Strömlöst

Jaha, och så poff sa det. Poff på det sättet som om man stänger av stereon mitt i en låt, och som att man samtidigt släcker lamporna, drar ur kabeln ur datorn (den lyser ju lite dovare när man inte har kabeln i) och allt bara blir tyst och mörkt.
Ja, ni förstår väl vad det rör sig om - strömmen försvann! Helt plötsligt och jag förstod ingenting, jag undrade om det bara var i mitt rum, om det var mitt fel (jag hade ju ändå både datorn, stereon och hårddisken igång) och började min utforskarfärd för att hitta stömmen. Jag gick ut i hallen, mörkt - jag kunde inte tända lampan, ner för trappen - mörkt. Jag ropade på mamma "var är du?", "strömmen har gått!" och fick till svar "jotack, jag märkte det". Puh, inte bara mitt rum, kanske inte mitt fel, kanske enkelt fixat.
Jag öppnade fönstret och frågade pappa där utanför (han håller på att lägga ny isolering/träpanel osv på nordgaveln av huset) och frågade om det kunde vara jordfelsbrytaren när det var mörkt i hela huset. Jag & mamma kollade jordfelsbrytaren och javisst, jag hörde ett ljud jag känner igen - ljudet av när man sätter tillbaka den bärbara telefonen i dess basstation. Skönt, det var bara jordfelsbrytaren! Den kan ju till och med jag fixa, tänkte jag glatt. Jag gick runt på jakt efter framgångarna, tände lampor och så vidare, men kom in i mitt rum - fortfarande mörkt! Attans, jag ropade på pappa och sa att det måste gått en propp också! "Men jag hade ju bara datorn och stereon igång, det kan väl inte vara så farligt?"
Pappa bytte proppen som hade gått, satte i den nya och "poff"! FAN!

Vad har hänt? Det är något fel! Vår enda slutsats just nu är att de måste ha spikat i någon kabel där ute! Alltså, spik i kabel, inte bra! Vad händer? Jo, här sitter jag med min dator som har en dryg timmes batteri kvar, det är helt mörkt och jag vet inte vad jag ska göra! När får jag tillbaka min ström? Hur länge ska det vara mörkt i mitt rum? Måste kabeln dras om? Måste vi koppla bort strömmen i hela huset då? Måste vi ha hit en elektriker? Kommer det dröja?
Jag blir knäpp!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback