Första advent

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
då gläds vi åter alla att fira få advent.


Idag är det första advent, adventstid. Det är fint, jag tycker om advent, jag tycker om att pynta adventsljusstaken och jag tycker om att det snart är jul. Adventstid innebär mycket mys, mycket pyssel och mycket gemenskap. Idag har jag pysslat ihop min första julklapp, det blev jättefint. Jag har även pyntat adventsljusstaken (ovan) och ätit pepparkakor. Jag har letat mig galen efter min adventsstjärna som är totalt borta och mamma har hängt upp några andra (nedan) och fått mig att inse att min nog inte hör till julen iår, den kommer väl fram i mars eller så..


I fredags träffade jag Anna, förresten. Det var jättetrevligt, vi åt och shoppade och fikade och åt. Haha! Det var i alla fall hur skoj som helst, och det kändes inte alls som vi aldrig hade setts förut! Tack för i fredags, Anna!
På kvällen hade min bror födelsedagsfest, det var jättetrevligt och sen blev det ankan. På Ankan hängde jag mest med en burundian (mamma sa att det heter burundier, men jag tycker burundian låter skojigare) som var ganska trevlig, men sen dissade jag honom och kom på att jag ville bli full, så 5 i 2 köpte jag jäger till mig & Susanna, sen hetsdrack vi både öl och cider och gömde oss när de stängde för vi ville vara kvar. Fast vi var nog inte så bra på gömmandet, vi gick mest bara ut på balkongen, haha. Sen gick vi hem till dem och då var alla jättefulla. Men skoj hade vi!
Igår firade vi bror här hemma på gården.

Summa summarum; en riktigt fin helg!

Fredagsmorgon

Jag ska följa upp lite om mitt föregående inlägg, jag ska inte göra det idag, men håll utkik (och tack för alla peppande kommentarer)!

I dag ska jag åka till Karlstad, jag ska träffa Anna (åh, skoj & spännande!) och jag ska på födelsedagsfest hos min bror. Just nu jobbar jag, det var inte länge sedan jag började, men ouch vilket uppvaknande jag fick! Jag vaknade och hörde massa konstiga ljud, jag kom plötsligt ihåg att sotaren skulle komma idag och flög upp med ett ryck. Jag letade efter något att sätta på mig och när jag stod där i bara trosor kommer självklart herr sotare klätrandes på en stege utanför mitt fönster! Ojoj, jag kan lova att jag hoppade upp i sängen fort, haha!
Jag satt där i sängen och funderade på om jag skulle sitta kvar till sotarn var klar och hörde att han kom in i huset, jag visste inte om jag skulle våga gå ner, men tog mod till mig och gick ner på toa. Ingen sotare i sikte, men jag hörde honom någonstans inne i köket eller så. Sen kunde jag inte undvika honom längre, utan gick in i köket, jag sa "Hej" och han svarade "Hej! eller, god morgon kanske?", jag skrattade lite besvärat och sa "joo", tog en clementin och gick hemifrån.

Vissa morgnar är lite konstigare än andra, måste jag säga!

Och jag grät mig till sömns efter alla dar

Jag kommer nu skriva den mest personliga text som någonsin publicerats på denna blogg, känsliga läsare varnas.
Glöm allt sex, mina killar och mina kärlekskranka stunder, här kommer något som är så personligt att allt det där andra bleknar. Jag brukar inte vara såhär personlig, men det här är något som verkligen blivit viktigt för mig på sista tiden och för att jag ska komma någonvart med det måste jag skriva om det här, annars kommer ingenting att hända!

Men jag börjar med en låt:Inatt hade jag svårt att sova, och anledningen var att jag låg och grät. Jag låg och grät över hur oförmögen jag är att ta hand om mig själv och mitt liv, hur jag försummar mig själv. Jag har gått upp väldigt mycket i vikt det senaste året (eller, sedan jag flyttade till Fränsta, så det är väl bortåt ett och ett halvt år) och nu märker jag det mer än någonsin. Jag tror inte att jag någonsin varit så stor som jag är nu och det är väldigt jobbigt. Jag känner mig verkligen tjock och det var det som först fick mig att börja gråta inatt.
För knappt tre år sedan, när jag var tillsammans med Jocke, bestämde jag mig (med Jockes hjälp) för att gå ner i vikt, att jag skulle må bättre av det. Sagt och gjort, jag funderade över vad jag åt mer, jag tränade mer (jag hade tränat innan också, men blev nog lite seriösare nu) och det var faktiskt väldigt lätt att motivera sig själv till att gå ner i vikt. Med tiden tog vårt förhållande slut, jag flyttade till en lägenhet tillsammans med min bror, jag cyklade till skolan, till träningar, till stan. Jag hade aldrig massa onödigheter att äta hemma och jag mådde bra, jag fortsatte i samma banor och mådde riktigt bra.
Jag hamnade på en ganska stadig vikt som var mer än 10 kilo mindre än jag vägt innan jag började gå ner, och jag hade förbättrat min kondition avsevärt.
(Vi hade ett konditionstest på gymnasiet, enkelt räknat kan man förklara det med att man hade olika värden där ju högre var desto bättre. Genomsnitt i min dåvarande ålder (gymnasieålder) var ca 36-37 och elitidrottare hade ofta över 60. När jag började ta mer allvarligt på min vikt och min hälsa hade jag nog runt 23, när jag började gymnaiset kanske 18. När jag tog studenten, för ett och ett halvt år sedan, hade jag runt 36-37.)

Bilden nedan är ganska exakt två år gammal, från december när jag gick i trean på gymnasiet, inte var jag väl så tjock där? Det är inte heller en särskilt snygg bild, men jag fick syn på den härom dagen och insåg att det är ganska stor skillnad mot hut jag ser ut nu. (Jag tänkter inte lägga upp en jämförande bild från nu, de som känner mig vet hur jag ser ut.)


Jag var glad och nöjd och mådde bra, men så flyttade jag till Norrland, de första två veckornas innebandyspelande och brännbollslekande dog väldigt snart ut, vi tröttnade, gympasalen upptogs av dansare och judoträningar, gymmet kändes för långt bort och vi orkade inte simma heller (det hände en gång att jag var dit och simmade). Vi ursäktade oss med att vi hade mycket i skolan och inte tid, vi hade en deadline, det var kallt och så vidare. Vi (ja, jag i alla fall, vilka det här inkluderar i övrigt spelar absolut ingen roll) var lata helt enkelt. Visst hände det att vi tog en promenad någon gång i veckan eller så, men de dagliga kakorna det bjöds på på skolan kompenserades verkligen inte.

Alltså, jag började gå upp i vikt igen, och än har jag inte slutat. Jag väger nog mer nu än jag gjorde innan jag började gå ner (jag vet inte, jag har inte vägt mig på evigheter), jag har säkert en kondition nere på sisådär 12 och jag är världens lataste. Jag äter jättemycket och jag rör mig otroligt lite (för närvarande ursäktar jag det med att jag fortfarande har ont i fötterna sen jag stukade dem).

Det här är faktiskt väldigt jobbigt, jag har nu kommit så långt att jag verkligen känner mig obekväm i mig själv, jag blir andfådd av ingenting, jag är lat och orkar inte göra saker, jag får ont i ryggen när jag diskar och jag känner hur min kropp förfaller. Min kropp mår inte bra, det är ett som är säkert.

Men det slutar inte med det som har med min hälsa och fysik att göra, utan det här handlar minst lika mycket om mitt psyke. Jag mår otroligt dåligt över det här, jag vill helst inte träffa för mycket folk (i alla fall inte personer jag inte redan vet att jag känner mig bekväm med) för att jag skäms över hur jag ser ut. Jag mår otroligt dåligt över att jag gått upp så mycket och de absolut jobbigaste stunderna är när jag ska köpa jeans. Jag har försökt köpa jeans i flera månader, men det slutar bara med att jag ger upp för att jag aldrig hittar några som är snygga och nog stora för att jag ska kunna ha dem. Jag orkar sällan med mer än två par på en dag, men det kan ta musten ur en också, det lovar jag!

Vad är då mitt problem? Varför kan jag inte ta tag i det som jag gjorde för 2-3 år sedan? Jag tror faktiskt att det beror på att jag är här hemma, att jag bor hos mina föräldrar. Det gör mig väldigt lat och eftersom det är såpass långt till allt sträcker sig vardagsmotionen aldrig längre än några turer fram och tillbaka på gården (hemma-jobbet ungefär), vilket kan innebära kanske 100 meter enkel väg.
Bodde jag i en stad hade jag antagligen haft lättare för att ta mig iväg till ett gym, ta en promenad med en kompis och cykla till jobbet eller stan eller vänner. Jag skulle inte heller hitta godis i lådor och småäta som jag gör här hemma. Jag skulle förmodligen inte äta lika mycket heller, då jag själv inte inser att jag äter så mycket att jag inte hade lagat mer mat till mig själv än jag gjort förr.
Jag tror alltså inte att det är alls nyttigt för mig att bo här hemma och jobba här hemma, och det får det hela att kännas ännu jobbigare, det känns som det är en så otroligt mycket större ansträngning att ta tag i det hela. Jag vet att det inte är någon ursäkt, jag har ingen ursäkt mer än att jag är svag och har otroligt dålig självdisciplin.

Men jag hoppas att jag, med hjälp av att jag ändå tagit mod till mig och satt ord på mina känslor och spridit ut dem, kanske kan hitta lite styrka, kanske kan hitta lite motivation, kanske kan få lite stöd någonstans ifrån.
För jag vill inte höra ett ord om att jag inte är stor eller att det inte är så viktigt att gå ner i vikt, för det här handlar om min hälsa och att jag vill må psykiskt bra, det gör jag inte när jag känner mig så tjock som jag gör just nu. Därför vill jag att min omgivning ska vara ärlig, hjälp mig istället för stjälp mig, okej?

Ett enkelt tips för att bidra till miljön.

Visste ni att svenskarna gör av med cirka 300 miljoner värmeljus varje år? En stor del av dessa sopsorteras inte, närmare bestämt 225 ton aluminium som skulle kunna återvinnas. Om vi istället sorterade våra värmeljus skulle det spara koldioxidutsläpp på 1000 ton. Det är inte så lite koldioxid det, så ett enkelt tips för alla som vill dra sitt strå till stacken är att börja sortera era värmeljus!

Inte så svårt, va? Jag har hämtat informationen
härifrån.

Äntligen officiellt

Nu är det officiellt vem som är KRAVs nya VD.

Här kan ni läsa mer om det. Själv tycker jag att det verkar hur bra osm helst och har höga förhoppningar på mannen, vad tycker & tror ni om det här?

På tal om eko

Jag lagade mat idag, det här är vad jag använde:

- Pasta (tricolore, trefärgade skruvar, egen import) **
- Vitkål (från Torfolk Gård) *
- Blomkål *
- Morötter (från Torfolk Gård) *
- Falukorv *
- Turkisk yoghurt *
- Italiensk pastasås (tomatsås med basilika, egen import) **
- Mjölk (för att "skölja ur" pastasåsburken) *
- Pesto Siciliano (egen import) *
- Svartpeppar (egen import) **
- Paprikapulver *
- Stark pastakrydda (egen import?) **
- Smör att steka i *


* = KRAV-godkänd råvara
** = Annan ekologisk certifiering

Hur stor andel av din middag idag var KRAV-godkänd/ekologisk? För min del var det 100% (även kaffet efter maten)

Heta nyheter blir ännu hetare

För tre timmar sedan skrev jag om att KRAV tillsatt en ny VD här.

Nu har jag fått ny information, ingenting som ändrar det jag skrev förut, men något som gör det hela ganska intressant. Grejen är den att denna information fortfarande är inofficiell. Det stämmer, det gör det, men det är inget som var tänkt att komma ut förrän imorgon. Jag var ganska förvånad över att det inte ens fanns att läsa på KRAVs egen hemsida, och sen fick jag veta att jag tydligen var en dag för tidig med informationen. Alltså, dessa nyheter är nu ännu hetare, det ni!

Jag tycker fortfarande det här är otroligt spännande och imorgon lär jag hålla utkik efter pressreleaser och liknande och förmodligen länkar jag lite sånt här också.

