Hotellbokning - CHECK


Jag var i Örebro i helgen, såhär i efterhand kan det tyckas lite nördigt med tre datorer och en tv på tre personer. Men vi hade ändå trevligt kan jag lova. Vi drack vin, bokade hotell i Uganda och lyssnade på gamla godingar som Spice Girls och annat fint. Sen gick vi på krogen och hade jätteskoj, och jag är lycklig att det är Julia jag ska till Uganda med, det kommer bli kung!

I saw a light in the end of the tunnel, and it was you




Men åh, alltså, kolla utsikten! Jag dör!

Min bror har flyttat till en stuga utanför Göteborg, jag har hjälpt honom att köra grejer idag och överväger seriöst att skita i Uganda och stanna kvar här! För det är nog den bästa utsikten jag någonsin sett! Stora fönster och alldeles öppet ner mot sjön. Imorgon ska jag bada, så det så!

Jag har varit i Örebro också. Och inte har jag haft tid för bloggen, det känns nästan som jag gått ner på lågvarv med bloggen på riktigt, liksom som att jag förbereder både mig själv och alla som läser på att det blir sämre och sämre. Jag menar, det lär ju bli rätt dåligt i Uganda.

Nu alltså Göteborg, förmodligen stannar jag till tisdag.


(Eller okej, kvällsdopp nu!)

Till mamma

Mamma, den här önskar jag mig i julklapp. Den finns att köpa på Nelly och kostar 995 kr. Klicka på bilden för direktlänk. Om man köper den innan augusti är slut är det dessutom fraktfritt, bra va?

Och vet du? Det bästa av allt är att du kan återanvända ett gammalt rim jag skrev till kalendern Kolbjörn fick av mig förrförra julen:
Håll koll på rum och tid,
så du inte står bredvid
och tittar förskräckt
på den nya årstid som har kläckts.



(Tacka förresten Roxy för att hon hjälper mig att hitta julklappsönskningar, och kom även ihåg att jag är borta till 10 december, så jag hinner inte önska mig så mycket mer!)

Dagens fråga


Kan man använda palestinasjal i Uganda eller är det helt totalt jävla politiskt inkorrekt? Jag har ingen aning, det är ju många muslimer där, så det kanske funkar?
Alltså, jag har en palestinasjal, ja det ser ni ju på bilden, som jag aldrig har använt (utöver provat för att fota) och det är den enda lite större sjal jag har, det kunde vara skönt i Uganda. Vad tror ni? Är det big NONO?

14 dagar kvar, två ynka veckor!




Härom dagen var det sommarväder, idag har det regnat konstant. På något sätt känner jag mig ändå ganska nöjd med regnet, det känns som jag är klar med sommaren och det är skönt att det känns lite höstigt. Jag gillar början på hösten och det är ju roligt att få uppleva lite, om än ytterst lite, svensk höst innan vi åker.

Ja, alltså. Det är två veckor kvar! Två veckor idag. Det är inte riktigt klokt och jag tror inte jag riktigt förstått det heller. Tanken var att jag skulle fixa med försäkring och sånt idag, men jag fick åka in och jobba och det måste jag imorgon också, så försäkring och annat fixande får vänta.

De främsta förberedelser jag sysslat med idag är att vänja mig med myggen. Det är sjukt mycket mygg här, fast det är så sent på sommaren. Men det är väl bra att vänja sig, det lär ju knappast bli bättre där nere!




Och som en liten parentes kan jag berätta att jag precis upptäckte att en brud, vars blogg jag läser regelbundet, bor på en gata som jag gick på sisådär sju gånger förra veckan. En gata jag går på nästan varje gång jag besöker Stockholm, det känns lite spännande och lite otippat. Jag lovar att jag kommer spana efter henne nästa gång. Ser jag henne kommer jag bedyra min kärlek till hennes blogg! Ehm, och ja. Samtidigt lyssnar jag på
bästa Spotify-spellistan, gissa vem den kommer från. Jag har sökt på bruden på både hitta.se och eniro, bara facebook kvar och jag är återigen kvalificerad stalker.

Skål!


