Adjöss och tack för fisken

Nu drar jag till Uppsala, åter imorgon eller måndag, den som lever får se!

Plus

- baka med mamma (men jag saknar vårt bakskåp på Ålsta, fikakassan och att baka med Julia)
- lösa korsord med pappa

för övrigt är det så varmt att jag snart kollapsar! eller, inte. men varmt är det, som sjutton!

Tips nr 475

Det har dykt upp ett nytt namn på min blogghimmel, politiskt som bara den, men Stefan är ju Stefan och utan Stefan vore det inte lika roligt och kanske hade jag dessutom besparat världen med en tredjedel av mina aggressioner (alla som vet ungefär hur många gånger jag varit arg på Stefan vet då automatiskt att jag väldigt, väldigt sällan släpper ut något som kan liknas vid ilska eller så).

I alla fall, för den som ids och orkar, här är Stefans blogg:
http://olydnad.wordpress.com/För övrigt borde jag snart skapa en ny kategori som heter "tips", haha. Reklambloggen nr 1!

Dagligt

Jag är kass på bloggar nu för tiden och eftersom Pelle är den enda som kommenterar känns det som jag skriver mest för hans skull. Men om jag i alla fall har tvåsiffrigt antal läsare varje dag känns det okej.

Dagens
Bästa: Jag träffade Hanna, hon gick av bussen, jag jobbade i skafferiet och fick syn på henne, självklart sprang jag ut och hälsade. Lika kärt återseende som vanligt. Båda är hemma i sommar, så vi kommer ses mer, jajjemän!
Sämsta: Jag är världssämst på att skriva på griffeltavlor. Jag försökte halva dagen, men det blev så otroligt fult. Fult, fult, fult. Mamma får skriva om det imorgon, jag kan helt enkelt inte.
Roligaste: Det går bra för Skafferiet, det är mycket folk och känns som det blir en del pengar, det är glädjande! Jag gillar att det händer saker.
Smickrande: Andreas pappa ringde mig och sa att de gärna ville ha bilderna jag tagit på Andreas på en CD, så Andreas kan titta på dem i datorn, de gillade bilderna. Roligt!
Positiva överraskning: Jag har mer än 20 kr mer per timme i Skafferiet jämfört med vad jag har på Torfolk, självklart blir arbetsglädjen större när man har högre lön och stort behov av pengar!

Gårdagen
Jag var hos Marielle igår kväll, supermysigt! Hon har verkligen fått fint i lägenheten, det är hon över högt och lågt, fräscht och mysigt på samma gång. Snyggt, rent & luftigt! Härligt värre. Mer häng där i sommar, det är ett löfte!

På latsidan?

Näru, nu är det slut på de lata dagarna. Idag tvingades jag upp 8.30 för att åka och jobba i Gustafsons Skafferi. Butiksjobb hela dagen, nu är jag hemma på lunch. 2 timmars lunch, vilken lyx!
I eftermiddag ska jag åka ner till Karlstad och hälsa på Marielle och kika på hennes snygginglägenhet som jag inte sett sen Magnus flyttat.
För övrigt har jag varit duktig, cyklat hem till lunchen, plockat undan gräshögarna på gräsmattan som jag krattade ihop igår och nu ska jag gå hem och diska innan jag åker tillbaka. Dessutom ska jag pumpa cykeln, så mamma kan låna den sen och slipper pumpa då.

Tack & hej

Skärpning

Nu är det banne mig dags för skärpning! Det går inte att ha det såhär. Jag sover halva dagarna och det är dags att vända rätt på livet. Därför ska jag inte sitta här ikväll. Eller ja, mest är det väl för att jag ska jobba, men jag ska inte gå hit efter att jag jobbat heller.
Jag ska försöka sova i någorlunda tid och vakna imorgon istället.
Idag tänkte jag gå upp vid 10.30 och hade ställt klockan och sådär, men jag orkade inte och tog mig inte upp förrän efter 13. Usch, vad jag är kass!

Men jag har i alla fall krattat gräsmattan och jobbat lite. Så lite nytta har jag fått gjort.

Tips från coachen

Jag tänkte bara tipsa om min bilddagbok, massa nya fräscha bilder.
Kolla speciellt 2, 21 & 23 april, 9 & 12-15 maj.

Puss & god natt!

Något vackert.

