Och jag grät mig till sömns efter alla dar

Jag kunde inte sova inatt och skrev ett desperat och osammanhängande inlägg om hur mentalt labil och instabil jag är för tillfället. Hur jag behöver åka till Uganda för att reda ut mina känslor och om hur jag behöver förändring.

Men av någon anledning vägrade blogg.se publicera det och förmodligen var det kanske bara bra, jag kanske inte riktigt behöver visa min mest labila sida på bloggen. Det är väl därför jag bloggat så dåligt på sista tiden. Jag mår inte helt bra, och då har jag helt enkelt ingen lust.

Dock skrev jag också lite hoppfullt om att jag fyller 22 på tisdag och att det sägs vara det bästa året, så jag hoppas sannerligen att det blir lite förändring på tisdag! Blir det det så kanske det märks här i bloggen också, men tills vidare tänker jag nog fortstätta lysa med min frånvaro.

From one weekend to another





Okej, jag har varit hemma från Stockholm sen i söndags. Helgen förde med sig ett gigantiskt blåmärke, en otroligt mjuk och mysig klänning i ekologisk bomull från Granit som ger mig känslan av att gå runt i nattlinne på jobbet (och glöm då inte att jag dessutom går runt i tofflor), en nästan obefintlig blogglust samt ett återuppväckt beroende av Sex & the City. Och vet ni? Nu är det snart helg igen, det har jag firat med att sätta i mig sisådär 2,5 liter kaffe idag.

Nästa: Flen

Såhär kan man se ut när man åker genom Flen. Bilder från tåget igår.

Nu är vi i Stockholm, gårdagskvällen bestod av soppa i Sollentuna och en sväng till kära gamla Marie Laveau som jag aldrig riktigt kan förstå varför vi går till, men varför byta ut ett gammalt beprövat koncept? Ja, så skoj är det inte där, och det säger jag varje gång. Nu ska vi dra ut på stan en sväng.

Get your plane right on time. I know you've been eager to fly now.

Sötast i världen!

Okej, jag är på bra mycket bättre humör nu, jag har packat och jag har pratat massa med Sara. Det känns skönt att åka iväg lite, Stockholm lockar! Jag är sugen på det mesta just nu - åka, göra saker. Och så såg jag den här bilden som mamma lånade av mig härom dagen för att kanske använda i någon tidningsartikel och saknade sötaste grabbarna jag vet. Och det gjorde självklart att jag blev sugen på att åka till Östersund och hälsa på dem!

På tal om åkande är jag fortfarande sugen på att åka tillbaka till Uganda en sväng. Jag tror inte jag berättat det, men jag funderar på att åka en kort sväng, kanske två veckor eller tre någon gång så snart jag har råd. Dessutom verkar det bli en resa i april, när min bror fyller 30. Så det är ändå en hel del på gång.

På tal om smågrabbarna
så blir det för övrigt en liten till som ränner runt här på gården snart! Jag vet inte om jag har berättat det heller, men jag ska bli faster i början av sommaren och det är ju hur roligt som helst!

Tystnad och tomhet, idel sådan.





Jag vet att det varit tyst från mitt håll på sista tiden, men tomheten inom mig skriker inte direkt efter att få blogga. Det känns nästan som att man skulle kunna ropa in i mitt öra och så ekar det. Min hjärna är totalt uppfylld av jobb och mitt eget liv känns som jag tar lite i andra hand. Men nu ska det bli ändring på det, för imorgon är jag ledig och åker till Stockholm över helgen. Ska bli härligt, och vad som återstår är bara att packa. Det förde mig in på mitt nästa problem: vinterjacka! Det finns ingenting (förutom kanske uppfräschning av håret) som jag behöver mer än en vinterjacka just nu. Därför är mina alternativ de två ovan.

Alternativ 1. Varm & skön och härlig. Dock inte något som jag lockas av att gå omkring i en stad med, särskilt inte om det vankas utgång med klackarna i taket - klackar & skidjacka är väl kanske inte bästa kombon? Plus är dock att jag kan ha en mysig halsduk till den!
Alternativ 2. Inte fullt så varm, men lite mer klackvänlig. Drar åt sig allt ludd som finns, så jag kan inte ha en luddig halsduk och därmed utesluts alla tjockare halsdukar jag äger och istället får det bli en halvvarm sjal. Plus är att den är skön och ganska snygg, minus är att jag måste sy i en knapp.


I övrigt lider jag av en annan sorts tystnad, idel tystnad från ett annat håll. Jag vill höra en röst, eller i alla fall ett par ord på skärmen hade suttit fint. Förmodligen kommer det, även om jag vet att jag orsakat lite irritation, men jag vill bli lugnad nu. Känna att allt är bra, att jag inte behöver undra mer.

I wanna live like common people

Armband från mörkaste Afrika jag erbjöd Pelle att byta mot ett paket popcorn.