Nu sitter jag på hotellrummet med ett glas rött och inväntar middagen. Hotell, ja! Ni hörde rätt, jag hänger här på hotellet och ska få thaimat till middag, vilken lyx alltså! Anledningen? Kursen med asiater som företaget jag jobbat på hållt den senaste månaden avslutas idag. Alltså, avslutningsmiddag med thaimat och innan det vin på rummet. Det känns rätt nice, ellerhur?

Hur spenderar ni själva er tisdagskväll? För det är väl tisdag, eller?

Stockholm baby






Bild 1. På tåget, Bild 2. Jag träffade min tremänning Alva för första gången, min enda släkting i vår generation på pappas sida, tillsammans med henne syns bästaste tant Anna-Lena (som jag alltid våldgästar när jag åker till Stockholm) och min mamma, Bild 3. Häng på Långholmen för att fira sommarens slut och lägenhetsvinst, bröderna badade (större bild), Bild 4. Brudarna tittade på, Bild 5. Jag hann jobba lite också, på Smaklustmässan i Tantolunden, där var det massa ståhej!

Ja, jag har ju varit i Stockholm också, och jag hamnade faktiskt inte i ölkoma även om man nu kan tro det. Jag hann med en hel del, bland annat vad ni kan se på bilderna ovan. Ja, i själva verket var det faktiskt så att jag hade så mycket för mig att jag varken hade tid eller ork att blogga!

Hemma hos: på Torfolk Gård





När jag var i Göteborg försökte jag förklara lite om mitt boende och hem och avstånd och liknande för Pelle och Stefan. Det var inte det lättaste, så nu tänkte jag att jag ska försöka visa er alla hur det ser ut hemma hos mig och runtom, jag gör det nog uppdelat i några inlägg, men här är i alla fall en början.

Jag gick upp på taket av hyddan (bild 1) för att fota och så ställde jag mig mitt på och fotade från höger till vänster. Bild 2 är vårt gästhus, Tomta. Där bor folk som hälsar på och biland hyr vi ut det, längst till vänster i den bilden ser ni en tvättställning som är alldeles bakom vårt hus (bild 3). Bild 4 föreställer gårdsplanen, den bilden är tagen ungefär i 90 graders vinkel från bilden på vårt hus, och där syns följande: Torfolk, som är huset där min extrafamilj bor (okej, det syns knappt, men hörnet på hustaket i alla fall). Musteriet, där all sylt och marmelad kokas. Kontoret, där jag jobbade hela vintern (september till maj) och där jag hänger lite titt som tätt (jaja, det syns väl inte så bra heller, men det är i alla fall där bakom!), samt husvagnen som håller på att omvandlas till bastu och enligt säkra källor är det nästan klart.

Klavertramp - 22 augusti







Det var totalgrymt igår, hur många fina artister som helst och grymt väder. Sola' i Karlsta' kan man allt lita på! Jag utsågs till festivalfotograf, så jag hade som uppgift att fota alla som uppträdde, vilket gjorde att jag faktiskt såg alla. Lite skillnad i jämförelse med vilken kass festivalare jag var på Way Out West! På bilderna är bland andra Ismael Ataria, Part of The Band och Mie! - alla riktigt grymma!

Öl? JA!

Jag fick precis ett sms, det löd som följande:

"Hej, öl?"

Jag är mitt eget bästa sällskap


Ibland kan ensamhet vara det bästa som finns, ibland kan man själv vara sitt eget bästa sällskap. Så känns det för mig idag, just nu sitter jag på tåget till Stockholm, har fyra säten (plats med bord) för mig själv och njuter. Fast, inte mindes jag att X2000 skakar så, det är nästan svårt att skriva på datorn för att det är så skakigt. Jag är inte van sån här lyx.

På tal om ensamhet, jag lunchade på stan innan tåget. Ensam, javisst! Och det var hur härligt som helst och jag känner hur jag växt som person och hur bekväm jag är i mig själv nu för tiden. För två år sedan (eller kanske bara ett?) hade jag aldrig satt mig och ättit lunch själv, och absolut inte på uteservering, där folk kan se mig! Nej, jag hade gått och köpt en korv på Sibylla och ätit den på vägen när jag gick till tåget. Sen att jag hade fått sitta på tågstationen i en halv evighet hade inte alls stört mig. Ja, och kanske, kanske, att jag skulle kunna sträcka mig till att äta på Mc Donalds ensam. Men absolut inte mer.

