Söndagspromenad




Bilder från Skinnarviksparken igår, Lasse var otroligt svår att få fokus på, måsen och träden var lättare. Men till slut lyckades jag efter säkert 20 bilder. Det var härligt med gårdagens promenad, vi traskade och traskade och så stannade vi vid Skinnarviksberget och åt glass. Trevligt som bara den!

Idag ska jag & Sara gå på Fotografiska museet och sen till Gröna Lund för att se på Stefan Sundström ikväll. Skoj! Jag har redan hunnit med en promenad till Katarina Kyrka med farmor, vi tittade på minneslunden och satt där en stund och sen åt vi lunch med mina farbröder och nu har de alla åkt tillbaka till Värmland och lägenheten är nästan tom igen.

Vad gör ni idag?

Stockholm i strålande väder


Såhär såg jag ut idag på dopet (och i stort sett hela dagen, förutom att jag hade tygskor under min promenad med Lasse som varade i tre timmar, med glasspaus i Skinnarviksberget). Jag har ingen aning om var jag håller på med, om jag sträcker på mig eller gör något med håret eller vad det nu kan vara, men klänningen har jag köpt i Uganda och skorna är från skopunkten och de skönaste klackskor jag någonsin gått i.

Och som ni ser, vädret alltså. Åh, världens underbaraste väder var det idag, jag njöt verkligen av solen, så himla skönt!

Dopsöndag



Jag har precis kommit hem från dop. Ungen själv sov igenom hela akten, men nog var det fint alltid! Sen har det varit socialiserande med släkt och sådär. En trevlig söndag, alltså. Strax ska jag ut och promenera lite med Lasse, det är sådär galet fint väder här i Stockholm idag. Solen skiner som bara den, och det måste man ju ta vara på!

Vad har ni för er idag? Njuter av solen, ni också?

Barn av sin stad




Det var otroligt mycket kallare igår än vad det ser ut på bilderna. Men trots det var vi envisa och kände oss otroligt tappra när vi satt på en filt i Vitan. Det var trevligt, men hemskt kallt, så vi stannade inte så länge. Dessutom var det bara jag, Sara & Per. Vi satt inte där mer än två öl ungefär och sen tänkte vi gå någonstans inomhus, tänkte att Lilla Hotellbaren är trevlig, men vakterna tyckte att Per såg jättefull ut och vägrade släppa in honom. Efter två öl! Så vi drog till Kvarnen istället och där blev vi visst kvar.

Idag har jag varit lagom dekadent, tagit det lugnt och läst ikapp bloggar och liknande. Och så har jag umgåtts med mina tanter. Vädret är fortfarande väldigt lynnigt, ena minuten regnar det och andra är det strålande sol. Ikväll blir det ganska lugnt, eftersom vi ska på dop imorgon, och jag vill vara pigg.

Fredag med sol & öl


Åh, jag har äntligen köpt doppresent! JA! Det känns så bra, jag köpte den här. Och ser ni att mitt örhänge matchar paketet? Okej, det syns inte så bra, men det GÖR det!

Nu blir det strax middag och sen drar vi och dricker öl i Vitabergsparken, om vädret håller i sig, men just nu verkar det ändå ganska lovande! Därefter blir det Sugarbar. Hoppas ni också har en trevlig fredagskväll.

Förfest inför Berlin Baby


Nu har förfesten officiellt startat. Det hände på Snaps uteservering igår och därefter på Tunnan i Gamla Stan. Jag, Sara & Ölen taggar för Berlin! Nu ska jag träffa henne igen och så ska jag köpa den där doppresenten!

På tåget





Bilder från i söndags när vi fixade i trädgården hemma.

Nu sitter jag på tåget, har precis passerat Södertälje, vilket innebär att jag är i Stockholm om ungefär 20 minuter. Det blir ett kärt återseende och jag ska försöka blogga så mycket jag kan, men blir det lite tunnare så kan ni väl försöka ha överseende med det?
Fast självklart började internet krångla i tunnlarna, Flemingsberg däremot är mer pålitligt, så nu brinner det i knutarna och jag är i Stockholm otroligt snart!


