uppdatering

Idag är det en vecka sedan jag senast skrev blogg, jag har tröttnat. Jag har ägnat säkert två timmar åt att läsa andra bloggar, jag måste ta igen det jag missat. Jag vet inte varför, men det är nästan som en tvångstanke.
Jag tror att jag behöver ha lite med kvalitetstid med mig själv, vara ensam lite mer, hinna ikapp, tänka, ta det lugnt. Jag är dålig på sånt, jag är så otroligt social att jag inte kan gå ifrån, jag kan inte låta bli att umgås, jag är alltid på allt som händer och jag vill alltid vara med. När jag var liten var min standardfras "jag med", mina föräldrar blev galna på mitt "jag med"-ande, jag skulle alltid vara med överallt. Och det sitter kvar, jag är fortfarande så. Men jag hoppas att folk runt mig inte blir galna på det längre, är det så?

Vi har varit i Vemdalen, 18 Ålsta-elever for dit för skid- /snowdoardåkning & roligt umgänge. Vi drack alkohol, framför allt rödvin, så det stod härliga till! Många av oss hookade en hel del, många av oss var fulla och glada och alla hade otroligt skoj. Vi fotade rail jam- & big jumptävlingarna (
moeller.bilddagboken.se) och det var otroligt roligt! Det är så hemskt kul att vara ute och fota på det sättet.

I övrigt: om en vecka fyller jag 20 år, helgen efter är det "Glacialen", då kommer min familj och hälsar på mig, snart därefter åker jag till Tyskland i nästan en vecka och sen är det praktik i tre veckor. Därpå är det två veckors lov och det innebär att jag har fem veckor hemma i Värmland, det kan nog vara bra, men jag kommer sakna Fränsta, Ålsta och alla här något enormt!


För övrigt: jag läste Johannas blogg (upprymd.blogg.se) idag. Hon skrev om den gamla goda tiden när vi hängde på Lunarstorm dagarna i ända, och även om jag inte är ett dugg sugen på Lunarstorm längre så saknar jag det lite. Det där sociala, hur nära & bra vänner vi var ("vi" är främst jag, Pelle, Stefan & Johanna), det var härligt och man var alltid lika glad när de var online. Härliga tider!
Fast jag måste säga att jag verkligen gillar nuet. Vemdalen var ju alldeles underbart, Fränsta är nåt av det bästa som hänt i mitt liv (eller i alla fall Ålsta). Jag gillar läget.

Men jag måste säga att jag saknar de där hemma. Marielle saknar jag konstant och har gjort länge, men alla andra också! Min bror ringde nyss - det är sällan jag pratar med honom, varför? Min bror är bäst & jag är glad att hela min familj ska komma hit snart! Jag vill visa dem allt, hur jag har det och sådär. Det ska bli fint. Lite synd att det är just när det är Glacialen, även om det är skoj att det händer något, men jag vill liksom ha dem för mig själv. Jag vill inte att det ska vara så hemskt mycket annat folk här då.
Men det kommer bli fint.

Jag har mycket att se fram emot & jag är lycklig.

Trötter

Blev Motboken till halv 2 inatt, jag var trött imorse - försov mig och missade frukosten. ATTANS!
Jag är fortfarande trött och hela dagen känns lite avlägsen &  ogreppbar.

På gång åså

Det är mycket på gång, mycket i skolan, många planer.
I lördags var jag vaken till 6.30, jag & Mathias diskuterade seriositet och huruvida man kan vara oseriös eller inte. Jag sa att jag alltid är oseriös, Mathias sa att då är man bara jävligt seriös i att inte vara seriös. Det var en djup och lång diskussion.
I söndags var jag bakis, men hängde med på Äventyrsaktivitet: Pimpelfiske. Jag fiskade ingenting, istället sov jag på en fäll på isen, det var hur skönt som helst!