Vad tycker ni om att luncha ensamma? Brukar ni göra det?

Let's just stay, let's just stay, I wanna lie in bed all day



Jag tog inte med mig fishisen igår utan min stora kamera, och jag gick knappt ut ens, bara fem meter från huset eller så. Det var för mörkt för att det skulle gå att fota ändå, från att jag skrev det tog det nog en timme tills jag var klar med blogginlägget, det var bilderna som tog tid. Och alldeles efter jag gått ut började det regna, så det var väl inte så mycket att hänga i julgranen. Men skönt att få lite luft innan det var dags att sova.

It's like forgetting the words to your favorite song, you can't believe it, you were always singing along




Bilder: stulna utan skrupler,
härifrån.

Alltså, den här dagen.. På riktigt, jag är så sjukt jävla uttråkad. Och trots det har jag inte haft ork eller lust till någonting, jag hade kunnat göra något. Något skoj eller trevligt eller vad som helst. Ja, läsa en bok eller nåt, eller vad som helst istället för att sitta här och läsa hundra blogginlägg jag inte velat läsa och varav hälften handlat om att det snart är höst och jag börjar bli nervös och rädd och inser att det snart är höst och när det är höst ska jag åka till Uganda och jag tror jag börjar förstå att det börjar närma sig och att om mindre än en månad är jag där och det är läskigt. Jag borde så mycket, som att fundera ut vad jag behöver ta itu med innan vi åker.
Och så satte mamma på Regina Spektor på stereon och hur fin och bra hon än är så är det inte peppmusik och det blir inte alls bättre av att höra henne, snarare mer stressande.

Och jag sitter här, helt utmattad, och vet inte var jag ska ta vägen för jag har så tråkigt. Jag måste ta tag i mitt liv och jag undrar hur jag ska hinna leva och vad som händer och jag har så många planer och så.. POFF! så kommer jag sitta där, på Arlanda, på flygplanet, plötsligt i Uganda. Jag tror resefebern kommer snart, jag har aldrig varit så långt bort så länge och aldrig haft så dålig koll på vad som komma skall, jag menar... Var ska vi bo?, bara som ett exempel.

Om jag bara kan hitta ett batteri så ska jag nog ta och gå ut en sväng och fota lite mörkerbilder med min fisheyekamera, för att göra slut på bilderna, för jag är otålig och vill framkalla nu. Och så vill jag så mycket, men framför allt inte sitta still här i soffan mer.

Och jag har spelat spel. Hela jävla dagen har jag spelat och jag börjar tröttna men har så tråkigt att jag tar till det, om och om igen. Och trots att jag spelat det massor i över ett halvår dök det idag upp en bana jag absolut inte kände igen och det var konstigt och fick mig att inte vilja spela mer alls. Så snälla, kan någon rekommendera något enkelt och roligt spel till mac? Något man kan spela i evigheter men som man inte behöver tänka alls när man spelar, något roligt och tidsfördrivande. Eftersom det inte finns patienser och MS Röj, eftersom jag tröttnat på Tetris och att skjuta bollar.

Och för att inte prata om myggorna, jag blir GALEN på den, hur fan ska jag klara mig i Uganda när jag knappt orkar med dem här?

It takes some good to make it hurt, it takes some bad for satisfaction


Såhär fortsatte vårat Lily Allen-förfestande och man kan ju undra vart alla snuskigheter kom ifrån. Utöver denna bild och en del liknande tog vi bland annat kort på varandras bakdelar. Eh, ja.

Ikväll är jag mest trött och seg, galet mätt efter god tacos och har noll ork eller lust till någonting, så jag tittar på lite roliga PhotoBooth-bilder och skrattar och är glad att vara hemma i lugn och ro igen.

Och om ni inte har något bättre för er tycker jag att ni ska lyssna på den här låten. Himla fin!

Mer Pelle och mindre Way Out West


Efter helgen i Göteborg var min kamera full av bilder på den här mannen, och som ni ser var det inte bara för att jag fotat honom utan han tycker själv att han är rätt snygg också!

