Tagen

Jag känner mig fullkomligt tagen, och inte på ett sexuellt sätt.
Jag har läst en bra bok. Jag blir alltid tagen av bra böcker. Men jag hatar att bli så tagen, att jag ska gå upp så i böckerna. Jag har läst i den senaste veckan eller nåt, men idag läste jag tills det tog slut, jag kunde inte avbryta. Jag hade kanske halva kvar innan.
Jag blir arg och vill gå in i boken, säga åt människan på skarpen att hon måste prata med någon. Jag blev arg på henne.

Boken jag läst var Fågelbovägen 32 av Sara Kadefors. Jag rekommenderar den.
Och jag ser fram emot att diskutera den med Marielle. Vi ska ses i helgen, jag längtar ihjäl mig. Hon är bäst!

Sweet summer's night on Hammer Hill

Tänk om man kunde få ha en skön sommarkväll på Hammarkullen, det vore väl nåt det?
Men man får vara glad för det lilla, idag har det i alla fall varit sol och jag har jobbat hela 6 timmar, det är mer än vanligt minsann! För övrigt är det fotboll ikväll, Tyskland-Turkiet. Skoj! Heja Turkiet!

Jag har mycket jag borde göra men inte så mycket ork och lust och motivation. Men jag måste i alla fall se till att skicka in min kamera - snarast!
För övrigt blir det stan lördag-måndag. Härligt att komma iväg. Jag ska krama Marielle och ha trevligt. Mums!Och för att följa traditionen kommer här ännu ett YouTube-klipp.

Avundsjuka

Emelie & Olof, Fritte, fler från Munkfors, Petter (fler skåningar?), Anna, Joel (& jag antar även hans kompisar), L0tt & Carlsson.
Undrar om jag känner fler som ska till Peace & Love? Jag önskar jag också var på väg dit, peppad som bara den. Jag behöver festival, då kanske jag kunde sluta vara så bitter!

Kattjakt & grodrädsla

Jag går på kattjakt ibland, men jag är lite för rädd för kattungarna för att riktigt våga. Igår blev Adrian biten av en, stackarn. Själv föredrar jag att ha handskar på. Men än har jag inte riktigt vågat. Dessutom är ju mamman alldeles ilsken och morrar och fräser, inte undra på att man har respekt för katterna!

Något annat som är lite obehagligt är alla grodor överallt. Jag ser dessa evinnerliga grodor och de är jätteläskiga. Egentligen tycker jag inte de är läskiga, det är bara på kvällen och natten, när det är lite mörkare. Då tittar jag efter grodor hela tiden och blir lika rädd varenda gång som jag ser en som hoppar iväg.

Why did Mona Lisa smile?

Jag har lyssnat på en del fin musik de senaste dagarna och det är mycket som tagit hårt i mitt hjärta. Jag känner ett stort musikbehov, jag måste lyssna mer, jag måste bry mig mer.
Något annat som slagit hårt är en insikt, jag har insett hur få jag egentligen har som verkligen värdesätter saker som jag. Jag vet ju att jag alltid har Marielle, som är alldeles utmärkt bäst, men i övrigt. Jag fick frågan "ska du till Peace & Love" igår. Jag sa nej och en undran om varför, jag svarade att jag inte hade någon att åka med och att biljetterna var slut. Och så slutpratat. Det är tråkigt att ingen kunnat fråga tidigare, att det inte känns som man är närmare än att man vill åka tillsammans. Jag vill verkligen dit, men det är självklart helt kört och kommer inte bli något. Men jag har ett otroligt stort festivalbehov, men inte en vän som vill med på en enda festival.
Och det där är liksom bara en grej bland många, men det räcker så. Jag ska inte vara bitter, jag ska sova.

Mitt liv är bara jobb och jobb. Jag vet inte riktigt vad sommar innebär för en "vanlig svensk", jag gör sällan mycket mer än jobbar. Någon festival då, kanske. Men det vet jag inte om det blir något alls iår.

Men som sagt, nu ska jag sluta vara bitter och sova. Men jag kan bjuda på ännu ett fint YouTube-klipp. (säg till om jag börjar bli tjatig)fast enligt mig kan man hoppa över i alla fall första minuten.
I know why Mona Lisa smiled,
Da Vinci must have been a really funny guy
and laughter is the only way into my heart.