I alla fall, jag ska vara i Stockholm ända till 5e då jag åker till Berlin!

Är det konstigt att man längtar bort någon gång?




Himmel, alltså. Vilka bilder! De är Julias, från Malawi och stulna från Facebook.

Jag pratade med Julia på msn idag. Hon kom till Uganda imorse, hänger på vårt favorithostel, Red Chilli Hideaway, och verkar ha det bra. Och sen laddade hon upp över 100 bilder från Malawi som jag just suttit och tittat igenom. Det är väl inte konstigt att jag är avundsjuk och också vill till Afrika? Egentligen vill jag inte bara till Uganda, utan jag vill också resa runt, uppleva nya saker, se nya platser, träffa nya människor. Och så vidare.

Jag saknar Afrika så det nästan gör ont, men hoppas att en vecka i Stockholm kan avleda tankarna och få mig på bättre humör!

På tal om ostigt




Igår var vi och hälsade på i en ostbutik som ligger en och en halv timme nordväst om oss. Där kan man snacka om att vara ute på landet! Dessutom är man nästan i Norge. I alla fall, det är ett holländskt par som har butiken och de gör egen getost och importerar övrig ost från Holland. Anledningen till att vi var dit var för att vi skulle provsmaka lite på ostarna för att börja köpa lite som vi ska sälja i vår gårdsbutik. Och jisses, vilka goda ostar de hade! MUMS!


Nu kanske det är dags att sluta tjata om olika typer av ostigheter här för ett tag. Idag åker jag till Karlstad och sover hos farmor, imorgon åker jag till Stockholm och hänger där en dryg vecka innan jag & Sara drar till Berlin den 5e. Det blir fint!

Johannes Forssberg: Idiotiskt om tjejer & sex


Tycker ni att jag passar bättre med eller utan solglasögon?


Okej, så till reklamen jag frågade vad ni tyckte om igår (läs inlägget här). Reklamen är en av många i en kampanj för att stoppa langningen. De riktar sig till dem som köper ut åt unga och försöker berätta för dem hur hemskt det kan sluta. Kanske en bra idé i grunden, men just den här kan man ju undra hur det egentligen står till med. Jag reagerade inte själv något nämnvärt första gången jag såg den, men så har jag både sett och hört folk svära om det här, och när jag läst det här tänkte jag till lite mer och jag kan inte annat än att stämma in i alla upprörda röster.
Läs själva och tänk till en gång extra!

Joe Manganiello


Åh, jag kan liksom inte bestämma mig för om jag tycker den här killen är snygg eller inte, men jag vill verkligen tycka att han är jättehet. Killen heter Joe Manganiello och kommer spela Alcide Herveaux i tredje säsongen av True Blood. Eftersom jag har läst böckerna vet jag vad det innebär, och när jag läst dem har jag verkligen föreställt mig honom som en otroligt het man och nu hoppas jag bara att han kan leva upp till det. Jag ska inte berätta något mer om hans karaktär, men den är väldigt betydande för vad som komma skall. Men jisses vad jag ser fram emot att få se mer True Blood snart!

Tycker ni att Joe Manganiello är snygg?

Tyck till om reklamen


Vad tycker ni om den här reklamen?
Berätta era tankar så ska jag vidareutveckla imorgon med en intressant länk.

Varför får jag inte på mig dina blåjeans?


Jag har jeans på mig idag, det när nästan så jag borde fira, eftersom det händer så sällan (första gången sen Uganda)! Men istället har jag burit hyllor, för nu, lagom tills jag insett att jag kommer flytta snart, har jag fått för mig att få lite ordning i mitt rum. För övrigt är jeansfanskapen skittajta och ändå är det största storleken jag fick tag på. Jag ignorerar allt det kanhända att det tyder på och känner mig snygg i slimmade jeans (som kostade 200 kr på Gina i mars).

Men visst har jag en snygg jeansrumpa, när jag väl visar den?