Nytt på KRAVfronten

Okej, äntligen vet jag.
Äntligen kan jag bjuda er på lite nyheter. Ny VD på
KRAV heter Lasse Nellmer, han har tidigare jobbat på Absolut Vodka. Jag vet absolut ingenting om honom, men för den som är intresserad kan jag rekommendera den här bloggen. Där finns mer information om vem han är, vad han gjort tidigare och vad han kan tänkas bidra med till KRAV.

Alltså, Platsen för heta news är följande:
http://ekotank.blogspot.com/

Men jag måste bara tillägga att det här känns hur bra som helst, jag blir glad över beskedet och över vad Johan (ovanstående) skriver om honom och vad han kan bidra med. Det är verkligen ett steg i rätt riktning, bra jobbat!

Tyst som i graven

Nej, KRAV har inte lagt upp på sin hemsida än vem som är ny VD. Min bror sitter här på kontoret och vet, hans flickvän jobbar på KRAV, jag vet inte. Det är tyst som i graven, ingen vill berätta för mig...
Jag har förresten kommit på att jag inte vet hur viktigt det här är att skriva i min blogg egentligen, jag tror ärligt talat att ett namn inte säger någon av mina läsare särskilt mycket, förmodligen är det ingen (och säkert inte ens jag själv) som kommer veta vad det egentligen innebär för KRAV och ekologiskt i allmänhet i Sverige vem som blir ny VD. Jag vet inte.
Men jag ska nog skriva det här ändå när jag får veta det, bara för att jag lovat.

Nu är det jobb, jobb! Vi hörs senare.

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Pelle.
(Fast jag tänker ta bort allt jag inte har något bra svar på, men jag lägger till några egna istället, så kanske det inte blir jättetråkigt)

Bloggvärldens allra:
Roligaste:
Pelle, han har humor som en ko.
Pålitligaste: Anna, hon säger alltid det man behöver höra.
Finaste: Samlarobjekt, otroligt fin blogg med väldigt fina historier.
Snyggaste: Det är jag för feg för att säga, på riktigt!
Hetaste: Oj, ingen aning! Jag vet ingen het bloggare, haha!
Bäst klädda: Jag säger som Pelle, Kalle får vinna.
Sötaste: Emelie!
Mest imponerande: Stefan, för hans engagemang, hans blogg är riktigt bra! Eller Gunnar, för hans otroligt långa cykelresa.
Intressantaste: Johan & Sarah

Vilken bloggare vill du;
Ge en kram: Marielle, för att hon är i Thailand, det är alldeles för långt bort!
Helst träffa: Just nu är det nog Julia, rent allmänt skulle jag nog säga Anna eller Pelle - igen.


Jag tänker inte utmana någon heller, om ni vill vara med är det upp till er, ni kan kopiera här, eller orginalet som finns hos Pelle, här.


Jag & Dior

Jag känner mig alldeles förföljd av en stark parfymlukt, jag har själv inte använt någon parfym sedan i lördags, och jag har ju (tack och lov) både bytt kläder och duschat sen dess, så jag skulle inte påstå att jag luktar parfym. Nej, problemet är att jag dränkte en annan grej i parfym, bara för att det var roligt, sen la jag den grejen på min säng (så nu luktar sängen parfym) och sen har den legat på mitt skrivbord här på jobbet hela helgen. Så min arbetsplats är som ett stort parfymmoln. Vet någon hur lång tid det tar för parfymlukt att försvinna?
Parfymen jag pratar om är den till vänster, den luktar ju i alla fall väldigt gott, men när den är såhär stark och påträngande blir det ändå lite jobbigt.

Jag vill bara hålla er upplysta

(varför låter allt så mycket bättre på engelska? det här är ingen internationell blogg, men den här rubriken hade varit bra mycket snyggare på engelska, inte sant?)

På tisdag offentliggörs vem som blir KRAVs nya VD. Jag tycker att det här är otroligt spännande & intressant. Det innebär att det är klart nu, och jag vill verkligen se vem det blir. Det kan betyda ganska mycket för KRAVs framtid, i det läge vi är i nu handlar det om att KRAV måste stå på sig i den ekologiska marknaden, det handlar mycket om att marknadsföra KRAV som varumärke. Det är hårt konkurrens med EU-ekologiskt, rättvisemärkt och massa andra fina saker. Det innebär att för att KRAV ska fortsätta växa och vara ledande, för att KRAV ska kunna fortsätta vara det folk känner till och litar på måste man nu profilera sig, visa var man står och vad man står för. KRAV måste visa upp sig, ropa ut sitt budskap, berätta varför man ska välja KRAV-märkt istället för EU-ekologiskt och så vidare.

Jag har stora förhoppningar när det gäller det här, och jag lovar, I will keep you up to date!

Dagens skratt

Thomas: Jag sitter på så jävla mycket kläder.
Lena: Bättre att du sitter på kläderna än att kläderna sitter på dig!
Thomas: Det är bara för att du vill se mig naken!
Lena: (tyst)
Båda: (gapskratt)

Stefan: Ni är störda!

Min helg i Stockholm i punktform

- Jag älskar Granit, det är nog min favoritaffär - alla kategorier! Det är den enda affär (förutom mataffär och systembolag) jag besökt under helgen i Stockholm, men det var ett lyckat besök - jag fann vad jag sökte! Jag kan inte skriva det här då det är en tilltänkt julklapp, men det blir fint, vill jag lova!

- Det var galet skoj hos Elin & Angelica igår. Lagom mycket folk, lagom blandning av folk man känner och nya ansikten. Roligt att träffa så många från skolan, och särskilt alla man inte sett sen vi slutade!

- Blåbärsglöggen var äcklig, se föregående inlägg.

- Det var mycket trevligare med massa vit snö i Blåsut än snöslask på Götgatan idag.

- Min Stockholmsromans har inte falnat, jag älskar staden & funderar på att åka tillbaka nästnästa helg igen, för adventspyssel hos bröderna Forsberg.

- Nu åker jag tåg, hem till Värmland och vardagen. Jag är jättenöjd med min helg, absolut!

Blåbärsglögg och Stockholmsvinter

Igår hittade jag Blossa 08, årets glögg med smak av blåbär, på systembolaget i Karlstad. Jag kunde självklart inte låta bli att köpa den, jag har varit nyfiken på den ett tag nu och sen jag drack glögg i veckan och blev påminnd om hur gott det är kände jag ännu mer att jag ville få testa den här.

Sagt & gjort, jag köpte glöggen, tog med den till Stockholm och bjöd Per och Stefan. Och, vi var rörande överens om att den inte alls var så god som vi hade hoppats. I själva verket smakade den bara alkohol! Den smakade jättestarkt och någonstans i bakgrunden fanns lite glöggsmak, men absolut ingen blåbärssmak! Jag vet inte om just det egentligen gör mig så mycket eftersom jag inte är så förtjust i blåbär, men jag hade ändå önskat att den inte bara skulle smaka sprit!
Nej, det här var inte årets mest lyckade dryck och absolut inte mitt mest lyckade inköp iår. Den var inte särskilt god alls och vi drack inte ens upp den. Faktiskt var alkoholen så genomträngande att det kändes som man blev alldeles uppfylld av den bara man luktade på glöggen.
Nej, absolut inte en dryck jag rekommenderar för dig som vill sitta hemma och jul-mysa, kanske något att supa sig full på, jag vet inte.


I övrigt, ja jag är ju i Stockholm. Just nu sitter jag i Thomas säng, hemma hos Thomas och Stefan i Blåsut. Ikväll ska vi på inflyttningsfest hos Angelica & Elin. Det blir nog mycket folk, många från skolan som ska bli kul att se igen!

Det är vinter i Stockholm, förresten! Sisådär en decimeter snö, det är jättemysigt & härligt. Förmodligen kommer det kastas lite snöbollar ikväll när alkoholen får säga sitt! Snö ja, det känns att det börjar bli vinter och det är jag glad för! Jag gillar som bekant snö väldigt mycket. Och när Per tittade ut förut och sa "det har snöat" tänkte jag att det kanske bara var lite vitt sådär på marken, men icke! Jag tittade ut som hastigast och såg snö på balkongen, men sen när vi faktiskt gick ut blev jag överraskad att det var såpass mycket snö, faktiskt!
Men snö är fint & mysigt.

Ja, snö är fint & mysigt, jag ska på fest ikväll och så vidare. Så mitt humör fortsätter att vara på topp!

Busslycka och Stockholmsromantik

Jag älskar Värmlandstrafik, speciellt buss 300 (tidigare 304). Det är så härligt, det finns inga bekvämare bussar, eller någon buss jag hellre åker på. Egentligen är jag inte den som tycker så mycket om att åka buss över huvud taget, men just den här bussen, den får mig att känna en behaglig lycka. Jag vet inte om det är det att det är den enda buss jag någonsin kunnat sova på, den enda jag någonsin pendlat med eller om det är det att det inte spelar någon roll var jag är, slår jag upp ögonen kan jag säga direkt var på vägen bussen är.
Det bästa med att åka buss är att halvsova och när det är soligt. Det är så härligt att åka buss när solen värmer ansiktet, folk som drar för gardinen på bussen har jag absolut ingenting till övers för. Dessa människor skulle jag vilja utrota, de får helt enkelt inte plats i min värld.
Något annat som är underbart med att åka buss är att ha musik i öronen, jag sätter alltid min iPod på shuffle och låter den gå. Idag hade den väldigt god smak och spelade "För sent för Edelweiss", och med den låten och solen i ögonen kunde jag inte tänka mig en lyckligare stund. Det kändes otroligt fint.

Idag ska jag åka till Stockholm, jag sitter just nu på stationen i Karlstad och väntar på tåget.
Jag är en otrolig Stockholmsromantiker, det känns nästan som att ingenting kan ta det ifrån mig, det är som någon slags glorifiering som pågår inne i mitt huvud. Men när jag tänker på böcker som Stockholmsserien av Fogelström och på musik som Peggy Lejonhjärta så hoppar hjärtat till lite.
Jag tänker på Sista Styverns Trappa, jag tänker på Gröna Linjen och jag tänker på Vita Bergs-parken. Jag är en obotlig Stockholmsromantiker, men i själv verket handlar det kanske mest om Söder, om alla fina hus i Vita Bergen, om alla mysiga gator, om alla trevliga krogar och så vidare. Så kanske, kanske är det egentligen en Södermalmsromantiker jag är?
Jag vet inte, men jag vet att jag är väldigt lycklig idag, dels för att jag fått höra fin musik med solen i ansiktet på bussen, men även för att jag ska åka till Stockholm, träffa många fina människor, vara social och ha roligt.

För övrigt snöar det i Karlstad idag, jag upplevde lite samma sak som jag gjorde härom dagen, jag gick in på Mitt i city och när jag handlat lite där och kom ut igen var det vitt på marken, ungefär samma sak som härom dagen när jag gick på lunch utan snö och kom tillbaka med massa snö.

Jag hoppas ni är på lika bra humör idag som jag är!

Konstreflektioner efter midnatt

Jag fick syn på en bild jag tog på Pernilla i våras och började fundera på det konstiga perspektivet i bilden. Bilden är tagen i skolans (Ålsta, där jag gick förra året) studio och den är inte fixad alls (mer än kanske lite ljus på sin höjd). Det är alltså inte en lögn i bilden, allt är fixat i studion och med kamerans hjälp. Och självklart Pernillas!
I alla fall, det här konstiga perspektivet var mest en slump och faktiskt inget jag direkt försökte fånga, men det blev en väldigt häftig bild.
Jag fick syn på den ikväll och började fundera på vilken konstepok man kan likna den vid. Först tänkte jag på surrealismen, att det skulle kunna vara en tavla av Salvador Dalí, men den tanken lämnade jag ganska snabbt för att gå vidare i mina banor. Jag mindes kultur- & idéhistorian på gymnasiet och en målning vi diskuterade. Den kommer från forntida Egypten, från innan de lärde sig att behärska perspektiven. Bilden jag kom att tänka på heter Nebamuns Trädgård och båda bildernav kan ni se här nedan.När jag funderar vidare på det här slår det mig ändock att trots den första slående likheten (?) så stämmer det inte riktigt. I det gamla Egypten målade man på det här viset för att man ville ha med allt som var viktigt, man ville återberätta historien och så skulle ju hela träden vara med, men även dammen. Det var självklart för dem att då rita det på det här sättet även om vi tycker att det ser ut som något ett barn skulle ritat. Det var samma sak när man avbildade människor, allt väsentligt skulle vara med, så som näsans profil, men ändå båda ögonen, alla fem fingrarna och så vidare. Det gör ju självklart att bilden, i våra ögon, ser lite skev ut.
Vad har då detta med mitt foto på Pernilla att göra? Eller, nu handlar det istället om vad det inte har med fotot att göra. För det första är bara Pernillas huvud med, resten har försvunnit (nej, hon sitter faktiskt där bakom, men det syns inte för hon är helt svartklädd). För det andra ser man inte alls alla benen på pallen, det finns två till där bakom någonstans, men de syns inte. Hade den här bilden varit från det gamla Egypten hade alla fyra ben varit synliga. Men den här bilden ger ändå den känslan tack vare pinnarna som går mellan benen.

