örebro, jag kan ju inte åka iväg när Marielle är hemma, den enda helgkvällen vi har tillsammans - för första gången på evigheter.

Alltså, jag måste inse att jag kommer missa Julias inflyttningsfest, de enda chanserna som finns till att inte göra det är:
1. att lyckas övertala Marielle att åka till Örebro, men varför skulle hon vilja göra det den enda helgen hon har hemma?
2. att skippa att gå på konserten, men det vore roligt att göra det och jag har redan biljetten - så det är bortslösade pengar
3. att inte, ve & fasa, gå ut tillsammans med Marielle under de här dagarna, men det är totalt otänkbart!
Det låter som det inte blir någon inflyttningsfest hos Julia den här gången för min del, tyvärr.

Gissningslek

Jag har en liten lek jag brukar roa mig med när jag läser bloggar, jag använder ju Bloglovin' slaviskt och eftersom mitt internet hemma är så långsamt kommer alltid rubriken på inlägget upp långt innan allt annat. Då brukar jag alltid försöka gissa, utifrån rubrikerna, vem som skrivit vilket inlägg, och jag börjar bli ganska duktig på det.

Jag kör 10 inlägg här & nu och gissar så får vi se hur många rätt jag har.

Ordningen är Inlägg - gissning - rätt svar - rätt/fel

1. Med eller utan modeller? - Karin - Karin - RÄTT
2. Mjaaau, foton från lunchen - Ingen aning, men min enda halvdana gissning var Karin - Karin - halvrätt
3. Upphovsrättens diktatur - Hemskt svårt, jag gissade på Pelle, Tommy eller Stefan - Gunnar - FEL
4. The same but different - Pernilla - Lisa (heter hon så) - FEL
5. Narcissism 9 March Bodrum - Gunnar - Gunnar - RÄTT (löjligt enkel)
6. Ajpodd. - Pelle - Pelle - RÄTT
7. YOU TOLD ME YOU WANTED TO EAT UP MY SADNESS - Anna - Anna - RÄTT
8. Vi får fira någon annan dag - Johanna - Johanna - RÄTT
9. Mitt politiska jag - Valdemar - Valdemar - RÄTT (men jag ögnade igenom den bloggen lite igår)
10. Guilty pleasures #1 - Annika - Patrik - FEL


SUMMA: 6½ av 10, det är väl ganska skapligt, va?

Dagens namn

Jag kanske ska låta det här bli något återkommande?

I så fall är i alla fall dagens namn följande:
Sitarrine Thongpussawal

Jag vet inte hur det är med er, men jag får i alla fall lite vl snuskiga associationer när jag läser det namnet.

Tisdagsnöjen

Ikväll roar jag mig med följande saker:
Lily Allens uppdateringar på Twitter

Ladda upp klassfoto från högstadiet på Facebook

Bra musik på Youtube

Tillbakablick: Kreta -93


Marielle ska ju spendera sommarsäsongen på Kreta. Jag pratade med mamma om mina planer för de närmast kommande månaderna hon frågade om jag ska till Kreta något.
Det fick oss att komma in på när vi var på Kreta -93. Jag kom fram till att jag inte mindes någonting, allt jag kom på var i själva verket antingen från Marocko -91 eller Sicilien -96. Mamma plockade därför fram bilderna från Kreta, vi tittade igenom dem men jag minns inte mycket ändå. Det enda minnet jag har är från någon by uppe i något berg som vi åkte genom och bara stannade och åt i. Alltså, inte så mycket till minne.
Att döma av bilderna var det ganska tomt & dött på Kreta när vi var där, men så var det ju också november och lågsäsong. På de flesta bilder har vi långärmat på oss, förutom de där vi badar såklart. Det var en fin bild där jag var naken ute i havet och alla andra stod fullt påklädda (några till och med i jackor) uppe på stranden och tittade på. Ja, jag har alltid gillar att bada och jag har alltid gjort det även om det varit kallt.

I övrigt förundrades jag mest över hur söt jag var, det gör jag alltid när jag tittar på mig själv som liten, jag var nog världens sötaste unge! Den här bilden ovan har jag alltid gillat, den låg inte bland de andra bilderna så jag kanske slarvat bort den någonstans, mamma kom inte ens ihåg den och det var därför jag letade reda på den nu.

(Ursäkta dålig bildkvalitet, men det här är en bild som togs 1993, som jag scannade för kanske 5-6 år sedan och som jag då även laddade upp på Lunarstorm, där jag hämtade den nu. )

Men håller ni inte med, var jag inte söt som barn?

Funderingar kring svåra namn

Det är fascinerande hur många konstiga namn det finns. Jag blir förundrad över hur folk kan klara sig med bara ett namn, jag menar - är det för eller efternamn de har? Funkar det? Hur ser det ut i passet?
Men idag är jag mest road av hur svårt det är att stava till vissa (eller kanske hur man ska kunna uttala dem - jag försöker inte ens): Hemantha Jayalatharachchige Don Wijewardena tar priset idag!

Bubblare:
Sisira Senarathna Wijayasinghe Arachchillage & Nilanjith Kithsara Manathungage Kuruppuarachchi

Jag sparar min tid, så att jag kan spara på dig

Tisdag morgon på jobbet, jag är frukostansvarig och sjunger på den här fina låten som är Vapnets bästa. Jag drömde om den och åh vad jag gillar svensk pop! Men eftersom jag är på jobbet kan jag inte lyssna på den, så istället låter jag er göra det.


Jag sparar min tid,
så att jag kan spara på dig

saker du säger och gör,
dina skivor, böcker, kläder du burit
antecknas av mig, allt arkiveras hos mig

på hårda, små prydliga kort
har stulit ett kartotek från biblioteket

så är jag kär eller bara galen?
snart går jag sönder, Östersunder
jag vill tro att det är
något som bara händer här
att nere i söder någonstans
kan jag fungera igen,
kan jag glömma dig


jag vet hur du går
från ditt jobb till bussen hem
hur du följer Thomégränd
och jag hänger på Domus, så jag får se dig
ingenting händer någonsin i ditt liv
det är så jag vill ha det
jag vill följa dig, vill närma mig långsamt.

Jag, Julia & Facebook

Ja, jag vet att jag är Facebooknörd, men det blir ju så mycket roligare när man har någon att nörda med. Idag såg det ut såhär på min wall:


Kan någon vrida fram tiden till 24 mars klockan 22.15?

Åh, vet ni vad? Min bästa vän, Marielle, kommer hem snart!

Som jag har längtat, den stunden (och de följande fem dagar hon är hemma) kommer bli finast. Ni har väl inte missat mitt tjat om henne? Hon är i Thailand och jobbar som reseledare, men åker till Kreta i månadsskiftet för att jobba sommarsäsongen där. Jag har inte sett henne sen hon åkte till Thailand i oktober/november någon gång. Men nu, äntligen!

Marielle, du är bäst och snart ses vi. Jag hämtar dig på flygplatsen, det vet du!

Karlstad till Stockholm eller Stockholm till Karlstad?

I helgen var jag en riktig klantskalle.

På lördagkvällen kom jag på att jag inte bokat tågbiljett hem och tänkte att jag skulle göra det så jag fick en sista minutenbiljett. Sagt och gjort, jag bokade tåg och allt var frid och fröjd.
På söndagen skulle vi träffa Julia & Benjamin och fika, mitt tåg skulle gå 16.20 och klockan gick, jag stressade på folk och av någon anledning kollade jag en gång extra på mitt bokningssms, jag läste och helt plötsligt går det upp för mig att det står att tåget går från Karlstad 16.20.
Jag har alltså bokat en tågbiljett från Karlstad till Stockholm och inte tvärtom. Biljetten var ju självklart personlig och inte ombokningsbar, så det var bara att punga ut med nya pengar för en ny biljett. Dock var klockan såpass mycket att jag skulle missa närmaste tåg och då gick inte nästa förrän vid 19. Det innebar också att jag var i Karlstad efter 22 och inte hemma förrän 00.30 inatt.

Det, i sin tur, innebär att jag är hemskt trött idag, jag hade inte haft någonting emot att sova bort hela dagen (ja, vi somnade ju inte förrän bortåt 6 på söndagsmorgonen, så det har inte varit väldigt många timmar).