Jag vill bara tipsa om något som är bland det bästa jag läst.
Ett klick
här och du har det hela i din famn, men om du vill ha sådant som är mer aktuellt bör du istället vända dig till den här sidan.


veckoplaner

Det är måndag, den här veckans planer ser ut som följande:

- försöka sortera upp och slänga massa grejer för att kunna få ordning på mitt rum.
- skicka in min kamera, så att den förhoppningsvis hinner bli lagad under sommaren.
- jobba lite.
- åka till Karlstad, träffa Marielle.
- fixa nytt pass
- vara med mamma i skafferiet, för att lära mig lite där.
- fira mormor.
- åka till Uppsala på 50års-fest.


jag längtar efter en tid i livet då jag inte har så mycket saker hängande över mig hela tiden, jag blir handlingsförlamad av att ha så mycket att gö

Tack

Tack Pelle, den här låten kommer gå på repeat i min hjärna inatt!


Hemma

Jag är hemma, jag är trött, allt känns tomt.
Igår var jag fyllechaffis, det var tråkigt och inte alls värt, jag tjänade inte ens några pengar på det. Kolsnäs var kasst, mycket folk men tråkigt.

Nu är jag hemma för sommaren, jag tänker satsa allt på att komma till Afrika i höst. För övrigt har jag räkningar från skolan på sisådär 8000 kvar att betala, jag äger kanske 500 kr, illa!


Älskade Ålstingar, jag saknar er så jag håller på att dö! Jag vill tillbaka, jag vill inte vara utan er, det är så tomt!

Slutet gott

Det var party på Ålsta i onsdags, vi dansade järnet och jag lärde mig massor. Jag har sällan haft så kul som när jag dansade med Mathias. Styrdans is the shit!
Strax åker jag hem, mamma städar mitt rum och jag kopierar bilder. Sen äre slut.
Vi ska tränga in Julia & Magnus i bilen med, men den är ju storingen och jag är bäst på tetris, så det löser sig! Jajjemän, sen äre hem!

Mums

...och det här skulle kunna vara en av mina absoluta favoritlåtar, men jag är lite besviken på videon.


Vackert


Ölingen

Jag blir mer och mer inne i det här med öldrickande, öl är gott och jag har nästan börjat klara att dricka öl till mat också, förr har jag alltid hatat det!
Ikväll har vi haft politiska diskussioner & det har varit hur trevligt som helst, hur oense vi än varit!

För övrigt älskar jag min soffa och det är så underbart att ha någonstans att sitta på sitt rum som är bekvämt och där man faktiskt kan äta en smörgås. Jag skulle aldrig i livet äta något i sängen, så det är underbarast att ha en soffa att kunna vältra sig i. Soffor är världsbäst!

Imorgon är det Motboken för hela slanten och därefter är vi typ klara med allt. Idag var det städmöte och jag har tvättat. Det går framåt. För övrigt kanske det blir skåpbil ändå, det vore kung!

Nu är det nog dags att sova, eller i alla fall borsta tänderna och förflytta sig till sängen - brödet är ju ändå slut.
Puss & god natt

Slutet är nära

Sista veckan är nu påbörjad, jag känner viss sentamentalitet. Det känns att det snart är slut och det är varmt och skönt ute. Snart har vi sommarlov! Idag hade vi städmöten, här ska putsas och fejas, minsann!

Jag tror jag ska börja lite redan idag, jajjemän! I alla fall med plockande och packande.

Sentimentalt

Stefan höll ett tal när vi var hos vår lärare och grillade i fredags:
- Jag kan ju räkna upp på i alla fall två händer alla roliga grejer vi gjort iår!(förresten hade Anna min nyckel, så den har kommit till rätta)

I'm NOT the keymaster

En underbart härlig kväll som har innefattat både Kent-efterfest och rundpingis, men vem fan har snott mina nycklar?
Mina nycklar är helt borta - puts väck, jag vill gärna ha tillbaka dem!

When Narvik goes gay

Den senaste veckan har jag haft så sjukt roligt, jag tvivlar på att jag någonsin haft så roligt i hela mitt liv. Och sorgligt nog inträffar detta nu, nu när det bara är en vecka kvar här på Ålsta. Om en vecka far jag söderut och mitt liv i Norrland är slut - för den här gången.
Ikväll har vi varit på grillfest hos vår lärare Tomas och sangrian flödade, det var fest & fylla på hög nivå, men nivån var som allra högst i bussen på väg hem. Det är ju sisådäår en timmes resa och hela vägen agerade vi passagerare jukebox åt vår chaffis Thomas (märk väl att detta inte är samma person som läraren). Vi sjöng hela vägen och det var otroligt trevligt, men framför allt var det uppiggande och jag är inte alls sugen på att sova.

Okej, som sagt, det här kan vara den roligaste veckan i mitt liv, och det innefattar en otroligt stor dos hassan och en otroligt stor dos hassan-citat.
Vi har rest under parollen when Narvik goes gay - gay goes wild.