Jag tycker det här är otroligt intressant, men att analysera sina egna verk kanske inte är så vettigt? Jag vet inte, men det är absolut något som jag lagt lite för mycket åt sidan, det är intressant att jag minns allt det här trots att det var tre eller fyra år sedan jag läste något om det.

I ♥ Anna*2

Idag har två personer gjort mig lite extra glad och trevligt nog heter de båda Anna.

Anna M har jag fått ett jättefint brev på posten från. Jag skrev ett till henne i måndags, så nu kanske vi kan kalla oss brevvänner? Det var ett trevligt brev, men när är det inte trevligt att få brev? Jag älskar att få riktig post (ja, det är en hint)!

Anna C har köpt biljetter för att komma till Karlstad & träffa mig. Nästa fredag är det planerat att vi ska ha en dag tillsammans i Karlstad! Det är en annan sak jag tycker om, att åka och träffa folk eller att folk kommer för att träffa mig (hint igen)!


Så, jag tänkte bara dela med mig av de lite lyckligare stunderna i min tillvaro. Tack ska ni ha!


Ödets ironi, eller tji fick jag

Jag gick till jobbet, tänkte på hur härligt det är att det är snö som faktiskt ligger kvar, även om det inte är så mycket. Jag gick och tänkte hur friskt det känns i luften, jag blev pigg och jag tänkte att det inte känns lika kallt när det är snö som när det bara är frost (förmodligen var det inte lika kallt heller, men det ville jag inte låtsas om). Jag gick där och var glad och pigg och så plötsligt, swosch! Ouch!
Jag halkade, på is som var under snön, jag rev upp knät och slog mig lite på handen, alltså inget farligt men skrapsår som svider. Jag kan inte säga annat än att det var rätt åt mig, det var ödets ironi & tji fick jag!

Snö i Värmland på en onsdagskväll
och med lite glögg känns det ännu lite juligare

Julia

Jag tänkte bara tacka Julia för omtanken i det här inlägget!
Och det gör jag genom att tipsa om hennes blogg, som är som en uppfräschning i hjärndammet, som en glädjeattack i bloggläsandet.Värmland i NovemberNär jag gick på lunch syntes inte en vit flinga, när jag ätit lunch såg det ut såhär utanför kontoret! Det har kommit snö idag, och den kom med besked, mycket snö på väldigt kort tid. Det snöar fortfarande, dock inte fullt lika kraftigt. Men man får väl se hur länge den stannar kvar! Jag tycker i alla fall att det är mysigt med lite vitt ute, det blir ljusare och härligare, jag tycker om att den tråkiga & gråa hösten börjar övergå till vit och vacker vinter!

Alldeles för mycket dagligt dravel

Svara på vad du tycker om min blogg & gör det här!

Vad gör man på jobbet när man knappt har något att göra? Alltså, jag har saker att göra, men det står verkligen helt still just nu. Jag vet inte vad det är med folk den här veckan, men jag har kanske fått 5 mail på två dagar nu. Och då har jag nog skickat i alla fall 30 mail bara igår. Varför svarar ingen på mina mail?

Jag blir alldeles handlingsförlamad när jag inte får några mail, det blir inga nya grejer att ta itu med. Det finns ju annat jag kan göra, jag har listor på saker som ska göras, det är inte det. Men jag har så svårt att bara beta av en lista från början till slut, många punkter kräver mail-svar och andra kräver att jag frågar någon hur saker ska göras eller så (behöver jag nämna att jag är ensam på kontoret tillsammans med hon som är ekonomiansvarig?).

Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra, jobbet räcker inte till, jag är bara trött konstant och jag får dåligt samvete om jag gör saker som det här (skriver blogg, läser bloggar, kollar facebook och så vidare) på jobbet, jag kan ju inte ta ut arbetstid för det och då slutar det helt enkelt med att jag knappt jobbar någonting alls! Jag får ihop så galet få timmar om dagarna nu, det finns för lite att göra. Men jag har fått veta att det inte gör något om jag så licker 40 timmar minus, för det kommer jag allt jobba ihop igen. Det tvivlar jag ju inte på, det är ju bara att jobba heltid i fyra veckor så är det kirrat! Lätt som en plätt, javisst!

Men ändå, jag får dåligt samvete för all tid jag inte jobbar, för att jag inte går till jobbet förrän 9, för att jag inte jobbar när jag är här, för att jag.. nej, jag vet inte. Just nu kretsar många tankar runt så väldigt mycket, jag är sugen på att flytta, jag är sugen på att plugga, jag är sugen på att jobba med annat (olika saker & kriterier hela tiden), jag är sugen på att inreda en lägenhet, jag är sugen på att bo kollektivt... Ja, ni fattar nog mitt dilemma!
Just nu känns mitt liv så tomt, som att jag går i en cirkel: sängen-jobbet-middagsbordet-sängen-jobbet.... ja, ni fattar. Jag rör mig sällan utanför de kretsarna, jag orkar inte med någonting, jag klär mig aldrig snyggt, jag är aldrig i stan, jag har inte ens använt örhängen på säkert 2 veckor (snart växer väl hålen igen?). Jag behöver lite förändring i min tillvaro, helt enkelt.

För övrigt funderar jag på att åka till Stockholm i helgen, bra eller dålig idé? Det blir ju i alla fall ett avbrott i vardagen!

Snabbtips

Om du bor i Göteborg eller så kommer här ett skoj tips.

BittraBritta

För er som inte bor i Göteborg (jag vet ju faktiskt ingen som läser min blogg som bor där) kan det här vara roligt ändå, snygga & roliga grejer, en snygg sida & en väldigt smart tanke! Kolla in - NU!

Blogginsikt - gör din röst hörd!

Jag har funderat en hel del på det här med mitt bloggande, jag vet egentligen inte vad jag tycker om det. Jag inser själv att det här dagliga pratet kan bli lite tråkigt, men samtidigt har jag fler läsare nu än för ett par-tre månader sedan, och jag märker att en dag när jag inte skrivit mycket (eller om jag varit borta en helg) sjunker siffrorna i botten. Men nu är det så att jag har börjat fundera på hur viktigt det egentligen är för mig att många läser min blogg? Är det inte bättre att de som läser gillar det och kommer tillbaka? Är det inte bättre att de som kanske inte läser fullt varje dag ändå orkar läsa alla inlägg jag skrivit sen sist?
Jag fick en kommentar igår som fick mig att tänka till lite:

Stefan
skrev följande om "Det där med nya ledare":

det är det här du borde blogga om, inte att du inte åker buss till karlstad. det är det här som är intressant att läsa för mig som inte bor i din omedelbara närhet. keep it up!


Och jag vet ju att särskilt de från skolan säkert tycker att min blogg är skittråkig. Jag vet många som tycker den är rolig också, men jag tycker ändå att jag ska sätta en gräns för mig själv på kanske ... två inlägg per dag? Är det lagom?

Men egentligen undrar jag mer vilka delar som är mest intressanta, så jag tänkte ha en liten undersökning här & nu. Kalla det läsarenkät eller vad helst du vill, men det enda du som läsare behöver göra är att säga vilken eller vilka av följande delar i min blogg som är mest intressanta, vad läser du helst om? Vad vill du läsa mer av?
Och om det är något annat du har att säga om min blogg, så gör det här!

1. Vardagligt dravel
2. Hur saker fungerar i mitt liv, som till exempel krånglet med Apple (inlägget nedanför).
3. Politik & åsikter i allmänhet
4. Politik & miljön i synnerhet
5. Foto (har dock inte varit så mycket med det på länge)
6. Musik - tips & Youtubeklipp
7. Självrannsakan, bloggar om sex och annat utlämnande om mig själv

eller kanske något helt annat?


Jag funderar alltså på om det är dags att säga hejdå till vissa delar av den här bloggen, kanske ska jag till och med nischa mig ordentligt och sikta in mig på bara en del? Jag vet inte, men jag kanske vet snart.

Dagens skratt & uppföljning av problemen med Apple

Jag hade ju väldiga problem med Apple förra veckan & var galet arg på dem. När jag hade lugnat ner mig lite på lördagen kom ett mail där de bad mig att fylla i en uppföljande undersökning grundat på mitt telefonsamtal och den hjälp jag fått.
Jag hade, som sagt lugnat ner mig och samlat mig lite och i vanliga fall hade jag nog sagt att det var ganska bra, men jag kunde inte. Jag mindes hur arg jag varit och kunde inte låta bli att skriva det, jag berättade att jag tycker att Apples kundservice är dålig och att de krånglar till allt väldigt mycket för sina kunder. Jag var nog ganska hård i det jag skrev, men det tyckte jag att de kunde ta.

Och vet ni vad?
Idag ringde en tjej från Apples kundtjänst till mig och ville veta mer specifikt vad jag varit missnöjd med, vad de kunde förbättra och så vidare. Jag sa som det var, att jag tycker att Apple krånglar till allting, att jag tycker att man borde få rabatten direkt på fakturan och att jag fått trevligt bemötande men att de inte kunnat ge mig de svar jag vill ha. Jag sa att jag tycker att det är dåligt att man ska behöva klippa i kartongen och att det borde räcka att man skickar in en kopia på etiketterna.
På tjejen jag pratade med lät det som jag var världens smartaste människa som kommit på såna saker, hon sa att de har kampanjen varje år och att de har testat att göra det på lite olika sätt och att nästa år kanske det skulle kunna räcka att man skickade in kopian, hon skulle i alla fall framföra det. Haha!
Dessutom sa hon en hel del annat om ditten och datten, men det roliga var att hon var så otroligt hjälpsam, att hon verkligen ville få mig att tycka att de är bra, att de verkligen inte vill ha missnöjda kunder som berättar för alla hur illa bemött man blivit!
När jag lagt på började jag gapskratta, det var så otroligt roligt, jag älskar att vara lite arg sådär, och jag älskar att bli behandlad med all respekt i världen och jag älskar att kunna avsluta hela den här grejen med att det faktiskt är sant att kunden alltid har rätt!
Dessutom älskar jag att jag fyllde i den där undersökningen och att jag fyllde i den så argt som jag gjorde!

Det känns ärligt talat lite som att de kryper på knä efter mig, och får jag inte den här rabatten kommer jag sannerligen skjuta någon. Eller börja trackassera kundtjänsten, hon sa att om jag någonsin blir missnöjd med mina svar där igen ska jag ringa en gång till, fortsätta ringa och stå på mig! Som om jag inte gjorde det nu? Haha!

Det där med nya ledare

Idag slog det mig.
Ni vet, det var ju val nyligen, i det stora landet i väst, USA. Det var val där, Obama blev vald till ny president och så vidare, men den där historien kan ni väl vid det här laget.
Ska jag vara ärlig är hela grejen med valet i USA inget jag verkligen lagt mig i, visst är jag glad att Obama vann över McCain, men jag känner mest en irritation över att vem som leder ett enda land ska påverka hela världen. Jag brydde mig helt enkelt inte jättemycket om presidentvalet i USA.