Du är liv, du är dom långa milen mot Berlin



Jag & Sara pratar om Berlin Baby
och hur ekonomin ska se ut. Men eftersom vi inte riktigt vet vad det egentligen är vi ska göra där är det svårt, så nu gör vi en prioritetsordning. Den ser ut ungefär såhär:

- öl har prioritet 1-5
- prio 6, öl
- prio 7 klänningen man kommer råka gå förbi som kommer råka skrika ens namn med ett eko som studsar mot alla - Berlins fasader
- prio 9 mat
- och lite slantar på någon sevärdhet

vad som hände med 8 är något oklart. Men det kanske blir öl där också.


Så, om någon som faktiskt har lite erfarenhet av Berlin, berätta gärna om ni vill invända mot något i vår prioritetslista. Eller om det finns något vi absolut inte får missa. Eller om det finns något annat livsviktigt att veta innan man åker till Berlin.



Slutsats:


Med sol i sinnet





Bilder från utflykten i onsdags. Vi åkte inte till Örebro utan förbi, med målet Glanshammar. Det är där vår saft görs, och mer spännande än så var inte utflykten. Men det var väldigt fint väder, en härlig kväll, så det var trevligt att åka en sväng. Jag tog hemskt många bilder, men de flesta av dem tog jag helt utan att titta i sökaren, det blir ju så mycket mer spännande så!

Det är otroligt fint väder idag också, men jag har absolut ingen lust att vistas utomhus, det känns som jag borde skämmas, men det är helt enkelt så det är. Så jag sitter inne och tittar ut på solen idag.

Sparrissoppa



Tips på doppresent?


Random unge i dopklänning.

Så har jag bestämt mig för att gå på dop. Mitt livs första dop (jag är ju inte ens döpt själv!) och jag har till och med osat. Nu återstår framför allt ett frågetecken: PRESENT! Vad ger man en lagom avläsen släkting i doppresent? Det enda som kommer upp i mitt huvud är smycken, men det känns lite lamt och dessutom som att hon är lite för avlägsen för det. Mamma tyckte att jag kunde ge en bok, nån som förvisso är rätt intressant, men det känns väldigt fel (och trist). Ehm, jag har ingen aning alls!

Snälla, ge mig förslag på bra doppresent till en flicka som är min tremänning!

Det är sommar i en sekund och jag minns varenda stund


Jag jobbade som sagt idag, och sommaren stannade en dag till. Resultat: bränd.

Nu har jag fått onsdag så det heter duga, tänkte jag säga. Bara för att jag är inne i Glee och hållt på att kolla på senaste avsnittet i typ två timmar (ja, jag har ju gjort massa annat däremellan, som att blogga nu och titta på Bella&Tyra Show, t ex) tror jag ända inne i själen att det är onsdag idag.

Gårdagens utflykt


Gårdagens utflykt var till Örebrotrakterna, men tyvärr inte en tripp för att hälsa på Pelle. Jag jobbar som sagt, bara in en snabbis på lunchen, vi hörs sen hörrni! Förresten är det min mammas fotoskills som visas upp här, eftersom jag körde.

Bilmusik


Jag ska strax iväg på en plötsligt påkommen utflykt. Bilresa på sisådär fem timmar, så jag blir borta hela kvällen! Då måste man ha musik, såklart, och i min familj innebär bilmusik fina brudar och brunstiga gubbar. Så det ska vi höra på i bilen ikväll. Dessutom sa jag till pappa att jag inte åker med om jag inte får glass. Jag berättar mer om vad som hänt imorgon, men jobbar nog större delen av dagen, så förmodligen blir det framåt eftermiddagen.


Hoppas ni får en trevlig onsdagskväll, det känns lite sorgligt att jag inte hinner kolla senaste Glee, men då har jag i alla fall något att se fram emot imorgon!

Sun is in the sky, oh why, oh why would I wanna be anywhere else?





Himmel vilket finväder som dök upp här idag! Jag blir alldeles lycklig och om jag bara hade haft en stad och en vän (eller kanske några stycken - vänner alltså) så hade jag styrt parkhäng nu på stört. Det vore något det, en kall öl i solen. Åh, jag behöver Stockholm, det hör väl vem som helst? Jag åker dit nästa vecka, förresten. Det behövs!

