Det är tur att det är kul med kulturBild 1: Man kan köpa go'fika på Kulturbygden! Bild 2: Midsommarpojkarna innan vi sjöng fina sommarsånger och gjorde reklam för ovan nämnda kulturhus.


Jag har inte så himla mycket att säga egentligen. Jag hänger bara hemma, livet är som vanligt. Men jag har kommit fram till att det bästa med att vara hemma är inte att få sova i sin egen säng eller äta sin egen mat utan det är att få duscha i sin egen dusch! Herregud så mycket skönare det är att duscha hemma än borta!

Imorgon åker jag ner till Karlstad, förresten. Min bästaste bästis kommer hem, henne har jag inte sett sen januari, så det ska bli fint. Vad vi hittar på vet jag inte riktigt, men vi ska umgås sisådär hela helgen eller så.

Isis Olivia


Här är hon, lilltösen som jag är faster till. Tillsammans med sin stolta far. Åh, är det inte sött? De är visst fortfarande kvar på sjukhuset då saker och ting blivit lite komplicerade, framför allt med mamman, men det ska nog bli bra snart. Och jag hoppas att jag kan träffa dem så snart som möjligt också. Än så länge får både jag och ni alltså hålla till godo med det här.

Borta bra men hemma bäst?


Fler bilder från midsommar

Nu sitter jag på stationen i Sundsvall och väntar på mitt tåg. Åkte från Långsele vid 10 imorse och är inte hemma förrän efter midnatt, det är långt hem från Norrland! Nu ska jag i alla fall hålla mig hemma ett tag, eller i alla fall i Värmland. Hemma är jag nog inte mer än tre-fyra nätter. Men det är fler än jag spenderat på samma ställe på länge. De senaste två veckorna har jag inte sovit mer än två nätter i rad i samma säng, soffa, madrass eller vilket underlag som nu gällt för stunden. Jag har dessutom spenderat de senaste 14 nätterna på 11 olika underlag. Det ni!

Faster Lena

Jag har förresten gått och blivit faster.
I förrgår, alltså på självaste midsommarafton, föddes en liten Isis.
Jag längtar tills jag får träffa henne!

Midsommar genom en krans
Jag firade midsommar i en mysig stuga i Norrland. Det var riktigt trevligt och fint, vi byggde en otroligt ful stång och åt riktigt god mat. Vi drack många nubbar med tillhörande snapsvisor och folk (läs: inte jag) skjöt massa med luftgevär. Sen gjorde vi väl inte så mycket mer, men det räckte bra som det var.
Vad gjorde ni på midsommar?

Glad midsommar!


Hälsar jag & Petronella!

Rubylou Band
Igår uppträdde Rubylou Band, ett jazzband från Östersund, på Kulturbygden.
De var otroligt duktiga och riktigt roliga att se!

Saxat från Kulturbygdens hemsida:
"Rubylou startades 2009 som ett turnéprojekt på Birka Folkhögskola. Grundidén var att spela musik av Brian Blade, men då det började närma sig turné hade Rubylou inte bara samlat på sig musik av Esperanza Spalding och Joshua Redman utan även av Lars Jansson och The Beatles. Utöver det skriver också flera av bandmedlemmarna egen musik, och med ett band på sex kreativa musiker har det skapats ett aldeles eget sound. Bandet håller musiken öppen för nya idéer och försöker därmed utveckla musiken varje gång de spelar."

Det finns ingen poäng i att vara fri längre


Igår natt var det inbrott i Kulturbygden, och vi var lite rädda att de skulle komma tillbaka och ta mer så vi bestämde oss för att sova här inatt. Kristoffer hade en morakniv bredvid sängen, för att känna sig säker om några skulle komma och bryta sig in. Det var en trevlig natt (utan inbrottsförsök) och imorse åt vi finfrukost i solen nere vid älvkanten. Jag är kär i Sollefteå och vill inte åka hem utan skulle gärna stanna här hela sommaren!