Jag hatar att hitta på slogans, det finns inget som bättre avskräcker mig från att vara med i tävlingar som slogans. Nu är ju inte det här en tävling och jag hade redan gett mig fan på att vara med, så jag tänkte att jag lägger upp mina bytesvaror här istället för att fjanta runt med slogans i Pelles kommentarer. Nä, vet ni vad?

I alla fall, armbandet är från Uganda
, gjort av en tjej jag träffade där, det är lite som sånadär saker man hade när man var liten som kunde "gå" ner för trappen, minns ni? Alltså, en enda lång grej som ringlar sig runt, runt, runt. Fast det här ska vara runt handleden. Och så är det ju i självaste rastafarifärgerna, något många afrikaner älskar. Färgglatt i alla fall!

Och hörrni, vill ni ha det här kan ni ju hinta till Pelle att han borde byta med mig så kan ni vara med i nästa byte sen, okej? För att komma till Pelles tävling, klicka här.

How the months are drifting away







Bild 1 & 2: Ssese Islands, Bild 3 - 6: Lake Bunyonyi.

Julia uppmärksammade mig på ett det idag är en månad sedan vi kom hem från Uganda. En månad, jag fick nästan en chock. Det innebär två månader sedan vi var i Kongo och cirka tre månader sedan vi lämnade skolan i Masaka. Det innebär även fyra månader sedan vi lämnade Sverige för att åka mot sydligare breddgrader. Och ojoj, vad fort dessa fyra månader har gått. Fast den senaste månaden kan nog vara både den längsta och den kortaste i mitt liv. Det känns fortfarande konstigt, och lite fel, att vara hemma i Sverige, och jag kan inte för mitt liv förstå att Uganda och livet där är en hel månad bort.

För att fira, om man nu kan kalla det det, bjuder jag på några bilder från två av våra rekreationssemestrar. När vi hade fått ett par öl för mycket och nog av stadslivet för ett tag tog vi oss ut till en ö i Viktoriasjön och njöt av värme och sol. Lake Bunyonyi tog vi på vägen tillbaka efter gorillor, Rwanda och Kongo. Det är den enda sjön i Uganda som är garanterat fri från Bilharzia, så vi passade på att bada och bada och bada lite till innan vi åkte tillbaka till festerna i Kampala.

Och så firar jag lite med den här fina gamla låten.

It's the most wonderful time of the year




Okej, jag inser att det är dags att ge upp. Kulorna ramlar ur granen och det är barr överallt. De nedersta grenarna ligger på golvet och granen är knappt fin längre ens. Så ja, imorgon får jag ge upp och inse att det är dags att städa ut julen. Jag ger upp, mina föräldrar och deras julfascism vinner. Jag får stänga in min julälskande sida och spara den långt där inne tills det är dags igen. Så, tack och hej för den här gången, älskade jul!

Han mittemot har inga gardiner, han tar på sig själv varje kväll


Söt brud, bild från igår.

Idag har jag varit seg, myst i stor stickad tröja och åkt och tittat på en ny djurklinik här i skogarna. Det var väldig anstormning där, öppet hus och så mycket folk att vi knappt hittade parkering. Igår drack vi vin, planen var att spela spel men vi hade så mycket att prata om att vi aldrig spelade något alls. Trevligt var det i alla fall! Ikväll blir det film och popcorn - jag har blivit sugen på det hela veckan av att läsa Emmas blogg!

Won't you tell me what you're thinking of? Would you be an outlaw for my love?





Härom dagen satt jag och suktade efter fina smycken hos Quietland. Det verkar som jag fick lite dille på ankare, men det är väl det att jag faktiskt hade ett ankararmband därifrån som jag tappade i Uppsala i somras. Det var en jobbig förlust! Det finns otroligt mycket fint på den sidan, så det kanske är tur att shopen har justängt fortfarande. Men vet ni vad det bästa med Quietland är? Jo, att det är så billigt, jag skulle vilja hävda att de flesta har råd med något därifrån!

Ikväll ska jag till Helena och träffa lite brudar och spela spel och dricka vin (ja, jag ska i alla fall dricka vin), det ska bli jättetrevligt. Var länge sen jag såg någon av dem och spel och vin är ju en ganska oslagbar kombination! Ska bli roligt att träffa Ida också, som är gravid. För övrigt känns det som väldigt många är gravida just nu, är det bara jag eller tycker ni också det?


Och den här låten lyssnar jag på, tyvärr hittar jag ingen bra version på YouTube.

I wonder how long it will take me to get home

Bildbevis på att jag faktiskt varit ute idag.