Men nu är det såhär, det är ett annat slags val som har kommit upp. Det kanske inte är riktigt ett val, men det är en ny ledare som ska tillsättas. Det här finner jag otroligt mycket mer intressant, för ett av mina största intressen, en av mina största passioner står på spel. Snart kan vad som helt hända, det kan bära eller brista. I fredags avgick en ledare, en kvinna som haft denna post som ledare i 8 år, och än vet man inte vem som ska ersätta henne.
Kvinnan heter Lena och var VD på KRAV.
Alltså, för närvarande står KRAV utan VD & jag tycker att det här är otroligt spännande! Vad kommer hända? Vem kommer tillsättas? Vad kommer det innebära? För KRAV? För mig? För hela den svenska ekologiska rörelsen? Det här är otroligt intressant och jag ska försöka hålla mig så uppdaterad jag bara kan! Förhoppningsvis kommer jag tillbaka till er här med mer funderingar och hopp, men man vet aldrig - jag lovar ingenting!

Söndagkväll

Jag sitter och tittar på Miami Ink. Jag tycker att det är ett intressant & roligt program att slötitta på sådär.. Egentligen är jag inte alls intresserad av tatueringar, jag tycker det är läskigt och skulle aldrig i livet våga tatuera mig även om jag ville. Nu vill jag det inte heller, för jag är inte så fascinerad av tatueringar, vissa kan vara snygga på rätt person, men det är verkligen inget jag är sugen på för fem öre. Ändå sitter jag här och tittar och är uppriktigt intresserad!

Egentligen sitter jag bara här för att vara lite social med småkatterna, de behöver lite sällskap. De är otroligt söta men rätt galna, springer runt som idioter. Sen håller de på och krafsar i lådan hela tiden, och skvätter sand över halva rummet, vad är det med katter när de håller på med sånt? Varför gör de det?

Annars händer inte så mycket, det har varit en lugn helg. Var ju på bio i fredags, igår stannade jag hemma ändå, orkade inte åka till stan. Men det var trevligt & skönt att vara hemma och ta det lugnt, faktiskt.

Här är jag & ena "kattungen", han är inte så liten längre, haha!

Uppdatering om alkoholförbud.

Det verkar som de som svarat tycker att det är rätt av skolor att ge eleverna alkoholförbud. Jag håller med om att eleverna valt skolan och skrivit under avtalet och därmed får skylla sig själva, har man skrivit under ett avtal så har man, det säger jag inte emot och jag tycker att det är fel att bryta mot avtal.

MEN! Jag tycker att det är fel av en högre instans att tvinga folk att skriva under det här avtalet bara för att de ska få gå på skolan, jag tycker att det är ett felaktigt sätt att utöva sin makt och att det är fel av en skola att inte ha tro på att eleverna kan ta sitt eget ansvar och göra vad de själva tycker är bäst för dem. Så länge de sköter skolan och inte förstör något samt visar hänsyn till eventuella andra elever som inte vill dricka tycker jag att de är vuxna människor som faktiskt kan sköta sitt eget liv. Man får ju ändå inte gå på en folkhögskola om man är under 18 år och därmed anses man av samhället att vara kapabel att ta ansvar över sitt liv (visst, inte när det gäller alkohol, men den diskussionen går jag inte in på nu).

Alltså, det här är inte en diskussion som i sig bara handlar om alkohol utan jag tycker det är fel av en skola att förbjuda saker som är lagligt över huvud taget. I praktiken skulle ju skolan dessutom kunna skriva i avtalet att man inte får lämna skolans område under det året man går där, och skriver man under det får man skylla sig själv och stanna kvar. Jag tycker alla avtal som reglerar ens lagliga rättigheter är fel.

Sen vet jag också att det finns bibliska skolor, skolor som drivs av IOGT-NTO och att det kan finnas såna som väljer en skola för att den är alkoholfri (de kanske själva haft problem med alkoholen eller något), men det är i grunden inte det det här handlar om. Jag tycker att på ens fritid ska man få göra vad man vill, jag tycker inte att det är rätt av en skola att, bara för att eleven vill gå den utbildning som finns just där, ta ifrån eleverna deras lagliga rättigheter. Jag tycker det är att utöva makt och jag tycker att skolan inte ska lägga sig i vad man gör på sin fritid.


Fortsätt argumentera, vad tycker ni?

För eller emot alkoholförbud?

Kvällens diskussion handlar om huruvida det är rätt av en folkhögskola att tvinga alla som bor på internatet att skriva på ett kontrakt som säger att man förbinder sig att inte dricka alkohol på skolan.

Vad tycker ni om det? Är det bra eller borde skolan inte ta ifrån vuxna människor deras rätt att besluta över sina egna liv?

Jag tycker inte att det är skolans ensak om eleverna vill dricka alkohol på helgerna, så länge det inte påverkar studierna eller så länge man inte stör andra. Vi drack alkohol på Ålsta, det sticker ingen under stolen med, vi drack mycket alkohol. Men vi skötte skolan, vi gjorde vad vi skulle, vi städade upp efter oss & vi tog vårt ansvar. Alltså, jag tycker det är fel att skolan tvingar eleverna från sin lagliga rätt (även om de har en laglig rätt att tvinga dem från det eftersom eleverna själva skriver under kontraktet).

Vad tycker ni? Låt mig höra er åsikt i det här, och gärna argument både för och mot!

Lördagskväll

Nej, jag åkte aldrig till stan ikväll. Jag orkade inte, jag orkade inte stressa till bussen, jag orkade inte bestämma mig. Så jag bestämde mig genom att "missa" sista bussen. Jag kände att det var för jobbigt att fixa allt, dessutom har jag ju fortfarande hemskt ont i mina fötter sen jag stukade dem (jag har inte pratat om dem på länge, men de gör fortfarande ont!), så det är väl inte läge att gå i högklackat, haha!

Nej, istället sitter jag hemma i soffan, pappa ligger i soffan bredvid och läser tidningen och på stereon är det Pink Floyd. Jag är ganska nöjd med tillvaron.

Vi har spelat spel ikväll, jag, mamma & pappa. Det är roligt, och jag tänkte passa på att tipsa om ett av de roligaste spelen jag vet. Det heter
Boggle & är ett ordspel. Man har en liten grej med 16 tärningar i. På tärningarna är det olika bokstäver och så ska man skaka så att det kommer fram en bokstav på varje tärning och sen ska man bilda ord av dem, så många & så långa som möjligt - det är hur roligt som helst! För alla som gillar spel som alfapet är det här verkligen en hit!
Och det roligaste med det här är att jag alltid vinner, det ni! Jag kan mina ord, haha!Fattar ni grejen? Det är hur kul som helst! Hur många ord kan ni hitta i den på bilden ovan?
För övrigt hittade jag nu att man kan spela boggle på internet, nu har ju jag att göra hela natten i alla fall! Som sagt, min lördagskväll är räddad!

Min bästa vän, Marielle

När jag ändå håller på med de här dagens-inläggen kan jag lika gärna berätta om dagens lycka (so far):

Marielle är inne på msn! Det är första gången sedan hon åkte, tror jag. Första gången vi skrivit till varandra. Visst facebook och sms i alla ära (för att inte prata om det fina vykortet), men det är så härligt att ha henne och känna att man kan ventilera lite. Det är helt sjukt så jag saknar henne, och det blir ju inte bättre av att jag är här hemma alldeles ensam, och inte träffar folk alls!
Jag saknar att ha henne hemma och gå på ankan med, jag saknar att ha henne hemma och dricka te med, jag saknar att ha henne hemma och promenera med hundarna, jag saknar att ha henne hemma och dricka rödvin, jag saknar att ha henne hemma och kunna ringa när jag vill, jag saknar att ha henne hemma och kunna prata och prata och prata med, jag saknar att ha henne hemma och kunna ventilera mina känslor, jag saknar att ha henne hemma och bara vara med, jag saknar att ha henne hemma helt enkelt.

Marielle är min bästa vän, har jag sagt det? Hon är den finaste jag vet, och det bästa som finns. Hon är min närmsta vän, och den som alltid finns där. Hon är världens sötaste människa och att inte få träffa henne innan mars-april någon gång (som tidigast) tär verkligen på mig. Marielle är reseledare i Thailand, förresten, det är därför hon är borta.
Jag skulle så gärna hälsa på henne, men det är långt, kostar pengar och tar otroligt mycket tid - jag jobbar ju!

Men Marielle, glö mig inte där borta - du vet att jag är kvar här hemma och väntar på dig, och du vet att du är världens bästa & finaste!

Dagens I-landsproblem

Jag funderar på att åka till stan ikväll, men kan inte bestämma mig. Enda bussen jag kan ta går 16.15, vilket innebär att jag är i stan 17.50. Det innerbär att ja inte har någon möjlighet att gå till något systembolag, vad ska jag då dricka ikväll? Hur ska detta lösas? Jag har dessutom kasst med kläder, och det är rocka-billytema, det lär väl bli den gamla vanliga blåa kjolen, den tröttnar jag aldrig på! Eller jo, jag börjar nog göra det nu, faktiskt. Jag är galet sugen på att ha på mig mina röda, snygga skor, men klarar jag att gå i klackar än med mina fötter? Det är nog rätt dumt egentligen, men vore så härligt!
Det tål att funderas på i alla fall, jag har ju tvåochenhalv timme kvar innan bussen går! Innan dess ska jag i och för sig klä på mig, äta, packa och så vidare. Förresten, vad & var ska jag äta middag? I Gäddan? Ensam när jag kommer till stan? Nu krånglar jag till det här mer & mer känner jag!


Justja, igår var vi ju på bio. Låt den rätte komma in. Den var väldigt bra, faktiskt! Jag är ju inte direkt en sucker för den typen av filmer, men den här var inte särskilt läskig utan intressant och fin. Den var dessutom snyggt filmad, och det är ju verkligen något jag är en sucker för! Jag kan tycka att en film är grym bara för att den är snygg, så illa är det! Men det här var absolut en film jag är glad att ha set på bio, jag tror inte att jag hade uppskattat den lika mycket på TV och jag hade nog inte uppskattat Patrik 1,5 (som var alternativet) lika mycket på bio - det är en sån film man kan se hemma på TV. Eller, vad säger ni?

I alla fall, filmen var jättesöt, handlade om en 12-årig tjej som var vampyr och en lika gammal kille som var mobbad. De var så söta tillsammans och det var så fint hur deras relation utvecklades och hur de behandlade varandra, hur enkel deras relation var på något sätt.
Jag ska inte berätta hela filmen, men det var absolut en sevärd film, se den vettja!


Nu ska jag äta lite frukost eller så, och få något vettigt gjort av den här dagen, kanske?

En ny tjusning i livet

Jag har alltid avskytt allt var frukost på sängen heter, jag har aldrig förstått grejen med att varken äta eller dricka något i sängen, galenskaper! Alltså, hur kan man vilja smula ner i sängen? Riskera att spilla? Och så vidare.. Nej, jag har alltid hållt mig från sånt, men nu efter middagen tog jag med mig mitt kaffe upp i sängen för att titta klart på ett avsnitt av en serie jag tittat på på datorn alldeles innan maten.
Och hur gott var det inte med det där kaffet? Alldeles underbart gott! Men jag skulle nog fortfarande aldrig få för mig att äta något i sängen, nej det är att gå alldeles för långt!

Vad säger ni? Är det trevligt att äta och dricka i sängen?


Övrig uppdatering: jag klippte inte sönder kartongen till datorn (se föregående inlägg) utan pillade bort etiketten och klistade den på ett vanligt papper.
Ikväll ska vi på bio, Låt den rätte komma in, hela familjen - trevligt! Innan det fika hos mormor, jag får passa mig så jag inte dricker för mycket kaffe och klarar hela bion. Hörs senare, eller imorgon!

Fredagsnederlag

Jag känner mig så sjukt lurad! Jag sitter här med saxen i handen men kan inte förmå mig att klippa, det känns som att om jag klipper lite i kartongen är det som att jag klipper sönder mig själv. Eller, i alla fall de 16 000 kr jag betalat för datorn.

Jag ringde CSN-kortets kundtjänst igen idag, men han sa att jag måste ringa Apple. Jag ringde Apples kundtjänst och jag kan inte säga annat än att det finns inget värre än Apples kundservice! Jag kan ju förstå hur mannen där bakom kan vara så rik, det är inte konstigt när de är så förbannat snåla och ohjälpsamma, när de ska krångla till allt så hemskt!