På söndag drar 20 pers från skolan till Vemdalen, alla är grymt pepp - det ska bli hur skoj som helst. Utöver det fyller jag snart 20, det är Norrlandsdagarna på g, Glacialen är mitt i planeringsstadiet, samma helg kommer min familj hit och firar min födelsedag. Sen drar jag till Tyskland och därefter är det praktik (ångest - jag har inte fixat nån praktikplats!).
Som sagt, mycket är på gång och det är skoj.
Nu ska jag skriva på ett arbete om Darfur.

Hemma

Jag är hemma igen. I själva verket har jag faktiskt varit i Norrland i snart en vecka.
Jag har en del att ta igen, bloggar och sådär, men jag tar det som det kommer. Får du en kommentar i din blogg vet du att jag är med i gamet igen. Höh.

Nä, i själva verket är väl allt som vanligt, jag orkar inte läsa bloggar utan hänger på Facebook istället. Det är mat på skolan typ hela tiden (ja, om 5 minuter igen). Men jag har börjat banga efterrätt. Nä, nu äre dags. Jag köpte en kjol igår, den var för liten. Men meningen är ju att den inte ska vara det så länge. Den var röd och snygg och kostade bara 45 kr på Erikshjälpen - härligt!

Jag är chefredaktör för motboken den här veckan. OCH jag är veckans elev. Ja, det här är min vecka. Hoho.

Nä, nu ska jag dra & äta. Ha't härligt!

Regina Spektor - Fidelity

(Shake it up)
I never loved nobody fully
Always one foot on the ground
And by protecting my heart truly
I got lost in the sounds
I hear in my mind
All of these voices
I hear in my mind all of these words I
hear in my mind all of this music

And it breaks my heart
And it breaks my heart
And it breaks my heart
when it breaks my heart

Suppose I never, ever met you
Suppose we never fell in love
Suppose I never, ever let you kiss me so sweet and so soft
Suppose I never, ever saw you
Suppose you never, ever called
Suppose I kept on singing love songs just to break my own fall
Just to break my fall
Just to break my fall J
ust to break my fall
Break my fall
Break my fall

All my friends say that of course it's gonna get better
Gonna get better
Better better better better better better better

I never loved nobody fully
Always one foot on the ground
And by protecting my heart truly
I got lost
In the sounds
I hear in my mind
All of these voices
I hear in my mind all of these words
I hear in my mind
All of this music
And it breaks my heart
And It breaks my heart
I hear in my mind
All of these voices
I hear in my mind all of these words
I hear in my mind
All of this music
And it breaks my heart
And it breaks my heart and
It Breaks my Heart
when it Breaks my heart
but it breaks my heart
when it breaks my heart
breaks my heart
and it breaks my heart
and it breaks my heart
and it breaks my heart
and it breaks my heart


-


Jag kan inte förstå det, så klockrent.
Det här måste vara en av världshistoriens bästa låtar, jag vet inte om jag någonsin kommer kunna förklara hur den här låten bara vänder runt allting inom mig, hur jag älskar den här låten, hur den här låten får mig att känna att jag lever. Hur jag känner igen mig i den här låten.

Julen varar än till påska

Idag har vi dansat ut julen, nu är julen på Torfolk officiellt slut. Min familj är ganska snabb på att slänga ut julgranen, pappa säger att det är för att han vill att jag ska hjälpa till att plocka ner och jag åker ju hem igen snart.
Hem, hem till Norrland. Hem till Fränsta. Jag saknar faktiskt hemma. Jag är trött på Värmland, jag vill träffa fina människor och ha skojigt och mysigt. Jag vill hänga i ateljen och diskutera djupa frågor med Lasse, jag vill dricka rödvin och må bra tillsammans med Pillan & Julle, jag vill promenera i vintern och jag vill börja simma. Jag vill hänga i Mac-salen och jag vill ha folk runt mig hela tiden. Jag vill ha saker som jag behöver göra och jag vill kunna promenera till frukosten i tofflor. Men framför allt vill jag till Sundsvall och hänga med Pillan & Julle och ha skoj hela helgen innan det blir tillbaka till skolan.
Ja, idag har vi slängt ut grannen (eller var det granen?). Jag & pappa. Och pappa har börjar lyssna på Winnerbäck, han har köpt nya skivan av mig (jag fick två i julklapp) och han ska bjuda på konsert i sommar i Ransäter. Det är roligt att pappa gillar Winnerbäck, men det är ju inte så förvånande med tanke på hur mycket bra musik min pappa gillar.
Vi lyssnade på Simon & Garfunkel ikväll också, det är nästan som min & pappas musik. Det är fina stunder vi har med dem, som när jag var liten.


