Ännu en kväll med Håkan

Ikväll är det äntligen dags för ännu en Håkan-konsert, ännu en kväll som jag ska spendera med att titta & lyssna på honom. Tyvärr blir det inte så mycket dans och röj för min del eftersom jag fortfarande har hemskt ont i fötterna (vet inte om det är så smart att köra bil ner till stan egentligen heller, men har ju lovat att ja med mormor hem imorgon, så jag måste få ner bilen).

Ja, det blir Håkan igen ikväll och jag hoppas på många fina låtar, men framför allt hoppas jag nog på Vi två, 17 år. Jag har fått det lite på hjärnan på senaste tiden, att jag vill höra den, att den är den bästa konsertlåten och så vidare. Men den är ju galet bra, så varför inte!

Det lär väl inte bli fler bloggar för min del förrän imorgon eftermiddag/kväll heller, eftersom jag ska till stan.
Vad ska ni göra ikväll?

Svar på Pelles tal

Det kommer fortfarande en del frågor här i bloggen och nu är det dags för ett nytt svar på tal. Men den här gången svarar jag bara på Pelles frågor, för det är mest han som frågar saker som känns relevanta! Haha!
För övrigt har Pelle en tävling också, den kan ni kolla in här och vinna finfina priser!

om Galet trött onsdag: Var Håkan guld?
Jag vet inte än, Håkan är ikväll. Men Håkan är alltid guld, så varför skulle han inte vara det den här gången? Jag förstår att du trodde Håkan var igår, då inlägget heter "onsdag" och jag skrev att "imorgon är det håkan", men jag skrev också att dagen var fel för att jag var virrig.

om Jag lever ett hårt liv!: Man behöver ju faktiskt inte läsa alla, Lena ;D
Klart man inte behöver läsa alla bloggar man prenumererar på på Bloggkoll, det här inlägget var mest kul. Och jag läser faktiskt alla, varför ska jag annars prenumerera på dem? Meninstlöst, javisst! Jag tycker ju att det är roligt att läsa bloggar, men ibland kan det bli lite för mycket! haha

om Min morgon: Jag gillar hur kåt du är på snö jämt, haha ;D
Det handlar inte om att jag är kåt på snö, men visst är jag det! Men just den här gången var det inte en positiv tanke som fick mig att skriva bloggen. Dagen efter däremot, då var jag glad! Jag gillar bara snö om det är mycket. Det är trist om det bara är lite och slaskigt och om man vet att det kommer smälta bort under dagen!

om Fynd: Vita älgen? :O
Ja, vi hade en vit älg som promenerade runt på våra åkrar. Har kanske fortfarande, jag vet inte & det var nog ett par veckor sedan jag såg den. Den har en brun unge (kalv), dock! Och det är inte den vita älgen på bilden, den lever fortfarande (såvitt jag vet).

Galet trött onsdag

Jag fattar inte hur jag kan vara så otroligt seg! Den här dagen har varit helt jättejobbig, jag har inte alls jobbat så mycket och jag är sjukt trött. Har varit det konstant hela dagen.
I går tänkte jag att jag skulle testa det här med att inte vakna timmar innan jag ska gå upp och ligga och dra mig utan ställde klockan ekelt och rätt och slätt på halv 8. Jag var dödare än dödast när den ringde, och tog mig ändå inte upp på nästan en timme. Det var sjukt jobbigt och jag undrar om det är det här som påverkat hela min dag? Jag tror inte på att det är dumt att vakna och somna om och vakna och somna om och så vidare, jag älskar det i alla fall! Nej, kasst expriment, kass idé! Men nu vet jag att det inte är min grej att flyga upp ur sängen på en gång!

Jag sa förresten att jag ramlade igen igår, va? Idag har jag haft så sjukt ont i fötterna. Eller, i alla fall i ena. Jag trampade ju snett igen och det är galet jobbigt. Sen har jag väl kanske gått lite för mycket idag och dessutom kört bil, det är inte så bra tror jag. Fan!
Jag har virat stödförband runt fötterna, så nu är de ännu större än bara svullnaden! Tur att jag äger skor som i vanliga fall är jättemycket för stora, nu får jag med nöd på dem med hjälp av skohorn! Det är galet och jag fattar inte hur jag ska överleva på Håkan imorgon, det får bli riktigt lugnt, måste jag säga!

Ja, imorgon är det Håkan! Det är min glädje idag, mitt i allt elände!

Och justja, det är inte alls onsdag (jag har trott det typ hela dagen), men det var lite kul att jag skrev det så jag låter rubriken vara så ändå! Ett bevis på hur trött & borta jag är idag..

Frågor med svar

Oj, jag upptäckte precis att jag blivit utmanad av Stefan, jag hade missat det och så läste jag en annan blogg, som fått samma utmaning och kom att tänka på att sist hon blev utmanad av Stefan blev jag det också och kollade om jag blivit det den här gången med (jag hade ju läst inlägget, men inte lagt märke till att jag faktiskt utmanats)!

Man ska ta fram mobilens telefonbok och svara helt ärligt.

Har du pussat nummer 2?
Cherin. Ja, jo det har jag ju faktiskt gjort.

Vad har du för relation med nummer 20?
Det är min allra bästa vän, dock hennes hemnummer till hennes föräldrar, dem är jag väl inte fullt lika god vän med, haha!

När ska du träffa nummer 30?
Jag har faktiskt ingen aning! Stefan jobbar i Norge, och jag hänger inte där allt för ofta! Men snart, hoppas jag, vore skoj!

Är nummer 18 söt?
Söt & söt.. Hon är gravid och det är ju ganska fint. Men jag har nog aldrig tyckt att hon är så väldigt söt faktiskt.

Vad var ditt första intryck av nummer 13?
Oj, det minns jag inte. Att hon kunde mycket om skolan. Det är Nettan från min klass i Norrland, hon hade gått där ett år.. Och så var det roligt att hon var från Värmland, så klart!

Gillar du nummer 14?
Gillar & gillar. Jag har ingen direkt relation till henne. Elin, från teatern. Hon & jag satt i styrelsen tillsammans och vi har spelat en del teater tillsammans.. Men så mycket mer är det inte. Men hon är trevlig, absolut. Jag ogillar henne inte!

Har du träffat nummer 3 den senaste månaden?
Nej, jag har inte träffat Angelica sen i Augusti.

När ska du träffa nummer 25 nästa gång?
ingen aning! Skulle faktiskt inte förvåna mig om "aldrig" är rätt svar på den frågan!

Är du nära vän med nummer 23?
Inte direkt, var länge sedan jag både såg & pratade med henne. Men vi har alltid roligt när vi ses, hon är en sån kompis som det inte gör nåt om man inte träffar så ofta, det känns bra ändå.

Har du gått på bio med nummer 4?
Benjamin? Nej, det har jag inte..

Skulle du kunna gå ut med nummer 35?
Pelle är typ 40 och har tre barn, varav det äldsta bara är ett par år yngre än mig. Nej, jag tror inte jag skulle vilja gå ut med honom!

Vad pratar du och nummer 5 oftast om?
Oj, jag vet inte. Gamla minnen kanske, hur det var när vi gick på lågstadiet & mellanstadiet. Sen dess har vi inte varit fullt så bra kompisar. Eller så pratar vi om vad som händer nu för tiden. Jag vet inte, var ett bra tag sen jag träffade Mathias.

Skulle du kunna ge nummer 9 en kram?
Absolut!

Vad har du och nummer 24 för relation?
Haha, jag skulle inte påstå att jag har någon relation alls med Mikael Ellford. Jag träffade honom ett par gånger när jag var på praktik på Tryck, enda anledningen till att jag har hans nummer var att jag skulle hämta hans bil som vi skulle låna till en grej. Jag har ingen aning om varför jag har kvar numret, haha!

Vad skulle du vilja göra med nummer 26?
Eh, jag vet inte. Det är Fritte. Kanske gå på en konsert? Vi har väl inte så mycket gemensamt, men vi gillar en del samma musik i alla fall. Så en konsert är nog bra!

Vad är det bästa med nummer 8?
Jag vet inte, hon är rätt rolig..

Brukar du och nummer 16 träffas?
Nej, Tom Bäck har jag bara träffat en gång. Jag & Lou bjöd in oss själva till honom på förfest en gång för ett drygt år sedan. Det var skoj, men jag har inte sett honom sen dess - första & enda gången.

Gäsp

För sisådär två minuter sedan gäspade jag och tänkte tanken att "varför är jag på jobbet när ingen annan är det?".  Jag är ensam på kontoret, det är otroligt ovanligt ska jag säga. Verkar som inte bara jag var trött idag!

Det är fortfarande vitt ute, jag börjar oroa mig för hur mina planer att plocka mossa ska gå i helgen, det finns ju inte en chans i världen att det inte ska plockas mossa. Fast å andra sidan finns det väl inte en chans i världen att snön kommer ligga hela november heller. Så det ska nog lösa sig.

Förresten, glömde jag säga att jag är jättetrött?

Jag & Håkan

Till att börja med kan ni ju kolla in det här, om ni inte redan gjort det (typ på tv igår).

Vet ni, jag känner mig som världens lyckligaste! Jo, det är såhär, va? På fredag (ouch vad jag längtar till fredag) ska jag se Håkan igen. Håkan & jag på Nöjesfabriken - igen! Jag är lycklig, jag längtar. Det ska bli otroligt fint och trots att det är 14e gången känner jag mig alldeles uppspelt, nervös. Som om det var den första! Det ska bli galet bra, och jag är galet bra.

För vet ni? Vet ni, hur fin Håkan är? Jag lyssnar faktiskt inte så hemskt ofta på honom nu för tiden, men ändå - det behövs inte, för jag kan ändå alla låtar, jag älskar hans musik ändå! Och konserterna är det bästa! Finns det något bättre än att gå på en Håkan-konsert? Jag vet absolut ingenting, gör du? I så fall - berätta det för mig för det måste vara bättre än underbart bra!

Någon mer som ska se Håkan nu snart? Eller som sett honom nyligen? Hur var det? Bästa låten? Vad hoppas du på att höra?
Själv hoppas jag nog mest på Vi två, 17 år, det är nog världens bästa konsert-avslutningslåt!


Jag tror jag ska ta & drömma om min favorit-Håkan inatt!

Inte igen!

Oh, no! Inte en gång till!

Jag gick precis hem från kontoret, med datorn under armen och för första gången på flera dagar tänkte jag inte ens så mycket på mina onda fötter. Två steg utanför dörren, ner för en liten trappa, och vad händer? Jo, självklart trampar jag snett med vänsterfoten! Jag skrek - fy helvete vad ont det gjorde! Jag ramlade, slog i rumpan och blev blöt (det är ju snö/tinad snö som fryst till is ute). Fan, sen var det bara att traska hem, ont har jag och skit känns det! Nu sitter jag i sängen och pallar inte annat, trots att jag behöver gå ner på toa. Bah

Samvetskval

Ibland kan jag tro att jag har världens största samvete, mina samvetskval är oerhört stora och jag får dåligt samvete för allt och ingenting. Jag tänkte dra några saker som jag haft dåligt samvete för idag:

- Att jag inte gick till jobbet förrän efter 9
- Att jag skickat ganska många sms på arbetstid
- Att jag kollat Facebook på arbetstid
- Att jag inte gjort vissa saker på jobbet som jag borde gjort (men faktiskt inte hunnit med än)
- Att jag har så galet många bloggar som jag inte läst
- Att jag försummar min egen blogg
- Att jag inte svarat på några marknadsundersökningar jag fått på mailen
- Att jag inte lyssnat färdigt på alla skivorna i min tävling än.

Det här var i alla fall några exempel, jag skulle nog kunna komma på fler om jag tänkte efter lite mer.
Vad har ni haft dåligt samvete för idag?

Vinter i Värmland

I morse vaknade jag av mig själv vid 9, och kände mig totalt utvilad (okej, jag hade haft klockan på både 6.15 & 7.00 men stängt av) och glad. Jag vaknar otroligt sällan och känner mig utvilad, det är otroligt sällan jag tar mig upp ur sängen direkt och inte tänker "bara fem minuter" och ligger och drar mig jättelänge. Idag känns som en bra dag!

När jag kom upp ur sängen kunde jag inte undgå att se allt det vita utanför fönstret, det är massa snö i i alla fall min del av Värmland. Om jag tyckte det var vitt igår så var det ingenting mot vad det var i morse!
Tyvärr är det ju oftast så att efter snö kommer slask, nu smälter det som bara den och blir slaskigt! Skulle väl tippa på att allt smälter bort under dagen och att det fryset i natt, så blir det ett islandskap imorgon!
Ja, jag har inte riktigt tänkt på att det borde vara vinter snart, tanken har inte slagit mig förrän snön kom igår.. Igår kväll frågade jag mamma "tror du vi kan plocka mossa i helgen?" när pappa hittade min adventsljusstake när vi städade. Pappa ville ställa fram ljusstaken, "det är ju snart advent!".
Ja, snart är det advent, snart är det vinter, snart är det jul. Lika snart är det säkert mars och vår och jag har slutat jobba, vad ska jag göra sen? Vad i hela friden ska hända efter mars? Ja, inte ska jag bestämma det nu, för nu ska jag glädjas åt att det i alla fall är en del snö kvar ute.

Vet ni, i morse var det så mycket snö att det knarrade under fötterna och man kunde kasta snöbollar! Det är vinter det!
För övrigt, förra året kom första snön i Fränsta den 12 oktober, hur är det med den saken iår? Någon som har koll på Fränsta? Har det varit någon snö där än? Eller ska jag vara glad att bo i Värmland iår?

Jag lever ett hårt liv!vet ni hur jobbigt det här är? Det får mig att bli trött både på att blogga och på att läsa andras boggar! Det kommer ta minst en vecka innan jag kommit ikapp, så förvänta er inte att jag läst bloggar som är nyare än tre dagar!

Jag har för övrigt bara tre av skivorna kvar att lyssna på. Jag vet att det tagit längre tid än jag sa, men jag är verkligen på gång. Det ska bli klart de närmsta dagarna (när jag lyssnat måste jag ju välja också).

Nu ska jag beta av några bloggar till, sen har jag lovat mamma att vi ska fixa hemma, dessutom är mina fötter totaldöda - jag har gått för mycket idag!

Och för att betona hur lite tid jag har för att läsa/skriva bloggar ännu mer så är det mycket att göra på jobbet just nu!

Min morgon

Idag lyckades jag faktiskt ta mig upp rätt skapligt, jag var på jobber 8.15 - det ni!

När jag & mamma satt och åt frukost tittade jag lite slött ut genom fönstret och sa "vad vitt det är ute", "ja" sa mamma "jag ska skörda vitkål idag!". "Usch!" sa jag, "ja usch, det tycker jag med!". "Nu direkt på morgonen?" undrad jag och mamma svarade "nej, inte förrän 10, så snön har förhoppningsvis försvunnit!" "SNÖ?!?! är det snö? jag trodde det bara var frost!"

Alltså, jag tittade ut och trodde det vita var frost, jag är rätt trött när det är morgon, tror jag!Jag ställde mig ett antal olika frågor under morgonen, en av dem var "varför har jag köpt en så förbannat skön soffa?". Det var när jag hade duschat, och varit uppe och klätt på mig. Jag skulle gå ner igen, för att gå till jobbet och satte mig i soffan (som nu står alldeles ovanför trappen) för att sätta på mig strumporna. Och jag slogs av hur otroligt skön soffan var, så mjuk! Jag ville verkligen inte kliva ur den igen!

Sen, när jag promenerade till jobbet förbannade jag mig själv för att jag lånat pappas foppatofflor när det var snö, jag har ju så stora fötter så det är jobbigt att trycka ner dem i vanliga skor, men tyvärr råkade pappas foppatofflor ha hål i sulan och när jag kom till jobbet var jag alldeles blöt om fötterna! Illa!

Ja, det var min morgon - nu ska jag fortsätta jobba!

En macbook till mig!

Okej, så är det gjort! Jag har köpt väärldens snyggaste dator!


jag orkar inte styra en ny bild, så jag använder den jag använde sist jag pratade om datorn.
Jag är galet nöjd, och kolla här:


ser ni? Det är sant! Svart på vitt, här är min beställning!
Min bror ska ha iPoden (och jag kommer få en rabatt på den så den bara kostar 275 kr), men resten är grejer som snaaaart är mina! I looove it!

Jag är galet uppspelt!

Jag känner mig helt speedad, jag har ingen kontroll över mina fingrar och mina tankar. Jag har tappat koncentrationsförmågan och klarar därför inte att skriva en vettig blogg. Jag har fortfarande ont i fötterna (mamma har gett diagnosen stukning på båda fötterna), men det har alla hört till leda, så jag ska inte tråka ut er mer - jag är trött på att prata om det själv, även om jag älskar att folk tycker synd om mig.

Nej, det som får mitt hjärta att slå här & nu är det faktum att jag sitter och tittar på en galet snygg
macbook. Jag är på g med dator-beställning! Vet ni hur lycklig jag är? Vilken fin dator jag ska köpa? Det är äkta kärlek, vill jag lova. Att jag sen kanske är galen som lägger ut 16 000 på en dator är en annan sak (säg att jag inte är galen, snälla)!

För att i alla fall lindra er nyfikenhet lite kommer här en bild på mig & Emelie från i lördags, det är Emelies bild (jag hoppas det är okej att jag använder den). Jag har min nya, senapsgula kofta (jag hade gul kofta och blå kjol, som Petter så vänligt kommenterade såg jag ut som "heja Sverige") och båda sticker fram hakorna som bara den! Men skoj hade vi!


Jag är skadad!

Jag har ju som sagt varit i Köpenhamn, jag tänkte skriva en blogg om det hela. Om hur söta Emelie & Olof är, om vilka snygga grejer vi köpte på loppisen (fast det kanske jag skrev igår?), om hur roligt det var att träffa söta skåningar igen, om vilken skoj fest Emelie hade, om hur roligt det kändes att vara utomlands, om hur kontinentalt Köpenhamn är och kanske om något annat också.

Men, jag ramlade igår. Jag trampade snett och jag måste ha vrickat båda fötterna, jag ramlade ihop och blev sittandes på golvet, när jag väl tog mig upp tog jag mig stapplande in till festlokalen igen, där jag satte mig på en stol, men blev bara kvar några minuter. Jag hade så ont att jag inte kunde tänka på annat, så jag gick hem till Emelie & Olof istället, hem och la mig och sov, det var i alla fall skönt.

Alltså, anledningen till att jag inte kan skriva den där bloggen om min helg är den att jag nu sitter här på tåget och har så ont i fötterna att jag inte kan tänka på annat nu heller, så jag har inget annat i huvudet att skriva nu. Det är hemskt, det var länge sen jag hade så här ont, och jag har nog aldrig känt mig så handikappad! Dessutom har jag svårt att förstå hur man kan lyckas trampa snett med båda fötterna på en gång, det är sjukt. Ja, visst var det alkohol inblandat, det hade förmodligen inte hänt om jag varit nykter, men jag var ändå inte jättefull.

Det kommer bilder senare också, än så länge har jag bara Emelies, jag har inte laddat in mina i datorn. Dessutom är mitt mobila bredband otroligt långsamt så jag orkar inte ladda upp bilder med det nu.


Förresten, jag glömde säga att mina fötter är jättesvullna och blåa också. Det är svårt att förklara hur ont jag har!

Ett danskt hej!

Jag ær i Danmark, coolt! Jag & Emelie har fyndat massa på loppis - som bara den! Mest Emelie, i & før sig, men jag har køpt en snygg senapsgul kofta & ett paraply! Haha! Snygga grejer, minsann!
Nu ær vi på Rådhuset, letar efter en førsvunnen Olof som inte svarar på telefonen, men vi ska dra vidare strax.. Lite vilsna svenska tjejer i stora danska stan, va? Emelie bor ju i och før sig hær, men jag ær grymt vilsen vill jag lova! Men skoj ære!

En tanke på vägen

Finns det något bättre än musik som man kan så bra att man vet var det är för låt efter bara första tonen? Det är så härligt, jag borde nog skapa mig en spellista i min iPod med bara såna låtar, det vore härligt.
Jag slogs av den tanken när Weeping Willos - Pretty Little Babies drog igång för en liten stund sedan, det är en bra låt, en sån som jag hört nog många gånger för att kunna från bärjan!
Jag gillar intron, det är det bästa med låtar, nästan! Jag tycker själv att jag är rätt bra på dem också, men det är nog bara på dem jag kan, för jag är alltid lika kass på p3's introtävling! haha

Jag åker fortfarande tåg, nu är jag på sista etappen, gbg-cph. Jag vet inte var, stannade i Kungälv eller något liknande för ett tag sen.

Jag lär inte blogga mer på ett tag, nu sriker datorn om dåligt batteri och inte finns det ström på tåget! Jag kommer inte heller våga använda mitt mobila bredband i Danmark, vem vet vad det kan kosta? Nej, men nu är det jätteskönt att ha!
Jag hör väl av mig när jag är i Sverige igen på söndag eftermiddag, om jag laddat datorn i Danmark, men det ska jag väl kunna få gjort!

Vagn 15, plats 37

Nu sitter jag på tåget, är väl någonstans mellan Grums och Säffle, eller så har jag redan åkt förbi Säffle? Jag vet faktiskt inte! Men ikväll kommer jag i alla fall till Köpenhamn, skoj som bara den! I Cph ska jag hälsa på Emelie & Olof och fira Emelies 20-årsdag! :)

Det blev sjukt sttressigt imorse, jag råkade stänga av klockan i sömnen och blev väckt av telefonen sisådär 50-55 minuter innan jag behövde vara vid bussen. Och att ha så mycket (lite!) tid på sig för att duscha, packa, göra sig i ordning, äta och dessutom ta sig till bussen.. Ja, stressigt var bara förnamnet, men snabb som jag är gick det finfint och jag hann till och med kolla facebook! Haha. Jag fick dock skjuts till bussen, vilken var en himla tur, annars hade en kvart till försvunnit!

Sen träffade jag Rebecka & Linda och åt lunch med dem innan tåget, det var jättetrevligt! Man träffar inte de där gamla gymnasiekompisarna särskilt ofta nu för tiden, så det var roligt!
Förresten, jag glömde berätta om veckans slump - i onsdags när jag & KB var på bio träffade jag Frida, som också gick med mig i gymnasiet! Hon råkade sitta bredvid mig på bion, skoj att träffa henne också, minsann! Det är roligt att vara i Karlstad, för man känner så många!

Nästa: Åmål

KRAV eller EU?

Minns ni att jag skrev om att Scan ska sluta använda KRAV-märket? (Ni kan läsa det inlägget här)
Idag läste jag en artikel om saken, på Aftonbladet.

Människan som skrivit detta på Aftonbladet tycker helt och hållet att det här är bra. Jag kan verkligen inte hålla med, jag kan förstå fördelen i att bara ha en märkning och att det är lättare att få fler att uppnå kraven för EU-ekologiskt än de som finns för KRAV-märket. Men jag förstår inte problemet med att ha båda märkena, konsumenterna blir ju inte mindre förvirrade av det eftersom båda märkena finns överallt annars!
Problemet ligger i att KRAV har hårdare regler för djurhållningen, djuren mår bättre och så vidare (läs mitt förra inlägg i ämnet för vidare information om det här). Och självklart är detta bättre, självklart vill jag hellre köpa kött som jag vet har detta än kött som "bara" är EU-ekologiskt.
Jag vill kunna veta vilket kött jag köper. De säger ju att det kvittar vilken kontroll producenterna har på köttet - det blir samma märke i vilket fall. Det läskiga med det är att det inte syns att en bit kött är KRAV-märkt! Då spelar det inte heller någon roll för producenten längre och det jag ser som kommer kunna hända är dessa två möjligheter:

1. Producenten tycker att det är onödigt att uppfylla alla KRAV-regler när de ändå inte använder märket, lägger inte längre ner sig för att vara så bra som det behövs för att vara godkända av KRAV utan nöjer sig med EU's förordningar.
2. Producenten tycker att det är hemskt att det inte syns att de är KRAV-kontrollerade och väljer att inte längre sälja sitt kött till Scan utan säljer det på annat sätt, på annat håll. Detta är bra på sitt sätt, men det kommer förmodligen bli mycket dyrare och svårare att få tag på - alltså inte lika tillgängligt och inte lika många som köper det.

En tredje aspekt på det hela är att hon, i artikeln, skriver att "Men att ha mark nog och personal tillräckligt för att övervaka några tusentals grisar – som krävs för lönsamheten – är i alla fall inte svenska grisproducenter mäktiga.", det är helt sjukt. Ska det vara så?
Det är sjukt att en svensk grisbonde ska behöva ha 1000 grisar för att få lönsamhet! Det innebär ju att vi betalar alldeles för lite för köttet som det ser ut idag. Det betyder att vi inte tycker maten är värd vad den faktiskt kostar.
Ännu en gång har jag kommit till insikten att vår mat kostar för lite, som jag sagt så många gånger förut, mat är det viktigaste vi har och då borde vi också betala vad det är värt. Dessutom är det sjukt att den hemska, äckliga, giftiga konventionella maten är billigare än den fina, rena ekologiska. Nej, ge mig lite miljöskatt, ta betalt för varje partikel som förstör miljön! - Ja tack!

Nu vill jag höra er åsigt, Vad tycker ni om det här?

Fynd

Igår gjorde jag & Carina ett riktigt fynd på vår lunchpromenad. Så om någon är hungrig vet ni var ni ska komma, här bjuds det kan jag lova!

De sköt en älg här i förrgår. Men den vita älgen får i alla fall leva ett år till,
då byns jaktlag endast har tilldelat en älg att skjuta per år.

I'm dreamin' of a white christmas

Igår berättade jag ju om mina sångassociationer (kolla ett inlägg ned) och då nämnde jag låten i rubriken.

Imorse när jag gick till jobbet var det vitt av frost på marken, det var kallt och vitt. Jag insåg att det var nästan lika vitt som det var på julafton förra året. De senaste jularna har det inte varit mycket till snö och förra året var det väldigt trist att komma hem från Norrland (där det självklart var massa snö i december) till ett Värmland med bara lite frost som enda vitt inslag i naturen.
Därför sjunger jag "I'm dreamin' of a white christmas" idag och hoppas på förbättring det här året.

Jag tänkte lägga upp en bild från förra julen men insåg att eftersom jag inte har något CS-program på den här datorn kan jag inte ens titta på mina bilder. Därför tar jag en äldre bild (från 26 dec 2006), då var det lite mer snö, men ändock inte någon vit jul.


När det blåser på månen

Nej, jag är inte på månen, men det blåser fett mycket ute!

Olika väder får mig ofta att tänka på olika låtar, idag när jag var ute i blåsten dör Kents När det blåset på månen upp i hjärnan, alltid när det är fint väder och blå himmel börjar jag nynna på Himlen är oskyldigt blå och är det kallt och mycket snö blir det gärna någon jullåt, som I'm dreamin' of a white christmas eller Jul, jul, strålande jul. Fråga mig inte varför, men så fungerar mina associationer.

Det finna många andra saker som får mig att tänka på olika låtar också, men de tar vi en annan gång - nu drar jag till Karlstad.

Long time, no see

Igår träffade jag då som sagt Marielle för sista gången på länge. Förmodligen blir nästa gång i april eller så. Om vi lyckas tima att vara i Värmland samtidigt då. Jag hoppas redan på det!
Ni vet väl att Marielle är min bästa vän? Och min bästa vän ska åka och jobba som reseledare i Thailand. Hon åker inte förrän på måndag, så avskedet blev inte så smärtfyllt då det ändå kändes som det var länge kvar tills hon åker! Vi kommer ju säkert höras massor innan ändå - även om vi ska ut och åka båda två. Men min Marielle är bäst, nivet. Hon & jag mös med te igår, promenerade med hundarna och hade det trevligt som bara den! Ungefär som vi brukar ha det, hundpromenader har det blivit många i höst, minsann! Fler än någonsin i mitt liv tidigare, skulle jag vilja påstå!

I eftermiddag ska jag & Kolbjörn på jobbmöte i Karlstad och sen ikväll ska vi hämta Kari vid flyget, så vi tänkte ta tillfället i akt att gå på bio medan vi väntar. Det ska bli trevligt, jag ska bara försöka hitta biocheckarna jag fick av Marielle!
Har någon något tips på film? Vad borde vi se?


Alla bilderna är från BioFach 2007, en mässa i Nürnberg som jag varit på varje år sedan 2003. Nästa år blir alltså den sjunde gången jag åker dit. Det är en stor, ekologisk mässa och det är den jag i huvudsak är anställd för just nu, för att planera monter och sådär. Som sagt, dessa bilder är från 2007 - då var Marielle med (visst är hon snygg?) och på sista bilden är jag & Kolbjörn på "Barfüsser" (hur gör man ett tyskt dubbel-s?). Trevlig resa var det, minsann!
Iår, däremot, fick jag blindtarmsinflammation och blev liggandes på ett tyskt sjukhus i 5 dagar och missade hela mässan! Illa & trist, men nu tar jag nya tag och nästa år ska det bli jättebra!

Insikt

Ikväll kan bli min, hemska tanke, sista kväll på ett halvår (eller, ännu värre, kanske ännu mer!) tillsammans med min bästa vän. Om saker löser sig som jag vill så åker jag till Munkfors och spenderar kvällen med Marielle. Om saker inte vill sig riktigt så har jag förmodligen missat min sista chans att träffa min bästa vän för en lång, lång tid.

Alltså, jag har kommit till en insikt, den insikten berättar för mig att min bästa vän snart reser ifrån mig. Snart blir jag ensam, tomt som bara den!Men dagens glädjeämnen är dock att jag
1. bokat tåg till Köpenhamn, så min helg kommer jag spendera tillsammans med Emelie och Olof och antagligen lite annat folk sådär. Emelie har fest för att hon fyllt 20, därav min resa. Och för att det är roligt att hälsa på & träffa dem samt mitt omättliga behov av att hitta på saker.

2. fått ett mail från min fotolärare på Ålsta. Det ska vara en utställning med våra projektbilder i Ånge om 2 veckor, jag funderar på om det finns någon möjlighet att åka dit och vara närvarande, hänga och så vidare. Jag ska korrespondera med Julia och kolla möjligheter för detta och återkommer när jag vet något - jag måste ju kolla hur det funkar med jobbet också.

3. och självklart att jag förhoppningsvis i alla fall får en sista kväll med min Marielle, att jag får säga hejdå, för sist vi sågs hade vi ingen tanke på att det kunde vara sista gången!

Att somna om

Morgnar är inte min starka sida, att vakna är jobbigt men att gå upp är ännu jobbigare. Något jag dock tycker väldigt mycket om är att somna om! Det finns inget bättre än att vakna och få somna om, därför vaknar jag ganska många gånger varje morgon. Så här såg t.ex. min morgon imorse ut:

06.15 - klockan ringer första gången, jag vaknar knappt utan stänger bara av den nästan i sömnen.
07.00 - klockan ringer andra gången, jag vaknar lite ordentligare, stänger av den och ställer om den igen
07.30 - klockan ringer en tredje gång, den här gången börjar jag överväga att gå upp, räknar i huvudet hur länge jag kan ligga kvar innan jag måste upp.
07.35 - mamma frågar mig om jag ska gå upp snart, om vi ska äta frukost tillsammans.
07.40 - jag går upp, sätter på mig morgonrocken och äter en smörgås i sällskap av mamma.
07.55 - jag tänker att "jag måste inte börja jobba 8 idag" och lägger mig en stund till - det är ju så enkelt om man bara har morgonrock på sig och ändå måste till sovrummet för att klä på sig!
08.30 - klockan ringer och jag tänker att jag borde gå upp, men "jag orkar inte riktigt än.. bara 10 min till!"
09.00 - OJ! klockan är redan 9! jag flyger (dock väldigt motvilligt) ur sängen, drar på mig första bästa kläder och sticker hemifrån.

om man summerar detta innebär det att jag vaknar sisådär 5-6 gånger på morgonen, och somnar om en gång mindre. Jag borde lära mig att komma upp och inte frestas av sängen på det sättet!
Vad har ni för morgonvanor/-ovanor?

Måndagsuppdatering

Det är måndag och jag tänkte uppdatera er lite, följa upp några saker jag skrivit om under veckan som gått och kanske något ännu äldre.

- J
ag kan börja med den uppdatering jag tror är äldst - idag såg vi
den vita älgen igen! Jag hade inte min kamera i närheten idag heller, tyvärr! Jag ska försöka vara lite beredd framöver! Nu är älgjakten slut här, det innebär alltså att vi får ha kvar vår vita älg, jag är glad! För övrigt har den vita älgen som springer på våra åkrar en kalv, en kalv som inte är vit utan en helt vanlig, brun, älgkalv.

- J
ag lyssnar på skivor som bara den, jag tror jag har 8 kvar eller så. Jag jobbar verkligen på det, jag lovar! Idag har jag dock inte betat av en enda, men det blir verkligen skärpning imorgon. Deal!

- Strömmen kom tillbaka, ja - ni läste väl om att strömmen i mitt rum försvann i lördags? Pappa fixade! Tydligen är det så korkat att vårt hus är byggt så att det går två kablar från mitt rum till köket som är nedanför på utsidan av huset! Ja, ni hörde rätt, på utsidan! En kabel till elementet i köket och en till kylskåpet, det är helt galet! Det var kabeln till elementet de hade lyckats sätta en spik i, så pappa fick koppla bort den kabeln. Tur att det inte var kylskåpet som fick kopplas bort, minsann!

- Vi hittade två kattungar till idag, det var ju tre igår. Och i torsdags eller något sådant hittade vi också en. Dock har vi stationerat ut kattungarna nu, de är på lyxkur för att växa till sig och bli friska (klara sig utan mamman). Alltså, sex stycken supersöta kattungar, de flesta långhåriga, 2 svarta/mörka, 2 blyertsgråa och två som är buna varav den ena är grå på rumpan. Titta vad söta de är! Och kom ihåg att vi gärna ger bort dem, anmäl intresse här!


jag vet att det är samma katter om & om igen, men de andra var inte på plats.
jag ber er också ursäkta kvaliteten, det var inte det lättaste med fel objektiv och dåligt ljus
och till råga på allt fel dator utan Photoshop!


Dagens frågetecken

Mitt jobb går ju, som bekant, i stort ut sett på att maila afrikaner av alla de slag. Jag har gjort en upptäckt när det gäller dessa afrikaner som jag tänkte be er att hjälpa mig att reda ut.

Nästan alla afrikaner (i alla fall de sisådär 100 som jag har kontakt med) har en stor förkärlek för versaler. De verkligen överanvänder stora bokstäver - hela tiden! Värst är det när de fyller i våra formulär (application form, hotel form, Visa invitation form...), de svarar hela tiden med stora bokstäver och jag måste skriva om till vanliga söta små.
Dock gör de inte (okej, en del, men inte alla) samma sak när de skriver mail.

Nu undrar jag, vadan denna förkärlek för versaler? Varför skriver afrikaner med stora bokstäver?

Jag har haft ett antal olika teorier, som att de tror att det ser viktigare ut eller att de tror att man lägger märke till det - man kan ju inte missa en text med versaler! Eller helt enkelt det att de inte hittat Caps Lock-knappen? Inte vet jag, men i mailen klarar de ju ofta att skriva med gemener.
Själv tycker jag bara att det är irriterande, det är hemskt jobbigt att läsa en text med versaler.

Någon som har svar? Som kan hjälpa mig med detta stora frågetecken?

Fördubblad familj

Idag utökades samlingen med tre kattungar. Dessa tre har nu hamnat i en låda i vår hall, och alldeles nyss hörde jag dem pipa. Det är så hjärtskärande när de piper, helst skulle jag vilja hämta dem och ha dem här i sängen! Men det är inte så smart, jag vill inte vakna med kattkiss i hela sängen och vara tvungen att leta reda på tre kattungar som krypit in under möbler och sånt. Nej, de får helt enkelt bo i lådan.
Det är otroligt söta katter - något av det sötaste jag sett! De är ungefär 4-5 veckor gamla, och i alla fall två av dem är långhåriga, den ena är en blandning mellan grå och brun, den är så galet söt!

Jag ska se om jag kan lyckas ta någon fin bild på dem imorgon och visa er.. Om någon är intresserad skänker vi gärna bort allihop, någon som vill ha en supersöt kattunge?

There are things you need to know about me

Om man ska leva tillsammans med mig kan det vara några saker man bör veta för att undvika att gå mig totalt på nerverna. Eller för att jag inte ska bli arg och irriterad. Det finn också vissa saker man bör veta att man inte ska ge till mig, och sen finns det självklart vissa saker som är bättre än andra. Jag tänkte bjuda på ett urval av grejer som kan vara nyttigt att veta om man vill försöka sig på ett liv med mig.


- Kranar som droppar är en sak, men kranar som droppar för att de inte stängts av ordentligt kan verkligen gå mig på nerverna! Jag hatar att behöva skruva åt duschkranen bara för att den droppar när jag är på toa!

- Jag hatar, verkligen hatar, pelargoner. Det är den värsta blomman som finns! Visst, den är fin, absolut, men ge mig för fan aldrig en pelargon! Har ni någon gång känt hur de luktar? Just det, de luktar skit! De luktar så jag tror jag ska dö, känslan jag känner kan lite liknas vid kontakt med nästa punkt, fast när det gäller pelargoner blir jag inte illamående på samma sätt.

- Använd aldrig, aldrig såpa i mitt hem! Inte i ditt hem om du vill ha dit mig heller, såpa är det enda jag är allergisk mot. Jag vet inte om man egentligen kan kalla det allergisk, men jag mår jättedåligt av lukten, blir yr, matt och illamående. Ibland kan jag få huvudvärk också.

- Öppna förpackningar på rätt sätt, finns det ett ställe att dra upp en förpackning så använd det! Klipp inte sönder halva förpackningen! Öppna i rätt ände, öppna så att det går att återförsluta på bästa sätt igen, för annars hamnar vi vid nästa punkt.

- Stäng förpackningar efter dig! Jag hatar brödpåsar som står öppna och brödet blir torrt, jag hatar ost som blir hård för att den inte packats ordentligt och jag hatar kex som blir mjuka! Återförslut, för guds skull! Det gäller allt från grejer i frysen till müslipåsen!


Saker jag däremot uppskattar mycket:

- Om du vill vara romantisk, göm små gulliga lappar på ställen då jag kommer itta dem när du inte är i min närhet, det är det finaste jag vet. Ett tips är dessutom att citera låttexter.

- Den bästa presenten du kan komma till mig med är en upplevelse, en konsertbiljett, en cd-skiva eller en resa.

- Städa, fixa och dona tillsammans med mig, jag har jättesvårt för att komma mig för att göra sådant, men när jag väl gör det har jag inget emot det. Och med trevligt sällskap är det lättare att komma igång och roligare, så vik inte undan om jag inte vill/orkar. Säg "jo, nu gör vi det här!"

- Var försiktig när du använder mina dyrgripar, så som mina cd-skivor och min gjutjärnsgryta. Jag blir alltid lika nervös när någon annan använder dessa saker, så visa att jag kan lita på att du vårdar dem ömt!

- Köp inte hem massa godis, jag blir slapp och slö av godis, finns det hemma äter jag - det är onödigt. Det räcker med någon gång ibland och då kan man göra det extra mysigt.

- Bibehåll mina ordningar, sorterar jag mina skivor i bokstavsordning så ställ inte Springsteen-skivan bredvid Hello Saferide! Samma sak gäller bland böcker, i lådor, bland kläder eller när det gäller mat.


Nu hoppas jag att ni fått en hint om hur man är mig till lags. Tycker ni att jag är svår? Eller vill ni ha vidare tips? Då ska ni kolla det här:


What would you say?

Alla har nog känt den där känslan, känslan av att vilja ha en kram! Jag skulle jättegärna ha någon att krama just nu, i huset finns ju bara mamma & pappa och man tröttnar lite på att krama dem.. Det finns en låt, jag skulle vilja påstå att det är världens bästa låt, jag känner ofta så. Men det finns många andra låtar som jag kan säga samma sak om, men det är i alla fall en väldigt fin låt.
Tyvärr finns den inte i annat än en kass live-version på YouTube, jag har den inte heller på datorn och hade jag det hade det inte hjälpt, för jag hade inte kunnat göra låten till en film och lägga upp! Men jag önskar att jag i alla fall kunde höra på den. Jag har haft den på hjärnan större delen av dagen och den är så otroligt fin.
Men, den får mig att vilja kramas. Jag vill inte vara ensam. Nivet, "Loneliness is better when you're not alone". Det är så sant som det är sagt och det är också vad låten heter. Vet ni hur fin den är? Vet ni hur fin Annika Norlin, som sjunger den, är?

Och vet ni hur mycket den låten får mig att vilja kramas? Eller, bara att ha lite mysig och varm hud på en kropp bredvid sig, någon att krypa intill eller säga något till. Någon att lägga armen runt eller någon som lägger armen runt mig. Någon som är mjuk och mysig.
Ja, ni förstår nog poängen, ibland har jag bara större behov av att krama någon. Och det är nu.