Har ni också lika underbart fint väder?

But you can't paint an elephant quite as good as she


Jag fortsätter med mina smycken från Uganda och tänkte att ni skulle få se en närbild på de jag använder mest, de med konturerna av Afrika. Är det inte snyggt hur de stansat in elefanter i dem?

Förresten, har ni någon aning om hur svårt det är att fota med macrofilter när man har kort skärpedjup och det blåser? Jag höll på att bli tokig och som ni ser var det bästa jag fick till den här där fokus ligger på det bakre örhänget.

(Låten)

You may say that I'm a dreamer, but I'm not the only one




Igår släpptes biljetterna till Håkan Hellströms konserter i höst. Jag har inte köpt någon, fast jag skulle gärna. De är inte slut än, men man kan ju undra hur länge det tar, vad tror ni? Jag har ärligt talat alldeles för lite koll på min framtid för att kunna bestämma mig just nu, men det vore så otroligt roligt att kunna köpa en biljett och veta att jag ska få se honom i höst.
Jag har för övrigt insett att alla konsertbilder jag har på Håkan är från 2005 och 2006 (om man ser på bilderna måste det varit hans vita period), konstigt med tanke på att jag sett honom bra många gånger under andra år också!

Ska ni se Håkan i höst?

You tell me secrets I actually keep


Idag fick jag ett vykort från Korea, eller ja, det var både skrivet och postat i Japan, men själva kortet var från Korea. Trots att halva kortet handlar om att avsändaren inte kunde min adress och hoppas det kommer fram ändå och trots att jag inte alls förstår vad kortet föreställer så blev jag himla glad. För kortet är från min bästa vän.

Och enligt kortet (skrevs den 14e) är hon hemma om fem veckor, alltså om ungefär en månad.

THUG FOR LIFE BIATCH!!


Jag håller på att fixa lite bland mina bilder och hittade den här. Alltså, det är ju inte riktigt klokt hur cool jag var på den tiden! Bilden är från alldeles i början av året på Ålsta Folkhögskola, så det är snart tre år sedan. Jag blir förundrad över min egen tuffhet!

Thug Life

Hello Africa, tell me how you're doin'


En del av den otroliga mängd örhängen jag köpt i Uganda. Jag har hur många som helst och man kan ju se ett tydligt mönster, vad gäller både färger, material och former. Jag tänkte för övrigt ta liknande bilder med andra sorters smycken, men armbanden var för tunga för snöret. De ramlade i golvet, ett gick sönder och jag tröttnade. Så idag blir det bara örhängen, mer kanske kommer en annan dag!

Favoriterna är för övrigt de längst ut till höger, med konturerna av
Afrika, samt de stora runda som är guldiga.

And each town looks the same to me, the movies and the factories



Foto: Edwin Tse

Jag ska ut och jobba en sväng, ville bara visa er de här snygga fotona! Jag blir så lycklig när jag ser snygga bilder i trist väder, jag tror det blivit min nya grej. Förmodligen för att det är så mycket enklare med snygga bilder i fint väder. Eller bara för att det är sådär tråkigt vädret är nästan hela tiden nu.

Vi hörs senare, hörrni!


Cheesy



En av mina största rädslor i livet är att bli ostig. Nivet, sådär löjligt kärleksfnattig. Jag skulle aldrig i livet gå med i någon grupp som i det övre exemplet, men när jag ser den nedre känner jag mig som en hycklare. Alltså, jag har så svårt för det, facebookstatusar om älskade älsklingar eller snuttiga bilder på kärleksmys. Jag vet inte vad det är, om jag har en rädsla för kärleken som kärlek eller om jag bara tror att jag själv har en sådan självdistans att jag tycker mig ha rätt att se ner på sånt där. Men jag är ju kär (ja, jag klarar i alla fall att erkänna det), men ändå kan jag inte tillåta mig att bli ostig på riktigt, och de gånger jag närmar mig gränsen (ja, min egen gräns som jag inte tänker gå in på definitionen av) skäms jag otroligt.
Men samtidigt tycker jag att kärlek, som inte är sådär cheesy, är otroligt vackert.

