Pelle plutts tävlingsskutt

Förresten, Pelle är cool. Och han har coola tävlingar på sin blogg med coola priser. Coolt va? För att vara med, gå in här:
http://pellespersonliga.blogg.se/1209412169_tvling_2.html

Natt

Jag är helt disorienterad, jag skulle gå och duscha förut och blev jättetrött, jag somnade istället och har sovit tre timmar nu. Jag skulle gärna sova vidare, men måste fixa en traderaauktion åt Kristina som är på väg hem till Malmö. Gör jag inte det fastnar hon i Stockholm.
Idag fick jag mitt resultat på högskoleprovet, jag hade höjt mig från 1.2 till 1.4, det är jag jättenöjd med!

För övrigt åker jag hem imorgon, sticker från Fränsta 06.30 och är hemma klockan 18, äckligt lång resa! På kvällen blir det fest hos Helle, skojigt!
Men ett minus är att jag känner mig alldeles förkyld. Du kanske hade rätt Pelle, bara att det tog lite längre tid. Men det får inte vara så. Jag får inte bli sjuk. Alltid när jag är hemma är antingen jag eller Helle sjuk, det är illa! Vi kan aldrig festa tillsammans på grund av sjukdomar. BLÄ!

Opepp

Jag är ännu mer opepp, jag är trött och allt känns jobbigt. Jag var glad och på humör förut, men nu känns det inte alls bra. Folk är fulla, jag är inte ett dugg full. Folk festar, jag vill inte. Jag & thomas skulle till Erikslund förut, men det sket sig och vi åkte 5 varv runt hålan utan att hitta rätt, så vi åkte tillbaka.
För övrigt förstår jag Åsa, hon har ingen skyldighet att säga till oss när vi för ett väldigt liv mitt i natten, vi visar ju ingen respekt för att hon kanske vill sova. Men samtidigt är det jobbigt när hon klagar dagen efter istället. Men jag vet inte vad som är rätt eller fel, jag pallar inte diskussionen bara. Jag pallar ingen diskussion och jag har sjukt mycket att göra i morgon. Jag måste sova, god natt.

Tips

Jag vill tipsa om en väldigt fin blogg om vardagen och livets fina stunder. Johanna skriver alltid så jag blir glad, och förtjänar med uppmärksamhet!
Läs Johannas blogg här

Jag & Johanna lärde känna varandra för länge sedan, på Lunarstorm. Ungefär samtidigt som jag blev vän med Stefan & Pelle. Johanna är söt, men vi pratar inte alls lika mycket längre, men det är ändå alltid lika trevligt att läsa hennes blogg. Den är vacker och varm.

God natt

Så här trött var det länge sedan jag var. Trött & opepp. God natt!

Vår #3

image32

Det är vår i Fränsta och jag har gått barfota eller med flipflop sedan i söndags.

Konflikträdsla

Jag är otroligt konflikträdd, idag har jag äventyrat det och det var jobbigt. I övrigt är det jobbigt när folk är arga över huvud taget.
Dessutom har jag åkt bil en evighet bort, eller i alla fall 4 mil. Men det kändes otroligt långt! Solen skiner lika härligt som den gjort flera dagar nu, men idag blåser det lite. Så det är lite kallare ute. Och sen for jag dessa 4 mil norrut, och där var det banne mig inte så vårigt som här. Snö och is.
Sen har jag tvättat bilen, duktigt värre, men annars hade nog vaktmästaren blivit ännu surare!
Nu är jag i alla fall i trygghet i datasalen, och nu ska här jobbas!

Till Pelle

Pelle, Pelle. Här kommer en förklaring på föregående inlägg.

Hacki-Sacki är en liten boll, ungefär som en jongleringsboll fast mjukare och med ett virkat hölje. Den står man i en grupp och sparkar på, man ska hålla den i luften och får inte ta i den med händerna.

Och taket, utanför vårt kök har vi en balkong som går ut över ett tak, där är det soligt och härligt och där hänger vi och har det skönt!

Vår #2

Bildkonstarna har blivit galna, de är ute hela tiden och spelar Hacki-Sacki. Jag spelade också idag, det var rätt skoj ändå. Rektorn var också med lite, han var grym! Jag var sämst. HAHA
Annars är taket the place to be, det är härligt värre & solen gassar. Mums!

Ja, det är fortfarande vår i Fränsta!

Vår

Nu vet man att det är vår. Och då är det ju dags att bada, eller?

http://Skuggflamma.bilddagboken.se/p/show.html?id=196795302&directlink=1       

Varmt och skönt, eller?

Efterlysning

Jag efterlyser sällskap till Peace & Love i sommar, någon som vill med? Någon som tänkt åka dit? Någon som vill åka med mig? Någon som vill tälta med mig? Jag vill dit helt enkelt!

Dessutom, De Lyckliga Kompisarna kommer till Peace & Love, hur skoj som helst!
Favoritlåten just nu är lätt den här:


Vackert

En vacker helg i Stockholm, en vacker konsert med håkan, en vacker vår.
Och jag är lite nöjdare, lite gladare, än vanligt.

Håkan spelade en ovanligt lång konsert, det var fint & bra. Konserten avslutades med "Vi två, 17 år" och det var underbart, efteråt fortsatte publiken att sjunga "o-oho-o" och det kändes nästan som efter spelningen på Bananpiren när alla sjöng hela vägen därifrån. Folk sjöng uppifrån bron och de där nere svarade och det bara fortsatte och fortsatte och det kändes som ett enda långt lemmeltåg och det är sällan jag känt så stor gemenskap med en så stor grupp. Åh, Håkan är vacker.

Annars var det vår i Stockholm, jag och Marielle har promenerat mycket och gjort mycket, det har varit fint.
Tack för en härlig helg, snygging!

Ballehäng

Jag har upptäckt att jag & Per har en balkong, det är hur härligt som helst! Visst har jag vetat att den funnits tidigare, men jag har aldrig reflekterat över den mer än som att det är bra att ha någonstans att ta vägen om det börjar brinna. Jag har alltså bara sett den som en brandstege ungefär. Men idag upptäckte jag att den är superhärlig, med kvällssol och hela kittet! Jag och Lasse hängde där ikväll, det var härligt, men när solen gick ner blev det kallt och vi fick dra täcket över oss. Jag hade tagit ut min bäddmadrass på vädring också, så vi satt mjukt och skönt. Det var härligt värre! Sen kom Benjamin och klättrade upp en stund också.
Om någon vill hänga på ballen (ett glas vin eller två i solen, kanske?) är det bara att säga till! Jag & Lasse har storslagna planer för den här balkongen, minsann!

Imorgon åker jag till Stockholm, helg med Marielle, mysigt och härligt! Och på lördag är det vi & Håkan!
PUSS

Lesshet

Jag är less på att folk är less.
Nu ska jag på VK-jobb!

På g #4

Ah, jag blir nog knäpp på det här snart.
Ska jag åka till Uganda i höst? Det vore ju naaajs! Kanske ett ännu hetare alternativ, helt plötsligt igen.

På g #3

Ytterligare en grej har slagit mig, jag kanske borde söka några kurser? Inte bara hela program. Om jag nu inte har nåt bättre för mig i höst kanske det är dumt att hoppa på ett program som jag egentligen inte är jättesugen på? Är det inte bättre att bara läsa en kurs på en termin eller så?
Usch vad det här känns jobbigt, jag vet inte alls vad jag vill. Jag kanske borde bara låta det bero och låta det lösa sig. Men nej, jag måste ta tag i mig själv. Idag tog jag en CV-bild. Jag måste se till att få till mitt CV. Innan jag gjort det kommer jag ändå inte komma mig för att söka några jobb. Jag måste söka.
Jag måste, måste måste..
Dessutom måste jag sova. G'natt!

På g #2

Nej, jag har fortfarande inte tänkt mig att plugga i höst, men ändå.

image31

Efterlysning

Min stora sax är borta, har någon sett den? Julia? Eller någon annan?
VART ÄR MIN SAX?

På g

Nu är saker och ting verkligen på g! Det är dags och det är mycket som händer. Mycket i skolan, VK & projekt och sådär. Men även mycket annat att tänka på, som vad som händer sen, i höst. Idag är sista ansökningsdag till högskolestudier. Jag borde söka, men jag vet inte vad. Jag är egentligen inte så sugen på att plugga men är väl medveten om att jag borde söka för att ha något att göra om jag inte hittar ett jobb. Dock vet jag inte vad jag vill plugga, jag funderar på antingen bildjournalistik i Sundsvall eller Miljövetenskap i Karlstad. Men jag kan inte prioritera!
Egentligen vill jag inte alls binda upp mig för tre år, jag kanske bara ska söka för att göra det och låta det bli som det blir och egentligen mest bara satsa på annat, antingen en ettårig utbildning, som till exempel fortsättningsåret här eller någon annan folkhögskola. Fast allra helst vill jag jobba i ett år, någon som har ett jobb och en bostad till övers att erbjuda?

Annars är jag trött på folks ovilja, ovilja att göra saker, ovilja att engagera sig, ovilja att allt ska bli så bra som möjligt.
Nu ska jag banne mig sätta igång och vara ambitiös så det förslår!

Ovärt

En ovärd blogg bara för att bekräfta att jag lever. Det har inte hänt mycket i helgen, inget värt att skriva om (Ikea, fylla, sömn, film, sömn). Jag har inga vidare funderingar kring någonting, jag orkar inte ens bli stressad över att jag inte vet vad jag ska göra om en dryg månad. Det löser sig, helt enkelt. Jag har inga planer och inga förväntningar. Jag har inga idéer och inga drömmar. Jag är nog i en livlös svacka, men jag ser i alla fall fram emot att åka till Stockholm och träffa Marielle nästa helg och se på Håkan. Puss på dem!

Annars är det VK-tider, det börjar brinna i knutarna & jag måste leta reda på en ekologisk bonde på stört!'

För övrigt regnar det massa, det är bra för det betyder mindre snö. Jag är trött på snön och nu hoppas jag att det vita jag ser utanför fönstret också är det sista för iår!

Torsdag

Idag är det torsdag, Norrland är alldeles fullt av snö! Jag är trött på snö, jag vill ha vår, vår, vår! I lördags och söndags var det fint, riktigt fint. Vi satte ute på ballen på söndagen, det var härligt, jag hade kjol, t-shirt och solglasögon. Nu är det torsdag och en decimeter snö. Jag är trött på det här.

Idag är det torsdag, det innebär att vi ska sitta uppe med Motboken halva natten, jag är jättetrött! Men vi ska också få smörgåstårta som Pers mamma betalat för att han fyllde år igår. MUMS!

Lördag kväll

Lördagkväll på Bykrogen i Fränsta:

jag hade ont i fötterna och gick och satte mig ett tag med en öl, en gubbe (ganska gammal och ganska full) kom fram, tog lite lätt på min mage (något mellanting mellan peta och känna) och sa "du borde inte dricka öl", varpå jag blev totalförvirrad och frågar varför. "Du ska inte dricka öl när du är gravid!", jag blir rätt chockad och säger att jag inte alls är gravid, han upprepar att jag inte borde dricka öl och jag upprepar att jag inte är gravid. Sen går han.
Konstig gubbe och jag kan lova att det inte är det roligaste att höra!

Men jag är faktiskt inte gravid.

HP

Jag kom på att jag glömt att rätta mitt högskoleprov, så jag gjorde det. Jag hade 8 poäng bättre än förra året.

Söndagslycka

Det är söndag och jag är glad, söndagar är bra dagar. Igår hade vi skoj & härligt, det var maskerad & jag var Marge Simpson, sen drog vi till Bykrogen och blev fulla och glada. Jag hade skoj och efterfest är alltid lika på!
Idag har varit världens härligaste dag, klockan 11 kom Kristina och bakade scones, sen gick vi ut och njöt av solen, därefter såg vi på film och mös i Pillans säng och vi har även hunnit med mat på Bykrogen, härligt!
Som sagt, söndagar är fina dagar!

För övrigt gjorde jag högskoleprovet igår och har inte ens kollat resultatet än, det ska jag gå och göra!

Bah #2

Jag hade ont i magen tidigare idag, jag åt en ipren och sov lite för att få bort det. Anna ringde vid fikat, jag orkade inte gå ner men mådde bättre och tänkte att jag skulle gå upp snart och ställde klockan runt 15 någon, men jag måste tryckt av den i sömnen. I vilket fall vaknade jag 17.15 ungefär. Det innebär alltså att jag missat middagen!

JAG HAR MISSAT MIDDAGEN!
Det har nog aldrig hänt förut, jag har ångest, jag vill ha middag! Jag kommer hungra ihjäl ikväll, jag har ingen mat här. Jag har missat middagen och eftersom jag inte ens gick på fikat innebär det att jag ätit en apelsin sen innan 12, och vid lunchen hade jag ont i magen så jag åt mest smörgås som jag doppade i soppan. Inte väldigt mycket mat där heller, alltså.
Jag har missat middagen och är fortfarande i chock!

Bah

Jag blir knäpp på att skolans internet är så ostabilt, jag blir utloggad från msn hela tiden, det är jobbigt.
Jag som bara vill spela lite Indiana Jones.

Pelle plutt

Pelle plutt tog ett skutt till blogg.se
eller så är det du som ska ta ett skutt till hans blogg?

I vilket fall har han en grym tävling, där man kan vinna Norah Jones skiva Come Away With Me! Så passa på! :D
Vill du veta hur & var och sånt? Klicka
här!

Nostalgi

Åh, årets bästa facebookgrupp är här - Forumet!
Jag älskar den redan, det är så mycket nostalgi det bara går, visst finns forumet fortfarande i mindre tappning, på mattes inofficiella, men det här, det är lycka!

Vår

det börjar verka vår, banne mig!
jag har hängt på ballen i eftermiddag och per ska ha barn om 12 dagar! DET ÄR VÅR!

idag vare utefika för första gången, mys och härligt!

mer vår åt folket!

Tillbaka i Fränsta

Jag är tillbaka i Fränsta, tillbaka med klassen. Efter 6 veckor på annat håll, det är trevligt!
Helgen spenderades i Sundsvall, vi festade på Kåren och det var grymt skoj! En härlig helg som kändes som ett bra avslut på ledigheterna. Igår var vi och fotade allsvenska premiären, Helsingborg vann över GIF Sundsvall med 3-0, och det hela var lite småtråkigt. Svårfotat i alla fall. Och kallt. Men det kändes bra ändå, man lär sig ju av såna saker.

Annars är allt bra, vi har redan kommit igång ordentligt i skolan. VK planeras för fullt, vi har en ny uppgift om vårdcentraler och projektet börjar lida mot utställning. Härligt!