Jag har en teori om att anledningen till att hela grejen med att fixa den här rabatten är gjord för att vara så krånglig som möjligt, bara för att så få som möjligt ska orka ta tag i det. Hur många timmar är det värt att lägga ner för att få tillbaka en tusenlapp när man köpt en dator för 16 000?
Jag tror, på riktigt, att de räknar med att så få ska göra det här att det inte blir nog mycket arbetstid nedlagt på det för att det ska bli några pengar som går minus. För det klart det kräver arbetstid även från Apples sida.
Varför kunde man inte bara ansöka om det här direkt på internet och få rabatten avdragen när man betalar? Fattar ni hur mycket det hade underlättat både för Apple själva och för kunderna? Jag hatar företag som inte har någon moral, som inte kan vara minsta vänliga. För ni vet väl att kunden alltid har rätt? Jag funderar på att göra som Marielles pappa och ringa och kräva att få prata med någon hög chef (i hans fall var det i och för sig på McDonalds, men det spelar ingen roll) och säga att jag inte tolererar det här!

På Apples kundtjänst sa de alltså att jag skulle klippa sönder kartongerna för att skicka in orginaletiketterna till dem. Jag vill inte klippa sönder kartongen till min dator, så jag frågade hur jag ska göra om jag behöver någon reparation någon gång, tjejen svarade att då behövs inte streckkoden. Jag frågade hur jag gör om jag vill reklamera något, tjejen sa att jag aldrig ska behöva streckkoden, så det är ingen fara att jag klipper bort den. Mer än att jag får en trasig kartong då, förståss?
Samtidigt inser jag ju att jag inte kan klandra tjejen på kundservice, hon gör bara sitt jobb och säger det hon fått instruktioner om att säga, hon kan inte ändra något eller besluta saker. Det är totalt meningslöst att bli arg på henne.

För övrigt sitter den där förbannade etiketten på ett ställe på kartongen som det är nästan omöjligt att klippa i, och jag börjar nästan gråta över det här. Men jag tänkter tamejfan inte ge upp, inte alls!
Men jag vill ju inte klippa sönder min kartong!

Kan någon, snälla, berätta för mig hur jag ska göra? Ska jag tolerera det hela och bara klippa sönder och göra som de vill? Vad innebär en trasig kartong? Är det någon som vet om man någonsin har behov av kartongen eller streckkodsetiketterna?
(
Stefan, var är du när jag behöver dig?)Hela den här grejen är väldigt tråkig, för det suger musten ur mig och tar liksom över glädjen över min nya, fina dator. Jag vill inte tänka på såna här problem, jag vill vara glad över att ha en ny Macbook, jag vill leka med den utan att behöva bekymra mig mer!

Den där datorn

Jag håller på och leker och fixar med min nya dator (javisst, jag är indoktrinerad och tänker inte skriva om annat än min nya, fina Macbook).

Det började såhär...


...sen öppnade jag lådan och fram tittade:


och nu sitter jag alltså här med en dator som är såhär fin:okej, ha överseende med att jag inte lyckades vända på mittenbilden! Ni får vrida på huvudet, helt enkelt. Jag försökte faktiskt, men lyckades inte. Hur jag kunde lyckas med sista är dock ett mysterium.

I alla fall, jag har kommit såhär långt med datorn nu:
- den har fått mig att avskaffa mitt guldarmbant för att jag inte vill repa den.
- jag har försökt installera det mobila bredbandet på sisådär 20 olika sätt, läst galet mycket på internet om det och så vidare, men jag lyckas verkligen inte, någon som vill hjälpa mig? någon som har något tips?
- jag har äntligen lyckats installera firefox efter att sidan varit nere ett antal timmar
- jag har hittat ett msn jag aldrig har använt förut, jag installerade det trots varningar om att det kan crasha, jag vet inte riktigt vad det kunde förstöra, hela datorn?, men det är coolt! en del funktioner jag inte är van vid, sen att det ser lite konstigt ut och inte är som vanliga msn kan jag väl lära mig att leva med!
...och lite annat smått & gott.

Nu sitter jag här och vill inget hellre än gå hem och lägga mig i sängen med datorn, MEN jag har ju inte fått igång dongeln än, så det funkar ju inte! Attans!

Me & my MacBook

Okej, jag har äntligen fått min älskade dator! Detta är alltså min första blogg från min nya Macbook! Jag ska inte skriva vidare mycket här & nu, more to come, som man säger. Jag tänkte bara säga det att - äntligen är den här! Nu ska jag:
1. Försöka leta reda på var bilden jag tog på mig själv nyss har tagit vägen.
2. Besluta mig för om jag ska sluta använda mitt guldarmband nu - för att inte rispa upp datorn. 
3. Njuta av hela grejen med att äga världens snyggaste dator. 
4. Börja fixa, installera och organisera, fixa & konfigurera. 

Men först ska jag jobba, för jag är ju faktiskt på jobbet. Jag kan ju inte sluta jobba bara för att jag fått en ny dator, eller? 


Uppdatering 15.45: Jag kommer sitta och fixa och leka massor och det känns meningslöst att skriva massa nya inlägg, så jag kommer nog uppdatera det här lite vartefter närmsta timmen. Jag börjar med att lägga upp en bild från Photo Booth, för ni vet väl att en sån här cool dator har inbyggd cam? 
Uppdatering 17.00: CSN-kortets kundtjänst stängde 16.30, vad är det för galenskaper? Hur kan en kundtjänst stänga så tidigt? Hur ska man folk kunna ringa bara på kontorstid? Tacka vet jag banken som man kan ringa till till 23 på kvällen! 
Ja, det är såhär, va, jag köpte ju en iPod till Kolbjörn också när jag köpte datorn, och med CSN-rabatt kunde man få den billigt, problemet är bara det att man måste ansöka om det hela i efterhand - jag har alltså lagt ut bortåt en tusenlapp som Apple ska betala till mig. 
Och hur gör man för att få tillbaka det här? Jo, man fyller i 20 blanketter, skriver ut fakturor, orderbekräftelser och så vidare. Dessutom ska man skicka in steckkodsetiketterna, alltså de etiketter som finns på produkten, med serienummer och liknande! Problemet är ju bara det att jag kan ju inte hålla på att plocka bort dem från kartongerna, hur ska jag då kunna göra något om jag behöver skicka in någon av produkterna på reparation? Hur ska jag då kunna ha någon rätt i hela världen till någonting? Är det det här som är meningen? 
Jag undrar nu alltså om man kan skicka in en kopia på dessa etiketter? Men hur får jag svar på detta när kundtjänsten är stängd? Fattar ni hur svårt det här är? Jag är fastlåst i ett hörn och måste vänta med att ringa till imorgon. 

Självklart ska allt dessa skickas per post - vilket också innebär att det tar tid. Dessutom ska man "räkna med" att det tar 4-6 veckor att få pengarna efter att de behandlat ansökan. Och hur lång tid kan det ta innan de behandlat ansökan? Kommer jag få pengarna innan februari, tro? Jag är tveksam! 

Dessutom är ju faktiskt det här bara en rabattansökan och jag kan inte alls vara säker på att jag kommer få rabatten bara för att jag ansöker om den, det är galet! 

Jag glömde förresten också att nämna att man måste göra det här inom 30 dagar efter att produkten betalats, vilket är typ två veckor sedan (eftersom leveransen tagit sån tid). 

Summa summarum: det här är otroligt krångligt, det tar tid och jag fattar inte varför sådana här saker alltid ska krånglas till så förskräckligt, kan någon berätta det för mig? Jag har haft problem med Apples kundtjänst förut, och jag kan helt enkelt säga det att Apples service är inte alls vad man kunde önska! Även om det här just nu även har med CSN-kortet att göra så är det ändå till Apple allt ska skickas och från Apple man ska få pengarna. 

Det är sjukt att de kan kräva så mycket av en för att man köper deras produkter, att det är noll service och hjälp samtidigt som man ändå har betalat otroligt mycket och det är ju dessutom extra pengar bara för att det är just Mac. Kan ni förstå min frustration? 

Att spendera ännu en helg

Vet ni vad? Ungefär två meter från mig ligger just nu ett fint paket. Det fina paketet levererades av Jetpak tidigare idag, kan någon gissa vad det innehåller?
Jag kan ju ge lite ledtrådar, det är något jag är galet lycklig över att äga, det är något jag har velat ha länge, det är det dyraste jag köpt i hela mitt liv, det är galet nice.


Vad händer i helgen? Min helg är totalt oplanerad, jag behöver något att göra, någon som har tips eller idéer? Någon som vill ha besök? Någon som vill hitta på något?
Någon som vill integrera sina helgplaner med mig?
Annars får jag sitta hemma och roa mig med mitt nya, fina paket, eller kanske med innehållet i det.

Jag återkommer senare, när det är dags att packa upp paketet. Nu äre jobb!

Julkänslor

Någon mer än jag som är galet sugen på jul? Som mer än gärna hör på massa julmusik? Som längtar efter att få tända första ljuset i adventsljusstaken? Som vill ha snö & vinter och pyssla med julkort? Någon mer som vill spä på julstämningen lite grann?

Jag håller på att sätta ihop en spellista med jullåtar på YouTube med jullåtar, den kan ni
höra/se på här! Jag har inspirerats av Pelle & börjat göra spellistor på Youtube - hur skoj som helst, ju!


Om ni inte vill kolla hela listan kan ni kika på det här klippet i alla fall, jag visste inte att den låten liksom "handlade" om något (klart alla låtar handlar om något, men jag har aldrig reflekterat över den här) och jag visste absolut inte att det fanns en så här söt film till den!
Frosty the Snowman, skriven av Steve "Jack" Rollins och Steve Nelson, är ursprungligen inspelad av Gene Autry 1950. Men har även spelats in av bland andra Nat King Cole, Ray Conniff, The Cocteau Twins och The Beach Boys.

Sången används oftast som en julsång på norra halvklotet, fastän ordet jul inte nämns i texten. Sången handlar om en snögubbe som kommit till liv tack vare en hatt som några barn funnit. Hatten sägs vara magisk, och snögubben springer omkring i vinterlandskapet.

Dementering av min egen fyndighet

Jag har fått flera kommentarer om att jag är fyndig och liknande, rörande det här inlägget. Nu är det så att jag inte alls vill ta åt mig någon ära för något av dessa uttryck!

Eko-reko är mer eller mindre ett vedertaget uttryck, det används ofta, det finns en tidning som handlar om ekologiskt (och ges ut av KRAV) som heter Reko. Helt enkelt något som används lite här & var och absolut inget jag hittade på igår.

Det är tur att det är kul med kultur är bara en fyndig grej som jag jämförde med. Jag använde citat-tecken för att visa att det inte var något jag hittade på där & då. I själva verket är det min bror & hans kompis som kom på det uttrycket (såvitt jag vet) för ett antal år sedan under en oändlig dag med ogräsrensning på sommarjobbet.

Dagens överraskning

Jag fick ett paket på posten och kunde inte för mitt liv veta vad det var. "Jag har inte beställt något!" Det var i storlek för en CD-skiva och med tanke på mina skiv-inköp så är det väl inte så förvånande om jag fått något jag inte har hundra koll på. Jag packade nyfiket upp och hittade...Javisst, en ny skiva med Anna Ternheim! Ja, ibland är det roligt att beställa skivor när man får mail om förhandsbokning och så vidare, det är roligt att ha dåligt minne och få överraskningar på posten också!
Sen är ju jag också aldrig den som är den, utan beställer jag så gör jag det ordentligt, jag har köpt en limiterad utgåva som utöver skivan även innehåller följande:

- 5- spårs bonus CD “Sings Sinatra” – Anna gör fantastiskatolkningar av Frank Sinatra låtar.

- Booklet med texter och exklusiva bilder.

- 5 stycken bilder av konstnärinnanHelena Blomqvist som gjort konvolutbilderna.

 
Kalle blir rekoHar ni sett? Kalle har gått och blivit eko! I love eco!

För övrigt tycker jag hela den här grejen med ordvitsandet om ekoreko är väldigt skoj! Jag älskar den här sammankopplingen mellan eko och reko, för vad är mer reko än eko?
Det är lite samma sak som "det är tur att det är kul med kultur", fattar ni hur jag menar?

Den här nya kaviaren finns nu i alla fall i vårt kylskåp, imorgon ska jag testa den, förmodligen är det ingen större smakskillnad, men det ska bli skoj. Det är alltid skoj när såna här stora märken satsar på eko!