Gott nytt, fortsättning & så vidare.

Inatt blev det ännu ett nytt år, jag tror på det där med att livet är som en LP-skiva. Ett år är ett varv och det går bara fortare och fortare (varven blir mindre och mindre), javisst.
Det blev ett ganska otippat nyårsfirande, jag dängde Marielle i Monopol stort (hon missade att ta ut typ 12 000 kr av mig när jag hamnade på Norrmalmstorg och så blev hon arg & jag vann, höh) och sen vann hon i Joakim von Anka-spelet. Så det var väl ganska rättvist. Vi åt tacogratäng och hade trevligt hemma hos henne och Magnus, i alla fall. Sen drog vi till Viken, där vare Metal-klubb på ett ställe som jag tror heter Vizit. Där var det, vilket är ganska uppenbart, i princip bara metalfolk och jag kände mig väl kanske inte riktigt som rätt person på rätt plats. Men det var trevligt. Det fanns några andra som inte passade in också, en kille som dessutom verkade vara typ fullast på stället.
När jag promenerade hem sen kom jag ikapp honom och han började gå jämsides med mig och började prata om American Psycho (som jag inte sett) och om att gå lika fort och om att han skulle mörda mig i en buske, jag skrattade massor och vi gick ohc pratade lite. Han pratade om fler filmer, jag hade inte sett någon. Sen frågade han vad jag gjort under kvällen och jag sa att vi varit på samma ställe och han blev alldeles chockad, han sa att han inte sett mig. Jag sa att jag sett honom och han frågade om det var vanligt att folk inte mindes mig, jag skrattade ännu mer och sa att han pratat med min kompis alldeles nyss och att jag stått bredvid och han skämdes nog lite. Vi promenerade vidare och han hade ingenstans att sova, han fick låna min mobil för att försöka hitta sovplats och han undrade hur jag kunde lita på honom, varför jag vågade låna ut mobilen - han kunde ju springa iväg med den. Jag sa inte så mycket och han hittade ingen sovplats. När vi närmade oss hem så sa han i telefonen till nån kompis vem han var och sa sitt hela namn, ett namn som jag kände igen väl. Jag visste alltså vem den här killen var! Jag hade inte känt igen honom alls, men han hade ju absolut noll koll på mig, så det var väl inget med det. Lite roligt bara, sen pratade vi lite mer och sen kom vi hem och Magnus ringde och skällde ut killen och jag gick in och sov och han vinglade vidare, utan sovplats. Jag tyckte lite synd om honom.

-

Min bror har gjort en lång lista på saker som hänt honom under året som gåttt. Jag tänker också göra en lista, men jag är ju inte den som är den, nivet. Min lista blir nog inte fullt lika lång, men desto mer detaljerad. Jag ska berätta om de händelser som betytt mest för mig, och berätta hur jag minns dem.
Mitt år har präglats av krockar, det är mycket som inte passat in och hela tiden har jag fått välja bort något, men jag skulle nog inte kunna vara mer nöjd!

Inflyttningsfest i Skåne med Emelie
Emelie och jag for till Skåne för att överraska Johan, som hade inflyttningsfest. Det var skoj, det var söta skåningar och jag var glad.

Stockholm med Rebecka

Klassen hade praktik, jag & Rebecka hade ingen praktikplats utan utnyttjade en del av tiden till att åka till Stockholm och fota. Det var otroligt roligt, vi promenerade runt hela staden i en vecka och tog massor av foton. Min fascination av Stockholm växte, jag hittar ännu bättre och, framför allt, jag lyftemitt fotointresse till nya breddgrader.  Mer Stockholm under året har gjort att min kärlek till staden växt ännu mer. Nivet, Stockholm i mitt hjärta...