Hur ser ni på det här? Är det okej att vara ostig ibland?




Förresten, mormor kom hem sen på natten och hade fått morfin på sjukhuset, hon ramlar ganska ofta och har fått ont i ryggen av det och det var därför jag tog henne till vårdcentralen. Så det var inte något akut egentligen, nu är hon nog som vanligt, om än lite mer utmattad, vilket kanske inte innebär bra, men ändå helt okej. Mormor är snart 88 år och det är klart att hon börjar bli gammal och svag.

A rock feels no pain, and an island never cries


Idag har pappa & jag vårfixat våra cyklar (läs: jag har pumpat och han har oljat, smort och fixat bromsar och växlar). Det känns skönt, även om jag tvivlar på att det blir långa cykelturer närmsta veckan för det.

Förlåt för att jag drog förresten, men det kom så mycket i vägen och jag har haft massa för mig dessa två dagar. Och inte har jag tagit en enda bild heller. Jag har i alla fall jobbat, hälsar på farmor, träffat brudar från högstadiet och jobbat.

Men så har jag också tagit hand om mormor, och fått mitt livs värsta samvete. Saker blev inte som de skulle och jag fick ta henne till sjukhuset, först till vårdcentralen, sen till röntgen och därifrån till akuten. Akuten innebär väntan, det vet nog alla. Jag hade inte tid att stanna hela kvällen och blev tvungen att lämna mormor ensam där. Samvetet, alltså. Hon ville inte, jag mådde skit, lyckades få dem att lova att fixa färdtjänst åt henne så hon skulle ta sig hem. Men att lämna mormor, det var hemskt. Jag satt i bilen och grät, men det fanns ingen möjlighet att jag kunde stanna.
Mamma lyckades få tag på någon som tog hand om mormor och saker löste sig (även om mormor var kvar på akuten till efter midnatt), så mitt samvete lättades. Men jag måste säga att det känns verkligen hemskt att lämna någon som behöver ens hjälp!

Nu är jag hemma, det är söndag och tid finns för bloggen. Jag ska göra mitt bästa!
Vad har ni haft för er i helgen?

Ella frågar



Kissie vs. Linda Rosing (jag lovar, jag ska sluta stjäla bilder, snart!)


Jag bad
Pelle om blogg-topics, men hans förslag var skittrista, saker om diarre (skittrist, va?) och youtubeklipp på bloggar. Nä, tacka vet jag Ellas förslag om att svara på hennes frågor till Pelle (då får han ju ändå vara med, liksom).
Så, here we go!



Om du var tvungen att välja:

Att för resten av livet ha Kissies tuttar eller Linda Rosings haj/ankmun och superblonderat hår? Med extentions.
Alltså, jag gillar ju mina bröst! Gör inte ni?
Men ändå, så illa ser väl inte Linda Rosing ut? Eller? Jag har bara så svårt att se till bara en del och när man ser helheten föredrar jag Linda Rosing. Trots att jag spontant hellre skulle ha stora bröst än extensions och hemska läppar. Men nej, jag väljer Linda ändå!

Att för resten av livet styla dig som Foki (hår, kläder, smink, naglar - rubbet) eller att aldrig mer ha sex? Nej förresten, eller att aldrig mer kolla på en tv-serie. Nej, både och. Utan sex och tv-serier. (Går väl 'hand-i-hand' för dig eller?)
Alltså, ett liv utan sex? Vem försöker du lura? Hur skulle jag kunna välja det? Nejdu, den gubben går inte hem. Jag väljer Foki!

Att tvingas leva hela ditt liv med mig eller att aldrig mer ha tillgång till en dator?

Jag är ju ungefär världens socialaste människa, så jag skulle lätt välja dig. Frågan är bara hur länge du hade stått ut?