Strömlöst

Jaha, och så poff sa det. Poff på det sättet som om man stänger av stereon mitt i en låt, och som att man samtidigt släcker lamporna, drar ur kabeln ur datorn (den lyser ju lite dovare när man inte har kabeln i) och allt bara blir tyst och mörkt.
Ja, ni förstår väl vad det rör sig om - strömmen försvann! Helt plötsligt och jag förstod ingenting, jag undrade om det bara var i mitt rum, om det var mitt fel (jag hade ju ändå både datorn, stereon och hårddisken igång) och började min utforskarfärd för att hitta stömmen. Jag gick ut i hallen, mörkt - jag kunde inte tända lampan, ner för trappen - mörkt. Jag ropade på mamma "var är du?", "strömmen har gått!" och fick till svar "jotack, jag märkte det". Puh, inte bara mitt rum, kanske inte mitt fel, kanske enkelt fixat.
Jag öppnade fönstret och frågade pappa där utanför (han håller på att lägga ny isolering/träpanel osv på nordgaveln av huset) och frågade om det kunde vara jordfelsbrytaren när det var mörkt i hela huset. Jag & mamma kollade jordfelsbrytaren och javisst, jag hörde ett ljud jag känner igen - ljudet av när man sätter tillbaka den bärbara telefonen i dess basstation. Skönt, det var bara jordfelsbrytaren! Den kan ju till och med jag fixa, tänkte jag glatt. Jag gick runt på jakt efter framgångarna, tände lampor och så vidare, men kom in i mitt rum - fortfarande mörkt! Attans, jag ropade på pappa och sa att det måste gått en propp också! "Men jag hade ju bara datorn och stereon igång, det kan väl inte vara så farligt?"
Pappa bytte proppen som hade gått, satte i den nya och "poff"! FAN!

Vad har hänt? Det är något fel! Vår enda slutsats just nu är att de måste ha spikat i någon kabel där ute! Alltså, spik i kabel, inte bra! Vad händer? Jo, här sitter jag med min dator som har en dryg timmes batteri kvar, det är helt mörkt och jag vet inte vad jag ska göra! När får jag tillbaka min ström? Hur länge ska det vara mörkt i mitt rum? Måste kabeln dras om? Måste vi koppla bort strömmen i hela huset då? Måste vi ha hit en elektriker? Kommer det dröja?
Jag blir knäpp!

Jag & min mamma

dag har jag & mamma planterat om blommor, jag är väl inte den mest blom-intresserade och har inte vidare gröna fingrar heller, även om jag faktiskt lyckats hålla liv i alla blommor jag tagit mig för att skönta de senaste åren. Jag minns dock när jag bodde med Jocke, han lät mig inte vattna blommorna över huvud taget för han litade inte på min duglighet på det området, han trodde jag skulle övervattna dem och döda dem. Och jag tror han gjorde rätt i att ta det ansvaret.

Men nu i alla fall, nu har jag visat lite intresse, jag & mamma har alltså planterat om blommor. Jag bryr mig ju mest om mina egna blommor, så när de var klara avvek jag och lämnade mamma med köksbordet fullt av tidningspapper, blomjord, krukor och Aloe Vera-plantor.
Vi planterade om mina små söta Sankta Paulior, två små krukor blev till två stora och två små - det var alltså på tiden! Mamma läste dock att man ska plantera om dem på våren, men orka vänta, det behövdes ju nu! Dessutom fixade vi till min alp-blomma (jag minns inte vad den heter mer, men den ska ha iskallt vatten!) och planterade ett skott på en stor snygg blomma mamma har - om den tar sig och blir fin ska jag få den också!

Jag har kommit på på sista tiden att jag bara blir mer och mer lik min mamma, som det här med att jag över huvud taget intresserar mig för blommorna, det är inte likt mig. Men även många andra saker, har ni sett mitt hår? Har ni sett min mamma? Vi klippte oss samtidigt sist, och efter det blev jag grymt lik mamma!

Dessutom har jag faktiskt börjat överväga fenomenet radio på morgonen. Mamma lyssnar alltid på radio i sängen på morgonen (ja, pappa också förstås, men det är nog mammas initiativ). Jag har ju kopplat in min stereo och håller på att ordna upp i mitt rum och funderar på om det kanske kan vara lättare att vakna om man lyssnar på radio på morgonen? Jag ligger ju ändå och drar mig i evigheter, då kan jag ju lika gärna lyssna på något? Det är nog värt att testa!

Ja, det här var några grejer, det finns fler - men jag ska inte tjata mer om det! Jag ska istället hämta min kamera, ta kort på min mamma och mina fina blommor så ska ni få se vad det är jag pratar om!


      

Förr, i alla fall när jag var liten, fick jag alltid höra att jag är lik pappa. Men det har nog ändrats med åren, eller vad säger ni?
Är ni lika era föräldrar?

Är det finanskris så är det

Jag köper skivor, jag ska snart köpa en dator för sisådär 16 000 kr.
Jag har hittat en bra förklaring på vad det hela går ut på i alla fall, för alla som egentligen inte orkar sätta sig in i detta med finanskrisen, som inte förstår eller vad som helst, här är en lätt variant för att förstå!
Läs här!

Nu är jag på fjärde skivan, och den tredje i högen som inte kommer vara bland de vinnande alternativen! Men alla skivor än så länge är jättebra i alla fall, men bara en jag verkligen fastnat för!

Idol ikväll var bra, Lars var superbra, jag gillar den mannen! Alice var fin, hon är söt och duktig! Och annars var de flesta rätt tråkiga, jag tyckte en av Robinarna var sämst, jag minns inte vem som är vem. Jag vet inte heller vem som åkte ut, orkade inte titta mer.

Det där med musiken

Jag har snart lyssnat igenom två av mina nya skivor, efter att ha tagit bort de som jag lagt till själv och som faktiskt ingen av er läsare rekommenderat blev det bara 21 skivor kvar, det ni! ;) Alltså, 19 kvar nu!
Jag har dessutom listat ut en strategi, jag lyssnar igenom alla och så gör jag en snabb sortering som bygger på min första känsla, om jag gillar dem mycket eller om de inte är potentiella vinnare. Sen får man väl se hur många det blir i den högen med de som är riktigt bra, än så länge har jag en av varje!
Men det här är roligt och jag ska verkligen försöka att få det här gjort i helgen!


Helgen v. 42

Jag är galet trött idag, en del saker känns jobbiga och jag är väldigt opepp på jobb och tänker bara på annat. Det är skönt att det är helg.
Helgen ska jag spendera med att göra så lite som möjligt, men jag ska i alla fall lyssna på galet mycket musik! Idag damp det ner 27 skivor från CDon i brevlådan (eller, jag fick ett sms om att jag kunde hämta dem i Munkfors - om jag ska vara ärlig). Det är 27 jättefina skivor och i alla fall 25 av dem behöver jag ju hinna med att lyssna på i helgen (de andra två är ju vinster)! Hur lång är en CD-skiva i genomsnitt? Hur lång tid tar det att lyssna på 25 stycken? Kan någon berätta det för mig?
Jag ska i alla fall jobba hårt med att utse en vinnare i
tävlingen!

I övrigt ska jag nog hälsa på mormor i helgen också, det kan vara skönt att göra något annat än att bara lyssna på musik!

Planeringsfreak

De som känner mig och vet hur jag är har också fått erfara hur otrolig på jag alltid är. Jag är alltid på alla förslag, jag vill alltid göra allt alla frågar om (i alla fall så länge det inte innebär motion eller annan onödig ansträgning - som att städa eller så). Jag vill alltid vara med på allt och hatar att missa saker. Jag älskar att resa, jag älskar att hälsa på folk och jag älskar att göra saker.
Nu är det så att jag har fått en inbjudan, min vän
Emelie frågade om jag inte har lust att komma på hennes 20års-fest nästa lördag. Och det är ju klart som fan att jag har lust med det! Alltså, ett alternativ är att spendera nästa helg i Köpenhamn, där hon numera bor, det vore väl nåt? Andra alternativ är att åka till Stockholm (Julia & Kristina ska dit & jag vill ju hemskt gärna träffa dem - återigen, jag vill inte missa något roligt!) eller att hälsa på min extramammas kusin i Tönsberg, Norge.
Just nu är jag jättesugen på att åka till Köpenhamn och Emelie, verkligen ha en skoj helg och träffa fina människor jag inte sett på länge - det vore otroligt kul!

Emelie frågade mig också om jag annars kanske vill följa med henne ner på lördag, hon är visst hemma i Värmland just nu, och jag blev lika sugen på det, haha! Men det är nog bättre att vänta till nästa vecka, så hinner man planera och förbereda, dessutom får man ju träffa fler och vet att det verkligen händer roliga grejer!

En tredje aspekt är det att Marielle åker den 27e, min bästa vän drar till Thailand på obestämd framtid. Vilken tid ska jag spendera med henne? Ja, det får väl lösa sig helt enkelt. Jag kan ju inte sitta hemma och ruttna som en annan toffelhjälpte, eller? Haha. Sorry, Marielle, men jag måste få leva mitt liv trots att du är hemma (annars dör jag ju av ensamhet när du inte finns här!).

Alltså, att hitta något att göra nästa helg lär inte vara något problem alls och det är nice! Och nu vet ni ju alla att jag inte är svårövertalad om ni vill ha besök!
Frågan är bara vad som händer den här helgen, gissar på lugna puckar och att hälsa på mormor på söndag - det vore rätt skönt!
Nu är det dock god natt som gäller!

I just realized...

Mitt jobb går ju till stor del ut på att ha kontakt med afrikaner, att fixa allt som behövs för en stor monter på en stor mässa i Tyskland i februari. Detta innebär att jag ska koordinera många människor och det innebär också att jag skriver väldigt många mail varje dag. Just nu håller jag på att gå igenom många anmälningar, kolla så att all information finns och sådär och det innebär ju också att jag hittar många saker som inte stämmer och som jag måste maila dessa afrikaner och fråga.

Detta innebär också att väldigt många mail jag skriver innehåller någon av dessa formuleringar:
I just realized / I have noticed / I recognized that och liknande.
Egentligen använder jag den första mest, den sista betyder ju inte ens samma sak, men ibland passar den allt! Jag tycker det är roligt att variera mig när jag skriver, formulera mig på olika sätt och sådär, men när jag tänker på saken så kvittar det ju egentligen. Jag menar, jag mailar ju till olika personer, ingen av dem vet ju vad jag skrev i förra mailet till någon annan, ingen av dem kan ju tycka att jag är tjatig eller har dåligt ordförråd!

Men det är i alla fall roligt att skriva mail när folk är snabba på att svara! Om man skriver två mail, skickar iväg och skriver tre till och när man skickar iväg de tre kommer det samtidigt svar på något av dem man skrev innan, det är fint! Snabb kommunikation är verkligen min melodi!
Idag har varit en bra dag på jobbet, idag gillade jag mitt jobb (det går lite upp och ner, måste jag säga)!

E-e-ego!

Mitt hår börjar förresten bli såpass långt att jag kan sätta upp det igen utan att det ser helt knäppt ut! (Fast det är inte så snyggt bakifrån, så det visar jag inte! haha)
Bilden är från i söndags, då jag ägnade en halv evighet åt att försöka ta en bild på mig själv, i spegeln, utomhus, sittandes, vid fönstret, i hallen, i badrummet och så vidare. Har du missat dessa problem?
Läs här!
Till slut fick jag i alla fall till den här bilden, som är i vardagsrummet, vid fönstret. Mycket skuggor och ingen superkvalitet, men det är ju i alla fall jag!  (Och kolla hur sned min näsa ser ut när skuggan är som den är, näsan är ju sned i vanliga fall också - men här var det extremt!)

För övrigt har jag fått ett mail från CDon att mina skivor skickats, så snart blir det lyssna av (idag kopplade jag till och med in stereon för att kunna sätta igång så fort som möjligt)!

Resplaner och dagens

Jag sitter på kontoret, här är det full rulle! Mamma & KB håller på att kolla på Tallink & båtresor till Riga. Jag har inte sagt det, kanske? Men vi ska till Riga i december på en minisemester. Hela familjen, inklusive flickvänner och hela baletten (jag tänkte skriva något typ "biddevitten", men det lät bara bra i huvudet!). Ibland känns det att man är ensam singel i familjen, haha! Men, tur för mig, Gunne (min extrapappa) är ute på resa, så jag kan dela rum med min extramamma och slipper bli den som sover i en extrasäng i mammas & pappas rum (som det ofta varit när vi åkt på semestrar, då vi är sju personer och det är så udda det bara kan bli). Det ska i alla fall bli trevligt och vi kommer vara borta helgen runt lucia. Alltså, en båttur till Riga, en natt där och sen resa hem.

För övrigt håller vi på att städa på kontoret, ordentligt dessutom! Här blir det ordning, minsann! Vi rensar upp, slänger, sorterar, organiserar, registrerar, städar och bygger hyllor! Det har alltså en stor del av min dag ägnats åt. Dessutom blev det lunch i storstan (Munkfors), då Carina hade glömt att ta med sig sin lunchlåda.
Sen har jag lagat mat också, riktigt god mat. Jag gjorde potatisgratäng för första gången i mitt liv, och den var uppskattad, måste jag säga! Till det en fräsch wok med morötter, palsternacka, vitkål, lök, pepparfrukt/chili och vitlök som jag sedan hällde sötsur sås, lite honung och vinäger över, plus massa kryddor och solrosfrön. Jag stekte kyckling också som jag blandade i på slutet, efter jag tagit bort en del till vegetarianen i huset. Och ja, gott var det absolut!

Nu ska jag hem och fixa i mitt rum, kanske återkommer senare - vem vet?

Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din!

Jag är kär!
Okejokejokej, jag KAN inte låta bli! Fattar ni hur galet snygg den är? Jag tror inte att det finns en chans i världen att jag inte köper
den här datorn inom en väldigt, väldigt snar framtid. Jag kan inte beskriva det bättre än Puddingen själv, så läs det där istället, vettja!...men jag vet att du är min!

Gissningslek


Är det någon som kan gissa var den här bilden är tagen?
den som är närmast vinner, alltså - ju mer precist desto bättre!


det är jag som tagit bilden, alltså kan man utesluta platser man vet att jag inte varit på.