Förresten, är inte tuben rätt snygg också? Jag älskar att KRAV-märket är så stort! Och allt det gröna, det bara skriker eko om hela tuben (förutom materialet, då).
För ni vet väl att grönt är lika skönt som eko är reko?

Oh No!

Jag fick ett mail idag.Fattar ni hur illa det är? Vad det här betyder? Har jag inte väntat nog länge, kanske? Vad gör de med min dator som tar så lånt tid? Kan jag inte få datorn NU? Jag vill ha den, jag har väntat i evigheter (eller i alla fall i veckor) och känner att varje dag utan den är som en dag utan syre.

Ge mig min älskade, älskade dator - NU!

Jag menar, ser ni hur snygg den är? Titta bara, hur kan man inte vilja ha den här läckerheten i sängen om kvällarna? Hur kan man inte tycka att det är det vackraste som finns? Hur kan man inte tycka att två dagars försening är som ett slagskott i huvudet? Ja, ni fattar nog min poäng!Musikkväll

Jag har fortsatt dagen med att vara pigg, har bara fått några små, lätta slängar av trötthet (alldeles efter lunchen, t ex). Jag är pigg nu med. Jag berättade ju att jag kom upp tack vare Olof och att jag började dagen med att rota i mina lådor med nerpackade skivor. Det inspirerade mig till att fortsätta plocka i skivorna, jag bestämde mig för att börja packa upp mina skivor och att lägga upp min skivsamling på internet.
Men, innan jag kunde börja med det kände jag att jag var tvungen att städa upp i mitt rum, sagt och gjort - jag både röjde och sorterade och plockade och dammsög! Effektivt som bara den och sen satte jag igång med skivorna. Jag gjorde inte färdigt alla, har en ordentlig hög kvar, men jag har i alla fall kommit en riktigt bra bit på vägen!

Här kan ni se min skivsamling, ja den del jag lagt in än så länge alltså!

Sen kan jag inte riktigt bestämma mig för om jag ska lägga in dåliga skivor också (nivet, de där gamla från mellanstadiet) eller inte. Vill man ha många skivor eller spegla sin musiksmak? Jag tror nog det lutar åt det senare och att jag ska packa undan de andra någonstans - så jag inte har dem i hyllan heller!


Förresten har jag några funderingar och lite smått och gott som jag tänkt på de senaste dagarna som har med musik att göra, så när jag ändå är inne på ämnet kan jag fortsätta!

När började Johnossi låta som Mando Diao? Jag köpte Johnossis senaste skiva, på rekommendation när jag köpte skivorna i tävlingen och jag har slagits av att den verkligen låter som Mando Diao, är det någon som håller med? Gjorde de det förut också, bara att jag inte tänkt på det?

Vad är grejen med instumental musik? Jag blev även tipsad om Detektivbyrån, och köpte deras skiva. Jag blev besviken när jag upptäckte att de inte sjunger! "Inte en textrad, vad är det här?", tänkte jag som hade trott att det skulle vara en skiva jag skulle gilla skarpt! Kan någon förklara tjusningen med instrumenal musik?

Hur kan en del musik bara sätta sig och vara kvar för något som känns som resten av livet? Jag hittade Lambrettas första (?) skiva ikväll när jag plockade i skivorna. Jag satte på den och jag kan fortfarande varenda textrad! Jag hade en period när jag lyssnade på Lambretta dagligen (samma skiva om och om igen - ofta fem gånger eller mer på en dag). Hur kommer det sig? Nu var det flera år sedan jag hörde skivan, kommer låtarna alltid finnas kvar i mitt undermedvetna?

Hur mycket pengar kan jag ha lagt ut på min skivsamling? Just nu har jag, enligt den där sidan, 159 skivor. Men då har jag ju, som sagt, inte lagt in alla än. Men man skulle kanske kunna räkna det som att jag köpt dessa själv och resterande har jag fått - i runda slängar. Om jag räknar på 160 skivor, och vad kan en skiva i genomsnitt kosta? Många kostar ju uppåt 200 kr, men en hel del har jag köpt billigt också - så jag tippar på ett genomsnitt på 100 kr, det skulle alltså innebära 16 000 kr. Det är galet mycket pengar (lika mycket som jag betalat för EN dator, haha), kan det stämma? Antagligen kan det det, men det är ganska skrämmande! Men ack så roligt, tänk vad mycket fint jag fått för dessa pengar, jag kan ju lova att jag inte ångrar ett enda öre!

Hur fungerar det här med att "få en låt på hjärnan"? Jag får otroligt ofta olika låtar att fastna på hjärnan, sen går jag och sjunger på dem hur länge som helst - oftast tills jag hört på dem och därefter på något annat, det brukar hjälpa. Det är lite lustigt, för ofta är det ju helt random låtar, men hur dyker de upp? Är det något undermedvetet? Finns det några studier på sånt här?

Måndag - ny vecka, samma liv

Ny vecka, inte så många nya händelser, samma liv, samma plats, samma år och samma gamla tråkiga regn. Finns det något tråkigare väder är regn i november?

Jag har varit galet pigg idag, dock! Kom upp utan minsta problem i morse, men det tackar jag Olof för - han skrev sms och frågade om en låttext och jag var bara tvungen att rota i mina flyttlådor för att hitta en skiva med låten så jag kunde svara honom. Och ja, sen var jag pigg helt enkelt!
I övrigt känns den här dagen lite surrealistisk på något sätt, allt känns lite konstigt, det känns som jag inte har någon riktig kontakt med omvärlden! Ingen svarar på mina jobbmail och inte på så många andra sorters kommunikationer heller! Vad har hänt? Var är alla? Eller är det bara något måndagsfenomen? Trötta människor och så vidare?

Hur går det till att jag är pigg på en måndag? Jag förstår ingenting, men nu ska jag fortsätta jobba!

Reklamskandal!

När jag uppdaterade bloggkoll nyss, för att se om det kommit något nytt inlägg dök det här upp:


VAD FAN? Såhär kan de ju inte göra! Jag har i vanliga fall inte så mycket emot reklam, eller det klart jag kan tycka att det är jobbigt, men jag betalar inte för att slippa någon reklam och jag tänker sällan så mycket på den. Jag brukar helt enkelt inte störa mig så mycket på reklam. Men det här! Det här är helt sjukt, helt jävla sjukt!
Alltså, det är en sak att ha reklam - nivet, så där i en sidospalt, eller sådär när man väntar på att något laddas eller sådär bara var fan som helst, men inte mitt ibland det man ska kolla på! Inte som att man lurar folk med reklamen, inte som att man ser det och tror det är ett nytt inlägg man ska läsa, inte så. Det är så fel så det finns inte och jag blev verkligen galet arg när jag såg det (och är det fortfarande)!
Alltså, hur mycket har H&M betalat för det här? Hur lågt har bloggkoll sjunkit? Hur jävla många kommer gå in på det bara för att det ser ut som ett inlägg? Hur många såna här grejer ska vi behöva stå ut med? Alltså, en gång kanske är ingen gång, men nog fan är en gång nog mycket för att passera en gräns, nog mycket för att ha spräckt något som tidigare inte var tänkbart. Nej, jag vill se skärpning & inte fler sådana här hemska påhitt! Ni vet att det är tredje gången gillt det gäller, va? Jag överväger seriöst att lämna bloggkoll om det här fortsätter!

Vad tycker ni andra om det här? Är det skandal eller helt okej? Har ni reagerat på det? Tryckte ni på länken?

(jag ber om ursäkt för alla svordomar, men är man arg så är man)Uppdatering: Hur många nya inlägg som än dyker upp så är ändå H&M överst! Hur länge ska jag behöva stå ut med det? Hur länge ska jag tvingas se den reklamen? Kan ingen ta dit en knapp som man kan trycka på, som "markera som läst", så den försvinner iväg? Jag är rädd att det där är ett konstant inslag som kommer vara där hela tiden, med nya reklamer! Då säger nog jag hejdå till bloggkoll, faktiskt!

Mina män

Jag har länge tänkt skriva en blogg om männen/killarna/grabbarna i mitt liv. Detta är för att många av mina vänner har svårt för att referera till vem jag pratar om, vem som är vem och så vidare. Nu är det ju så att saker förändras, en del av dessa kanske jag inte har så väldigt mycket kontakt med just nu, en del är jag väldigt god vän med och en del skulle jag kanske vilja höra av mer än jag gör. Alltså, det här är väl de som kretsat runt mitt liv och som jag kan tänkas ha nämnt de senaste månaderna eller kan tänkas nämna inom de kommande.

 


Olof är en god vän från högstadiet. Vi hade ingen kontakt under gymnasietiden, men råkade ramla på varandra igen någon gång det senaste året och har sedan dess blivit riktigt bra vänner. Han är en sån som det är lätt att prata med, om allt. Dessutom vet vi båda att den andra alltid finns ett sms bort, det är roligt att ha någon att skriva sms till allt som oftast!


Valdemar är min bror. Han & jag är ganska lika egentligen, vi gillar samma typ av musik till exempel. Vi umgås lite sporadiskt sådär, och det är alltid trevligt. Men en bror är alltid en bror, han är också den enda jag någonsin skriker åt och blir arg på. Vi delade lägenhet ett år, och i slutet var jag alltid arg på honom, men nu börjar vi komma tillbaka till kompis-vänskapen. Syskon ska nog inte bo tillsammans egentligen.


Kolbjörn är min extrabror (familjeförhållandena tänker jag inte gå in på här). Han & jag har otroligt roligt tillsammans, samma humor och lika sjuka. Jag har nog i hela mitt liv sett upp lite till honom, han kan alltid få mig att göra det han vill och jag har alltid tyckt om att vara i hans närhet. Folk säger ofta att vi är ganska lika till sättet, och så charmig som han är inbillar jag mig gärna att det är sant!


Adrian är killen jag hängt med i sommar. En sporadisk flirt eller en mysig vän, jag vet inte vad man ska kalla honom. Vi umgicks mycket under sommaren, men nu har det blivit mindre, jag vet inte alls hur det kommer bli i framtiden, men han är trevlig & rolig och vi har gjort en hel del trevligt tillsammans. Dessutom bor han i kollektivet Gäddan, där jag har hängt en hel del.


Per gick i min klass i Norrland. Per kallas också mr Entertainment, och det är helt enkelt vad han är - en galet rolig underhållare! Grabben bjuder på sig själv som bara den och är otroligt rolig. Vi är goda vänner även om jag faktiskt varit galet trött på honom i perioder och till och med kunnat bli arg på honom när vi bodde vägg i vägg på Ålsta.


Thomas gick också i min klass på Ålsta. Han & jag skulle duscha tillsammans, men det har inte blivit något av med det. Thomas är min hemliga dröm, men jag är inte hans. Alltså, mitt livs olyckliga kärlek - killen jag inte kommer kunna få. Han är i alla fall väldigt rolig & trevlig och lyssnar på galet bra musik!


Stefan är Thomas bror och även han gick i samma klass som oss. Stefan är en smart grabb som hunnit med mycket i livet, han är skoj & gillar att hitta på grejer, ungefär som jag med andra ord, haha! Stefan är rolig att hänga med, helt enkelt.


Tommy gick även han i vår klass (vilken upprepning det blev här). Han är en sån person som man inte kan låta bli att respektera. Han är otroligt auktoritär och har koll på grejer. Han är superrolig & jävligt smart, och han skulle kunna lura mig till nästan vad som helst, det är jag övertygad om!


Lars gick också på Ålsta, dock inte i min klass, men vi bodde grannar! Lasse är världens sötaste människa, hur trevlig som helst och en sån som det är roligt att bara hänga med. Lasse är också en sån som man kan prata med, om det mesta! Vi trivdes tillsammans i korridoren och blev goda vänner, och nu saknar jag att ha honom som granne, måste jag säga! Han gillar bra musik & bra film och jag gillar honom, så det är en bra kombination!


Gustav är nog den mest svårdefinierade killen på listan. Han passar egentligen inte in i något sammanhang, men han är rolig och trevlig och jag ska hälsa på honom inom en ganska snar framtid. Jag lärde känna Gustav över internet, och vi har träffats en gång, dock var det länge sedan och efter det har kontakten mellan oss gått mycket upp och ner i perioder.