I övrigt var jag en ganska dålig festivalare, jag hade inte med mig kameran alls och jag såg inte särskilt många konserter. Faktiskt är det så att jag enkelt kan räkna upp alla konserter nu på direkten och på lördagen såg jag endast Lily Allen, men hon var så bra att det känns som jag hade kunnat vara nöjd och tyckt det varit prisvärt om jag så bara hade sett henne på hela festivalen.

Jag hade dock med mig en liten Fisheyekamera som inte är digital, ska se till att scanna några bilder från den när jag framkallat dem! Tills dess lär ni få hålla till godo med Pelle!

It's as if the whole wide world is my stage



Bästaste Lily alltså. Jag är kär i henne, hon var så galet grym igår och jag vill se meeeer, igen! JA!

Jag sitter på tågstationen, åker hem om en timme, tittar på klipp från igår. Jag är inte hemma förrän ikväll, men lika glad för det är jag, för jag har ju Lily! Vilken höjdpunkt på helgen, alltså!

Snuskpelle

Hur man förfestar till Lily Allen

Wake up everyone, how can you sleep at a time like this, unless the dreamer is the real you



Bild 1. Just nu vill jag inget hellre än att gapskrika "VAKNA" i den här mannens öra! Bild 2. Anna, är den här bättre?

Jag har varit vaken i två timmar, de andra fyra sover så sött. Jag har tråkigt, men vi skulle sova ut idag, så jag får väl hålla ut. Fast jag undrar vad fan jag gör vaken först, det händer aldrig. Och hur det kan komma sig att jag är pigg?
Igår hade vi i alla fall superskoj & trevligt. Vi såg inte så väldigt många band, men bäst var Robyn. Den kvinnan är verkligen grym, jag skulle vilja påstå att hon är världens coolaste svensk!

Way Out West & Göteborgs Kulturkalas 13/8



Nu drar vi och träffar anna, kollar bob hund och dricker massa öl!


På tåget


Jag är på tåget och jag har köpt kaffe, underbart gott! Om mindre än en timme är jag framme i Göteborg och träffar Pelle, Stefan & Anna. Det känns lite läskigt (med tanke på att jag känt Pelle & Stefan i typ fem år eller så och bara träffat Stefan en gång, i en timme för sisådär två år sen), men ska bli galet skoj! Och gissa om jag är peppad för Way Out West? Galet!

Och eftersom Pelle lovat ett inlägg om dagen tänker inte jag vara sämre! Vi får väl sätta av lite helig bloggtid - kan han så kan jag, ellerhur?


Location: mellan Mellerud & Trollhättan (fast nånstans på vägen är väl Öxnered också, va? Ja, nu ropades det precis ut "Nästa: Öxnered". Och vet ni hur man vet att man åker för mycket tåg? Jo, man är trött på smörgåsutbudet i tågskioskerna!)


Och nu valde Ipoden Bob Hund och jag liksom bara - åååh! Vill se, vill nu! vill ha några öl i magen, vill hoppa, vill ha livemusik. nu, sa jag! Bob Hund ikväll är en av de absoluta höjdpunkterna!

Tre sprutor senare



Jag har återuppstått från de döda! Och med en gul regnjacka!

Eller så var det bara så att jag belönade mig själv för att jag varit så modig och vågat ta hela tre sprutor på raken (gula febern, hepatit b samt polio) med ett regnställ. Eller helt enkelt så att jag kan behöva det till Uganda och då lika gärna kunde köpa det nu innan Way Out West (för jag har hört att det ska regna i Göteborg - faktiskt!).

I vilket fall som helst så har jag idag både fått vaccin (och utöver sprutorna även druckit något mot kolera) och köpt en gul regnjacka! Ja, och så har jag ätit middag hos mormor. Nu är jag hos farmor, där jag ska sova, och imorgon bitti åker jag till Göteborg, vi ses väl där va?


Jag började på en spellista. En WOW-spellista, ni får gärna hjälpa till och lägga till mer!

Jag dör nog snart, så passa på att säga hejdå!


Alltså, såhär känns det nu. Jag åker strax till Karlstad och till vaccinationscentrum. Jag vet att jag tjatat om dessa sprutor i evigheter, men det är så läskigt att jag håller på att dö. Så passa på att säga hejdå nu, om jag nu dör, man vet ju aldrig!