Rulltårtebak
Idag har vi bakat rulltårta. Eller inte riktigt, men vi säger så. På bilderna ser det mest ut som det är Petronellas rulltårta, men vi hjälptes faktiskt åt. Det finns visst något som heter Svensktoppen Nästa och där arrangeras en rulltårtetävling. Så vi har varit delaktiga i att skapa världens längsta rulltårta. Ja, vi gjorde ju bara en bit av den såklart, men ändå. Det är väl mest för publicitetens skull, när man har ett kulturhus måste man ju göra reklam för sig.

Invigning av Kulturbygden
Bild 1: Julia när vi trodde att motorn kokade på vägen upp mot Norrland, Bild 2: Snyggingarna som håller i Kulturbygden höll invigningstal, Bild 3: Efter invigningen blev det fest och vi dansade till Håkan bland alla tavlor.

I fredags var det, som sagt, invigning av Kulturbygden. Det är ju själva anledningen till att jag hänger i Norrland och svamlar runt! Det var himla trevligt och skoj! Och de har ett grymt snyggt hus till projektet. Ett gammalt magasin, jag ska försöka att komma ihåg att fota det lite och visa. Grymt snygg, jag sa det va? Jag är tillbaka i Sollefteå efter en sväng till Sundsvall och Östersund och nu stannar jag här över midsommar.

Igår träffade jag Rosita också, det var himla trevligt! Vi fikade och pratade och sådär. Så som det brukar vara när man träffar folk. Eller, usch vad jag svamlar, men det var trevligt i alla fall. Fan, det har jag ju redan sagt också. Nä, nu håller jag käft istället!

Buspojkarna


Jag är på Norderön, en ö i Storsjön, alldeles utanför Östersund, och leker med de här buspojkarna. Just nu sover de dock, och imorgon ska jag tillbaka till Sollefteå, men ändå. Busar gör vi och trevligt är det. Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon, så är det när man bor i samma hus som barn.

Photo BoothJag åkte precis genom Fränsta, nästan utan att märka det. Jag var fullt upptagen av att hitta bilder i Photo Booth som Julia tagit utan min vetskap. Jag upptäckte det när tåget passerade Vikbron, som enligt uppgift är norra Europas längsta träbro. De höll på att reparera den. Ja, alltså, jag åker tåg mellan Sundsvall och Östersund och jag kör fortfarande på Photo Booth-bloggandet. Som att jag bloggat alls på sista tiden. Ehm, nä just det. Jag stannar för övrigt i Norrlandet över midsommar, så trevligt har jag det!

Hoppas det är lika trevligt hemma i vanliga Sverige också!


Uppdatering: Nu är jag visst i Fränsta, vad var det jag åkte genom förut då? Och vad var det för bro jag såg som såg ut som Vikbron bara att den var till stor del täckt med presänning? Alltså, det här är förvirring på hög nivå, men i alla fall så missar jag inte mitt gamla hem även om jag inte hann se skolan.

Uppdatering 2: När jag kommer till Östersund ska jag fika med
Rosita. Spännande!

Norrländska skivsläpp och kulturprojekt


Bild lånad härifrån.


Jag är i Norrland och det fick mig så klart att tänka på att en av mina favoritnorrländskor ska släppa ett nytt album i höst. Har ni hört det? Annika Norlin släpper sitt andra album under namnet Säkert! den 15e september. Ska bli otroligt roligt att höra och hemskt spännande. Läs mer om det här eller här.


Norrland är förresten himla trevligt, fast det regnar en hel del. Vi har kokat linsgryta halva dagen och den ska tydligen ätas innan kvällens invigning. Invigningen av Kulturbygden, alltså. Ska bli himla skoj, hoppas vi på!

Vi kör den glömda, gamla E4an mot norr


Förlåt för kass uppdatering och för att jag bara lägger upp Photoboothbilder, men det är det enda jag har tillgång till just nu. Jag sitter i en bil någonstans på E4an, på väg norrut. Vi stannade i Tierp, som faktiskt var riktigt mysigt och trevligt, för att fika, men det tog en evighet att hitta ett fik. Så om ni är i Tierp någon gång är mitt tips att leta efter Café Corner mittemot järnvägsstationen! Summeringen kan väl vara den att saker tar lite längre tid än vi tänkt oss och vi har helt enkelt inte någon aning om hur länge vi kommer sitta i den här bilen, hur länge vi kommer hänga längs med E4an, men är det roadtripp så är det och trevligt har vi! Slutdestinationen är för övrigt Sollefteå!

Hejhejhejhejhejhejhej


Nu drar vi ut i Örebro, uteserving och Afrikasnack med bästaste Julia!

Midsommarplaner


Midsommar förra året, såhär i efterhand ser ju vädret ganska lustigt ut.

Iår vet jag faktiskt inte riktigt vad jag ska göra på midsommar, jag har massa olika alternativ men inget jag är hundra på direkt. Jag ska åka till Norrland på torsdag, närmare bestämt Sollefteå, och det skulle kunna hända att jag blir kvar där, men vi får se helt enkelt.
Nu ska jag strax åka till Örebro och hem till Julia, som jag inte träffat sen innan hon åkte till Afrika i februari, imorgon åker vi tillsammans till Stockholm och på torsdag tar vi med oss Lasse och drar norröver.

Det är min plan för veckan, vad är er?
Och, vad ska ni göra på midsommar?

Maränger, maränger
Jag håller på att gå igenom mina gamla bilder för att plocka fram sånt som kan vara användbart till hemsida och liknande. Så jag rotar fram alla gamla bilder på och från gården. Jag ramlade på dessa bilder och herregud vad jag blev sugen på maränger! Det riktigt vattnas i munnen på mig, och om det inte vore för att jag åker bort imorgon igen hade jag nog sett till att baka en plåt maränger någon gång i veckan. De på andra bilden är förvisso köpta, vilket inte alls är lika gott, men det är en himla god kombination med maränger och jordgubbar!

Jag har förresten precis sett klart senaste avsnittet av True Blood
, och visst var det bra, men jag hade nog väntat mig lite mer. Det kändes som de la lite väl mycket energi på att följa upp vad som hänt med varje person, som att de behövde dra i alla lösa trådar från säsong två, för min del hade jag nog föredragit att de tagit några av dem lite ordentligare nu och sparat några, men jag tror att nästa avsnitt kan bli riktigt grymt!

Berlin baby - Flohmarkt am Mauerpark

På söndagen var vi på loppis, för det hade vi hört är vad man ska göra en söndag i Berlin. Vi var inte bara på den i Mauerpark, men vi var mest där och den var störst. Dock var det otroligt varmt och galet mycket folk, vilket resulterade i att vi knappt orkade titta på någonting, än mindre handla. Så när vi tröttnade gick vi istället och drack öl och spelade Yatzy. Och lika bra var det, vi var glada i alla fall och Sara slog Yatzy!

I wanna do bad things with you!


Ni vet vad det är för dag idag va? Exakt, det är dagen då säsong tre av True Blood börjar sändas i USA. Det innebär att vi kommer kunna se det här i Sverige imorgon och jag är alldeles otroligt otålig. Jag vill se nu, det känns inte som jag kommer kunna sova förrän jag sett det, men har fått veta att jag måste lugna mig till bortåt imorgon eftermiddag. Det känns som en hel evighet bort! Jag går som på nålar, jag vill se nununu!

Hur känner ni? Är ni lika otåliga som jag?
Ser ni fram emot det lika mycket som jag?

Hur ska man göra för att inte va' som andra, när till och med den allra värsta lantis har kollNär hela världen drabbas av långklänningshysteri blir jag totalt motvals och bosätter mig i den lilla svarta kjolen. Jag älskar den och använder den hela tiden. Den och fotboll är mina besattheter för tillfället. Jag vann alldeles nyss min första tippning i VM (tilläggas bör att jag tippat på alla matcher hittills) när Slovenien vann över Algeriet. Och vilken lycka, alltså! Strax börjar nästa match, jag är egen igen och följer matcherna på radion.

Så nu säger jag HEJA GHANA! (& hoppas ni har en trevlig söndag)

Berlin baby - solen, livet, ölenAlltså, det kändes snarare som vi hamnat vid Medelhavet än i Berlin, det var så otroligt varmt och så galet soligt. Såg dock bara en temperatur, och det var i någon slags väder-efterhands-grej på tunnelbanan. Den sa 27°. Varmt var det ja, då behöver man mycket öl och då blir livet härligt. Visst är det så det fungerar? Ni förstår väl att anledningen till att jag ser så ledsen ut på näst sista bilden är att jag inte fått dricka av ölen än, ellerhur? Jag tittar ju alldeles längtande på den! Det här är i alla fall blandade bilder från massa olika dagar, allt från på Skavsta flyglats till i fönstret på rökiga ölhak. Ölen och solen var som ett signum för vårt liv i Berlin. Vi hängde på uteserveringar oändligt många timmar, drack oräkneliga mängder öl och njöt till fullo av värmen!


