Jag rear ut min själ!

Om du vill lägga ett bud hittas jag troligen på Gröna Lund, där jag ska se the Hives, eller i Vita Bergsparken där Stefan Sundström har en gratiskonsert, allsång mot högern eller något liknande.

Ikväll har jag sett Bob hund, gissa om jag är lycklig! Grymt bra var de, mer kommer senare!

Dragen

Jag drar nu. Först till stan, hälsa på Adrian, party hos Marielle imorgon. Sen till Sthlm på lördag, popaganda. Hemma igen på måndag. vi ses då!

Tagg, taggigare, taggad

Jag känner mig rätt taggad, även om jag onekligen är väldigt förvirrad. Imorgon åker jag till stan, på fredag har Marielle fest och jag har så mycket att tänka på och saker jag ska ta med att det känns som det är jag som ska ha fest!
På lördag åker jag vidare till Sthlm, där ska jag på popaganda och jag har noll koll på det heller. Sen är jag i sthlm, söndagen är totalt oplanerad och på måndag åker jag hem igen. Jobb tisdag & onsdag och på torsdag ska jag ner till stan igen, Anna & pillan kommer och sen är allt igång igen. Full fart, massa folk och fet fest. Hej vad det går!
Men jag måste säga att jag är taggad i min förvirring, taggad på Marielles fest, taggad på att se Bob Hund på lördag, taggad på att många av mina Ålsta-vänner kommer hit. Taggad på att börja jobba därefter, taggad på livet. Eller så är det bara för att det känns som det är så fullt upp. Haha!
Just nu tänker jag ändå inte längre än till imorgon. Så det är rätt lugnt ändå.

Sugen

Det är sjukt, om jag jobbade på ett café eller i ett konditori skulle jag nog väga 200 kg. Jag har noll karaktär när det gäller sånt. När jag jobbar här i butiken är jag konstant sugen, jag vill ha bullar eller godis eller vad som helst! Hela tiden är jag sugen och det är ofta jag ger efter för det, köper mig en bulle eller en chokladbit eller vad det nu kan vara!
Idag tänkte jag dock att jag skulle stå emot och när suget blev för hårt köpte jag en lite väl omogen banan som jag tuggade i mig fort. Men tyvärr fick jag en eftersmak som var nivet så där banan-torrt & strävt. Som det smakar om man slickat av bananklet från fingrarna efter man skalat bananen. Vet ni vad jag menar? Det är jätteäckligt i alla fall! Och den eftersmaken blev jag tvungen att dras med, illa! Nu handlade det inte längre om att vara sugen, nu handlade det om överlevnad, jag köpte en påse med pepparmintstabletter och tänkte oskyldigt att det i alla fall är bättre än choklad och bullar. Jag tänkte att det är bra, för de räcker längre också. Dessutom är det i alla fall med spraytorkat majsmjöl än druvsocker. På tredje plats kommer bomullsfröolja och den sista ingrediensen är pepparmintsolja. YES, inget annat socker än druvsoker, vilket kap! Nu ska jag tugga i mig hela påsen, vara lycklig och känna mig nyttig.

För övrigt borde jag koka kaffe, det är det bästa när man är sugen, då kan man ta en kopp kaffe istället och man glömmer allt vad onyttigheter heter. Tyvärr är det alldeles för jobbigt att koka kaffe och tyvärr har jag kommit till en insikt om att jag dricker för mycket kaffe och jag vill ju inte bli beroende, så för varje kaffekopp jag undviker är det ju bra. Fast självklart är det inte bra om det innebär att jag äter en bulle istället. Det är verkligen ett svårt dilemma det där! Men det är ju inte sällan jag dricker tre koppar kaffe om dagen, och det är ändå rätt mycket!

JA!

Jag har sagt ja. Ja till jobbet. Detta innebär alltså att jag har en anställning fram till sisådär i mitten på mars, det innebär att jag ska bo hemma lika länge och det innebär att jag kommer tjäna pengar ungefär lika länge. Det innebär ganska mycket för det närmsta halvåret!
Jag berättar mer om det senare.

Mina tankar kantas av jobb!

Just nu är jag i Skafferiet och jobbar lunch, imorgon har jag hela dagen. Innan, idag, har jag jobbat ute på åkrarna. Hela jag luktar fortfarande lök, trots att jag duschat!
När jag inte jobbar tänker jag på jobb, på min framtid osv. Jag har nog (nästan) bestämt mig, det kan bli så att jag bor hemma till i Mars, det är mitt mest aktuella alternativ just nu. Frågan är om jag pallar? Annars får jag väl skaffa lägenhet i Munkfors! Lockande? Näee!

Big spender-Lena

Fan vilket spenderar-humör jag är på! Baboooom, idag köpte jag ett fint, fint objektiv! Jag älskar att köpa tekniska grejer, det ger en superkick! Och lycka så det finns inte. Och det finns inget bättre än att faktiskt köpa det i en affär, när man beställer på internet är det inte lika häftigt, det är inte den där grejen att man liksom betalar och får hem det på posten, här får man det direkt i handen och kan gå och testa direkt. Jag älskar't! (även om jag inte testat det än)

För de som bryr sig var det ett fast 50, med 1,8 i ljusstyrka! MUMS är ordet!