Plugglängtan

Igår gick jag och la mig galet sent, idag är jag galet trött. Idag har jag varit galet opepp på att jobba och suttit och tänkt ut fördelar med att plugga. Jag har kommit fram till bland annat:
- Det är skönt att inte ha exakta tider
- Man har inte ansvar för mer än sig själv, om man inte gör vad man borde får man inte dåligt samvete mot någon annan utan bara för sig själv.
- Är man klar med något är man klar, man har inte massa timmar man måste fylla upp med saker att göra.
- Ingen lägger sig i på vilket sätt man gör saker, hur fort det går eller vad man gör när.
- Man har bra mycket bättre socialt liv.

Självklart har jag även koll på nackdelarna, men idag är jag sugen på att plugga så jag ignorerar alla nackdelar!

September 2008

En vacker dag för några helger sedan var jag ute en sväng och fotade.

från parken


i trädgården


grannarnas hästhage

Att bemöta kritik

Något har jag lärt mig och det är att man ska ta till sig av kritik och bemöta den. Man ska använda den och dra nytta av den. Så därför tänkte jag ta och göra det här och nu också.

Jag har fått en del kritik rörande min blogg, det är allt från att jag borde designa bloggen till att jag skriver för mycket & ofta för ointressant till att jag inte borde skriva om bloggen i bloggen (sorry, nu gör jag det ju igen!).

För att kunna göra alla nöjda och glada (eller i alla fall förhoppningsvis fler) tänkte jag nu att ni ska få säga ert, berätta vad ni tycker om min blogg! Frågor jag gärna vill ha besvarade är:
- Hur många inlägg per dag är för många?
- Vilka av mina inlägg gillar ni bäst? Vad vill ni se mer av?
- Vilka av mina inlägg gillar ni minst? Vad kan jag skippa helt?
- Är det något som fattas i bloggen?

Lägg gärna till annat också, om ni har kommentarer eller åsikter!

Min vecka

Det är måndag förmiddag, starten på en ny vecka och den här veckan är det min vecka. Min vecka att se till att det finns något att äta på förmiddagsfikat på jobbet. Min vecka att åka till Gustafsons Skafferi och handla frukost till de två företagens anställda som finns här.
Jag åkte dit vid öppning imorse och kom tillbaka med alldeles varma och färska bröd, det var så otroligt gott! Det är inte så ofta man får så färskt bröd att det fortfarande är alldeles varmt! Tänk själva hur gott det är när smöret smälter på smörgåsen, hur gott det är med bröd som är svårt att skära för att det är så färskt! Åh, det är mums!

För övrigt var det en bra avslutning på min bloggvecka igår, okej det kanske blev på gränsen till för många bloggar, men ojojoj vilka besökssiffror! Det var nästan en fördubbling av mitt tidigare rekord, eller det var i alla fall en rekordsökning på 71,4% - DET NI!
Idag är det ju jobb så det blir förmodligen inte lika många bloggar. Ikväll ska vi dessutom hem till ett par av polackerna som jobbar hos oss och äta middag, de åker hem till Polen igen på onsdag och har bjudit hem oss på hejdå-middag ikväll.
Ja, det var min dag det!

Två favoriter

Jag har två absoluta favoritförfattare och jag tänkte att jag ska presentera dem här för er. För att ge er lite lästips eller bara för att bjuda på lite skojigt fakta om två män som verkligen begåvats med skrivförmågan.

Den första av dem har jag skrivit om här tidigare, han heter Per Anders Fogelström och skriver främst historiska skildringar om Stockholm. Fogelström är själv uppvuxen i Stockholm och levde hela sitt liv på Södermalm (inte konstigt att jag gillar honom, jag som är så förtjust i Söder).
Fogelström blev känd på 50-talet, i och med boken Sommaren med Monika (som även filmatiserats av Ingmar Begman). Numera är hans mest kända böcker de fem i Stad-serien, eller Stockholms-serien som jag brukar kalla dem. De handlar om en familj och man får följa dem genom flera generationer, i ungefär 100 år. De hör till Stockholms fattiga befolkning, de riktiga arbetarna som bodde i baracker och skrymslen, jobbade jättehårt och så vidare. Otroligt bra skildring!
De böcker jag läst av honom är dessa böcker i Stad-serien, som inleds med Mina Drömmars Stad, samt boken Vävarnas Barn, som även den ingår i en serie, jag har dock inte läst de andra i den serien.
Det fina med Fogelström, tycker jag, är att han får in så mycket i sina skildringar, det är inte bara romaner där man lär känna personerna utan man lär sig väldigt mycket historia också. Han berättar hur Stockholm såg ut, vad som hände i politiken och i världen. Jag älskar dessutom att läsa böcker där jag kan lokalisera mig, han nämner många gatunamn och platser och jag sitter nästan med Stockholmskartan framför mig för att hänga med - jag älskar't!


Haruki Murakami är en Japansk författare som skriver otroligt intressanta böcker. De handlar om allt från gubbar som kan tala med katter, om sex, om unga pojkar som rymmer hemifrån, om könslösa människor (eller kanske hermafroditer?), om känslor och psykologiska problem.
Alla böcker utspelar sig i Japan och är lite övernaturliga, men inte riktigt på riktigt. Allt som händer skulle kunna hända på riktigt, i alla fall om man har lite fantasi, men det blir väldigt udda när allt är ihopsamlat i en bok. Jag menar, visst skulle det väl kunna regna blodiglar? Om det inte vore så att det var en man, som fått en ingivelse, rymt iväg och liftade med en lastbilschaufför och kunde prata med katter, som framkallade det? Eller?
Att läsa Murakamis böcker är verkligen en upplevelse utöver det vanliga, de är väldigt fängslande och färgstarka. Man känner och fastnar i dem, i alla fall gör jag det. Det är fint och trevligt!
På Wikipedia kan man läsa att "Hans västerländska berättarstil med återkommande motiv och teman av surrealistiska och övernaturliga element har influerat en yngre japansk författargeneration, särskilt inom genrerna fantasy och science fiction."
Jag har bara läst två böcker av Murakami, Norwegian Wood och Kafka på Stranden. Kafka på Stranden handlar om en kille som rymmer hemifrån och hamnar på en ö, där han mest hänger på ett bibliotek. Det händer honom massa konstiga saker och på något vis råkar en gammal man också ta sig ditåt, för att lyfta en sten. Långsökt & konstigt men otroligt välskrivet och intressant. Den tredje boken, Fågeln som vrider upp världen, ligger fortfarande och väntar på att bli läst. Jag ser verkligen fram emot den lässtunden!

Det var alltså en presentation av mina två favoritförfattare, någon som läst något av någon av dem? Vad tyckte ni? Om inte, gör det! Det här kan vara de bästa tipsen ni någonsin får av mig!

Fix & organisering

Jag håller, som sagt, på att städa och fixa i mitt rum. Nu är jag på avdelningen organisering och försöker tänka efter vad jag ska göra med alla saker, var jag ska göra av allt. Vad ska finnas i rummet? Vad ska vara var? Vad ska vara framme? Vad behöver jag lådor för? Jag har tänkt mig att bokhyllan ska få bestå av böcker och CD-skivor. Räcker den hyllan, tro?
Jag behöver dock även plats för saker som
- hygiengrejer / smink och liknande
- smycken
- viktiga papper
- tidningar / tidskrifter
- pysselgrejer
- elektronikprylar (gamla datorn, kablar, laddare och liknande)

jag gillar skokartonger, jag kanske ska använda dem till organisering? Jag brukar ju faktiskt spara mina gamla skokartonger, så vad sägs om det? Jag ska göra ett sista ryck för kvällen nu, återkommer lite senare och förhoppningsvis imorgon med bilder (jag har inte kamerakabeln här och i den här datorn finns ingen minneskortsläsare, tyvärr).

Buskryddan

Jag såg en bild från dagis på Facebook. Det var fint och jag blev nostalgisk och sökte på mitt dagis på google. Jag hittade en artikel från VF (Värmlands Folkblad) från 1998, då dagiset firade 10 år. Jag tror knappast att jag var på plats (inget jag minns i alla fall), men kände alla som det står om. Jag blir verkligen barndomsnostalgisk när jag läser det.

Läs själva,
här!

Jag gick nog på världens bästa dagis, Buskryddan hette det, eller Busis som vi sa. Det var ett föräldrakooperativ och det var hur fint och roligt som helst. Jag älskade dagis när jag var liten! (Det är till och med så jag blir lite tårögd av alla nostalgikänslor!)

Fotohjälp

Jag har några problem med min kamera/mitt fotande, någon som kan hjälpa?

1. min instruktionsbok är borta! har någon sett den? var är den?
2. hur ändrar man så blixten inte blitrar tre gånger innan bilden tas (röda-ögon-funktionen)?
3. hur tar man snygga bilder på sig själv med en systemkamera? man kan inte ta i spegeln för kameran täcker hela huvudet och det blir bara en stor vit blixtfläck, man kan inte ta åt andra hållet i spegeln och titta i sökaren i spegeln, liksom. det är dessutom galet svårt att ta korten, kameran är ju så tung att man måste använda båda händerna och det blir en ansträngning att fota sig själv, då är det hemskt svårt att se snygg ut samtidigt! alltså, hur ska jag göra för att fota mig själv?
en idé är väl att man är full och glad och kommer hem från krogen och posar i sängen, som på bilden nedan.


Bilden är över ett år gammal,
sista festen i lägenheten i Karlstad.


Äggfrukost

Jag åt en supergod äggfrukost idag. Frukosten var i senaste laget, jag hade gått omkring ett tag och blivit riktigt hungrig, men åt frukost tillsammans med mina föräldrar när de kom in för att äta lunch/fika. Jag kokade ägg och satte i mig tre stycken, plus två småfrallor som jag bakat själv med tomat- & basilikaost (som är den godaste ost som finns) och ett glas äppeljuice! Riktigt gott och man får fin energi. Nu ska jag gå och hämta min kamera, så jag kan ta en bild på mitt rum innan jag sätter igång med att få lite ordning i skiten!

(för övrigt har jag redan haft fler läsare idag än jag hade igår!)

I'ts a blog in bed!

Rubriken bör fördelaktligen läsas med melodin till "It's a bag in box"!

Jag ligger i sängen, det är faktiskt väldigt nice med dator i sängen! Är väl egentligen verkligen på tiden att inte ligga i sängen längre, men jag är ju ändå vaken och vid liv. strax ska jag dock gå upp och duscha! Den här dagen har jag tänkt att jag ska få en del gjort i mitt rum. Jag ska möblera om en del och packa upp massa grejer som fortfarande står i lådor. Jag kan verkligen vara världens segaste när det gäller sånt ibland!

Förresten, jag har fått höra att min information till höger i bloggen (bild, kategorier, länkar och det där) försvinner för en del. Jag upptäckte det själv igår när jag satt vid pappas dator. Jag undrar om det är något fel med min blogg i internet explorer? Själv kör jag alltid bara med mozilla. Hur ser det ut för er? Kan ni se den informationen? Jag måste försöka göra något åt det här problemet!

Men inte nu, nu ska jag upp och duscha, äta en fin frukost och sen ta tag i dagen. Jag ska ta bilder på rummet också, jag lovar! Före & efter!

Plus i kassan

Förresten, jag har helt glömt bort att berätta om helgens konstigaste händelse. Igår, innan jag & Marielle gick till Ankan, gick vi för att ta ut pengar. Jag tittar på mitt kontoutdrag och chockerande nog ser jag att det står "Överfört via Internet 3000:-" på det. Jag fattade absolut ingenting, men tänkte inte vidare på det. Idag tog jag ut pengar igen, till bussen, då såg jag återigen samma sak. Jag har fortfarande inte fått någon klarhet i vart dessa 3000 kr kommer från, någon som satt över dem till mig bara för att vara lite generös?
Imorgon måste jag kolla upp det hela, se om jag kan förstå vem som satt över pengar till mig! Annars är det väl bara att tacka & ta emot, eller? Hur länge är man skyldig att betala tillbaka om nån satt över fel? För visst är man skyldig?

Nu ska jag sova och se fram emot en ambitiös dag imorgon!
God natt

The man, the myth, the legend


Här är han, mannen. Min extrapappa, Gunne. Om sisådär 6 timmar far han från gården, det känns konstigt.
Han ska alltså ta ett sabbatshalvår, resan börjar med en biltur till Uppsala och sedan båt från Värtahamnen till Riga, varifrån han ska cykla söderut. Målet är att vara i Jalta någon gång i december. Sen kommer han hem över jul och åker bort igen fram till april.

Jag tycker att det är otroligt beundransvärt, en spännande resa, en spännande tur. En modig man, en enorm viljestyrka och så vidare.

Just det här med cyklande örjar bli något jag tycker är intressantare och intressantare. För två år sedan hatade jag allt vad cyklar hette, förra sommaren cyklade jag själv runt 18 mil på tre dagar. Jag beundrade verkligen Emil Jensen när han var på sin cykelturné och nu är det alltså Gunnes tur.

Om någon är intresserad rekommenderar jag absolut ett besök på hans blogg, som finns under den här adressen:
gunru.blogg.se

Alltså, jag tänkte bara säga
hej då & lycka till, vi ses till jul!

Emotionell kris

Jag tror att jag är inne i en emotionell kris, jag suktar efter kärlek och efter närhet. Jag vill ha en man, jag vill känslomässigt involvera mig i någon, jag vill bygga på något med någon. Jag vill vara kär, helt enkelt. Jag vet inte hur man gör för att bli kär och jag har heller ingen att bli kär i, så jag har en ganska lång väg att gå. Men det känns som jag håller på att bryta ihop av ensamhet.
Idag har nog blivit en äldigt känslomässig dag för mig, och jag vet inte om mina känslor just nu grundar sig i mitt samtal med Adrian idag, i att jag såg Jocke på stan idag, i att min extrapappa åker iväg på sitt sabbatshalvår imorgon (kommer dock hem en sväng runt jul) eller om det helt enkelt bara är det att jag sett på Sex & the City-filmen! Det är illa, men den filmen fick mig verkligen att känna djupt, den påverkade mig jättemycket och jag är alldeles förstörd. Jag var nära att börja störtgråta när jag sa hejdå till min extrapappa för en knapp halvtimme sen, jag ville inte gå, jag ville inte säga god natt, jag vill inte att jag inte ska se honom igen förrän till jul. Det känns konstigt. Men, som mamma sa, det är ju inte värre än att jag var i Norrland och bara kom hem nån helg sådär..