Ni kommer få se lite festbilder senare också, men Sara har dem så jag måste få dem från henne först, så det kan dröja lite, tyvärr.

Award


Jag har fått en Award från Fiffiga Sofia. Det var förvisso ett tag sen, säkert två veckor, men bättre sent än aldrig. Ellerhur? I alla fall, den går ut på att man ska återpublicera den tionde bilden man la upp på bloggen. Och nu ljuger jag, eller fuskar kanske är mer rätt, för det här är min trettonde bild eller något sånt, men den tionde var typ världshistoriens tråkigaste! Den här bilden är från det första fotouppgiften vi fick under bildjournalistutbidningen jag gick. Jag har för mig att den här skulle gestalta berg. Det rör sig alltså om sensommaren i Norrland för snart tre år sedan.

Jag skickar vidare Awarden till:
Pelle
Emma
Madde
Tobias
&
Roxanne
Förresten, till Anna som undrade vilket typsnitt jag använt i det här inlägget, eftersom jag inte vet vilken Anna det är som undrar (snälla, undrar ni saker och inte har bloggar, ge mig en ledtråd mer än bara förnamn) så hoppas jag att det är en Anna som ser det här: Typsnittet heter Joyful Juliana och går att hämta på dafont.com, en himla bra sida, men tyvärr är typsnitten där inte på Svenska och därför funkar inte å (ä & ö går ofta bra ändå).

Berlin baby - Die Mauer

Här är vi, på muren, framför muren, vid Checkpoint Carlie, på en markering som visar var muren gick och så vidare. Vi var alltså till Checkpoint Charlie för att kolla på muren. Det fanns ett museum där också, men vädret var så förbannat fint att vi inte ville spendera för mycket tid på museum. Vi hade inte riktigt energi heller, och tyckte inte det var värt pengarna eftersom vi nu redan hade sett murresterna. Så vi nöjde oss med det och med det var vi otroligt nöjda.

Ibland är det härligt att vara turist, inte sant?

Studentfirande i ArvikaIgår var jag på min tremänning Sonyas studentmottagning i Arvika. Vi hade med oss mormor, som är ganska gammal och svag (hon och hennes bror syns på en bild) och då funkade det inte riktigt att stå och kolla på utspring och flakåkande och liknande. Men vi var i alla fall på mottagningen och det var otroligt trevligt.

Grattis Sonya & lycka till!


Okej, nu ska jag se på första VM-matchen och jag LOVAR att jag därefter ska gå igenom Berlin-bilder och lägga upp ett första inlägg om resan. Jag hoppas ni ursäktar att det tagit lite tid, men det händer ju så mycket annat just nu!

På tåget, älskade tåg


Nu är jag på tåget, är framme i Karlstad om mindre än en timme och för ovanlighetens skull känns det jätteskönt att vara på väg hem. Fast jag kommer nog hem ganska sent, direkt jag är framme ska jag hem till mormor och byta om lite fort och slänga på lite smink och sen hämtar mamma oss och vi åker till Arvika för att gå på min tremännings student. Så det är fortfarande fullt upp!

Jag har inte riktigt ro att Berlin-blogga här & nu, men imorgon är jag hemma hela dagen, då lovar jag att ta tag i det här på riktigt!

Berlin baby - we love you!


Hejhejhej, nu är jag hemma från Berlin och herregud så bra vi har haft det. Det gick otroligt fort, men det var galet roligt. Vi har druckit oräkneliga antal öl, somnat galet sent och promenerat extremt mycket. Det innebär att hela jag är ganska sliten. Jag är i Stockholm nu men åker hemåt imorgon, det var ett tag sen jag var hemma, så det ska faktiskt bli skönt.

Jag lovar att det kommer massa mer, framför allt bilder - väldigt snart!
Men idag är jag för trött & sliten.

