Händelserik vecka

Den här veckan har nog varit en av de händelserikaste på hela det här året. Jag har varit i både Östersund och i Sundsvall, jag har sett 4 konserter/föreställningar och jag har jobbat enormt mycket med Västra Kuriren.

I onsdags var jag på mitt projekt, jag kan inte påstå att jag fick några särskilt bra bilder, men det var väldigt intressant! Teater på norrländska är spännande, fast jag förstod inte riktigt vad teatern ska handla om. Det hela verkade lite konstigt och kändes ungefär som Telia-reklamerna på tv (Ja, nivet de där fjortistjejerna som har allt i mobilen). Men det var intressant att se en annan teatergrupp, med andra övningar och med andra idéer. Man blir kanske lite inskränkt i det man är van vid. I vilket fall som helst var det intressant och de hade en enorm energi.


Inom en relativt snar framtid kommer en lite mer djupgående blogg, en blogg om mitt liv och mina värderingar och hur de passar ihop för närvarande.

Advanced Spices

Idag var det konsert på skolan, Spicy Advice Ragtime Band spelade.
De var bra, häftig musik, lite jazzigt och en himla massa fart! Skoj som bara den. Det var mycket blås och mycket ös, och konstigt nog blev jag sugen på att spela trombon igen. Jag vet inte varför, jag har inte varit sugen på det en sekund sen jag slutade när jag var 12! Men det var skoj & Magnus köpte en skiva.
Ett bra avbrott i vardagen som annars BARA består av VK, VK & VK.

Onsdag

Imorgon åker vi till Stockholm, tillbaka i Fränsta på söndag. Det ska bli härligt att hitta på något annat ett tag, inte tänka på VK några dagar.
För övrigt känner jag mig väldigt duktig just nu, jag har gjort massa bra saker och är stolt. Pepp som bara den på allt möjligt. Nu ska jag fortsätta vara bra.

Samvetskval

Gårdagen präglades av dåligt samvete. Jag fick dåligt samvete för att Anna-Lena inte vill ha så mycket folk hos sig i helgen och det känns som jag utnyttjar henne & hennes lägenhet. Det har jag fortfarande dåligt samvete för. Jag fick dåligt samvete för att jag har gjort punka på skolans bil och för att Pernilla fick köra hem med punkan. Men det gick bra och jag har inte direkt dåligt samvete för det längre. Jag hade dåligt samvete för att så få var och fotade hockeyn igår, men det kan ju inte jag hjälpa eftersom jag var där, så det är inget jag egentligen ska ta på mig.
Ja, dåligt samvete var det i alla fall. Hoppas det blir bättre idag.

Vinter i Norrland

Den där snön som alla pratade om härom dagen kom inatt, det är vitt ute. Massa vitt. Massa snö. Jag gillar't!
Igår kväll somnade jag vid 22-23 någon gång, trött som bara den. Det var skönt, snart ska jag till Sundsvall och fota. Sen ska jag nog leka i snön, någon som vill vara med?

Äntligen!

Under det senaste året har busskurer i Karlstad vandaliserats för hundratusentals kronor. Jag har reagerat på det sjukt många gånger, varit väldigt irriterad på alla sönderslagna busskurer överallt och jag kan inte fatta vad som är grejen  med att slå sönder dem. Det kostar bara pengar att laga, pengar som man kunde ha gjort bra mycket roligare saker för. Men äntligen har man tagit de som vandaliserat alla busskurer, jag hoppas verkligen att det innebär ett slut på det hela, det är inte roligt att stå i en busskur utan glas och ha glassplitter överallt runt sig.

Läs mer här

Förklaring

Nej, jag var inte full igår, det var Magnus Melin som gästbloggade.
Jag var nykter, om han var det eller inte vet jag inte, men relativt i alla fall.

Alltså, gårdagens blogg:
Gästbloggare Magnus Melin

En dag i novemvber

Det var angelica  som rang. Klockan var halv tolv och jag visste inte vad jag sklulle göra. Ica hade extrapris på Tartex och lasse hade kylskåpet slut. vad ska jag göra sorg och lycka ånger och kval. jag hade bara ett val och det var tartex. Tartex. Och då menar jag inte den där sortens välbeffinande ånger utan sån där ånger som rör om i grytan. Peanuts and doodlez.

Jag vill ta flyget till en öde ö sätta mig ner och meditera, komma fram till meningen med livet och inse att detta var ganska puckat och fortsätta med mitt vanliga svennson liv.

tillbaks till fullla människor och karaoke.

Förresten fanns det inte extrapris på Tartex?


Lurad!