Att permanent döpa dig själv till Pelleskutt eller att bo hemma resten av livet? Och förbli ogift.
För det första har jag aldrig velat gifta mig. Fast att bo hemma resten av livet kanske inte vore så himla skoj. Men vadå? Ett namn är ju bara ett namn, dessutom hade det varit rätt roligt att heta Pelleskutt. Jag skulle nästan vilja säga båda alternativen! Eller nä, jag väljer Pelleskutt. Funkar fint för mig, ni kan börja kalla mig det nu om ni vill, ok?

För konstens skull?



I mitt tappra försök att låtsas att det var vår och ge er lite vårkänsla tog jag mig som sagt ut på gården en sväng igår. Efter ungefär fem minuter trampade jag i en lerpöl, se den övre bilden, min sko blev otroligt lerig och min energinivå sjönk markant.

Strax ska jag jobba och idag har jag således på mig vinterskor, som klarar både regnväder och lerpölar, samt håller mina stackars kalla fötter lite varmare. För om vädret var trist igår så är det ingenting mot vad det är idag! Jag vet inte ens om det regnar eller om det bara är så fuktigt i luften att vattendroppar liksom yr runt. För inte kommer de uppifrån i alla fall!


Och ja, klart att även jag förstår att det är skitfult med de grå strumporna,
men det skiter jag i!

Nu grönskar det





Trots (eller kanske just på grund av) det jättetråkiga och gråa vädret kände jag att jag behövde lite vår på bloggen. Även om det är svårt att tro så börjar det bli vår på gården, det blommar i tomaterna och förra veckan planterade vi vitkål, broccoli och lite andra kålväxter. På bilderna är det blommor samt jordgubbsplantor och gräslök. Alla bilder är tagna idag.

Stumfilm




Vi kan kalla det hiphoptema? (Bob Hund i Göteborg i somras)

Jag kör på med musiknyhetstemat. Bob Hund släpper en EP den 19e maj. Det är jättesnart, om bara några dagar. Eller sisådär en vecka, rättare sagt. Skivan heter Stumfilm och innehåller fyra låtar. De ska ha lite spelningar här & var också. Läs mer här, vettja!

Glee


Okej, jag måste erkänna att jag också fastnat för Glee. Det tog ett tag, mest för att jag inte haft ork, men nu är jag där och ja, jag älskar't! Jag såg Madonna-avsnittet idag och jag fattar vad alla snackar om. Det är häftigt, ett bra avsnitt! Ja, så kan även jag kalla mig gleek.


Och jag vet inte vilken Stefan som klagade på att jag inte länkade sidan med fotograferna i inlägget nedan, men det gjorde jag med flit. Jag vill hålla på den lite, se om jag ska upptäcka lite mer fint, innan jag delar med mig. Men ni ska få veta, jag lovar!

I was so lost back then, but with a little help from my friends, I found the light in the tunnel at the end.


Foto: Rachel Hulin

Jag har hittat en sida som samlar massa fotografer, alla är så otroligt duktiga och jag blir alldeles fast i att titta på deras bilder. En av dem är Rachel Hulin, som tagit bilden ovan, och jag fastnade verkligen för hennes bilder!

Idag har jag & Andy varit tillsammans i två månader, det låter som ingenting, och det känns som det vore två år, med tanke på allt vi hunnit med och alla up's and down's. Men det känns bra, saker verkar löst sig för honom för den här gången och jag kan bara hålla tummarna för att det även löser sig så han kan komma hit i sommar. Han ringde dessutom och väckte mig imorse för att säga "happy aniversary".

Hoppas ni har en himla fin tisdag, hörrni!

Vi var luft, luft och inget mera


Vet ni? Den 13e oktober släpper Håkan nytt. Vilken otroligt glädjande nyhet efter en hemsk dag! Bättre kunde det knappast bli! Skivan släpps exakt tio år efter Håkans debutskiva och härom dagen var det tio år sedan "Känn ingen sorg för mig Göteborg" släpptes som singel. Allt firas med att en skiva med alla Håkans singlar ska ges ut i juni. Skoj bara det, men ännu roligare att veta att det kommer en skiva med nytt också, bättre kan det knappast bli. Tack för att du räddade min dag, Håkan!