En stökig lägenhet tyder på en lyckad fest, eller?


I alla fall två av de där elva påsarna popcorn måste hamnat på golvet,
det är dessutom popcorn på nästan varje bild jag tagit.

Jag stal den här bilden av Sara, hon vet det inte.
Men vad håller vi egentligen på med?

Om imorgon inte kändes så oändlig

Vi har ätit i alla fall 11 påsar popcorn, det är en påse kvar men gott är det. Julia & Stefan sover, Sara är fortfarande någonstans runt Stureplan och vi andra ligger i en böghög på golvet.

Jag & Stefan har bestämt att byta liv en månad, så bli inte förvånade om det är han som åker till Värmland imorgon och jag stannar sysslolös i Stockholm. Det vore galet trevligt, men vi ska nog sova på saken.

Vad har ni för er? Är det länge kvar till imorgon bitti? Det är det i alla fall här!

Fest i Blåsut

Kom på fest i Blåsut, vettja! Det är i alla fall mina planer för kvällen.

Eftersom jag är i Stockholm har jag faktiskt ett socialt liv och då har jag inget intresse av substitut i form av bloggen. Jag hör säkert av mig på tåget hem imorgon eller så, men nu ska jag ha skoj, dricka öl & jäger, äta popcorn & dammsugare, lyssna på bra musik och träffa människor jag tycker om.
Kan det bli bättre än så? Nej, jag tror inte det!

Tågtillit

Nu sitter jag på tåget mellan Uppsala och Stockholm, är framme om dryga 20 minuter.
Jag gick på toa när jag kom på tåget och det slog mig vilken tillit jag har till andra passagerare. Visst att man tar med sig handväskan på toan, men allt annat? Nej, knappast! Jag menar, jag har ju dator (ca 15 000 kr), kamera (runt 12 000 plus optik och liknande för ca 4 000 till), hårddisk (1 500) och så vidare. För att bara nämna mina tekniska grejer och inte kläder, skor, smink och allt annat man har med sig.
Det där med hur mycket värde jag går runt och släpar på slår mig rätt ofta, det är ju mycket pengar i de där väskorna man promenerar runt med, lämnar utan uppsikt (som nu på tåget) och egentligen inte är så försiktig med, det är rätt skrämmande egentligen. Vad hemskt det skulle kännas att komma tillbaka och att allt var borta, vad skulle man göra?

Jag är nog ganska godtrogen och full av tillit när jag tänker efter, jag vill inte tro ont om folk, jag tror alltid att jag kan lita på alla. Men så är det kanske inte?

Hur gör ni? Lämnar ni också grejer sådär? Vågar ni gå ifrån saker?

By the way

Igår höll min mamma på att berätta någonting för mig och mitt i slängde hon in ett "by the way", som världens mest naturliga sak. Problemet är bara att jag inte trodde att min mamma använde sig av den typen av uttryck och nu tänker jag på mamma så fort jag skriver/läser/tänker "btw".

Fredagsfrulle

Idag åt jag frukost hemma, jag brukar göra det på fredagar eftersom det är så få på jobbet då så det blir inte så mycket med frukosten på jobbet. Det blev en god fredagsfrukost som bestod av följande:

Saltås Dinkelmüsli & Yoggi Yangster Persika/Vanilj
Färgglada och fina förpackningar, det kändes som jag åt barnfrukost!

Med lite skivad banan i (vi tog med en hel stock från mässan i Tyskland, så det är riktigt goda bananer som togs dit direkt från Afrika) blir det hur gott som helst!Förresten, jag åker till Stockholm idag
, det har jag nog inte nämnt här. Eller, jag åker bil till Uppsala och därifrån får jag nog ta ett tåg. Lite omväg kan tyckas, men ändå praktiskt att hänga med bilen när den ändå går.

Torsdagstrött


Jag borde lära mig att ta med datorn till sängen innan jag blir såhär trött. Nu har jag dock bestämt att jag ska sova ensam inatt (utan dator), men jag sitter ju i soffan och bara tanken på att pallra mig en våning upp till sängen känns verkligen hemskt jobbig. Hur ska jag orka?

Bländad av polisbilen

Jag har varit och tränat, Body Step. Jag blev väldigt svettig och var nog lite för trött för att köra bil hem egentligen. I Höje kom jag på mig själv med att köra i 90, då hade jag inte tänkt tanken ens att det blivit 70 i Mjönäs (2-3 km tidigare), jag hade inte reagerat på att jag över huvud taget åkt vägen mellan Mjönäs och Höje. Alltså, det finns inte i mitt minne, jag skulle lika gärna ha kunnat teleporterats den biten.
I alla fall, i Höje kom jag på mig själv med att köra för fort och sänkte farten alldeles innan affären. Sen nerför backen och så är det ju den där skarpa kurvan (för er som känner mig var det i den kurvan som jag, på den tiden jag åkte moped, hade tvångstankar - jag fick inte släppa gasen på hela backen och kurvan och då gick det fort ska jag säga er). I kurvan var det möte och sen var det en räv i diket, jag bromsade till och åkte över lite på andra väghalvan, och så kom bilen som tidigare varit en bit bakom mig plötsligt väldigt nära. Eftersom den var så nära och med tanke på räven i diket fortsatte jag hålla bra koll i backspegeln och då blinkar biljäveln till med helljuset, riktigt ordentligt och jag blev så bländad att jag fick ont i ögonen (jag känner det fortfarande). Sen körde han om mig och när bilen är jämsides med mig ser jag att det är en polisbil.

Tur att den inte kom ikapp mig 500 meter tidigare, säger jag då. Nu blev jag bara irriterad, men han åkte vidare och jag svängde hem utan att bli tagen för att ha kört för fort.Jag har förresten inte haft tid för bloggen idag, roligt att
mitt inlägg är på startsidan igen (tack Karin), jag ska läsa kommentarer och svara när jag duschat och varvat ner efter träningen och polisen.

NakenLena är på g igen

Av någon anledning, som jag inte tänker gå in på här, har jag den här bilden (dock utan censuren, men så roligt ska vi inte ha det) på mitt skrivbord. Det innebär att jag, varje gång jag ser mitt eget skrivbord ser en miniatyrbild av mig själv och mina bröst. Det ser ut som ni kan se till höger. Ovan nämnda bild har jag ringat in med rött.

Jag vet inte vad ni tänker om mig när jag berättar det här, men det enda jag kan tänka på är att det ser ut som att jag inte har några bröst efter att jag censurerat bort dem, men det kanske var det som var meningen? Jag vet inte, men det stör mig lite.

Det är roligt det där, för sist jag skrev om mina bröst handlade det ju om att de var stora, och nu klagar jag på att de inte syns. Jag är visst aldrig nöjd.Förresten, missade ni totalt det här? Hallå? Gissa på lite, om någon kommer med någon riktigt bra gissning (vilket inte hänt hittills) kommer den belönas med ett fint pris, det lovar jag.

Lily Allen kommer till Way Out West!

Har ni hört? Den här kvinnan kommer till Way Out West! Det betyder tamejfan att jag också kommer dit! Någon som ska med? Någon som vill hänga med mig där? Någon som vill bjuda mig på någonstans att bo?


Alltså,
Lily Allen kommer till Way Out West i sommar. Hon skulle varit där 07, men blev sjuk så konserten ställdes in och ersattes med Teddybears Sthlm eller något liknande. Bättre lycka nästa gång säger vi då och hoppas på att hon dyker upp i sommar.
För hur underbart skulle det inte vara att få se Lily Allen live? Jag är på i alla fall, riktigt ordentligt!

Way Out West släppte alltså de första artisterna idag, en härlig bunt. Se alla klara artister här.
The Sprites - I started a blog nobody read

Okejokejokej, jag inser också att jag inte bara kan sitta här och vidarepublicera vad andra publicerar. Men det här är det bästa jag hört på länge, jag kan inte sluta älska den. Jag kan inte sluta älska Annika som har den där bloggen som är så bra och idag älskar jag över högt och lågt.


Lyssna på den här låten och njut, har ni hört en bättre låt om bloggar?