I vilket fall, jag känner att jag behöver kärlek, jag behöver en man och jag behöver närhet & ömhet.

Bussåkartraditioner

Ofta när jag åker buss nu för tiden ägnar jag mig mycket åt att iaktta andra människor och då helst såna som pendlar. Det är väldigt roligt att se hur olika pendlare beter sig. Jag själv, som pendlade söderut, är van att pendlare sover på bussen. Vi gjorde det, vi pratade knappt med varandra, sov eller halvsov och lyssnade på musik. Satt inte ens bredvid varandra, alla ville ha sitt egna dubbel-säte!
Igår när jag åkte till Karlstad på eftermiddagen var det många som arbetade här uppåt som åkte hem till Karlstad från jobbet (eller till Deje eller Forshaga också för den delen).. De är helt annorlunda, de pratar och skrattar, inte sitter de och sover inte! Det är samma sak, har jag märkt, med folk som pendlar till Hagfors, de är också socialare, men hänger mer i gäng, är högljudda och skrattar! För att inte prata om de som åker med bussarna som går Deje-Forshaga-Karlstad och tvärtom, de har jag ju också åkt ibland, och där är det absolut en helt annan bussåkarkultur! Det är intressant, tycker jag.
Själv beter jag mig inte heller på samma sätt, idag satt jag & Marielle förvisso och lyssnade på musik och blundade och sådär, men vi satt bredvid varandra och vi pratade lite ibland ändå. Det är stor skillnad mot gymnasiet!

Hur beter ni er när ni åker buss?


Personlig finanskris

Jag måste bara, jag måste bara, jag måste bara säga att helvete vad mina fonder sjunker!
Ja, även jag påverkas visst av den där finanskrisen som jag finner otroligt ointressant. Men nu har mina fonder sjunkit med flera tusen kronor på bara några dagar. Ajaj, men jag får helt enkelt härda ut. Jag tror alltid på att går det ner kommer det också gå upp. (Sist mina fonder sjönk kraftigt, för några år sedan, var jag galet arg på pappa för att han över huvud taget skaffat fonder åt mig, haha!)

Tack & hej

Om 55 minuter avgår bussen mot Karlstad, så nu blir det banne mig sista bloggen för idag (innan jag åker måste jag både duscha, packa & göra mig iordning!).

Jag ska ha trevligt med Marielle, det har jag redan sagt, men ändå! Ska bli trevligt & jag är rätt pepp nu ändå. Bara så ingen tror att jag går ut utan att vara sugen! Haha. Ankan - here we come!
För övrigt har jag redan börjat fundera på vart vi ska ta och äta ikväll, måste vara nåt riktigt gott!

Ålsta-saknad


Jag tittade igenom min blogg lite och tyckte att den var hemskt tråkig, det var länge sen jag la upp en bild. Så nu tänkte jag visa er en bild från december förra året, en bild som visar både en känsla och ett ställe jag saknar. En årstid och ett ljus jag saknar. Det kan nog inte bli vackrare än såhär!

Jag saknar ofta Ålsta, tiden där, människorna, landskapet, snön, allt roligt vi gjorde.
Jag hittade bilder från när vi pysslade & bakade. Jag pysslar & bakar aldrig längre! Eller jo, jag bakade i förrgår. Men det är inte samma sak! Marielle var här, vi hade jättetrevligt & sådär, men det är inte som på Ålsta.
På Ålsta kunde vi sitta och lägga pärlplattor en hel kväll, vi gjorde julkort och allt möjligt. Jag saknar grejen med att göra saker tillsammans med många andra och jag saknar grejen med att ha folk att hänga med utan att man gör någonting alls. Att bara sitta i datasalen, göra helt olika saker men ändå ha någon att prata med om man känner för det.
Jag saknar att ha så många runt mig som man alltid kan prata med om allt, som vet så mycket om en, som man har gemensamma planer med.


Ålsta var en fin tid, kanske den bästa i mitt liv? Jag tror för övrigt att jag ska åka till Stockholm snart, hälsa på folk. Träffa vänner, framför allt uppleva lite Ålsta-nostalgi!

Dessutom saknar jag vinter & mys. Snö, kom hit! Kom snart! Jag vill ha vinter - NU!

Uppgång & Fall

Jag jobbar ju som vanligt, motivationen är dock bättre än igår. Inatt har jag sovit riktigt bra, det är nog därför.
Ikväll blir det Karlstad, med Marielle & Ankan. Jag är inte vidare pepp egentligen, men det ska nog bli skojigt ändå. Vet inte riktigt vad som händer eller så, jag vet inte heller vad jag ska ha på mig eller dricka eller någonting, Marielle ska vara nyårsfin, så jag måste ju haka på trenden, det blir hårt.

För bloggens del var det full rush igår, ännu ett nytt rekort. Men eftersom jag drar till stan idag och återkommer någon gång imorgon blir det inte så många bloggar här idag. Får se hur det blir med den saken, helt enkelt. Jag lovar att ta igen mig på söndag om inte annat!

För övrigt, visste ni hur sjukt mycket tidskrifter det finns om ekologiskt och liknande? Jag håller på att ordna upp i företagets alla tidskrifter, men det är helt sjukt. Helt sjukt mycket, spännande tidningar man aldrig har hört talas om. Jag ska nog börja läsa lite såna grejer, när det ändå finns här 3 meter från mig på kontoret! Javisst, slappis-Lena borde bli på g att bli engagerade-Lena!

I alla fall, nu är det jobb! Vi hörs!

Falska förhoppningar

Jag fick precis ett mail från CDon med rubriken Din order hos CDON.COM är levererad‏
Tror ni jag blir glad, ELLER? Lycklig som bara den läser jag mitt mail, meeeeen... vad har de levererat? Jo, den där sketna pocketboken för 9 kr! BARA! Jag blev alldeles glatt överraskad för att det gått så fort, men icke.
Nu står det istället "Kvar att leverera" på allt annat. Dessutom står det "Produkter med status "kvar att leverera" skickas till dig så snart vi får dem till vårt lager." Va? Vadå? Skivorna finns ju hos dem, eller? Bah!

Svar på tal

Marielle om Skivbeställning, färdigt:
Tre ord: Du är störd!
&
Julia:
sju ord, du är så jävla störd i huvudet!
Svar: Tack så mycket, tack för komplimangerna. Men är det verkligen stört att köpa skivor för 3000 kr? det är ju ändå över ett år sedan jag gjorde en stor beställning sist!

Thomas om Skivbeställning, färdigt:
Lena! Du är inte störd, (kanske lite oekonomisk, vad vet jag) Men framför allt så är du bäst! Det är fantastiskt kul att påverka dina skivköp (Samt att jag själv kan få ur något av det.) Jag ser två av mina skivor. Nicolai sjunger edith södergran och This cloud is learning.
Alla skivor du inte gillar borde du ha en auktion på sen, när tävlingen är över :DD
Svar: Tack Thomas, det här värmer på riktigt! (Till skillnad från föregående) Självklart, är det någon skiva jag inte gillar ska jag auktionera ut den här. Om ingen lägger något bud skickar jag den till dig, helt enkelt.

Stefan om Efter en timme & lite random bilder:
bild ett och två känner jag igen!
&
Anna:
fina bilder! men säger som stefan, känns som jag känner igen som första! det är så mysigt och fint på landet på hösten, jag vill komma och hälsa på dig nu :)
Svar: Ni har inte sett de här bilderna förut, men säkert liknande. Det är ett populärt motiv. Och Anna, du får gärna komma, när du vill! :)

Gossip Girl

Detta är en gästblogg, skriven under pseudonymen Gossip Girl.

Kanske har ni hört talas om mig, eller läst något av mina inlägg förut. Jag går under pseudonymen Gossip Girl. Det ni ska få höra om L är inget annat än sanningen. Att ta reda på sanningen om L har varit svårt, men med livet som insats tänker jag (Gossip Girl) avslöja några av hennes allra mörkaste hemligheter. Förbered dig på det värsta.

L har ett passionerat förhållande till allt som är gjort av choklad. Det var ingen vacker syn när hon gav sig på kladdkakan hennes mormor hade med sig till faderns födelsedag. Har ni sett filmen Matilda? När Bruce tvingas äta upp chokladtårtan som var gjord av blod, svett och choklad? Det var ingenting i jämförelse till L:s beteende. Ännu värre var det när hon åt upp innehållet i alla barnens påskägg förra året. De stackars barnen grät sig till sömns i sju veckor efteråt. L är nu bannlyst från familjens påskfirande.

Jag upptäckte under mina studier att L har ett annorlunda förhållningssätt till.. Just det: sex. För många är detta inget nytt, men var tacksamma för att ni slipper studera det från 3 meters avstånd. En gång såg jag henne sms:a mitt under akten. Jag undrar vad hon skrev? Kanske var det till en annan harmlös man som förälskat sig i henne. L har inga gränser. L visar ingen nåd. Inte för någon.

L har en märklig ordning på sina tillhörigheter. CD-skivor, böcker och dylikt är uppradade i följande ordning: kronologisk och alfabetisk. Ibland är det även färgkoordinerat. Men ser man till resten av hennes ägodelar möts man av ett kaos utan dess like. Vad är det som gör att hon ibland har en sådan utomordentlig ordning, och att hon ibland bara struntar i det? Säkra källor säger att L växte upp med asfalterade sandlådor och trasiga leksaker. En del menar att detta kan vara en av anledningarna till hennes förvirrade förhållningssätt till ordning. Andra menar att det är på grund av lathet. Gossip girl börjar ana vilket som stämmer.

Något jag lagt märke till är att L ofta använder strumpor med hål i. Kan hon vara drabbad av dålig ekonomi? Men varför bär hon då dessa dyra smycken, designerhandväskor och märkeskläder till vardags? En vanlig dag på Konsum i Munkfors såg undertecknad henne med den senaste IT-väskan från Mulberry, Gucci-scarf och nya Louboutin-skor. Detta ackompanjerades med en rockig t-shirt. Vem är det L vill framstå som? Är pressen för hård från hennes överklass-vänninor? Under studierna upptäckte jag hur viktigt 'appearance' är för L och hennes väninnor. Stil och klass framför mat på bordet. Detta resulterade i att L många gånger endast åt snabbmakaroner under månadens mitt. Inte undra på att hon frossade i sig barnens påskägg...

Slutsats: För L är livet en inre kamp. Vem är hon? Vad vill hon? Vart ska hon? L vet inte, men Gossip Girl börjar ana....

Uppåt

Jag är på lite bättre humör, det var rätt illa ett tag här på eftermiddagen, men nu är det bättre. Jag håller på med en väldig massa olika saker just nu, men en sak jag försöker med är att fundera ut hut jag vill att min blogg ska se ut. Jag tror att jag ska börja i den änden istället, att fundera ut något snyggt innan jag sätter mig in i hur man faktiskt gör.

Ikväll blir det en tidig kväll, men jag tror att jag i alla fall kan lova två bloggar till:
- en gästblogg från en god vän
- ett "svar-på-tal"-inlägg

Trötthet

Damn! Jag är så sjukt trött idag, har haft svårt att sova i två nätter och den här dagen känns helt skev, jag vet inte vad jag ska göra, hur eller när. Jag har massa grejer att göra på jobbet men noll motivation, känns som jag inte har något att göra alls! Jag är helt vilsen, får bara massa smågrejer, lite sådär sporadiskt hattande, gjort. Som just nu, jag scannar några grejer från en Ugandisk tidning. Förut satt jag i flera minuter och bara stirrade på mailen, tryckte på send/recive lite titt som tätt och hoppades på att något mail skulle dyka upp. Det här håller inte, ikväll ska jag se till att sova riktigt tidigt, dessutom ska jag inte inte något koffein idag. Jag vet inte vad som är felet, men inatt måste jag får sova ordentligt, annars pallar jag inte Ankan imorgon, inte jobb heller för den delen!

För övrigt städade jag mitt skrivbord lite idag, och självklart hittade jag en lista med typ 5 skivor till som jag hade skrivit upp som jag tänkt köpa. Bah, att jag inte kan ha lite ordning, eller lite minne så kan jag komma ihåg vad jag vill ha!

Skivbeställning, färdigt!

Nu är skivbeställningen färdig.
Här, till vänster, kan ni se vad det blev. Tre artiklar är hemliga, två är vinst-skivor och en är en pocketbok för 9 kr som jag fick "på köpet" - ointressant och därför censurerat.

Jag vet att inte hela namnen är med, men det är inte mitt fel, skyll på CDon!

Jag hade galet svårt att rensa ur, men lyckades i alla fall komma ner till en beställning på 29 artiklar för 2882 kr, det känns jättebra faktiskt!


Nu är det alltså på g, snart kommer skivorna. Om du ser någon av de du tipsat om här så finns chansen att du vinner en av vinst-skivorna, som sagt är det två, så det blir två vinnare. Jag måste ju gardera mig! De skivor det stod längst leveranstid på var 3-6 dagar, så jag borde ha dem inom en vecka och sen tar det väl lite tid att lyssna, men om 2 veckor ska jag försöka ha utlyst en vinnare, så håll utkik!

Skivbeställningsångest

Jag håller på, 30 skivor och 3041 kr. Är det värt det? Ska jag verkligen beställa så många? Nu kommer ångesten, jag kommer ju ångra mig om jag tar bort fler. Nu har jag ändå sållat rätt bra, tycker jag själv!
Jag borde ta bort ett par till, eller? Jag vet inte, jag kalrar inte det här. Jag ska sätta press på mig själv nu. 23.45 är det slut, det som är då är. Det beställer jag!

11 minuter kvar!

Skivbeställning, steg för steg

Nu är det dags, äntligen ska den här skivbeställningen gå av stapeln. Jag ska nu beskriva hur detta kommer gå till, steg för steg.