Jag känner mig lurad.
Danne sa en halvmeter snö, Åsa sa 3 decimeter, tv sa 2-3 decimeter. Jag säger att det blev mindre snö över natten, det var mer när jag somnade än när jag vaknade. Jag känner mig lurad.

Men det är ändå ganska bra, fast jag vill slippa slasket, jag har inte tid med viltspårande i helgen och det slipper jag utan snö. Jag måste plocka mossa och det kan jag inte göra med snö, men det är svårt i det här slasket med.

Ett litet ljus i mörkret

Om jag orkade skulle jag kunna fylla hela den här bloggen med politik och åsikter, med kritik mot moderaterna och regeringen, propagera för vad jag själv tycker och så vidare. Men framför allt uppmärksamma allt jag inte gillar med högerns åsikter och agerande.

Men,
jag läste i DN idag, Göran Hägglund skrev på DN Debatt om den svenska tandvården. Han berättar att regeringen idag fattar beslut att lämna en remiss om stora förändringar inom finansieringen av tandvården. Det hela låter som att det kommer bli billigare för de flesta, kanske inte att gå till tandläkaren till vardags, men om det händer något helt oförberett har man många fördelar av den här reformen. Staten ska från och med juli 2008 avsätta dubbelt så mycket pengar till tandvården.
läs själv vad Hägglund skriver:
dagens DN Debatt

Det här är behövligt och bra! Det är sådana här saker man ska satsa på, det är viktigt att alla kan ha råd med tandvård. Men samtidigt går det mesta åt det helt motsatta hållet. I samma tidning, dagens DN, har man en undersökning där man frågat olika borgarråd om de betlat för svarta jobb, tre personer säger att de har det och detta är självklart väldigt hemskt. Men det jag reagerar mest på är att " 'Inte vad jag vet', var det vanligaste svaret bland de ledande politikerna i Stockholms stadshus på onsdagen. DN.s fråga: Har du betalat svart för privata tjänstef?"
Jag tycker att det är skrämmande att de inte har någon som helst koll, eller om de nu har det att de låtsas som att de inte har det. Det är sjukt, själv skulle jag, som jag skrev igår, inte glömma om jag betalat svart, det kan jag lova!
läs mer här

Vårt moderata samhälle

Jag har väldigt svårt för den moderata synen på många saker i vårt samhälle och en del grejer reagerar man mer på än andra.

Marielle har precis flyttat till en ny lägenhet, där har de gjort en reducering på hyran och lagt på en avgift för när man använder tvättstugan. Det kostar 9 kr per tvätt om man vill tvätta i tvättstugan. Detta är, självklart, för att man ska betala för hur mycket man själv tvättar och inte betala för mycket eller för lite i förhållande till sitt eget tvättande. Men detta tycker jag är helt sjukt. Det här visar verkligen hur samhället sakta men säkert utvecklas mer och mer dit moderaterna vill, här är det ingen solidaritet minsann!
Jag tycker att det här är sjukt, jag är verkligen inte någon som tvättar väldigt mycket i jämförelse med andra, så jag är inte den som tjänar på det om alla betalar lika mycket, men jag betalar hellre en avgift på hyran som är där varje månad och som jag har full koll på, så jag vet att jag betalar lika mycket varje månad. Sådana här saker leder ju bara till att fler skaffar egen tvättmaskin, vilket är kasst för miljön, dels eftersom det produceras bra mycket fler maskiner, men även därför att det är ganska uppenbart att man tvättar fler tvättar om man har en egen tvättmaskin. Man tvättar mer och oftare och säkert inte heller lika mycket i varje maskin.
Dessutom är det ännu ett steg från det gemensamma ägandet, ännu ett steg från att hjälpas åt och att ta bort en sådan här avgift är lite som att ta bort en viss skatt, fast på en helt annan nivå. Det är sjukt.

Sen är det ju självklart att det som hänt i regeringen den senaste veckan har väckt reaktioner. Jag orkar inte diskutera Schenström-grejen nåt särskilt, det har andra gjort fullt tillräckligt. Men jag måste säga att det här med hennes efterträdare är riktigt hemskt. Det är läskigt att folk kan göra som hon och bara ursäkta sig och säga att "det var dumt" och samtidigt inte kunna kommentera det alls. Hon kan inte berätta om de gjort något mer än de byggen som redan blivit avslöjande för "hon och hennes man måste kolla över det".  Hon vet inte om hon köpt svarta tjänster och det känns som något man borde ha koll på. Jag kan ju lova att jag skulle veta om jag hade anlitat svart arbetskraft och jag tror att de flesta har rätt bra koll på sådana saker. Det känns som att hon säger som hon gör bara för att hon inte vill berätta om allt hon köpt svart men samtidigt inte ska bli anklagad för att ha ljugit om det kommer fram något mer. Hon vill inte erkänna mer än hon måste, helt enkelt.
Eller så har hon helt enkelt alldeles för mycket pengar och bryr sig inte alls vart de tar vägen, men om det vore så borde hon väl kunna betala skatt?
Jag börjar bli ganska trött på allt fuffens som försiggår, varför kan folk inte bara vara solidariska och måna om alla andra på samma sätt som man månar om sina nära?