Joel är en gammal kompis från internet också. Vi lärde känna varandra för att vi båda gillar Håkan så otroligt mycket, vårt gemensamma intresse är alltså musiken! Jag tror egentligen inte att vi har så mycket annat gemensamt, men han är rolig och det är alltid kul att träffa honom! Vi har hunnit ses en hel del gånger och dessutom sett några konserter tillsammans!


Pelle lärde jag känna över internet, på den tiden jag hängde som mest på Lunarstorm. Han är cool & rolig och skriver en galet bra blogg! Pelle är den enda på den här listan jag aldrig träffat, men det känns som vi känner varandra så väl att jag glömmer ibland att jag inte träffat honom. Vi har ganska mycket samma typ av humor också.


Stefan lärde jag känna i samma veva som Pelle. Han & jag träffades en gång, det var trevligt! Stefan & min kontakt går lite i vågor, tror jag, just nu är den nog lite på lågvarv. Men han är en riktigt härlig kille som jag ofta uppskattat att ha att prata med. För att inte tala om alla gånger jag drömt om honom, haha!


...och vinnarna är

(oj, där haglade Veronica Maggio-associationerna över mig, hon har förföljt mig i en vecka, minsann!)

Okej, äntligen, äntligen. Efter en hel evighets väntan, efter en hel evighet och ni har förmodligen hunnit glömma bort hela grejen också! Därför kan ni ju kolla
här & här innan ni läser vidare. Det här handlar om den där tävlingen jag hade för läääänge sedan!

Jag sa, sist jag pratade om tävlingen, att det nog skulle bli fler vinnare. Men nu är det så att det är alldeles för krångligt att skaffa fler priser, så det blir två vinnare - som jag sa från början. Jag har, här på söndagsmittpådagen, dragit två vinnare. Det var en lottning, så den var helt opartisk och alldeles oberoende. Beslutet kan icke överklagas.
Jag hade alltså valt ut fyra skivor och av dem drog jag två vinnare.

Dessa två vinnare är:

Julia för skivan Yours to keep med Albert Hammond, Jr.
&
Tommy för två skivor i själva verket (jag kunde inte välja), All they ever wanted med Johnossi samt August and everything after med Counting Crows

Ett stort grattis! Priserna kommer till er så snart jag fått era adresser!

Vinnarskivorna ser ni här nedan

Övriga två finalister behöver också få sin uppmärksamhet, de två som förlorade på lottningen var:

Pål för sitt tips om Born to Run med Bruce Springsteen
&
Underbarafia för Lock-Sport-Krock med Nicola Sarcevic
nu vann ni ju inte, men för era bra tips kan ni i alla fall ta åt er en himla massa ära!

Ett steg mot julstämningen

I dag ska jag ut och plocka mossa. Ja, ni läste rätt! Jag ska plocka mossa, mossa till adventsljusstaken! Alltså, ni kan inte föreställa er vad det här betyder för mig, det är lycka! Jag är jättelycklig, för det innebär att det är så konkret att advent snart är här, att det närmar sig jul. Jag älskar julen, jag älskar advent, och jag älskar adventsljusstakar! Det är det finaste jag vet, ungefär!
Därför ska jag inte heller ligga här i sängen och dröna, utan gå upp och ut och ja, ni förstår. Jag blev rätt pigg nu också, det är nice!
Nu: frukost och sedan mossjakt!min adventsljusstake för två år sedan.
förra året fick jag inte ha någon mossa i den (på skolan), så då var den inte så fin. dessutom vandaliserades den hejvilt!
i år ska det bli en lika fin sånhär igen, det är ett som är säkert!

Julkänsla

Jag sitter här och peppar för ingenting, lyssnar på härlig musik & får nostalgikänslor över JustD och Wille Crafoord, ibland kan man undra om det är något som är fel på mig?

Men så plötsligt ramlade jag in på något som gav mig otroliga julkänslor, de här två låtarna är så mycket jul att det finns inte, det är de gladaste & roligaste jullåtarna, och båda i samma YouTube-klipp, hur bra kan det bli egentligen?Ja, inte så mycket bättre än så, va? Och det är galet vad jag vill ha jul nu! Jag är alldeles översvämmad av julkänslor! Låt mig i alla fall få plocka fram adventsljusstaken snart? Imorgon ska vi gå ut och plocka mossa till den i alla fall, det är sannerligen ett steg i rätt riktigt! Adventsljusstaken är den bästa inredningdetalj som finns!

Dagens tips

Detta skrevs i min "bloggbok" 20/10 -08

Jag råkade ramla över en bilaga till en gammal tidning som jag sparat från när jag var sisådär 13. Självklart handlade den om sex (som det mesta jag har sparat från den tiden). Det är en liten bok med tips för både män och kvinnor, och innan jag slängde den kunde jag självklart inte låta ble att bläddra igenom den.
Såhär några dagar i efterhand minns jag två grejer som jag fastnade på & läste. Det är ett tips för tjejer & ett för killar.

Tips för tjejer (det här pratade jag om för någon/några veckor sedan, men kunde inte minnas var jag fått det ifrån):
När du ska till att komma, sätt fotsulorna mot varandra. Håll dem så för en garanterat skänare orgasm!

Tips för killar:
Efter sexet, låt tjejen vara lite. Tjejers lust dör fort och vi blir väldigt känsliga efter. Så, låt oss vila en stund så blir vi snart på bättre humör & mer villiga till umgänge.

Nej, de tekniska finesserna för killar håller jag inte reda på, jag lägger bara på minnet vad som är trevligt för tjejen!
Det här var dagens tips från sexbloggaren Lena och av egen erfarenhet kan jag bekräfta att uppgifterna stämmer.

Galet

Herregud, säger jag bara! Klockan är 20 över 1 och vet ni vad? Jag vaknade för sisådär en kvart sedan! Det är helt galet, alldeles, alldeles sjukt! Jag fattar inte hur det gick till! Visst, det är ingen sensation att jag ligger i sängen ett på en lördag, men att jag inte vaknat tidigare! Jag tittade på klockan och hade ingen aning, den hade lika gärna kunnat vara 6 som 10 som 13. Fast det där med 13 hade jag inte tänkt på, jag kunde aldrig tro det, alltså fick jag verkligen världens chock!

Okej, som jag sagt tidigare är jag den som älskar att ligga och dra mig och det gör jag också på helgerna, jag brukar vakna kanske 9-10 av mig själv och så ligger jag och drar mig, eller somnar om,  i evigheter, det är min melodi - inte att sova konstant till 13!

Och vad innebär detta? Jo, att HELA dagen försvunnit! Mamma ringde nyss och bad mig kolla en grej innan hon slutar jobba i Skafferiet, Skafferiet stänger 14 på lördagar, det är helt absurt att jag sovit nästan så länge som mamma varit iväg och jobbat! Haha, nej ni blir det skärpning och upp och äta frukost!

FredagsTV

Det var länge sedan jag bloggade om Idol, och så mycket som jag gick in för det i början känner jag nu att jag inte kan svika ämnet helt. Här kommer därför min TV-kväll!

Jag vet inte vad som var temat i kvällens Idol, jag såg bara andra delen med vem som åkte ut, men det var galet bra låtar och alla var hemskt duktiga! Jag kände väldigt mycker Guitar Hero-känsla när jag såg alla fina Idoler uppträda, visst var många av de låtarna med i Guitar Hero?
I alla fall, det var mycket fint & jag gillade hela grejen. Men så kom det där, Lars åkte ut! Hur kunde det hända? Han som var så fin & bra? Han som gjorde Idol värt att titta på! Vet ni hur galet det är? Vet ni hur galet det är att jag över huvud taget bryr mig om Idol? Haha! I vilket fall, jag gillade Lars och vem ska jag nu heja på? Jo, jag tycker Alice är grym, hon får fortsätta vara min favorit, och nu blir hon också min enda! Hon är världens sötaste och jag hoppas att hon går långt!

Mer då? Jo, jag såg på Fredag Hela Veckan en stund, sisådär 20 min, och jag kan verkligen inte förstå det roliga! Jag har tittat lite smått på det någon gång sådär, men jag har aldrig blivit road av det. Kan någon förklara humorn för mig? Kan någon berätta vad som är bra med det programmet?
Alltså, jag kan verkligen inte roas, jag tycker reklampauserna är bättre än programmet, och då är det ju verkligen något som är fel! Detta ledde till att jag bytte kanal så fort det dök upp något intressantare, nämligen:

Hål i Väggen
! Det är faktiskt gansa underhållande, visst är det inget program med hög kvalitet, men det är lättsamt och ganska roligt. Jag gillade grejen redan innan den kom till svensk tv, satt och tittde på Japaner som lekte tetris-bitar på YouTube, så ni kan nog fatta varför jag gillar grejen - jag är ju världens tetrisnörd! Alltså, ett lättsamt & underhållande program och det vore coolt att testa själv, måste jag säga!

Ja, det var min TV-kväll! Jag ser hemskt sällan på tv, så det är en sensation att jag hunnit med hela tre program denna fredagskväll, men ska det vara så ska det, helt enkelt!

Svar rörande gårdagens glädje

Jag fick några kommentarer på min blogg igår, om hur glad jag blev över Bob Hunds skivsläpp & kommande turné. Nu är det faktiskt så att jag inte haft en tanke på Bob Hund på hela dagen idag (det är ju sådär, man vill uttrycka sin glädje & känner jättemycket, men sover på saken och glömmer bort det). Men nu kom jag på det där med konsertbiljetter, de släpptes ju imorse, så nu fick jag kila in på ticnet, men inte var det någon fara där, inte! Grönt som bara den, så jag ska samla mina tankar lite innan jag beställer något!

Okej, jag tänkte svara på några av de kommentarer jag fick på det där inlägget, och jag gör det här & nu:

Valle: Överdriver du inte liiite nu? Visst är det roligt, men det var väl inte helt oväntat heller. Om du ska köpa biljett imorgon kanske du kan köpa en åt mig också?
Svar: Javisst överderv jag, det var inte oväntat, men det var ack så roligt. Men, hur rolig är en blogg om man aldrig överdriver något? Nä, inte så spännande, va? Och ja, jag köper biljett åt dig också!

Tusensanningar: Nääe, Barack O är häftigare än Bob H :P
Svar: Jag vet inte jag, jag orkar inte ens öppna en tidning just nu eftersom det bara står om Barack O, och ingenting om Bob H. Tyvärr! Jag tycker inte att Barack O är så häftig, faktiskt. Fast jag tycker att det är häftigt att han vann valet och att amerikanarna har tagit sitt förnuft till fånga.

Pelle: Årets nyhet? Okej, Bob Hund klår alltså det faktum att USA nyss har fått en svart president? Haaha, förlåt:P
Svar: Det är såhär, va.. Hade jag skrivit det här, när som helst under det här året utom just den här veckan, hade ingen reagerat. För mig är det här en stor & häftig nyhet. Självklart är valet i USA också stort, men alla lever så mycket i det som händer just nu, om en vecka hade alla glömt att det nyss varit val i det där stora landet där borta, ingen hade tänkt så långt, men nu är allas hjärnor så indoktrinerade av Obama att det inte går att prata om annat. Dessutom tycker jag inte den stora grejen är att han är svart, visst är det stort också, men jag bryr mig mer om hans politik än om hans hudfärg!

Dagens mest glädjande

Förlåt för mitt hattiga bloggande idag, men jag har anledning nu i alla fall.

Jag är alldeles yr, jag blev nyligen alldeles yr och vet inte riktigt var jag ska börja. Jag kan börja där hela yrseln startade, det var på min
brors blogg. Där kunde jag nyligen läsa något glädjande. Jag skulle vilja ställa er en fråga, har ni hört årets nyhet?
Jag skulle i alla fall vilja kalla det årets nyhet, det är det häftigaste jag kan komma på som hänt iår. Det är ett galet glädjebesked och jag vet inte var jag ska ta vägen, hur jag ska agera, om jag kan planera för det här eller inte. Jag vet inte riktigt, men jag måste ta ett beslut och det snart!

Ja, det är så att Bob Hund släpper nytt. Bob Hund släpper en skiva 25 mars, OCH de ska ge sig ut på turné. Det är galet, hur galet som helst! Jag är galet lycklig. 2 maj spelar de i Stockholm, det känns ju rätt aktuellt att man vill dit, hoppas på att jag kan styra det, jag ska styra det. Men, har jag möjlighet att befinna mig i Stockholm 2 maj? Jo, det borde jag ha. Annars är det säkert en biljett man kan sälja. Biljetterna släpps för övrigt klockan 9 imorgon bitti.

Okej, nu ska jag ta mitt förnuft till fånga och bjuda er på en alldeles excellent video med ovan nämnda band.Och deras bästa låt, enligt mig:

Glasögonormar

Blogg.se verkar ha problem? Jag har läst lite här och var att folk stött på problem, att det inte funkat som det ska. Och nu kan inte jag skriva kommentarer, vad är felet? Hur kul är det att läsa bloggar om man inte kan kommentera dem?

Jag har fortfarande inget vettigt att skriva alls, men jag kan bjuda på två bilder från Köpenhamn förra helgen, jag & Emelie var på loppis och provade coola glasögon. De var galet starka & vi köpte inga, men vi tog bilder på dem!


Trappa till katta

Jag föreslog för ett tag sedan att en god vän skulle skaffa en katt som sällskap. Då han bor i en lägenhet och i källaren sa jag att han kunde göra någon slags anordning för katten att ta sig ut genom fönstret och att han kunde göra en inhägnad utanför fönstret så den kunde ta sig ut och ändå höll sig i närheten.
Vad jag inte berättade var att min fantasi skenade iväg ordentligt och jag såg de mest spektakulära anordningarna framför mig, hur det byggdes och fixades för katten. Jag skrattade lite åt mina tankar och konstiga idéer. Men tji fick jag, kolla in det här, bloggar om precis detta:

Kat-trappa
&
Cat-Ladder

Jobb, jobb & jobb

Jag är galet trött idag, dettog på krafterna att ränna runt i Arvika i två dagar. Men om någon behöveren guidad (shopping)tur i den stan är det bara att ringa, jag vet var varenda butik ligger!
Idag är det back to work, det vanliga mailandet till Afrika. Men nu har jag tagit en paus ett tag och fixat bilderna som jag just nu håller på att skicka till
Martin. Jag kan ju inte säga att jag är nöjd med bilderna, många grumliga & mörka (jag lämpar över på Martin att fixa det där, haha), men det skyller jag på att batterierna i blixten dog (Vilket jag i och för sig måste skylla på att jag är en fett oförberedd fotograf)! I vilket fall som helst var det trevligt i Arvika, trots två hektiska dagar. Favoriten blev en dam på ca 75 år som var värsta energiknippet - jättesöt & glad! Vi var effektiva och fick mycket gjort!

Ja, nu är jag hemma, jobbar på och har ont i fötterna igen. Jag hade inte riktigt tid att tänka på mina fötter i Arvika, traskade runt som bara den och igår var jag supertrött i fötterna. Det känns idag, kan jag lova! Det är riktigt jobbigt att gå nerför trappor igen, det som gått så bra de två senaste dagarna!

Nu är det dags att återgå till arbetet, Afrika behöver mig, så att säga!

Back on track

Jovisst, nu är jag hemma igen. Hemma från Arvika och jobbet med tidningen Jul i Arvika. Hemma från två riktigt hektiska men roliga dagar.
Nu är jag hemma, är galet trött, både i huvud och i fötter. Hemma, med bilder som ska skickas och lite andra grejer som ska fixas.

Jag är alldeles för trött för att skriva en blogg egentligen, men ville bara att ni inte ska glömma bort mig.
För övrigt tänker jag inte ens logga in på bloggkoll ikväll, är rädd att det är så mycket att läsa att jag sover i 12 timmar bara jag ser siffran!

Därför säger jag god natt nu, jag kommer med en bättre redogörelse imorgon!

I'll be gone

Jag har inte sagt det här, men jag ska till Arvika och hjälpa till med en tidning som heter Jul i Arvika. Jag åker till Karlstad i eftermiddag och sen spenderar jag två dagar i Arvika. Alltså är jag out of office, out of the blog och så vidare.
Det ska bli skoj att göra ett sånt här jobb, det är med
Tryck jag ska dit och jag vet egentligen inte så mycket mer.

Återkommer på onsdag eller torsdag.

Slutspurten

Okej, 4 skivor kvar. Det är galet hårt det här, jag har bestämt mig för en av dem i alla fall, men förmodligen blir det alla fyra. Jag börjar bli besatt av det här, bär med mig skivorna, till jobbet, till bilen, till Karlstad, hem osv. Jag har dem med mig vart jag än går, känns det som. Men det har ju i alla fall krympt i högen. Och som sagt, nu är det 4 favoriter kvar! Känns just nu som det lutar åt att jag får fixa två extra-vinster!
Spännande? Jag tycker själv att det är galet spännande, det här!

Här är tävlingen & här är skivorna det står mellan.

Den som väntar på något gott..

... behöver inte alltid vänta så länge! Här kommer receptet på kakorna jag & mamma bakade ikväll.

Apelsinkakor med mycker choklad

Ingredienser:
150 g osaltat smör, rumstempererat (vi använde margarin då vi hade behov av att göra veganska kakor)
50 g (ca 4 msk) farinsocker (vi använde råsocker då det var vad vi hade hemma, fungerade jättebra)
225 g (ca 3 1/4 dl) vetemjöl
50 g (ca 4 msk) osötat kakaopulver
2 tsk bakpulver
75 g mörk choklad, hackad
rivet skal av 2 apelsiner (bör vara ekologiska, tänk på att bekämpningsmedlen sitter i skalet)
2 msk apelsinjuice (vi pressade ur en av apelsinerna som vi tog skalet från, blev lagom mängd)

Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 180 grader och klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper
2. Vispa smör och socker ljust och pösigt
3. Sikta mjöl, kakao och bakpulver och vänd sedan försiktigt ner i smör- och sockersmeten
4. Tillsätt hackad choklad, apelsinskal och apelsinjuice och blanda försiktigt till en slät deg
5. Kavla ut degen på en lätt mjölad arbetsbänk (vi använde ett bakplåtspapper istället, fungerade fint, då behöver man inget mjöl och kan vika pappret dubbelt över degen) tills den är ca 0,5 cm tjock. Tryck ut ungefär 30 kakor med ett kakmått (ganska litet, rekommenderat är 5 cm, vi använde den minsta storleken på pepparkakshjärtan)
6. Grädda mitt i ugnen i 12-15 min.
7. Låt kakorna stå och svalna i 5 minuter innan de lyfts över till ett galler. Stoppa dem i en lufttät burk när de är kalla

Det blev jättegoda kakor, relativt enkelt dessutom! Så här såg de ut innan vi stoppat in dem i ugnen:


Dagens tips

Idag ramlade jag över en alldeles älskvärd blogg! Alla som läser här lite ibland (eller som känner mig) vet att det inte finns någonting jag brinner så mycket för som för miljöfrågor i allmänhet och ekologisk mat i synnerhet! Jag tänkte t.ex. snart skriva vidare på min Scan-kampanj (läs mina föregående inlägg om ämnet, här & här).

Bloggen jag hittade nu är den här, kolla gärna in den - otroligt intressant!

Söndagsmys

Idag har det varit söndagsmys, jag & mamma har bakat goda "apelsinkakor med mycket choklad" (recept kanske kommer senare, om någon är intresserad?). Supergoda blev de i alla fall!
Min bror är hemma tillsammans med sin flickvän också, nedan följer några bilder från kvällen.

Avgörande på g!

Jag håller på att sålla skivor, just nu har jag sex stycken jag väljer mellan, snart är det klart, snart är vinnarna korade! Det ska ske ikväll, så är det bara! I värsta fall får jag fixa fler priser, om jag inte kan välja bort fyra stycken!
Jag ska nu kolla om några av dem är tipsade av samma person, i så fall vinner den bara ett pris ändå. Och jag ska sålla bort vad min bror tipsat om då jag vet att han redan har priserna ändå, haha!

så länge tänkte jag att ni kan underhålla er med den här:


jag menar, ni minns väl
tävlingen jag hade? (det var ju ett bra tag sen nu) Och här kan ni se vilka skivor jag beställde!

Dagens tips

Jag hade glömt bort den här filmen, och jag hade glömt bort det fina soundtracket. Men nu ramlade jag över en låt. En riktigt bra låt från ett riktigt bra soundtrack till en riktigt bra film! Så, lyssna & njut!


Storstadslängtan

Min längtan efter att bo i en större stad (eller över huvud taget i en stad och inte här mitt i ingenstans) växer sig allt större hela tiden. Tidigare idag, när jag var hemma hos min bror, såg jag folk som gick förbi utanför fönstret och det kändes så fint! Jag älskar att titta på folk, jag älskar att folk faktiskt går förbi utanför fönstret! Jag saknar lägenheten i Karlstad, jag saknar livet i en stad och jag saknar att ha de sociala delar som lätt hänger på då också!

Att bo sådär på bottenvåningen är verkligen min grej, härligt att slippa springa i trappor, härligt med egen ingång och härligt att kunna sitta vid köksbordet och titta på folk!
Att bo i en stad är också min grej, att kunna träffa folk, fika, gå ut, festa eller bara hänga. Att inte behöva planera för att gå på stan eller bara göra någonting skoj. Att inte behöva planera var man ska sova bara för att man ska på fest, att komma hem till sig själv.

Egentligen är väl summan av det här att jag verkligen har längtan efter något eget, något att komma hem till, något att bry sig om. En lägenhet som är min, som jag sköter och som är som jag vill ha den, som jag måste ta ansvar för. Och sen om jag känner för att inte vara där är det ingen som undrar, vad jag gör, när jag kommer hem..

Jag vill så innerligt flytta till en egen lägenhet i en stad, det vore så härligt! Men så länge jag jobbar här hemma (alltså fram till slutet på mars) kommer det inte hända, och vad jag ska göra sen har jag ingen aning om! Men en stad är mitt nästa mål i alla fall! (Ja, om man frågar mig idag!)

Världens finaste Håkan

Igår var Håkan verkligen världens finaste, han har aldrig varit så vacker! Otroligt stilig i väst (jag är ju en sucker för killar i väst) och matchande byxor och keps, riktigt fint!

Kvällen gick verkligen bara uppåt, slutade otroligt fint när jag träffade Julia. Det var fint att ha någon att hålla i handen när man sjöng "du är det finaste jag vet, när allt annat här känns falskt och fel".
Innan var vi på en förfest hos en gammal klasskompis till Valdemar, jag kände ingen där och det kändes lite sådär, folk kände varandra och ibland känns det bara inte rätt att vara social och tränga sig in mellan folk, men det var trevligt ändå. Sen, när vi kom till Nöjes kom Anna på att hon inte hade leg med sig, så jag gick in själv när hon & Valdemar stack hem för att hämta hennes leg, vilket resulterade i att jag irrade runt ensam på Nöjesfabriken i bortåt en timme.. Jag köpte en öl och satte mig, gick runt lite, hittade några som varit på förfesten som jag hängde med.. Men jag hade rätt tråkigt och var inte alls pepp på konserten!
Men så kom de tillbaka, vi begav oss in i publiken och jag glömde att jag inte var pepp och jag glömde nästan att jag hade ont i fötterna - tills någon hoppade på dem! Usch vad hemskt det var & vad ont det gjorde!

Jag pajade mina fötter totalt, jag hoppade och hade skoj och folk trampade på dem, idag mår de inte så bra men jag kan inte tycka annat än att det var värt det!

Håkan spelade många fina låtar. Han inledde med Tro & Tvivel och därefter blev det röj med Ramlar. Han spelade även Aprilhimlen och Jag har varit i alla städer - som var otroligt fin, han sa att han inte spelat den på länge och att han spelat den sist han var i Karlstad. Han spelade dessutom En vän med en bil och självklara låtar som En midsommarnattsdröm och För en lång, lång tid. Han hann även med Nu kan du få mig så lätt, som är en av de finaste låtarna som finns, men höjdpunkten var ändå avslutningen med Det är så jag säger det.
Jag fick inte höra Vi två, 17 år, men lika glad för det är jag, för det var så fint som bara Håkan kan vara! Tack!


Justja,
Pål var DJ innan också, och det var mycket bra musik, jag blev gladast av att höra The Tough Alliance, Miss Li & Maia Hirasawa. Musiken gjorde det ändå trevligt att vara där trots mitt ensamma virrande!