Pelle, hans ollon & jag


Ibland blir jag lite förundrad över mig själv, det här med min humor, alltså. Vad ni kan se ovan tycker jag är hur roligt som helst, helt galet roligt!. Jag förundrar mig också lite över det här med hur roligt jag tycker det är att skämta om sex, och om att spela på min egen sexualitet. Eller bara hur road jag är av att prata om mitt eget sexliv. Ehm, ja. Jag ska hålla käft, men jag skrattar fortfarande åt mig själv.

Nya Gårdsbutiken





Igår hade vi alltså nyöppning av vår gårdsbutik. Jag tog bara några bilder innan vi öppnade, men nog ser det väl fint ut? Och jodå, det kom allt lite folk, så det blev nog bra!

Idag vet jag inte riktigt vad jag gör, saker känns jobbiga, jag har haft kramper i magen och min man oroar mig som bara den. Jag orkar helt enkelt inte så mycket utan det blir nog en riktigt slö dag, med lite serier och fin musik. Och så ska jag vårfixa min cykel, pumpa och olja och såntdär.

Vad gör ni själva idag?

Om det här hade varit en luktblogg...


Ibland önskar jag att man kunde lägga in lukter på internet. Då skulle jag ha en luktblogg och den här veckan skulle den lukta drottningsylt. Alltså, det är vad som producerats här i fabriken i veckan (säkert inte hela veckan, förvisso), och det har luktat så otroligt gott när man gått förbi. Så jag önskar jag kunde bjuda er också på den upplevelsen. Då hade jag nog haft hundra gånger så många besökare.

Och förlåt om det är trist med de här produktbilderna, men jag fotar så lite och jag gillar dem, även om de inte luktar. Dock blir jag lite knäpp på redigering av dem, vart hittar man en rak linje i en syltburk? Och färgerna bara leker jag med.

Lena (+ Skype) + Andy = SANT


Är vi inte söta tillsammans?

Alltså, det här med distansförhållande.. Jag känner ju att jag verkligen tagit det nästan så långt det går, men jag tycker ändå, för det mesta, att det fungerar ganska fint. Främst har jag nog Skype att tacka för det, för en billig peng kan vi både prata och se varandra i timmar, och det är alldeles underbart!

Men så, ibland, som igår kväll, så hade hela livet bara känts så mycket bättre, och jag önskade så innerligt, att Andy bara hade varit härm hållt om mig och sagt att "everything's gonna be okay, baby!".
Det hade fått mig så lugn och vetskapen om hur omöjligt det var och hur långt borta han är fick mig att känna mig så otroligt sorgsen. Det är i de stunderna jag hatar distansförhållanden!

Så snälla, ta mig till Uganda och till min mans famn! Helst igår.
Jag behöver bara en kram och en trygg röst som säger att allt kommer bli bra.




Nu har jag nyss slutat jobba, blev en riktigt lång dag idag och jag är jättetrött. Men imorgon öppnar vi butiken, så det börjar se riktigt fint ut där!

Ränderna går aldrig ur



Nu har jag jobbat klart, händerna är som sandpapper av all jord och jag är rätt trött, men annars kunde det väl knappast bli bättre, eller? Jag har ju på mig min randigaste klänning. Vad är förresten randigaste? Kan man säga så? Är det klänningen med flest ränder?

I alla fall, den är superskön, i ekologisk bomull, och från Granit.



Förresten, jag känner mig lite ego idag, så jag lyssnar på den här listan.

Bonde söker man?


Idag jobbar jag ute, har kört traktor på förmiddagen och i eftermiddag ska jag sitta bakom och plantera. Bäst gillar jag den närmsta i bilden, en Ferguson från 50-talet, som går finfint fortfarande, fast den får sällan vara med. Taskigt!

Okej, jag skulle inte klassa mig själv som bonde, och man har jag redan. Men ändå, det finns inte så mycket som är härligare än att harva en åker, stoppa in en prilla och lyssna på...
Ja, vad tror ni det är för musik som hörs ute på åkrarna?