Sluta klaga!

Hela tiden hör jag folk som klagar och jag börjar faktiskt bli riktigt trött på det. De har nyss gjort om hela bussnätet i Karlstad & alla bara klagar på att de har slösat så mycket pengar, det är ju ändå ingen skillnad och det är inget som är bättre. Men visst är det bättre, det är kanske inga radikala förändringar, men det är nytt & fräscht, det är enkelt och smidigt och mer praktiskt än tidigare. Ge det bara lite tid. Och att det kostade så hemskt mycket pengar.. Ja, visst kostade det pengar, men jag ser hellre att pengarna går till sånt än att de går till att reparera vandaliserade busskurer. Jag är sjukt trött på att se hur respektlösa folk i Karlstad är, hur allt bara slås sönder. Men samtidigt är jag glad att trots alla kostnader för att återställa allt som förstörs finns det fortfarande pengar att fräscha upp busssystemet.
Nyss, när jag åkte buss hem från Marielle, var det en kille som satt och rökte på bussen. Visst kan det vara irriterande & visst är det hemskt oförskämt, men jag orkade inte bry mig. Däremot satt det tre tanter lite längre fram som blev extremt upprörda. Grejen var bara den att de inte visade någonting förrän killen gått av bussen. Busschauffören hade inte märkt något och tanterna började klaga på honom och säga att det inte är någon som bryr sig när ungdomar gör fel, men äldre människor minsann, dem kan man klaga på! Visst är det hemskt att han rökte på bussen, men varför kunde inte tanterna som irriterade sig så fruktansvärt säga till honom? Eller be busschauffören göra det? Det hjälper liksom inte att klaga i efterhand.

"Det är synd att inte klaga", ord som jag hört så länge jag kan minnas. De brukar alltid yttras ganska ironiskt och när jag tänker på det är det absolut tvärt om. Det är synd att klaga! Att klaga är inte meningsfullt, i alla fall inte så länge man inte gör något åt saken. Man måste klaga till rätt person och man måste även slänga in något som kan vara en lösning, eller i alla fall något lite konstuktivt. Man kan inte bara säga "det där är skit" och inte utveckla det. Det är meningslöst, för gör man så kommer det aldrig, aldrig, förbättras!

-


Idag var jag på hockey, det var riktigt roligt & Färjestad vann över Luleå med 5-3. Självklart var det bra stämning och det gjorde även mig glad, och självklart klagar inte folk när man vinner.
Färjestad hade jubileumströjor på sig, de var grymt snygga. Gröna & helt utan reklam. Jag måste säga att det var sjukt snyggt att se matchkläder utan minsta reklam, det är synd att de inte alltid kan ha dem.


-


För övrigt har jag ganska många tankar att dela med mig av, men mitt bloggande ligger på lågvarv nu för tiden & jag behöver sova.
Ikväll har jag träffat Marielle & det var jättemysigt. Jag saknar henne när jag är i Norrland. Hon & Magnus har precis flyttat & den lägenheten har potential, minsann. Jag förväntar mig att de ska ha det supersnyggt där när jag kommer hem till jul!

Imorgon är det 'back to Fränsta' och min buss går klockan 8. Så nu är det minsann dags att sova gånger 1000!

Torsdag i Värmland

Jag har fortfarande lov, jag är fortfarande hemma i Värmland/Sverige. Idag har jag varit hos tandläkaren och på väg tillbaka hem därifrån åkte jag förbi Höje Vedugnsbageri och handlade bröd.
Jag köpte massa bröd (för 165 kr) och rågkakorna var helt nybakade och fortfarande varma, hur gott som helst! Men, självklart, jag har ju varit hos tandläkaren och får inte äta på minst en timme. BAH! Rågkakorna är ju aldrig så goda som när de fortfarande är varma. Det är skönt att vara hemma och få gott bröd, jag är inte riktigt van det, brödet på skolan är faktiskt något av det sämsta i skolans mat. Tråkigt, minsann!

Det finns inget härligare än att komma in på bageriet och känna den härliga doften av nybakat bröd!
För övrigt luktar mitt hår henna - I like! Nu har jag orange/rött hår!