För övrigt råkade vi kidnappa vår lärares fru Filippa (märk väl att denna inte är samma som stadsministerns fru) och lämnade henne någonstans på vägen.

Varning

Jag vill bara varna alla för att O'learys i Östersund inte är det bästa stället att gå ut på, kass musik (han som var dj sa till mig att han inte hade något annat än tecno och dance - jag blev arg), den enda bra låten som selades var Familjen - Det snurrar i mitt huvud. Men vi dansade som bara den ändå, men sen blev det bråk, och en tjej fick Chrill utslängd, vakterna var arga på oss och tyckte inte att den andra tjejen gjort nåt fel. Bah.

Skolresa

Vi har varit på skolresa till Östersund, det var coolt! Men idag är jag sliten, min kropp är totalt slut, mörbultad, sönderslagen. - vi var på Boda Borg, där fanns en bana som hette Militär, den var sjukt jobbig och man skulle klättra, jah fastnade med tån och rev sönder den - den blev svullen och blå. sen, på i princip samma ställe, skulle jag hoppa ner och slog armen. mer aj. - på kvällen blev det fest, vi var fulla och glada och jag skulle springa till en toa i ett annat hus, utanför fanns ett galler, gallret var jättehalt och jag hade jättehög fart, jag ramlade. rev upp armbågen och slog knät. - sen var det dags för utgång, väldigt mycket dans och klackar. ont i fötterna! idag - knät är alldeles blått och svullet, och armen sönderriven. där jag slog mig på boda borg har jag lite ont, men det är inte alls lika farligt. utöver det har jag någon så otrolig träningsvärk och jag antar att det är både från boda borg och från allt dansande. jag har rätt ont, och sådär. sliten skulle man kunna kalla det.

Mums

Bob Hund ska spela i sommar, coolt värre och det skulle vara kung att se dem! Minsann, jag hoppas de kommer någonstans där jag har möjlighet att också komma.

Slut

Jag är helt slut, nu ska jag sova. Skulle vilja sova resten av livet.
Allt är uppochner, jag vet inte vad jag känner, tycker, tänker.

Allt är för mycket ikväll.

Klåda

Det kliar på mig igen, jag vet inte vart det kommer ifrån, men det kliar som bara den! Helt plötsligt har det kommit tillbaka, det kanske är för att jag är trött och stressad?
Jag är trött på den här skiten, jag vill inte klia mer.
VK gå i alla fall åt rätt håll, det är skönt.

Dagens favorit


Fullt

Det har varit väldigt fullt upp idag. Men nu, plötsligt, är jag nästan klar. Jag har skrivit en text på 2480 tecken och är nöjd. Mest korrläsning kvar nu, skönt.
Imorgon skickas tidningen och på kvällen är det vernissage. Coolt värre, många stenar lättar från mina axlar samtidigt. Härligt!
Och klockan är bara 22! Självklart är det saker att göra, självklart ska jag hjälpa till. Men det är ändå skönt, inget som verkligen hänger över mig.

För övrigt är det full rulle här, och lär så vara i alla fall halva natten.

Fredag

Jag skrev en blogg igårkväll, men den blev nog inte färdig eller så. Jag vet inte. Men jag hittade ett utkast:

"Om 13 minuter är Pernilla 25 år, jag vakar och sen ska jag sova. Det behövs, mycket imorgon! Jag ska på en cool militärövning och jag ska till ett coolt kollektiv. Coolt värre!
Hängning idag, det blir hur bra som helst! "


Strax ska jag till ett coolt kollektiv och åka så långt norrut som jag aldrig varit tidigare. Blir det sent ska jag sova hos Stefan. Då är jag tillbaka imorgon.

Mums

Idag var det raggmunkar till middag, det var mumsigt värre! Och helt osökt fick det mig att tänka på Kärnåsen. Hanna, Anna & Mathias, jag hoppas att vi åker dit och plankar in i sommar igen. Det kanske inte var så jävla hajku förra året, men jag är ändå sugen på att åka dit. Kärnåsen är bra.

För övrigt kom bilderna idag, snyggast.nu! :D :D :D

Jag är fortfarande glad, dessutom är jag duktig. Jajjemän!

Ny dag, nytt humör

Idag är jag pigg och glad, oförskämt pigg faktiskt! Och glad, jajjemän! Jag vet inte vad det är, men jag kan ju inte vara på dåligt humör mer än en dag, så det är väl därför.
För övrigt borde våra utställningsbilder komma idag, grymt spännande! Jajjemän.