Nu ska jag bara skynda mig att packa det sista (dator & kamera) för Way Out West!

Ps. Jag har lyssnat på sådär galet hög musik hela förmiddagen, för att inte ha möjlighet att tänka på annat, och glömma sprutorna en stund. Men nu är det tyst och jag är rädd.

Randiga klänningar och tankeavledande övningar


Jag hittade en bild från en provhytt för någon vecka sedan, det är ganska komiskt att jag hade fått med mig tre randiga klänningar in. Jag har liksom fastnat för det där med randiga klänningar på sista tiden, och när jag tänker efter så är det faktiskt så att 75% av de klänningar jag använt den här sommaren är randiga. Slump?

Jag vågar inte ens försöka sova just nu, tror att jag behöver vara ordentligt trött innan jag försöker, annars ligger jag bara och är sådär himlans nervös, jag ska ju ta sprutor imorgon och det är bland det läskigaste jag vet, så jag gör så mycket jag bara kan för att slippa tänka på det. Som till exempel det här:

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att träffa finaste Helena och resten av gänget som var med, och att upptäcka att Andreas har grym musiksmak.
Vad gjorde du kl 08 imorse: sov, galet gott!
Vad gjorde du för 15 min sedan: Hämtade kameran och passade på att gå på toa.
Det sista du sa högt: Antagligen godnatt, till min bror. Innan det undrade jag vad mamma & Valdemar skrattade åt.
Det senaste någon sa till dig: Mamma berättade att hon och Valdemar skrattat åt pappa som såg lustig ut när han sov. Men sen sa nog både hon och Valdemar godnatt.
Vad har du druckit idag: vatten och kaffe.
Vad var det senaste du åt: choklad, 70% & ekologisk.
Vad var det senaste du köpte: jag beställde kameraprylar tidigare ikväll, men det har jag ju inte betalat. innan det var det väl mat igåt.
Vad är det för färg på din ytterdörr: rosa på den yttre (men den ska bytas till vit, det bara tar lite tid) och brun på den inre.
Vad är det för väder hos dig nu: vet inte, det är ju mörkt. men sist jag var ute var det molnigt och sådär halvtrist.
Godaste glassmaken: choklad. eller kanske fläder. eller...?
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: nej, det tror jag inte.
Drömmer du mardrömmar: aldrig! jag drömmer massor, men aldrig mardrömmar!
Trivs du med ditt jobb: jajo, det lilla jag jobbar är ju bra. men jag har ju egentligen inget jobb, men jag trivs ju med det också!
Favoritklädsel: randiga klänningar, i alla fall just nu, om ni missat det så kolla bilden!
Favoritlåt just nu: Cornelis Vreeswijk - Sonja och Siw. Och tillsammans med den en massa Bob Hund och Lily Allen.
Vad ser du om du tittar till höger: en lampa, ett nattygsbord och massa grejer därpå. samt ett rött lakan.
Vad gör dig glad just nu: att jag ska gå på way out west i helgen
Vad ska du göra härnäst: sova, om jag vågar försöka.
Höger eller vänsterhänt: höger
Humör just nu: fint
Favoritgodis: choklad, alltid choklad!
Kläder just nu: bara trosor, jag ska ju sova.
Sommarplaner: återstående: Way Out West, en sväng till Stockholm, Klavertramp och sen är det nästan höst och jag åker till Uganda.
Hur många kuddar sover du med: Jag har två i sängen, men sover bara på den ena.
Spelar du något instrument: absolut inte! försökte mig på trombon som liten, men slutade när jag insåg hur kass jag var.
Morgon eller nattmänniska: natt, gånger hundra!
Vad är viktigast för dig: att trivas och att göra saker. att inte falla in i tristess
Är du kittlig: inte ett dugg
Snarkar du: det finns de som påstår det, men jag tvivlar. det är ytterst få som klagat!
Stjärntecken: vattuman
Äckligaste insekten: jag har inte så mycket problem med insekter, mer än att de är jobbiga och bits och stör, värre med slemmiga djur. men fläckflugor då, kanske?
Längtar du mest efter just nu: att sprutan ska vara över, way out west och uganda.