Onsdag

Dagens dag innebär inte fullt lika gott humör som gårdagens dag. Men det var lätt att komma ur sängen imorse, fårvånansvärt nog! Vi skulle dra plast på stora tunnlar, och tiden var 07.30, men det blåste alldeles för mycket så jag fick rensa ogräs istället. Som sagt, att rensa är inte en favorit.

Imorgon är jag ledig, då ska jag sova så länge jag bara kan, och väcker någon mig kommer jag hata den personen, jag lovar! Enda ursäkten för att väcka mig skulle väl vara om jag väcks av glädje för att det är så otroligt vackert väder. Gärna med en sång, gärna med Peps Perssons O'Boj, gärna på riktigt grov skånska, ungefär såhär:Tyvärr tror jag inte att någon som lär vara i min närhet imorgon bitti är tillräckligt bra på skånska. Men det funkar bra med ren och skär glädje också, bara det är fint väder!

Glad dag idag

Idag har jag varit på bra humör, det är bra. Inte ens tre timmars ogräsrensande tog kål på mig. Minsann.
Jag har sett på fotboll också, och brännt bilderna till Andreas. Och plockat jordgubbar. Och ätit pannkakor. Jag har hunnit med mycket idag, utöver jobbandet.

Någonting jag ofta kommer att tänka på när jag jobbar, framför allt när jag rensar ogräs (eftersom det inte direkt är min favoritsysselsättning), är en dikt min bror skrev till vår far någon gång när han var ganska mycket mindre än han är nu:

Människan är född att leva i harmoni
om man inte är bonde är man fri

Mums?

Just nu är det mesta ångest, tanken på alla somamrens festivaler sköljer över mig hela tiden. Att se bilder från alla som tagit studenten i veckan får mig att sakna den tiden och jag önskar att jag hade varit och grattat någon i alla fall. Jag vill träffa folk, men är bara hemma och jobbar hela tiden. Det händer inte mycket och allt känns bara tråkigt. Jag får ingen ro i kroppen och ändå är jag hela tiden galet trött och inte alls sugen på att jobba.
Men jag såg en bild på Daniel och han var söt och jag blev kär. Såg en bild på Petter också, inte fullt lika söt som vanligt och min crush sköt inte i höjden som vanligt, men det är väl kanske lika bra det. Jag var inne på det förra veckan. Nästa vecka ska jag nog träffa Adrian, vi får väl se vad som händer.

Ångest

Jag känner en konstig ångest över att bli påminnd om festivaler. Jag vill inte veta att Hultsfred är mitt uppe i sin härliga festivalstämning och jag vill inte se bilder från campingar. Jag blir galen av abstinensbesvär! Jag vill låtsas som att festivaler inte alls existerar.

Nu ska jag jobba och glömma alla sorger.

Sjung om studentens lyckliga dar

Idag tar folk studenten i Karlstad. Det betyder att i övermorgon är det ett år sen jag tog studenten. Det känns som igår, men samtidigt som en hel evighet sen. Det var en underbar dag, men det har hänt så hemskt mycket fint sen dess. Jag saknar det, men jag har ändå haft mitt livs bästa år sen dess.
Jag är kluven värre, men vill i alla fall säga grattis till årets studenter. Dagens är Emelie och imorgon är det Hannas tur. Jag hade tänkt åka ner till stan idag och titta, men det blev inget av det. Och det blir inte Hagfors imorgon heller, tyvärr. Alltså inget studentfirande alls för min del. Men grattis ändå!

Vinnare

Jag vann Pelles tävling, det var coolt och snart är jag en coldplay-skiva rikare. Det är bra.
Fortfarande bara jobb & jobb. ja, här händer inte mycket nytt.

Den svenska fotbollsfebern

Statusuppdateringar på Facebook:

- Olof tycker det är underbart med EM!
- Tommy ÄR SÅ JÄVLA LADDAD.
- Benjamin fotboll förstör mitt tv tittande.
- Marina JAAAAA!!!
- Petter tycker att det e så GÖTT.
- Susanna Fotbolls-EM igång!
- Fredrik fotboll.


Fotbollen har tagit Sverige med storm, till och med mig. Mitt tredje inlägg om EM, aldrig har väl sport varit nåt för mig? Men det är väl aldrig för sent? Förresten har jag lovat mig själv att aldrig se fotboll utan att dricka öl!