Nu ska jag jobba och vara effektiv som bara den! PUSS

Stress & press

Jag känner mycket stress över mycket. Idag har varit en konstig dag. Coola saker som att Pieter ten Hoopen har varit här och föreläst, jobbiga saker som tjaft & feber. Konstig dag, mycket upp och ner.
Imorgon borde utställningsbilderna komma, jag väntar med spänning!

I övrigt:
jag har kommit på att jag vill hälsa på någon, sådär verkligen hälsa på. Åka någonstans bara för att träffas, ha boende som inte känns att man tränger sig på och bor där bara för att ha nån stans att bo utan att man bor där för att man umgås. För att man hälsar på. Man spenderar dagarna tillsammans och gör saker, jag vill bli runtvisad och jag vill ha skoj. Planera några dagar tillsammans. Ett rent & skärt besök helt enkelt. Någon som vill ha besök?

Nu ska jag sova, g'natt!

Hemma #2

Alltid lika mycket dilemma, vad är det egentligen som är hemma? Nu är jag i alla fall hemma i Fränsta. Jag åkte upp igår.

Det nästan skar i hjärtat att åka från Värmland igår. Att åka från våren och alla färger, den blå himlen och de knoppande, gröna träden. Solen lös på mig genom bussrutan, i vanliga fall älskar jag att blunda och låta solen värma mitt ansikte, men igår ville jag inte blunda en minut för att inte missa något av allt det gröna. Jag ville se det så mycket som möjligt för att försäkra mig om att minnas.
Det har varit en fin helg hemma, men det kändes sorgligt att åka. Jag har träffat så många från mjönäs och den tiden, och när pappa skjutsade mig igår morse och vi åkte förbi mjönässkolan frågade jag honom vad det ska bli av den och kände mig ledsen över att det inte är skola där längre.
Men så kom jag till Karlstad, där jag satte mig på Säfflebussen till Örebro. Det var trångt på bussen, jag fick ingen fönsterplats och blev irriterad över folk som var hänsynslösa. Väl framme i Örebro regnade det och våren kändes inte alls lika nära, jag saknade Värmland.
Vidare, tågresa till Stockholm och det var ett gammalt tåg, det såg ut ungefär som på den där restaurangen på Liseberg, någon som vet vad jag menar? Coolt vare i alla fall. (Coolt är nog dagens ord!)
Sen, sista tåget, mellan Stockholm & Ånge, satt jag bredvid en mamma & hennes dotter. Dottern kan kanske ha varit i 4-årsåldern och var hur söt som helst. Hon och jag hade samma orangea hårfärg! De'ni! I alla fall var det en trevlig resa, vi pratade mycket och kvinnan (som var den fjärde runt vårt bord) var oerhört trevlig också. Jag blev gladare och mer tillfreds med att åka till Norrland och solen började skina någonstans där på vägen igen. Trevligt och jag insåg att det var vår även i Norrland. Även här har björkarna börjat bli gröna - härligt, jajjemän!

Nu äre full fart med VK som gäller. Och såklart utställningen, vi hänger tors-sön. Sen äre vernissage på måndag. Kom, vettja! :D
Fotomuseet i Sundsvall is the place to be på måndag kl 17.30!

Hemma

Jag är hemma på Torfolk. Jag är trött, jag ska jobba imorgon - hela dagen. Vilket betyder att jag borde sova. På söndag ska jag resa HELA dagen (nästan 12 timmar)!


Idag har jag varit man och hjälpt pappa att byta däck på bilen, jag var cool och skruvade som bara den. Pappa körde lastmaskinen och lyfte bilen med den. Vilket innebär att jag, trots att jag nu i alla fall bytt däck en gång, inte vet hur man använder en domkraft. Det borde jag lära mig, minsann!
Dessutom har jag firat Helena som fyller 20 idag (fast vi firade i onsdags), vi var på Parken och det var överraskande roligt. Jag träffade massa folk och var lagom full och väldigt glad. Blev bästa polare med både Susanna och Tom och hittade Emelie och Olof dansandes, sen blev det mat & efterfest hos Andreas och sen somnade vi i hans säng, det var skönt.
Idag har jag även varit med Marielle på konstrundan i Klarälvdalen, hon köpte en snyggsnygg tavla. Great! Jossan ställde ut, coolt! Så det var roligt att se. Många snygga tavlor fanns det.

För övrigt är det jättemycket vår i Värmland, hur härligt som helst. Det är grönt och fins och björkarna har knoppar. Grönt är skönt! :D


Värmland

Jag är på efterfest i Munkfors, jag vill ha strips! Folk pussas och kramas och jag är full och trött. Jag vill inte gå hem till Helle senare inatt där jag ska sova. Vi stannar här, va?
Hos Andreas blir det bra.

Vad händer? Tell me! :D