1. Jag loggar in på banken, för över pengar på kontot och bestämmer mig för att mer pengar än såhär får jag inte beställa för. (Det här momentet gjorde jag nyss, nu har jag 5000 på det kontot jag ska betala skivorna för. Men jag hoppas ju att jag klarar att hålla mig en bra bit under det!

2. Jag loggar in på dessa två sidor:


3. Jag går igenom alla kommentarer jag fått här, kollar om de har alla skivor, gör en beställning med alla skivor (som jag inte redan har) jag hittar - på båda sidorna.

4. Jag lägger till lite andra skivor som jag vill köpa utöver de jag blivit tipsad om här.

5. Jag kollar igenom vad jag kommit upp till för summa pengar, sållar bort utifrån det tills jag kommer ner i en rimlig summa, fortfarande på båda sidorna.

6. Jag jämför priser och eventuella fraktkostnader och väljer främst utifrån det varifrån jag ska beställa (om inte den ena har mycket bättre utbud än den andra).

7. Jag skickar beställning från den ena och raderar allt från den andra.

8. Jag lägger upp här vilka skivor jag köpt.

KLART!

Great!

Igår ökades mitt bloggbesökarrekord med 14 %, det är rätt skoj när det går uppåt, måste jag säga. Motiverande i alla fall! :)

Idag har jag bara jobbat & jobbat. Flyttat utemöbler och kört lastmaskinen också, i och för sig. Nu är det dock slut på det roliga! Eller, det är det ju inte alls, snart blir det ännu roligare! Jag ska åka och hämta Marielle, röva henne bort från herrgården för ett tag och låta henne hänga på gården här istället. Vi ska baka bröd sen, mums!

Blir nog inte mycket bloggande idag, men jag får ta igen det imorgon. Återkommer dock om skivbeställningar osv. För ikväll SKA jag beställa, så enkelt är det!

Efter en timme & lite random bilder

Nu ska jag visa hur produktiv jag varit under timmen som gått. Jag gick igenom en mapp med bilder i alla fall, även om jag inte fick ut så väldigt mycket av det. Har en mapp till jag ska gå igenom, men det blir en annan dag.

Här kommer alltså lite random bilder tagna senaste veckan eller kanske två. Väldigt varierande kvalitet och motiv. Väldigt varierande hur mycket tid jag lagt på redigering och sådär, men håll till godo! Jag måste dock varna för att bilderna kan vara lite skeva i färgerna, jag vet inte varför, men när jag sparar dem till jpeg blir de mycket rödare än de är i Photoshop. Det är svårt att göra något åt när det inte syns i PS.bild uppifrån gården ner mot växthusen och åkrarna.


vi har visst börjat odla såna där Ufo-ägg, förresten!


min extrapappa håller på att bygga en vinterträdgård
(eller pensionärskuvös) på deras hus, det blir rätt fint.


vi har kattungar också, de här två är riktigt söta och trevliga.


det här är mitt jobb i en sammanfattning; skicka brev med många frimärken
(spendera SIDAs pengar), kontakter med folk i länder långt bort - skicka brev
till Thailand och mail till afrikaner. Jag gör visst lite annat också, men det tar jag inte kort på.

Den skenande tiden

Oj, tiden skenar visst iväg & jag har inte redigerat en enda bild! Vad är det här? Jag har inte skrivit en enda blogg heller? Vad har jag gjort egentligen? Ja, bara två saker faktiskt:
1. läst galet många bloggar!
2. skrivit ett gästbloggsinlägg till
Stefans blogg.

Okej, jag ger mig själv en timme till, har det inte blivit några bilder på den timmen går jag hem och sover. Har det blivit bilder på den timmen visar jag dem här och går sedan hem och sover!

Musiktipsen

Imorgon (eller, det kan hända att det blir senare ikväll också!) blir det nog skivbeställning, så skynda på med att tipsa mig om bra musik som jag borde köpa! Och gör det HÄR!

Nu vill jag ha nya musiktips, jag vill ha tips på musik som främjer kreativiteten! Vad lyssnar du på för musik när du behöver känna dig kreativ? Jag vet inte vad jag ska sätta på alls. Som nu, jag tänkte redigera bilder, men vet inte alls vilken musik som kan få mig att känna mig kreativ! För nog är det ändå så att musiken påverkar, så är det alltid!

Som sagt, nu ska jag försöka få lite bilder redigerat, kanske återkommer senare om det blir något vettigt av det.

Ein weisse elk

Min tyska är katastrofal, jag har väl i och för sig aldrig haft några ambitioner med den, men jag kan ändå göra mig förstådd, jag menar, vilken svensk förstår inte den här rubriken? Haha

Till saken,
Idag var det en vit älg på gården. Eller, på gården är väl att ta i, den var nere på åkrarna. Det var dimmigt och syntes inte alls bra, ett tag funderade vi på om det kanske var en vit häst, men
1. vad skulle en vit häst göra på våra åkrar (särskilt tillsammans med en brun/grå)
2.
en häst har inte sluttande rygg på samma sätt som en älg.
Det var alltså två älgar där nere i dimman, den enda var vit och den andra brun/grå. KB påstod att den vita hade svans och trodde därför att det var en häst, ingen annan såg någon svans. Jag tror på att det var en älg. Dessutom var det en av polackerna, som var nere på en åker (dock bra mycket närmare gården än där älgarna var) som ringde och sa att det var en vit älg där nere, de borde ju sett bättre än oss).
Jag tycker det är ganska häftigt, vita älgar är det inte varge dag man ser, jag tror jag sett en en gång förut i mitt liv, för ganska många år sedan, från bilen. Men jag kan minnas fel. Det var länge sedan man hörde något om vita älgar, ett tag kunde man läsa om dem i tidningar och man hörde om dem titt som tätt! Minns ni?
Mitt minne säger mig också att man, på den tiden som man uppmärksammade dessa varelser, påstod att de var mer agressiva än "vanliga" älgar. Stämmer det?

Jag googlade på "vit älg", (wikipedia gav mig ingenting) och de flesta av första sidans resultat handlade om vita älgar i Värmland, spännande!
Men mycket riktigt är en hel del av det jag hittar ganska gammalt. Men det här är ändå ganska intressant:
"Gunnar Glöersen är jaktvårdskonsulent på Svenska Jägarförbundet i Värmland. Enligt honom är det ovanligt med vita älgar i Sverige – men inte i Värmland.
– Det har alltid funnits vita älgar här. Den första som jag känner till sköts 1934 i västra Värmland.
Han uppskattar antalet vita älgar i landskapet till mellan 30 och 50 stycken. Det finns 20 000 till 25 000 vanliga älgar. Själv såg han en vit älgtjur i söndags kväll utanför villan norr om Karlstad." (från
Aftonbladet)
Jag hittade även information som sa att den första skjutna älgen under årets älgjakt (som började igår) var vit. Det är alltså inte så ovanligt med vita älgar som man kan tro, i alla fall inte här. Så det är väl inte helt otroligt att det faktiskt var en vit älg vi såg tidigare idag?

Tyvärr hade jag ju inte kameran med mig så jag kunde fota, men det hade nog ändå inte blivit något intressant (en vit fläck i vit dimma?). Någon som har någon erfarenhet eller fakta om vita älgar? Dela med dig!


Bara en länk till, bara för att det norska språket är så otroligt roligt! Säger de verkligen "grisebank"? Och Blek-Ulf? Det är nog det roligaste namn på en älg jag någonsin hört (förmodligen också det enda, men ändå)!
Och för er som verkligen är intresserade av ämnet rekommenderar jag den här sidan.

Kvällsmys

Min säng är varm, varm och skön men ganska ensam. Datorn i knät värmer lite, men den är inte så mjuk som en kropp. Det vore mysigt med en man här istället. Det är lite ensamt och tråkigt, händerna är kalla, datorn ger tråkiga svar. Människor på msn är dock okej. Musiken är Kent, det är mysigt i alla fall.
Ikväll har jag varit hos Marielle, vi har promenerat runt herrgården med hundarna, druckit te & ätit cheesecake, pratat med Ted och lite annat. Vi har mest bara varit, som vi brukar. Fint och bra!

Det är fint, jag känner ett fint behag, 4 grabbar som skriver på msn, min bästa vän är hemma, sängen är varm och skön. Vad mer kan man begära? Det vore, som sagt, bara att ha någon att krama, då vore kvällen fulländad!

God natt

Svett-Lena

På sista tiden har jag fått väldigt lätt för att börja lukta svett, det har kommit helt plötsligt, men så fort jag blivit lite varm börjar jag lukta, det känns jätteäckligt och jag har ingen aning om varför när jag aldrig haft det problemet förut. Finns det någon som har någon aning om vad det kan vara? Vad kan man göra åt det? Det är ju inte roligt att gå runt och lukta svett, så nu ska jag gå hem och duscha.
Tack & hej för jobbet idag, jag vet inte än om jag åker till Marielle ikväll, blir det så lär det inte bli mycket mer bloggat idag. Annars kommer det säkert en eller ett par ikväll.

På lunchäventyr

Idag skulle jag gå och kolla efter en grej i ett av uthusen på gården innan lunchen, när jag kom in där var det en söt liten fågel där inne, nivet en sån med gult på bröstet, sparv eller något? Det var synd om fågeln, den var rädd och flög in i en fönsterruta men kunde inte ta sig ut. Jag vågade inte heller lämna dörren öppen, då finns ju risken att en katt blir instängd där istället!
När jag promenerade därifrån och hem för att fixa lunchen råkade jag hamla i värsta bi-svärmen, det var helt sjukt, surrade som bara den. Jag sprang bara rakt igenom, och överlevde!
Efter lunchen var det dags för lunchpromenad, idag gick vi ner till älven där vi skulle dra upp båten, KB med baklastaren och jag & Carina drog, det gick finfint! Sen tog vi promenaden till postlådan där det bara fanns tidningar, posten hade varit uppe på gården, bah! Men en bra tur blev det, nyttigt och uppfriskande när man annars sitter hela dagen på kontoret!
Nu är det tillbaka till jobbet som gäller, slut på lunchäventyren!

Nearly success!

I helgen drack jag bara två koppar kaffe, det kan man kalla framsteg. Men nu är det ny arbetsvecka, jag har druckit dagens första kopp och det lär knappast vara den enda.
Den här dagen blir nog ganska bloggfattig, jobb hela dagen och ikväll tänkte jag träffa Marielle.

Jojo-bloggen

Min blogg är som en jojo, det gäller både kontinuiteten i mina uppdateringar och besöksstatistiken!


Taket

29 september 2008
(Allt kursivt bör läsas med en röst som tillhör Lena, 6 år.)

När jag var liten hade jag ett favorittak, ett plåttak som jag brukade klättra upp på, sitta på, balansera på.
För en dryg vecka sedan försökte jag ta mig upp på detta tak, men misslyckades om & om igen. Jag vet inte om det var det att jag hade för lite sats eller för hala skor, men upp kom jag inte!
Det kallas mod, min kära vän, mod!
Jag hade dessutom kameran i handen och sista gången jag försökte ramlade jag och slog benet i takkanten och kameran i taket. Motljusskyddet ramlade av och jag fick ett skrapsår.
Det är inte meningen att man ska något, förutom möjligtvis fika, med sig upp på taket.
Jag var väl lättare som liten, spänstigare och visste hur jag skulle göra.
Men framför allt modigare.
Taket var en av mina favoritplatser, jag var ofta där, lekte, satt, tänkte, balanserade. Jag gillade tak som liten och i själva verket gör jag det fortfarande. Jag har alltid fascinerats av höjder.
Men modet är borta.
Nedan ser ni en bild på taket, en av mina faboritplatser som barn.

Med lite mod är det enkelt att ta sig upp på.

Håkan och jag

Om mindre än en månad är det dags för min 14e konsert med Håkan Hellström. Jag är aldrig så lycklig som innan, under och efter en Håkan-konsert. Den här gången kommer jag befinna mig på Nöjesfabriken i Karlstad, innan ska Paul vara DJ, det kan nog bli riktigt skoj.
Men när jag nu kommer till min 14e konsert tycker jag att det är dags att summera de 13 första (Jag får återkomma när jag är på 26).


Kalas 2003 - Det här var min första Håkan-konsert, jag var 15 år och galet förväntansfull. Tyvärr skulle ju en väldig massa andra också spela, artister som Lars Winnerbäck, Marit Bergman, Magnus Carlsson (från Weeping Willows) och några fler som jag knappt ens lagt på minnet. Det här var på den tiden då jag inte ens hade börjat lyssna på Winnerbäck än, jag var alltså helt och hållet där för Håkan. Håkan skulle spela sist men jag placerade mig beslutsamt vid staketet vid stora scenen för att vänta. Men i ärlighetens namn tröttnade jag någon gång där mitt i. Detta är mindre viktigt, det jag vill komma fram till är att det här ändå måste vara mitt finaste minne av en konsert, det här var på den tiden Håkan fortfarande avslutade med Vi Två, 17 år (jag har dock hört att låten numera är tillbaka i låtlistan), och det var galet fint. När konserten var slut sjöng alla det där som låten slutar med, nivet, oh-ååohoh-oh-ååohoh, och det var så mycket folk att när man gick från Bananpiren i Göteborg, och över bron mot stan, var det folk både ovanpå bron och nere under, och alla sjöng det här. De där uppe sjöng och de där nere svarade, och så fortsatte det.

Lisebergshallen 2005 - jag & min dåvarande klasskamrat Mikaela begav oss söderut, det här var min andra Håkankonsert, Mikaelas första. Vi träffade forum-folk och förfestade hemma hos Partille-Peter. Det här är en av få (möjligtvis den enda) Håkan-konserter där jag varit alkoholpåverkad. Vi hade galet skoj, var riktigt bra på att lyckas ta oss framåt, hamnade längst fram, Håkans byxor sprack, Mikaela fick en kram av Håkan och sen var det inte så mycket mer med det.