Sverige - Grekland 2-0


Svensk-polsk engelska

I go office, you tell me when go traktor.

Här pratas världens sämsta engelska, att få polackerna att förstå är inte alltid så lätt, minsann!

:*

Världens sötaste skåning ringde mig idag och jag fick ett litet infall av Ålsta-saknande. Jag önskar att någon av alla söta Ålstingar kunde komma hit och bara ge mig en kram, det behöver jag! De enda jag har att krama här hemma är mina föräldrar och det är inte samma sak att krama dem som att ge Pernilla eller Anna eller någon annan av mina favoriter en kram. Andra människor kramar jag bara för att säga hej eller hejdå, och många inte ens det, så det blir aldrig samma sak. Jag vill ha någon här som jag kan krama bara för kramandets skull, jag blev visst bortskämd på Ålsta.
Men jag hoppas att jag får besök om en inte allt för lång evighet, då ska det smaskas polkabetor och kramas och has skoj - jag lovar!

Ett år

Jag var och tittade en sväng på balminglet idag. Tänk att det är ett år sedan vi var där, det känns konstigt. Men det var en härlig kväll och jag hoppas att de som har sin bal nu får lika skoj som vi hade förra året!
På torsdag är det studenten, men jag tror inte att jag kommer åka och titta på dem, det är för mycket åkande och ingen jag direkt tänkt uppvakta, så det känns inte så jättemeningsfullt.

Resten av veckan är mest jobb, jobb och jobb. Invigning av skafferiet på lördag, det ska bli trevligt!

Ouch

Idag har jag skadat min hand, det gör ont. Jag klämde den i såmaskinen, bah.
För övrigt ska jag spendera pengar på nytt pass snart, coolt!

Saknad

Jag saknar den nattliga Ålsta-humorn. Alla sena Motboken-kvällar. Jag saknar att hänga i datasalen och veta att man borde sova, men det spelar ingen roll för man är vakna alldeles för sent tillsammans. Nu är jag vaken alldeles för sent själv och det är inte alls lika roligt, det gör att det är mycket jobbigare att gå upp i tid imorgon. Det är tråkigt att gå upp när man vet att man måste äta frukost själv, jag saknar Ålsta-frukostarna.

pappa & youtube

Jag har introducerat youtube för min far och han är alldeles överväldigad. Igår satt vi och lyssnade/tittade på Simon & Garfunkel, Springsteen, Dylan osv i över en timme. Sen gick jag hem, då var klockan runt halv 2. 03.10 vaknade mamma och då hade pappa inte gått och lagt sig än, han gillade youtube minsann.


Förresten kanske man borde varit i Montreal -81?

När vi gräver i Alperna

Svenskarna kanske behöver lite uppmuntran såhär i fotbollstider, EM eller VM, inte spelar det väl så stor roll? Här är mitt bidrag, och förmodligen den enda bloggen jag kommer ägna åt detta EM.

Fint

När jag ändå är i bloggartagen kan jag passa på och säga att jag gillar den här, den är vacker.
Och dragspel är underskattat.

L som i listor

Bara för att jag blev inspirerad av den här bloggen kom jag på att jag skulle skriva en lista, här och nu.

Lista på saker jag måste/behöver/vill skaffa, helst innan jag åker till Afrika (den här listan innefattar endast tekniska prylar).
- Ett till batteri till kameran
- Batterier och batteriladdare till blixten
- En liten, bärbar hårddisk
- Nya hörlurar till min mp3
- Ett grå-filter
- Ett nytt skydd till displayen på kameran
- Ny optik, gärna fast. Typ 50 eller så.

Listan kan göras längre, men det har jag inte ork till. Jag har i vilket fall som helst inte råd med allt, men några av dessa saker måste jag ta mig råd till.
I övrigt är det rätt mycket annat jag behöver för att åka till Afrika, kläder t.ex., det behöver jag för den svenska sommaren också.
Men viktigast av allt just nu är väl att fixa ett nytt pass samt att skicka in kameran på lagning. Jag är segast!