(här hittade jag listan, en himla fin blogg)

Kamerashopping


För att stilla min nervositet inför morgondagens vaccinering råkade jag beställa lite kameragrejer och oj vad skönt det känns. Det finns inget roligare än att spontanshoppa teknikprylar! Förvisso hade jag redan tänkt att jag skulle köpa både gråfilter och ett batteri till innan Uganda, men makrofiltren råkade jag bara få syn på och bli sugen på. Och så blev det. Och snart är jag ytterligare tre kameraprylar rikare!



Idag, igår, imorgon


Det här är utsikten från min mormors balkong och det enda jag vill säga med den bilden är att jag tycker det är häftigt med alla växter på balkongerna i huset där borta. Kanske Karlstads häftigaste balkonger.

Igår var det 10 augusti, det innebär en månad kvar till Uganda.
Idag är det dagen efter, det innebär mindre än en månad kvar till Uganda.
Imorgon ska jag vaccinera mig och jag är så nervös att jag inte vet hur jag ska våga.
I övermorgon åker jag till Göteborg och går på Way Out West och umgås med folk jag aldrig umgåtts med, det blir spännande, men är lite läskigt det också. Men förhoppningsvis kan det i alla fall få mig att glömma sprutorna!

Antagligen ska jag även hälsa på mormor imorgon. Därav bilden.

Förresten, har någon någon aning om vad det blir för väder i Göteborg i helgen?

Ska vi plocka körsbär i min trädgård?






Som jag nämnde i förra inlägget var vi hos min farbror och plockade körsbär i veckan, det blev massa körbär och av dem ska det bli likör. Min farbror ville att jag skulle fota den dignande körsbärsgrytan inspirerad av Philip von Schantz, jag gjorde honom till viljes men tyckte att det var roligare att fota utan att inspireras.

Här hittade jag en målning som jag tror kan vara något liknande vad min farbror tänkte på.

Bästaste vännen: KOM HEM!


Jag skulle precis skriva ett inlägg om hur det kan komma sig att jag har en bror som är så bra fast jag så ofta är så arg på honom. Det finns ingen jag kan bli så arg och irriterad på som på honom, men så läser jag sånt här och glömmer alltihop på stört. För visst är han o så bra?

Men, men. Så blev jag alldeles blödig och bladig, och jag glömde totalt bort min bror och hans fina. Här ovan plockar han förresten körsbär i min farbrors trädgård tidigare i veckan, ni kan se det som en parentes. Istället började jag nästan gråta, av tanken på världens bästa vän. Det finns bara en sån, det vet ni va? En sån som är det finaste och bästaste som finns, och jag vill bara gråta. För imorgon åker hon till Sicilien och om en månad åker jag till Uganda, vi får aldrig ses - jag och min bästavän. Hon var hemma en vecka i juni, det var sist. Och inte blir det mer på riktigt länge heller, och jag nästan gråter.


Såhär skrev hon, det var det som gjorde mig så blödig:

Jag saknar dig Lena. Att laga god mat med dig, och att avrunda middagen med en kopp te. Att zappa framför tv:n och egentligen inte göra någonting. Jag saknar att sjunga Lily Allen i bilen, och att äta körsbärstomater i massor.
PUSS


Och vet ni hur fint det är? Hur god mat jag lagar och hon tror hon hjälper till men fixar i alla fall avrundningen. Hur många program vi kan hinna se på en kväll utan att egentligen sett något? Hur få ord vi kan säga till varandra men ändå ha världens bästa tid tillsammans? Hur bra vi är på att sjunga Lily Allen när vi åker bil? Hur goda körsbärstomater är när man är i sin bästa väns sällskap? Nej, inget av det här vet ni, för ingen av er har varken mig eller Marielle som sin bästa vän.

Och Marielle, JAG SAKNAR DIG OCKSÅ!


Femton sekunder av allt (från solsystem till nervsystem)


Torsdagens hemliga uppdrag innebar att åtta personer överraskade Emelie med fest, på hennes mammas inrådan. Det var otroligt trevligt, bra initiativ av Siw!
Jag hade tänkt blogga igårkväll, men jag fick så bråttom att det aldrig blev av. Bråttom för att jag skulle hem till Jossan och dricka öl, det var också trevligt.