Håkan i Lisebergshallen

Stockholm 2005 - Jag & min bror såg Håkan i Stockholm, var det Annexet, tro? Något av småställena runt Globen i alla fall. Den här spelningen finns det inget väldigt att säga om, den var fin och bra - på Håkan-vis, men inte så mycket mer.


I stockholm, 2005

Hultsfred 2005 - Jag drog på Hultsfredsfestivalen, min första festival. Jag åkte dit med bror, men var där med Joz. Vi var fulla och glada och jag såg Håkan och var lycklig. Det var dock inte samtidigt, jag var inte full när Håkan spelade. Det var riktigt häftigt, så sjukt mycket folk och där stod jag - längst fram.

Arvika 2005 - Jag hade varit i Norge, och tog en sväng förbi Arvikafestivalen på vägen hem för att kika lite på Håkan. Håkan var vin som vanligt. Den här konserten var den röjigaste jag hade upplevt med Håkan hittills, den var galet bra och publiken på topp. Hela publiken ramlade runt, man hamnade i högar, reste sig igen för att åka 7 meter åt andra hållet. Det var röj och skoj som sjutton!


Håkan på Arvikafestivalen 2005

Where The Action Is 2005 - Även den här konserten såg jag tillsammans med forumare, som var de jag hängde med om jag åkte till Göteborg på den här tiden. Vi stod ganska långt ifrån, på sidan, det var fint men det var inget väldigt speciellt. Mitt roligaste minne från den här kvällen är inte ens från Håkans spelning utan från The Ark, då vi körde vår coola dans till "Let your body decide", och Ola Salo tog efter och dansade också vår coola dans.


Where The Action Is i Göteborg, 2005

Liseberg 2005 - Jag har faktiskt väldigt vaga minnen av att jag över huvud taget var där, jag vet att jag var det och jag vet att jag var där tillsammans med forumvänner - återigen förfest hemma hos Partille-Peter. Vi kom dit sent, alldeles när det skulle börja, och innan själva konserten kom igång spelade de en ny låt, jag minns inte längre vilken. Det var många frågetecken kring det här senare, minns jag. Vilken var låten? Varför spelades den? De hade stora häftiga ballonger, men jag kommer inte ihåg så mycket av själva konserten (i själva verket är jag väldigt kass på konsert-minnen!)


Liseberg, stora scenen, september 2005

Nöjesfabriken 2006 - Äntligen var jag 18, äntligen kunde jag se Håkan på Nöjesfabriken. Jag var lycklig, det var första gången jag gick på krogen efter jag fyllt 18 och det var superfint. Publiken var dock kass, det var trängsel som bara den trots att det inte alls var så mycket folk, jag höll på att kvävas mot staketet, någon spydde på Tims rygg och det var allmänt stökigt. Men ack, så vackert!


Håkan på Nöjesfabriken i Karlstad, mars 2006

Peace & Love 2006 - Peace & Love var galet över huvud taget, men Håkan var otroligt fin. Det var tyvärr sjukt hårt tryck även här, efter halva konserten orkade jag inte vara mitt i smeten mer, så jag och Jasmine gick och satte oss på en trottoarkant, men efter två låtar där kom jag på att "vad fan håller jag på med? sitter ner under en Håkan-konsert? är jag galen?", så vi tog oss upp igen och röjde järnet resten av konserten. Det var en riktigt bra konsert, även om jag inte var helt på topp.


Peace & Love i Borlänge

Gröna Lund 2006 - Jag var där med Joel, vi hade galet skoj och det var sjukt mycket röj. Publiken var på topp och jag var på topp. Det var hur skoj som helst och antagligen min bästa Håkan-konsert hittills. Publiken ramlade åt alla håll, alla var glada och ramlade tillsammans, ingen blev klämd eller skadad, men alla röjde hårt! Någon kille hoppade upp på scen och blev jagad av en vakt, Håkan var glad, vi var glada. Att det dessutom var min 10e Håkan-konsert gjorde det hela ännu roligare

Liseberg 2006 - För första gången skulle jag få ta med min älskade Marielle på en Håkankonsert! Vi åkte tåg ner utan att ha någonstans att bo, gick på konserten som var galet bra. Vi sjöng tillsammans och var lyckligast tillsammans. Sen drog vi ut och festade, för att fördriva tiden tills första tåget till Karlstad skulle gå nästa morgon. Superskoj även om konserten inte var den allra bästa.

Stockholm 2008 - Jag & Marielle igen. Jag bodde i Norrland och hon i Karlstad, vi bestämde oss för att ta en helg tillsammans i Stockholm och hade galet skoj. Konserten var inte den röjigaste men otroligt bra, den var väldigt lång med många fina låtar, mycket skoj och hur fint som helst, ren & skär lycka. Konserten var på Fryshuset, och äntligen fick jag höra Vi två, 17 år igen - lycka!

Arvika 2008 - Festivaldags igen, jag åkte, återigen, bara dit över dagen, mest för Håkans skull. De första låtarna satt jag med Adrian under ett träd och njöt, men efter en stund kunde jag inte hålla mig längre utan begav mig in i publiken och dansade och sjöng. Även det här var riktigt, riktigt fint.Jag har blivit sämre och sämre på att ta med kamera på konserterna. Allt medan jag lär mig att fota bättre gör jag det mindre.

Dagens tips

Marielle tipsade mig om en cool video till en bra låt. Kolla här!


Kanelbullens dag

Idag är det kanelbullens dag, kanelbullarna har varit slut i Skafferiet sen 1-tiden, det är rätt illa. Jag jobbar i Skafferiet idag, jobbade en sväng på gården innan också. Förut kom Marielle & Gull-Britt hit, det var trevligt att se Marielle igen! Nästa helg blir det nog Ankan, det kan vi behöva innan hon far vidare mot Thailandet. I min hjärna snurrar den där låten, vad den nu hetwer, nivet den som är på reklamen för det där isprinsesse-programmet på TV4, den där de sjunger "I don't wanna miss a thing", eller något liknande! Jag lär se det programmet ikväll bara för att jag sjungit på låten hela dagen, haha! För åkte Jenny ur Idol igår, det var helt rätt! Jag ser på Idol typ hela tiden nu, rätt illa, men det är bra. För då går jag och lägger mig i tid, känns för sent att gå tillbaka till kontoret efter Idol, så då lägger jag mig istället!
Äh, nu ska jag sluta skriva på den här meningslösa bloggen, får bli mer bloggande senare, men jag lovar ingenting! Haha, jag & bloggen är kassa nu. Dessutom var det mindre än hälften så många besökare igår jämfört med dagen innan, så det där med att folk inte fattat att bloggen är kass höll inte i sig, de blev bortskrämda! HAHA

Reflektion

Scan har beslutat att sluta använda sig av KRAV-märket och märket för EU-ekologiskt. Istället ska de börja med ett eget märke, "Scan-ekologiskt". De ska fortfarande ha samma kontroller, och vara KRAV-märkta eller EU-ekologiska, men de ska inte använda märkena, trots att de får. Anledningen är att de tycker att det är krångligt för konsumenterna att det är så många olika märkningar, att man ska veta vad som är vad. Jag undrar då, är det inte ännu svårare när det kommer ännu en märkning? Dessutom kommer de ha samma märkning på allt, vilket gör att man inte heller kan veta vilket kött som är KRAV-godkänt och vilket som bara är EU-ekologiskt. Just när det gäller kött känns det här ganska viktigt, då EU godkänner att man använder nitrit i köttet, det gör inte KRAV. Jag vill inte äta kött med nitrit, hur ska jag nu kunna veta att det jag köper inte innehåller det?
Självklart har de rätt i att det finns för många märkningar och att det är krångligt för konsumenterna, men det här gör det inte bättre! Ju fler märken desto krångligare, helt enkelt!
Alltså: jag gillar inte denna nyhet, jag vill veta att mitt kött är KRAV-märkt och inte innehåller nitrit. Jag vill dessutom kunna veta att djuren gått ute och inte bara i en rastgård (vilket räcker för EU), och jag vill veta att djuren inte fraktats längre än 8 timmar till slakt, att de fått färdas till slakten tillsammans med sina kompisar. Jag vill helt enkelt veta att köttet är KRAV-märkt och inte bara EU-ekologiskt!


Fredag

Det är rätt sjukt, igår skrev jag världens mest ointressanta bloggar, och vad händer? Jo, jag slår rekord i antal besökare! Galet! Kan någon berätta för mig varför så många läste min blogg igår? Vad var det med den, liksom?

Idag har jag galet ont i magen, det brukar bli så en dag i månaden, jag ska sova bort det! Bah

Jag & pojkarna på häst

(Glöm inte att delta i min tävling!)

Jag har aldrig egentligen lyssnat på Hästpojken, visst har jag gillar dem, men jag har aldrig kommit mig för att lyssna på dem, jag har aldrig riktigt fastnat för dem. Men så förefaller det sig så att jag är otroligt lat, i ärlighetens namn är jag så lat att jag inte orkar öppna utforskaren, gå in på min externa hårddisk (som ändå sitter konstant inkopplad i datorn) och dra över lite musik till iTunes. Så lat är jag, det är sjukt hur lat jag blir när jag sitter vid datorn, jag orkar inte fixa med något (jag lägger, t ex aldrig upp några bilder fast jag fotar lite titt som tätt)! Jag kopplade i hårddisken någon gång förra veckan och har låtit den sitta, då var det just för att lyssna på musik och jag drog över första bästa skiva, som råkade vara hästpojken. Och hux flux är Hästpojken det enda jag lyssnar på. De pojkarna och jag har blivit fina vänner senaste veckan. Jag gillar Lena 60, måste jag säga. Och jag gjorde det innan jag upptäckte dess namn också!

Kvällsuppdatering

Det är fel på internet på kontoret, har så varit hela eftermiddagen, så jag orkar inte blogga något särskilt.. Sitter på mobila bredbandet nu, men det är rätt segt. Klart internets hastighet inte påverkar bloggskrivandet, men något som gör det är att det är något fel på kontakten mellan det trådlösa tangentbordet och datorn. Det är dessutom något lite halvkonstigt med musen.. Jag vet inte jag. Om 20 min är det dessutom Idol!
Jag tänkte skriva pensionsbloggen, men pallar inte. Kanske efter Idol, jag får se!

Idag fyller Arvid 5 år, den galna ungen skulle ha blåbärstårta med morotsljus! Sagt och gjort, men vi hade chokladkaka också, gissa vilken jag åt av!? ;) Haha!
För övrigt har jag världens bästa simultanförmåga, jag kunde distrahera Arvid och underhålla/sysselsätta honom så han öll sig borta från mig samtidigt som jag slog in hans snygga paket, det ni!

För det tredje har jag slut på batteri i mobilen, så om jag inte svarar är det för att jag är för lat för att hämta laddaren! Nu ska jag dra härifrån, jag har mest varit bloggsupport.

Och för det sjuttonde ska jag svara på
Pelles kommentar:
Lena, det är dags att du gör lite personliga förändringar på din blogg. www.designadinblogg.se Jag vill bara ditt bästa, vettu. En så här bra blogg kan inte ha detta súnkiga utseende, den är värd något bättre :D

Ja, Pelle. Jag ska! Jag har tänkt tanken länge, länge. Men jag orkar inte. Jag har inte tid. Jag har inte motivation. Men jag ska, om någon berättar för mig hur den borde se ut! Det kanske får bli ett vinter-projekt. Eller nåt annat, men inte idag. Jag kan ju ändå en del htlm och sånt, så det är väl inga super-svårigheter egentligen. Så, okej! SKA BLI.

Ansvarstagande

(Glöm inte att tävla, det gör du här!)

Jag känner ett visst ansvar, ansvar för bloggen och ansvar för de nyfikna läsare som tittar in här i hopp om något intressant, som inte existerat på ett tag! Jag jobbar nu, men det dåliga blogg-samvetet tog överhanden. Jag kan inte dissa bloggen idag igen!
Idag var tredje dagen i rad som jag åt frukost tillsammans med mina föräldrar, det är rätt trevligt att gå upp på morgonen och att frukosten är framdukad, när pappa till och med kommer upp och säger till mig att det är dags att gå upp, för han har hällt upp te för att det inte skulle bli för varmt, han frågade om det var okej med earl grey, och klart det var det (vad är inte okej när man får det serverat?)! Och, kors i taket, nu har jag varit på jobbet före 8.15 TRE dagar i rad!

Jag sitter ju som sagt och bloggar, men ni ska få veta några bloggar som komma skall (två av dem har jag börjat skriva på i ett block bredvid sängen):
- Det ska bli en om min pension, om hur jag ska leva som pensionär.
- Det blir en blogg om ett tak, som var mitt favorittak som barn.
- Jag ska se Håkan snart, det kommer en blogg om de tidigare konserter jag sett med honom, en liten sammanställning.


och den fjärde bloggen jag planerat har jag redan glömt bort, men skojiga saker kommer hända. Dessutom blir det skivbeställning i början av veckan och när skivorna kommit ska jag bestämma en vinnare!

Diss

Idag dissar jag hela fenomenet blogg, jag orkar inte! Jag har inte tid, jag har jobbat, fått massage, sett på Idol och nu svarar jag på en intervju Olof skickade. Jag sätter sånt framför bloggen idag, har typ 3-4 undersökningar i mailen som jag ska svara på också, hoppas de inte gått ut bara (jag har blivit kass på att kolla mailen, har nya mail sen i torsdags!). Marknadsundersökningar är galet skoj, jag svarar säkert på typ 3 i veckan.

Nu blire gonatt, bloggen. Jag ska göra annat! (Detta innebär också att jag inte ens loggat/kommer logga in på Bloggkoll idag, och alltså inte heller läsa någon annans blogg)

Bloggen går i sank!

Jag jobbar, jag har inte tid att blogga så mycket & kontinuerligt! Det funkar inte, därför sjunker också besökssiffrorna.
Dock har jag planer på i alla fall fyra bloggar, så det kommer väl så småningom.

För övrigt utökar jag
tävlingen till nästa vecka, jag kommer inte ha tid att beställa skivor den här veckan, preliminärt kan jag säga måndag eller tisdag som deadline.