Och så kom regnet

Det är lördag, men det känns inte. Min rygg är jättetrött och imorgon ska jag köra traktor. Jag ska harva, det är bra. Min rygg orkar inte bära med nu. Idag har det varit rabarberskörd och därefter var jag med mamma & pappa till skafferiet och packade grejer för att ge plats åt ombyggnaden. Nästa lördag är det invigning, det blir skoj!
Idag har vi ätit massa jordgubbar också, mumsigt! Men än så länge är det bara jordgubbar från växthuset, pappa säger att de på friland blir godare så det hoppas vi på. Jordgubbar är mums, särskilt våra egna.
På tal om vårat eget så längtar jag verkligen efter den första gurkan, men det är väl länge kvar än, säkert en månad eller så. Gurkoplanterna är ju inte ens planterade i gurkhuset än, så det lär dröja. Men tänk vad underbart gott att kunna gå ner och plocka sig en gurka och smaska på när man är sugen, bättre än allt godis i världen! Egna gurkor är bäst! Bättre än jordgubbar med glass, jordgubbar med mjölk och jordgubsssmothie tillsammans! Minsann! Idag åt vi sparrissoppa också, det var mumsigt men inte som gurka det heller.

Rabarberskörden gick smidigt och bra, med en liten regnskur mitt i blev vi uppfräschade och piggnade till. Skönt med lite regn för första gången på veckor! Men det var ju inte mycket, fast åsskuren nu på kvällen kändes också skön. Men i alla fall, tillsammans med 25 innebandymänniskor (typ P12 och deras föräldrar) gick rabarbern förvånansvärt snabbt!

Och inte blev det någon uteservering den här veckan heller, folk var inte så på.. Men det kommer, jag lovar! Vi ska styra det här, jajjemän!

Påminnelse

Jag måste komma ihåg att börja skriva upp saker som jag tänker på som jag ska skriva i bloggen. Jag har alltid massa bra ämnen, men så glömmer jag dem direkt.
Värst är det när jag sover mellan, jag måste fixa ett block bredvid sängen så jag kan skriva upp det jag tänker att jag ska skriva innan jag somnar.

Stockholm kysser mig på kinden

Jag behöver åka till Stockholm någon gång inom överskådlig framtid. Det behöver jag alltid, men ännu mer just nu.

För övrigt är det otroligt att jag lyckats missa den här, jag älskar konceptet med att många människor sjunger med i låten, det är fint! Lite som Håkans "Nu kan du få mig så lätt", fast här rent och enkelt och snyggt. Snyggt på ett helt annat sätt (för tro nu inte att jag inte tycker Håkans video är snygg). Ja, jag gillar det!

Svenska flaggans dag

Idag är det den dära nationaldagen. I stan idag ramlade jag och bror rakt in nationaldagsfirandet med blåsorkester och hela baletten. Det var trevligt och somrigt.
Jag minns när jag var liten, på den gamla goda tiden då nationaldagen inte var en röd dag. Det här är på den tiden som är så gammal att jag gick på Mjönässkolan, på nationaldagen (fast jag minns det bara från ett tillfälle) gick vi ut och hissade flaggan på morgonen och sjöng nationalsången. Vad hände med det? Det var länge sedan jag var med om flagghissande, eller när jag tänker efter så gjorde vi faktiskt det på Värmdö när jag var där på valborg förra året. Men innan det kan det inte varit något sen den dagen Anna Lindh blev mördad. Det var första gången jag såg hur det går till när man hissar en flagga på halv stång. Och ja, enda också då.

Det är fortfarande näst intill outhärdligt varmt, men vart är det inte det? Idag badade jag & Marielle i Vänern, det var riktigt härligt! Välbehövligt! Den här värmen tar verkligen kål på mig!
Imorgon ska jag börja jobba klockan 6, för att hinna jobba ett tag innan det blir alldeles för varmt för att över huvud taget vara utomhus. Jag har haft huvudvärk, igår var det hemskt mycket och har varit en del nu ikväll också, jag tror det är värmen.

I övrigt har jag ett dilemma och det är om jag ska åka ner till stan imorgon och träffa vänner eller om jag ska delta i födelsedagsfirande här på gården. Vad är mest värt? En 51-årsdag eller en uteservering i stan? Svårt val, minsann!
Det tål att tänkas på, någon som vill tänka åt mig?