Siesta med Emelie och fina skåningar
Jag & Emelie drog på festival i maj. Det var i Skåne, härligt! En jobbig resa med massa byten på konstiga ställen som vi aldrig hört talas om innan. Det var i maj, det var kallt att tälta, men det var skoj. Det blev min enda festival i sommar, men det var fint och jag var glad.

Balen
En hel dag gick åt till att göra sig fin, det var frisyrande och sminkning, det var en klänning som sytts bara till mig och som det lagts ner otroligt mycket arbete på. Det var firande på hög nivå och alla var fina och glada. Vi skålade i sprudlande vin och vi gladdes åt att snart få ta studenten. Vi fick god mat och vi hade skoj. Men hela min kväll blev alldeles fulländad när min mattelärare berättade att jag skulle få MVG i Matte B. Jag hade inte vågat tro det, men så var det och det gjorde mig snäppet gladare hela kvällen.

Studenten
Det var champagnefrukost, det var fotografering, det var båt och lärare som höll tal. Det var fina ord i mössan, det var blommor runt halsen och det var flakåkning. Det var mottagning hos mormor, det var fina presenter och det var fest på kvällen. Flakåkningen var nog det roligaste jag varit med om i år, jag älskade att stå där på flaket med min klass, med Turistklassen och med IT-klassen. Jag var glad, jag sjöng och skrålade och sen började det regna, jag blev kissnödig och jag var nog nästan först av flaket när vi kom tillbaka. Men jag älskade det! Sen grät jag när pappa höll tal, och sen somnade jag på mormors säng - jag var väl inte särskilt nykter, va? Sen blev det fest och det var skoj värre.

Fetingfest på Torfolk
Pappa fyllde 50, gunne fyllde 50, Torfolk fyllde 30, Kari & Gunne, som par, fyllde 30. Ja, det var mycket att fira och fira - det gjorde vi minsann! Det var massa folk och alla var glada. Jag & Marielle hade hand om baren, jag utnyttjade det friskt, jag hade skoj och fick i mig stora mängder alkohol. Dagen efter var nog den värsta bakis-dagen jag varit med om.

Cykeltur med pappa & bror
En helg i Augusti cyklade jag, pappa & bror sisådär 18 mil. Det var något av det härligaste jag gjort i mitt liv! Det regnade de första sisådär tre milen, men jag var glad ändå. Valle klagade men jag var positiv. Vi trampade på och vi hade otroligt fina dagar. Andra dagen hängde farmor på, det var sol och hur härligt som helst. Dagen avslutades hos farbror i Molkom och tredje dagen cyklade vi hem igen. Jag kände mig som en ny människa, lycklig och det kändes som jag gjort världen en stor tjänst!

Way Out West i Göteborg
Jag for till Göteborg för stadsfestival och såg på fina band. Jag var där med Jasmine och Emelie, jag hade hoppats på att få träffa Stefan & Pelle, men det fick jag inte och blev besviken. Jag träffade L0tt & Carlsson och det var jätteskoj, vi dansade massa och var glada. Jag såg inte så mycket av The Ark, vilket var synd, men det regnade så otroligt mycket. Det var en trevlig kväll i alla fall.

Flytt till Norrland
Jag flyttade norrut, jag började på folkhögskola och jag träffade massa finfina människor. Jag är glad för det och vi har haft otroligt mycket roligt tillsammans. Allt från mys i Kickis stuga till fylleslag i frysen till höstmaskerad i källaren till badande i tomatsoppa till en hel del skolarbete (VK blev tidningen hela veckan).
Underbart var ordet och jag hoppas att jag får smaka på den där soppan någon gång under nästa termin.Tack för 2007, nu blire andra bullar. Eller? Jag är glad, men det är väl ingen nyhet. Så vi tar ännu ett skojigt år, va?