Fotoboken om Sverige


Idag kom den här fina boken på posten, det är ett gäng grabbar som gjort den med hjälp av bilder från ungdomar runt om i landet. Det är en fotobok om Sverige med 64 bilder tagna av 44 unga fotografer. Riktigt snygg och roligt med en annan bild av Sverige. Den innehåller många språk också, så det är en jätterolig grej att ge bort om man vill visa något svenskt för någon osvensk.
Om du vill ha ett eget exemplar, titta på den på internet, ge bort den i present eller helt enkelt bara vill veta lite mer rekommenderar jag att du
klickar här.

Jag själv har bara bläddrat igenom den snabbt, men ska titta lite närmare på den ikväll. Förresten, ursäkta den dåliga bildkvaliteten men det är min bästa vän macbooken som tagit den.
Justja, boken är rätt ny också, tror releasen var förra veckan eller så.

Bilder från Nürnberg

Eftersom vi åkte hem från Tyskland på tisdagen (exakt en vecka sedan med andra ord) hade vi måndagen lite ledig och fick tid till att promenera runt lite i Nürnberg. Självklart fotade jag också lite, även om det inte är några konstnärliga mästerverk tänkte jag att ni kan få se några bilder från staden.


Vi hittade en hemskt grotesk staty som Patricia fick ställa upp på foto med.


Det var snö i Nürnberg, här är alldeles utanför hotellet.


Vårt kära gamla hotell, samma varje år.


Carina, Patricia & Kolbjörn. Jag blev tvungen att använda blixt, det är en konst det där med att fota svarta människor ska jag säga. Men det är i alla fall därför bilden ser så platt ut (jag hade inte med mig stora blixten).


Det är mycket vatten i Nürnberg.


Dagens jobb: maskinunderhåll, teknisk support och beställande av kontorsmateriel

Jag vet inte riktigt när det blev som så att jag blev teknisk support och ansvarig för att beställa hem kontorsgrejer på jobbet, men nu har jag den positionen och jag måste säga att det är inte det lättaste alltid.

Idag skulle det beställas bland annat frostade genomskinliga framsidor till spiralbindning, jag hittade ingenting på sidan där vi beställer kontorsmateriel så jag fick ringa dem & fråga. Skiten kostade dessutom 4 kr per sida och jag vet inte ens om jag beställt vad vi vill ha. De hade dessutom bara hemma en kartong hålade papper och en toner, så jag kommer få beställa snart igen.

Sen plötsligt började skrivaren lysa och tjata om att något var fel, jag skrev ut en felsökningssida som sa att man måste byta "
photoconductor kit". Jaha, och vad är det? Var sitter den? Hur hittar jag den? Hur får jag ut den? Var kan jag köpa en sån? Ibland är google verkligen en god vän!
Det här var inte det lättaste kan jag lova. Men jag lyckades och titta vad jag hittade att beställa:


Jag tror jag ägnat bortåt 3 timmar åt sånt här tjafs idag!

Måndag förmiddag & blogg.se

Okej, jag tänkte precis skriva att jag inte är på humör riktigt idag, att det är segt och tråkigt. Det är ju faktiskt måndag!
Men så fick jag någon slags ingivelse och tittade igenom
startsidan och där hittade jag mig själv! Jag tar tillbaka det där med att det här inte är min dag, jag får vara lite positiv istället. Tack, Karin! Det roligaste var att jag nästan kände på mig att jag var på startsidan, utan att ha kollat statistiken eller någonting alls!


Lena och snöhögen

(skulle kunna vara en barnbok och vore då uppföjare till 'Julia och ströbrödet')Den här snöhögen finns sisådär 25 meter utanför vårt hus här hemma.

Lena 3 år: hoppar och klättar på snöhögen, kanske även åker stjärtlapp nerför den
Lena 6 år: gräver tunnlar och liknande i snöhögen
Lena 11 år: gömmer sig bakom snöhögen för att kasta snöbollar på folk
Lena 15 år: går förbi snöhögen utan att bry sig
Lena 21 år: lägger sig på snöhögen och fotar sig själv


Gissningslek på hög nivå

Den som kan räkna ut vad de här tre låtarna har gemensamt kan jag tänka mig att gifta mig med.