Värmeslag

Jag har nästan drabbats av värmeslag idag, galet varmt i växthuset kan jag lova. Jag trodde jag skulle vara ledig, men icke.
Snart ska jag ner till Karlstad, ska träffa Rebecka. Det ska bli supertrevligt! Upp till gården igen imorgon. Det känns som dagarna bara går utan att jag riktigt hinner med. Igår sov jag nästan hela dagen, idag har jag bara sovit och jobbat. Det är det enda jag gör. Skönt att få lite omväxling och åka ner till stan.

Akta er för värmen, solsting är inte att leka med!

Blaj

Jag hade svårt att sova när jag gick och la mig igår, jag låg mest och var arg. Egentligen vet jag inte riktigt varför jag var arg, men jag var arg på CSN och deras orättvisor. Egentligen har jag ju inte ens något med CSN att göra nu, då jag fått mina sista pengar för året, men jag var ändå arg på dem. Så mycket mer än så minns jag inte, men jag minns att jag formulerade en blogg i huvudet, den bloggen är bortformulerad igen, väck.

För övrigt har jag tänkt på fler saker jag skulle skriva om, men minnet är sämst. Jag återkommer om jag kommer på något nytt spännande. Eller något som inte är så spännande.

Min bror har gjort mig uppmärksam på att Jakob Hellman är väldigt lik Harry Potter, jag hatar det! Förmodligen drömde jag mardrömmar om det inatt, för idag har jag en Jakob Hellman-låt på hjärnan. Och då är det flera dagar sen jag hörde den eller tänkte på det där med Potter.

I övrigt är jag festivalsugen, jag har blivit uppmärksammad om att Sietsa! var i helgen, jag har sett bilder och läst bloggar och själv vet jag inte om jag kommer kunna åka på en enda festival. Någon som vill festivala med mig? Jag önskar att jag styrt Peace & Love för länge sen, haft någon med mig och sådär. Men nejdå. Vad finns det för annat skoj? Är det någon som är sugen på något?


Kväll igen

Jag lyssnar på radio, radio är underskattat. Min favorit är nog Christer i P3.
Egentligen borde jag kanske sova, jag ska rensa ogräs imorgon och borde väl börja rätt tidigt för att inte stekas ihjäl i solgasset på åkern. För att citera Olof ska jag "Akta så det inte tar KÅL på mig", eftersom jag ska rensa ogräs i kålen, haha.
Ogräsränsning är nog i alla fall inte mitt favoritjobb på gården, det är nog det jag skulle tycka var skönast att slippa när jag har ett annat jobb. Jag vet egentligen inte vad det är, för det är ju inte hemskt jobbigt eller så. Men det är väl det att det är rätt tråkigt och dessutom blir jag bara med och mer övertygad om att min kropp inte är gjord för att krypa. Jag kröp ju inte ens när jag var liten. Helt enkelt får jag bara ont i knäna, efter tre timmar på åkern idag är mina knän alldeles ömma. Dessutom får jag ont i handleder och knogar. Och usch vad jag klagar, men rensning är inte riktigt någon favorit. Dock blir det mer av den varan imorgon, jag får väl se hur länge jag orkar.

Snart ska jag sova, det behövs. Jag är ju så trött hela tiden, sov nån timme i eftermiddags.. jag sover nån timme mitt på dagen nästan varenda dag nu för tiden.. Och ofta sover jag dessutom typ 10 timmar varje natt. Jag fattar inte att jag kan sova så mycket! Men jag går i alla fall upp skapligt på morgnarna nu för tiden.. Är en vecka sen jag sov längre än till 10, och det har bara hänt en gång sen dess dessutom!

Tipsbloggen

Pelle har en tävling igen, den här gången kan man vinna nåt så coolt som Coldplays nya skiva! Var med och tävla, vettja!
Och gör det här:
http://pellespersonliga.blogg.se

Checklista

Förra veckan gjorde jag en lista på saker jag borde hunnit med. Här är en uppdatering på vad jag faktiskt gjorde.

- försöka sortera upp och slänga massa grejer för att kunna få ordning på mitt rum. 
- skicka in min kamera, så att den förhoppningsvis hinner bli lagad under sommaren.
- jobba lite. CHECK
- åka till Karlstad, träffa Marielle. CHECK
- fixa nytt pass
- vara med mamma i skafferiet, för att lära mig lite där. CHECK
- fira mormor. CHECK
- åka till Uppsala på 50års-fest. CHECK


Alltså, det var inte så många av det som var riktiga "borde"-grejer som jag fick gjort. Därför ska de stå överst på veckans lista.  Fast fixa passet kommer jag nog inte ha någon möjlighet till, för så vitt jag vet ska jag inte ner till stan något den här veckan.