Idag ska jag till Karlstad, jag ska klippa mig och sen ska vi på fest med asiaterna. Vad har ni själva för lördagsplaner?

Sommar och sol



Pappa säger att jag ser 50-talig ut idag, men jag tror det är mest solstolen som gör det. Jag har fått lite färg, men nu sitter jag i skuggan.
För övrigt gick det väl vägen det där med vaccinbokandet imorse, fast hon på vaccincentrum tyckte att jag var sent ute, men då sa jag att de är omöjliga att få tag på och så var det bra med det. Jag fick en tid på onsdag, så dagen innan jag far till Göteborg ska det stickas och härjas i mig, fiffan! Jag tror nästan jag håller på att drabbas av magsår för att jag är så nervös, idag kände jag mig till och med nervös inför att handla på Systemet och då är det väl ändå något som inte står riktigt rätt till?

Jaja, nu ska jag hoppa in i duschen, för om en timme ska jag sticka iväg på ett hemligt uppdrag, ha så trevligt ikväll, hörrni!

Brillor i solen på en torsdag




Dagens ledighet spenderas i snyggaste och skönaste solstolen, med brillorna på och en tidning i handen. Hur härligt låter inte det? Och inte ett moln på himlen, skönt som bara den! Men ni har jag klätt på mig lite och ska strax iväg och jobba en timme eller så, förmodligen går jag ut en stund igen sen när jag kommer hem, tanken på det känns i alla fall inte helt fel.

Vad gör ni idag? Hänger ni också i solen?

Från Amerikatt till Afrikatt


Häromdagen stack vår käre amerikan hemåt, han är nog på väg mot kattlandet nu efter bortåt en månad i Svea Rike och större delen av tiden här på farmen.

På tal om stickande och utomlandsfarande och månadsvistelser och såntdär så drömde jag inatt att Julia inte längre ville med till Uganda. Hon hade inte råd, sa hon. Och jag stod där, med biljett och allt och visste varken ut eller in. Som tur var insåg jag när jag vaknade att det inte var på riktigt. Idag försökte jag boka vaccinationstid, men det gick då inte för sig för vaccinationscentrum på Karlstads Centralsjukhus hade såna telefonköer att man inte ens kunde stå i kö, har ni hört på maken? Nä, istället får jag vakna klockan åtta imorgon och hoppas på bättre lycka, för vaccinera mig måste jag ju!

Torfolk goes Asia




Vi fick lite gäster igår, runt 30 asiater kom hit och vi åt grillat och spelade kubb. Det var trevligt. Idag är jag trött, vi har varit i Karlstad och ätit middag med farmor som fyller år och håller på att flytta.

Och självklart var det Mårbacka på bilden jag frågade om i förra inlägget. Måsbacka - där Selma Lagerlöf växte upp. De tre andra bilderna är från Alma Lövs museum, som var vårt andra stopp i kulturutflykten, det sista blev på Lars Lerins museum. Alla ställena var riktigt trevliga och fina, på totalt olika sätt. Men jag måste säga att jag verkligen var imponerad av utställningen på Alma Lövs museum!

Lena på utflykt





Bild 1. Vilken känd svensk person har bott i det här huset? Bild 2. Vi var på konstutställning, spännande installationer fanns det där! Bild 3. Det stod att man skulle ringa i klockan så skulle man få en lycklig dag eller liknande, det var nära att jag glömde göra det själv bara för att jag var upptagen med att fota mamma när hon gjorde det. Bild 4. Jag hittade en vacker traktor som jag blev lite kär i.

Idag har vi varit på kulturell utflykt, kan någon gissa vart?
Första bilden är från ett annat ställe än de tre övriga, men det är den första jag tycker ni ska gissa på var det är.
Resten av helgen har jag spenderat med massa kortspelande, en hel del shoppande, en sväng till mormor, en natt på hotell i Karlstad, ganska mycket vin, grillad mat och massa skratt. Sen att vi inte somnade förrän runt halv fem imorse och sen gick upp innan 9 för att åka på ovan nämnda utflykt är bara en liten parentes.