Om bristen på ork och tid.


Förlåt, men min ork och min tid räcker inte till för bloggen just nu. Nästa vecka har jag tenta, sen kanske jag kan komma igång igen. Jag vet inte, så länge får det bli som det blir. Jag har saker att blogga om, kanske två grejer om dagen som jag tänker att jag ska delge, men jag får inte till det. Jag gör för mycket, lever och pluggar. Orkar inte med pluggandet som jag borde heller och då funkar det helt enkelt inte att fokusera på bloggen. Det jag orkar och hinner måste helt enkelt gå till studierna.

Valvakan har börjat


Nu börjar det, spänningen är på topp, mycket står på spel och jag hoppas att de glada figurerna på bilden blir ännu gladare ikväll! Vi peppar med piroger och rödvin, vi hoppas och sitter på spänn, vi umgås med varandra och med vår TV.

NU GÄLLER DET!

Just nu


Lägg till ett glas rosé i min hand och lite bra musik så har ni en bilden klar!

Nu är det väl revolution på gång? Jag tycker att väntan börjar bli lång!

I söndags var vi på Rödgrön dag i Kungsträdgården, vi såg några tal och vi såg Marit Bergman uppträda. Vi såg Stellan Skarsgård prata (se hans tal här) och det var något av det bästa jag sett på länge.

Alltså, jag är så otroligt uppe i valet just nu, jag pratar val, jag tänker val och känner mig som en val. Eller nja, det sista vet jag väl kanske inte, men det jag menar är att jag har så otroligt svårt att fokusera på någonting annan än valet. Jag tittar på utfrågningar, jag diskuterar med alla jag träffar, jag läser massor på internet, som till exempel det här (kanske valets viktigaste fråga, och ett otroligt gripande inlägg!).

Jag själv har redan röstat, och för den som undrar har jag röstat grönt, men jag är så otroligt nervös över det här, det känns som det kan gå lite vart som helst. På söndag ska ha valvaka i Bruket!

Syskonkärlek när den är som bäst


Idag har jag träffat Kolbjörn, det var otroligt trevligt. Vi tog ett par öl och pratade en hel del, så himla härligt. Jag känner mig jätteglad efter att ha träffat honom! Bilden är från i fredags när vi pratade en stund på Skype. Dock var ju inte Isis med idag, men nog var hon med på Skype! Jag ska åka och hälsa på dem i Uppsala någon dag också, snart.

Fredag hela veckan


Jag lever mitt liv som om det vore fredag varje dag. Igår firade jag dock lördagen (och sex månader med Andy, det ni!) med de här två, ett popsnöre och en schizofren kille som inte visste om han var borgarsvin eller konstnärssvår. Eller så var de bara väldigt fina och söta och vi gick till Debaser och hade jätteskoj!

Har ni haft en fin helg?

Om att ha en stor säng


Såhär ser min säng ut just nu, förutom att jag satt mig tillbaka i den. Det finns många fördelar med att ha en stor säng, som till exempel att man kan ha grejer i halva utan att ens märka det när man sover (en fin fördel eftersom jag bor i vardagsrummet och inte har så mycket plats för mina grejer), eller att man lätt får plats med både en eller två vänner som sover här utan att det ens blir särskilt trångt. Ta det som en inbjudan, kära vänner!

Förresten, dejten igår var med
Ella, vi drack glassdrinkar och hade det trevligt.

Go out, take a walk, take a valium pill

Bilder från en promenad i Sollentuna, kanske två veckor sen.

Åh, jag var lite dålig igår, sov flera timmar direkt jag kom hem från skolan. Jag känner mig redan bättre idag, så jag har tvättat och jag har dammsugit hela nedervåningen och dessutom städat köket. Känns bra. I eftermiddag ska jag på dejt, kan ni gissa med vem?

Om en helg och ett liv
Herregud alltså, det här med att ha ett riktigt liv, det tar tid. Jag har plötsligt insett det och totalt tappat tid och intresse för internet. Jag vet inte om det är tillfälligt eller inte, men vi får väl se. I helgen var det i alla fall alldeles fullt upp på alla bredder och längder. Det började med terminsstartsfest på skolan och en otroligt sen natt i fredags. På lördagen var jag trött och gjorde inte så mycket förrän vi hade middag hemma i Bruket. Vi lagade go'middag med trerätters och hade lite folk över. Drack lite vin och hade det trevligt, men jag somnade från ståhejet jättetidigt. Hela söndagen spenderade jag på Skansen där Konsumentföreningen Stockholm hade familjedag, jag bjöd på sylt och det där vet ni väl vid det här laget att jag är grym på, inte sant?

I övrigt är det pluggpluggplugg som gäller, men det känns bra, jag kan ju i alla fall lugnt säga att det känns som jag valt helt rätt utbildning och det är en underbar känsla!

Om en body


Bilden är från kräftskivan i fredags, då hade jag på mig min spetsbody. Den är ett av mina absoluta favoritplagg. Den har allt: spets, djup ringning i ryggen och ger mig snygga bröst. Och färgen, åh! Jag köpte den för sisådär nästan ingenting på Monkis rea i vintras och det var så otroligt värt det, jag använder den jämt och ständigt.

Ikväll ska jag på terminsstartsfest på skolan, jag funderar på att ha body då också, men antagligen en annan. Omväxling förnöjer heter det ju!

Att läsa om utvecklingens historia


Idag läser jag den här boken. Orkar ca 15 minuter och sen pausar jag kanske två timmar. Otroligt effektivt. Nu ska jag i alla fall iväg och träffa delar av min seminariegrupp för att svara på en fråga till seminariet på måndag. Roande är dock att boken matchar min mobil!

Om det hektiska livet som student.
Jag är så otroligt trött idag, har haft fullt upp konstant sen mitt på dagen igår. Först var jag på introduktionsföreläsning, därefter smörgås på kåren, sen sprang jag en sväng till Marie Laveau där Stefans klass hade en utställning (se bilderna ovan) och därifrån vidare till pubrunda med klassen.

Jag kom hem klockan 00.45,
sov i ca fem timmar och stack till skolan vid 7 imorse, hade två föreläsningar och var klar vid 14. Då blev jag tvungen att börja krångla med att kunna få ut mitt studentleg, och det visade sig att mina uppgifter inte kommit in, så jag har inte blivit registrerad än och kan därmed varken logga in på kurswebben, komma in i datasalar i skolan, anmäla mig till seminariegrupper och massa annat. När jag krånglat klart (och det ändå inte löst sig) blev jag sittande i en soffa i kåren i över två timmar och var helt slut. Drack en öl och sen åkte jag hem.

Imorgon måste jag läsa ett par kapitel i en av böckerna innan jag ska träffa några ur min seminariegrupp och jobba med en uppgift. Sen, sen kanske jag kan slappna av lite. Men en sak är ju i alla fall säker och det är att jag ska sova tidigt ikväll!