Berlin, baby - NU ÅKER VI!


Sara fick massa öl på Mosebacke igår. Jag med, för den delen. Såhär i efterhand kan jag säga att det var nog lagom mycket för en vanlig utekväll, men lite väl mycket när man ska upp på morgonen för att fixa färdigt och sen åka till Berlin. Men å andra sidan var det ju Berlinförfest, så vi kallar det uppvärmning! I alla fall, nu drar vi! Jag är hemma igen på onsdag och då lovar jag att vi hörs!

From Paris to Berlin, in every disco I get in my heart is pumping for love.
Klockan är 03.40 och jag kom nyss hem från krogen. Beroende på hur trött jag är imorgon så kan det här vara det sista ni ser från mig innan berlin. Men tack för alla fina tips och jag lovar att vi ska ha det skoj och fint och bra, så länge vi kan sova bort morgondagens bakfylla på bussar och flyg så vi är fit for fight när vi väl anländer. Bilderna är för övrigt från balkongen i eftermiddags när Lasse var här på kaffe.

Hoppas ni får en riktigt fin helg!

Jens Assur på Kulturhuset
Foto: Jens Assur (inte första bilden då, men den visar jag bara för han är så snygg). Klicka på bilderna för att se dem i stort format därifrån jag lånat dem. Eller klicka här för att se fler bilder.

Idag var jag & Sara på Kulturhuset och tittade på Jens Assurs utställning där. Otroligt häftiga bilder, framför allt tekniken han använt sig av (han har fotat med storformat, vilket innebär att negativet till varje bild är lika stort som ett A4), eftersom det har gett sån skärpa i bilderna. Det är helt otroligt, den nedre bilden, till exempel, kan man titta på i evigheter och upptäcka nya människor inne i de små fyrkanterna till lägenheter (klicka på bilden så ser ni det själva).
Vi hade en väldig tur också, vi gick dit lite på måfå men lyckades pricka in så vi kom alldeles innan Jens Assur själv höll den första visningen av utställningen. Så vi gick runt och tittade på bilderna och hörde honom berätta om tankarna bakom utställningen och hur han gått tillväga och så vidare.

Alltså, jag rekommenderar er verkligen att gå och titta på den här utställningen, har ni möjlighet så gör det gärna när han har en visning själv, det gjorde det hela otroligt mycket mer intressant.Det blir alldeles för mycket text här om jag ska gå in på och börja förklara vad det här projektet handlar om, men för den intresserade rekommenderar jag att läsa här.

Berlin, baby


Bilder från igår

Det fick bli en hel drös med bilder från igår. Jag träffade pojkarna och vi solade på Långholmen, sen grillade vi i Vitan och det var otroligt gott: lax och grönsaksknyten med paprika, blomkål, champinjoner & lök. Det var otroligt mycket folk i Vita Bergen också, men det är det väl alltid när det är såhär fint väder?

I alla fall, jag blir så himla lycklig av det fina vädret, det är riktigt härligt och dessutom lite skamligt att sitta inne, så jag ska skynda mig att bli klar med allt som ska göras på internet och sen ta mig utomhus igen. För det är nu det är sommar, inte sant?

Himmel blå, himmel blåJag kan inte sluta bli alldeles glad av alla bilder på blå himmel. Jag skulle kunna lägga upp bara såna konstant på bloggen, men det skulle kanske bli lite tjatigt? I alla fall är det här i söndags när vi var på dop i Liljeholmen. På den andra bilden är farmor (till höger) och hennes syster. Det är systern jag alltid bor hos när jag är i Stockholm, så nu sitter jag hemma hos henne och degar. Men solen är där den ska, så snart ska jag ge mig ut i det fina vädret. Måste bara se på dagens avsnitt av Glee först!

Förr sa dom det fanns en himmel, högt över stadens bråk och vimmel
Igår drog jag & Sara till Gröna Lund, drack några öl och såg på Stefan Sundström. Det var dock lite svårfotat, eftersom jag hamnade bakom en hockeyfrilla från Montréal -76. Men fint var det och ölen var god. Idag har jag inte varit sådär jättepigg, men ska försöka pallra mig ut till Sollentuna lite senare och träffa pojkarna i Bruket för lite middag.