- sortera upp och slänga massa grejer för att få ordning bland dem och på mitt rum.
- skicka in min kamera
- jobba en hel del
- cykla en sväng varje ledig dag
- bränna bilder och skicka till Andreas
- bränna bilder och skicka till Tove
- säkerhetskopiera en del bilder på skiva


sen är det väl allt jag vet. jag hoppas på att få träffa Helle innan hon åker också, men man får väl se när vi kan ha tid båda två.

Till Pelle

Kommentar från Pelle på mitt föregående inlägg:
"Lena, nog kan du allt byta däck. Det kan vilken jävla apa som helst. Hehe.
Sen vad är det du säger, kan man inte cykla om det regnar? :O ;P"

Jo, visst kan jag byta däck. Eller, jag har varit med pappa och gjort det en gång. Men det här var ju ett trasigt däck. De skulle sätta på fälgen på ett nytt. Och DET kan jag inte, det måste man ju ha nån maskin till. Jag bara körde däcket. Haha
Och visst kan man cykla om det regnar, men jag måste väl få ha någonting att falla tillbaka på och kunna vara lat någon gång. Då passar regniga dagar utmärkt!


Ett steg på vägen

Idag åkte jag till däckhallen för att pappa kört sönder ett däck till nån maskin. Det är intressant hur roligt gubbar tycker att det är med unga flickor som inte kan något om maskiner eller bilar eller så, och i det här fallet om däck. Till att börja med tyckte jag att de kunde få lyfta däcket ur bilen, jag orkade inte anstränga mig så mycket även om jag säkert hade klarat det. Det gjorde ju att jag satte standarden, jag visade att jag var en flicka som inte orkar & kan eller vet något. Sen kom de med ett nytt däck och gubben sa att han skulle slänga in det i bilen, och jag tänkte inte utan typ "jaa" och han började skratta och säga att däcket behövde ju en fälg också. Det inser ju jag med, men så långt tänkte jag inte. Alltid lika roligt när folk driver med en. Fast de var trevliga, och egentligen tycker jag mest att det är rätt roligt, bara att det är så himla typiskt..

För övrigt jobbar jag på mitt blekfeta jag. Jag försöker jobba bort det lite, idag var jag ute och cyklade i två timmar på Klarälvsbanan. Jag cyklade norrut, det hade jag aldrig gjort innan, jag har ju cyklat hela vägen till Karlstad söderut, men aldrig någonting norr om By. Jag kom nästan till sjögränd, det är nog mer än 1½ mil dit, innan jag vände. Det var skönt och jag tror att min kropp behöver den motionen. Dessutom är det nyttigt för mig att vara ute och få lite färg. Och färg fick jag på den här turen minsann, jag är rödbrun och varm. Det känns fräscht fast det är så varmt att jag är alldeles klibbig!
Det är rätt roligt, för jag tycker liksom att jag kompenserar lite bilåkande genom att cykla. Även om jag cyklar sånt som jag inte ens hade gett mig ut på om det inte var för cykeln, även om det inte innebär att jag kör mindre bil. Men det är som att det känns som att jag gör något bra för miljön bara för att jag cyklar, som att det skulle reducera andra utsläpp eller nåt. Haha!
Dessutom har jag kommit fram till att min cykel är bra för att den är rätt dålig. Det är ju jobbigare att cykla på en dålig cykel och därför en större ansträngning och bättre träning. Så jag ska bara vara glad att min cykel är jobbig att cykla på, jag behöver all träning jag kan förmå mig till!

Och på tal om att jag ska förmå mig, jag ska försöka att komma ut och cykla en sväng varje dag jag är ledig och hemma och som det inte regnar, det kan jag behöva.
Så det borde väl kunna bli några cykelturer i veckan. Jag lär tröttna på cykelbanan, men det kan inte hjälpas. Det är ju hemskt att cykla på stora vägen.

Skev

Jag känner mig ganska skev efter att ha kört bil hela dagen i den här ohyggliga värmen. Uppsala var trevligt, sommar och varmt och sådär. Och en sak har jag lärt mig och det är att Luthagen är ett bra område om man ska bo i Uppsala. Minsann.