Dop


Jag hittade en inbjudan till ett dop, för min pappas kusinbarn, eller min tremänning/syssling/second cousin. Kalla det vad ni vill, men döpas ska hon i alla fall.
Jag, som aldrig i mitt liv varit på ett dop, blev rätt förvånad, då jag tycker det känns rätt länge sen flickan föddes. Men när jag tänker efter så var det kanske i december eller så. Det känns ändå som länge sen.

Så därför undrar jag: hur länge efter födseln har man vanligtvis dopet?

So Pure



Jag antar att de flesta människor har vissa märken de föredrar. I min familj gillar vi So Pure, så till den milda grad att de flesta hårprodukter man kan hitta i huset kommer därifrån.
På övre bilden är det balsam, tre olika schampon (för två olika hårtyper och ett för färgat hår), vax, styling (nån gel av något slag) & tre flaskor skum. Och på nedre bilden lite närmre på schampoflaskorna.

I alla fall, jag älskar dessa, jag använder ingenting annat till mitt hår och det bästa är nog ändå att de är ekologiska. Vi köper dem på Ekolea, ekologisk frisörsalong i Karlstad. Underbara helt enkelt!

Dessutom är jag lite besatt av det här med matchande flaskor i badrummet, jag älskar när allt går i samma färger, och att köpa allt i samma märke gör det ju så himla mycket enklare!

Trädgården Jorden




Min extrapappa har skrivit en bok som gavs ut förra veckan. Trädgården Jorden heter den och handlar om miljö, resurser och liknande. Tror jag i alla fall, för jag har faktiskt inte läst den än, inte mer än baksidan i alla fall. Alltså vet jag inte heller huruvida den får mig att somna många gånger om eller inte heller, men det lär väl märkar.

Så, det enda jag egentligen har att säga om boken är att den har ett snyggt omslag, eller vad tycker ni?

måndag på IKEA



Jag och mamma var och storhandlade på IKEA idag. Ingenting skojigt utan bara grejer till butiken, det ska inredas och fixas hela veckan och på lördag är det någon slags nyöppning. Vi gjorde lite andra grejer i stan, bland annat hälsade på mormor och åt lunch med henne, så vi var borta hela dagen. Och nu känner jag mig helt slut!

Man hade sommar'n på känn i varje gathörn och gränd


Jag någon gång i höstas vid Lake Nabugabu, Uganda. Foto: Julia

Min energi sköt i höjden här ett tag och jag hade tjugo saker jag ville blogga om, men nu har jag nog glömt bort dem allihop! Jag tror att det var någon slags kompensation för hur död jag var igår samt för morgonens känslostorm.

Nu är jag i alla fall på bra humör igen, en 15 minuters Skypedejt senare. Kort, men ack så trevlig. Förresten, Julia har återuppstått. Hon skrev på Facebook att hon lever härom dagen, så ingen fara där inte. Vart hon är vet jag förvisso fortfarande inte.

Idag har jag lyssnat om & om igen på en låtlista Pelle gjorde åt mig för ett tag sen, när jag sa till honom att jag behövde musik. Den är faktiskt riktigt bra.

Och när jag inte lyssnat på den har jag istället hört på Carl Johan Vallgren & helt plötsligt kände jag ett otroligt sug efter Stockholm. Så det kanske blir en tur snart, det vore i alla fall himla härligt!

Apelsinmarmelad


Apelsinmarmelad, alltså. Åh, vad det är gott. Jag har blivit som besatt!
Och ja, det är jag som tagit bilden. Och ja, jag vet att den är lite skev.

Om att bli gammal


Hoffmaestro var grymma och vi hade riktigt skoj. Men nu undrar jag hur gammal jag är egentligen, lika död som jag ser ut på bilden kände jag mig hela dagen igår. Därav rörde jag inte en dator på hela dagen utan låg och vred mig i huvudvärk. Hur kunde jag bli så sliten? Jag drack inte många öl och vi gick hem redan halv två, vad har hänt med mig?

Idag har väl knappast varit så mycket bättre, hela jag har varit en väldig känslostorm. Jag har skrikit, gråtit och allt var förjävligt imorse. Nu är det trehundra gånger bättre och jag är rätt pigg och glad. Hoppas ni haft en trevlig helg!