Okej, såhärva. Jag ska sluta tjata om hur förbannat kallt det är och inte skriva en enda temperatur i den här bloggen. Men jag var ute 25 minuter förut och det blev jag pigg av. Dessutom sov jag något alldeles underbart gott inatt och det gjorde mig lycklig trots att jag inte vaknade förrän mitt på dagen. Sen tog det mig ytterligare en timme innan jag tog mig upp och det var bara tack vare ett telefonsamtal, jag kunde bara inte ligga kvar efter det. Och jag undrar hur jag kunnat sakna den rösten så mycket, det är ju inte ens en vecka sen jag hörde den sist. För övrigt, det här med sovandet, jag har sovit kasst ända sen nyår och jag verkar inte alls vara ensam om det. Vad är det här? Är det någon ångest som liksom hör det nya året till? Eller kommer den bara när det är nytt decennium? Jag vet inte, men grubblat, vridit och vänt på mig har jag gjort hela nätterna. Så sömn i tolv timmar senaste natten var gudomligt! Imorgon är det jobb igen, två dagar och sen helg, det är inte riktigt klokt det här hur mycket helg det är! Det firar jag med ett glas vin ikväll och jag har redan lyckats spilla. Heja mig!

Om en favoritskjorta och årets hittills dyraste kvart.



Ja okej, det var väl inte riktigt meningen att bara ta kort på brösten, men det är inte så lätt att ta kort på sig själv alltid. Faktiskt. Det här är min absoluta favoritoutfit för tillfället. Fast oftast brukar jag ha vanliga leggings och inte jeansleggings, men det var så fruktansvärt kallt och jag visste att jag skulle bege mig till tandläkaren och tänkte att jeansleggingsen kanske är något lite varmare. I alla fall, skjortan köpte jag för att ha i Uganda och de senaste två-tre månaderna har jag så gott som bott i den. Den är underbar och egentligen är det väl bara den som gör hela outfiten till en favorit. Jag varierar ju både leggingsen, vad jag har under och vilken kofta jag har över. Och det är inte alltid jag har ett skärp i midjan heller. Så, så var det med den saken. En grym skjorta från Cubus är det i alla fall.

Om jag tyckte det var kallt ute igår så är det inget mot vad det är idag, när jag gick upp imorse var det -27 grader och nu är det ytterligare en grad kallare. Ryktena säger att det kan gå neråt 40 minusgrader och det är ju helt jävla galet, kan man överleva sån kyla? Jag som inte ens har någon vinterjacka! Jag får hålla mig inne helt enkelt. Tandläkaren (jaja, hygenisten, men vad spelar det för roll egentligen? Det är ju inte som att man gör skillnad på när man ska till sjukhuset huruvida man ska till en doktor eller en sjuksköterska, och det är ju ungefär samma sak!) tog femton minuter av min tid och 580 av mina kronor. Utan att ens klaga på att jag sköter mina tänder dåligt, nej de var fina och rena och bara lite tandsten. Bah.

Har ni också helveteskallt?
Eller har ni roligare saker för er än att klaga på kylan?

And I thought you said summer is going to take the pain away




Det är vinter. Och det är ungefär allt som händer i mitt liv. Jag jobbar lite, jag sover konstiga tider, jag spenderar åtskilliga timmar vid datorn och förbannar de galet många minusgrader som är där ute. Just nu är de sisådär tjugotre. Jag sitter inne och gör allt jag kan för att slippa gå ut, de här bilderna tog jag när jag väntade på bussen för att åka till stan på nyårsafton. Det var ju i alla fall klart och soligt. Men kallt som bara den. Och det verkar inte som det vill ge sig heller, den där kylan. Dock går det ju i alla fall mot ljusare tider nu på rätt sida vintersolståndet och det glädjs jag mer än någonsin åt. Jag som brukar gilla vintern! Ja, den är ju fortfarande otroligt vacker, men så här kallt brukar det väl ändå inte vara?

Th' saucy wench Lena be usin' Ye olde Facebook with the tongue o' English (Pirate).


Jag må vara lättroad, men ohoy vad roligt det här att ha piratengelska på Facebook!

Jag läste om det på My Life Is Average, där någon skrivit "Today, I realized when I set my language on facebook to English (Pirate) it changed my relationship status from "Single" to "Sailin' Solo". Take that ex-boyfriend, I'm on a boat. MLIA.", och helt plötsligt gjorde det Facebook till en helt ny värld. Min dag är räddad, jag är otroligt road.

Julen varar än till påska?


Min familj är lite av julmarodörer, det blir lite jobbigt när jag är en sån extrem julfascist. Till exempel var planen att julgranen ska slängas ut redan imorgon, men nu har det skjutits upp lite, eftersom jag påpekade att den knappt ens barrar än.

Det är sisådär 20 minusgrader igen också, vi eldar för fullt för att hålla värmen och jag sitter med julklappstofflor på fötterna. Det är lördagkväll och jag är hemma på gården, snart behöver jag en utgång och stilla min abstinens. En helg i Stockholm borde planeras, där har jag ju inte varit sen september och det är sannerligen en evighet sen.


God fortsättning och krokodil?





När vi ändå är inne på djurtemat.

För övrigt hade jag en mysig nyårsafton, fast man kunde tro att vi var fyra pensionärer och inte brudar i tjugoårsåldern. Vi åt supergod mat, spelade spel och såg på film. Två filmer, och Marielle somnade i en timme eller så. Vi lyckades inte sätta i oss mer än en flaska bubbel och en halv flaska rödvin heller. Pensionärer var det va?