Annika, älskling!

Okej, jag kan inte hjälpa det, men mitt hjärta slår konstanta glädjeskutt. Jag hörde Hello Saferides nya låt på radion härom dagen, den var finfin!
Jag har kollat på henne på Youtube halva kvällen. Den här är fin!


Ja, jo. Och sen råkade det ju vara så att jag hade fått ett mail från Bengans om hennes nya skiva, och det råkade vara så att de 200 första som beställer även får den signerad och det råkar vara så att jag fått lön idag och är på spenderarhumör, det råkade bara bli så att jag beställde. Impulsköp av skivor är mitt livs största glädje, jag kanske ska hälsa på Ginza eller CDon en sväng också? Åh, jag älskar att köpa skivor, det ger mig en sån kick. Jag vill köpa mer, den här kommer ju inte förrän om en månad!

Beslutsångest på hög nivå

Jag har nog ALDRIG haft sån beslutsångest som jag har nu. Jag är förvisso beslutsångesten personifierad, men jag har aldrig stått inför ett så avgörande beslut som jag gör just nu. Jag måste bestämma mig, och jag måste göra det inom det närmsta dygnet. Helst skulle jag gjort det igår, så slapp jag den här ångesten nu.
Det här kan påverka hela mitt liv, det här är verkligen avgörande. Jag har så många olika idéer på planer att jag vänder ut och in på mig själv! Just nu måste jag bestämma mig för om jag ska ta jobbet jag blivit erbjuden eller inte. Jag måste fundera på om jag orkar bo hemma, om jag klarar av jobbet & engelskan, om jag vill ha det här jobbet. Eller, jag vet att jag vill ha jobbet, jobbet är jag jättetaggad på, det är mest alternativen som ställer till det, Oslo är riktigt lockande, bra mycket mer än att bo hemma!
Men fan, jag kände idag, när jag gick i det superfina vädret i Karlstad och kände kaffelukten att "det här är min stad", jag känner det ibland när jag är i Karlstad. Jag gillar verkligen Karlstad, så egentligen skadar det ju inte att vara hemma. Mer än att det ändå är över 7 mil till Karlstad, det är ju inte riktigt samma sak. Inte som att jag bor i Karlstad och pendlar.
Usch vad det här är svårt, men imorgon kommer klara besked, det lovar jag!

Båthelg

Hela helgen har jag spenderat på en båt på Vänern, det har varit superskönt! Finfint väder och härligt som bara den! Vi var utbjudna av Torfolks nye VD, som bor i Åmål, och det kan ha varit sommarens trevligaste helg. Att vädret skulle vända, att vattnet skulle vara så klart, att maten skulle vara så god och att jag skulle få bada så mycket mer den här sommaren var inget jag hade förväntat mig utan absolut positiva överraskningar!
Tack för en superhärlig helg!

Dilemma

Från att ha ångest över att jag inte vet vad jag ska göra med resten av mitt liv har jag nu miljontals alternativ, känns det som! Nu handlar det mer om att fundera över vad jag vill, vart jag vill ta vägen och vad jag vill göra, galet dilemma alltså! Och saker vänder som om man signade slant med mitt liv!
Jag har pratat med Marielle ikväll, hon är bäst och jag kommer sakna henne galet mycket.

I övrigt: jag ska ut och åka båt i helgen, så här kommer det inte hända så värst mycket framöver, minsann!

Dagens tips

Jag måste bara tipsa om något alldeles underbart jag råkade ramla på! Jag älskar't!
Killen, maten, dialekten, hela grejen!
Håll till godo och glädjs lika mycket som jag!

Mr Flynth

(kolla förresten resten av hans blogg också!)

Nöje på fabriken?

Är det någon som är supen på att följa med till Nöjesfabriken 31 oktober? Vad händer då? Jo, självklart - Håkan spelar! Varför skulle jag annars gå dit?
Och för att göra det ännu lite skojigare ska Pål (Tryck-Pål) vara DJ. Kan bli en skoj kväll, eller kan är nog inte rätt ord. Välj själva! Vem följer med mig? (Om jag nu är på hemmaplan då)

Med kniven i handen

Idag har jag stått med kniven i handen en stor del av dagen, så länge att jag faktiskt har fått en stor, vattenfylld, blåsa på insidan av pekfingret. Skavsår?

Barndomskärlek

Ja, de var faktiskt några av mina favoriter som barn. Jag kan många av låtarna mer eller mindre utantill, här bjuder jag på två av mina dåvarande favoriter!







(jag ursäktar dock den dåliga bildkvaliteten på den andra, men jag kan inte göra så mycket åt det)

Uppåt

Det går uppåt för bloggen, jag har inte haft under 15 besökare på 9 dagar, så länge har det nog aldrig hållt i sig med att folk varit inne mycket förut. Inte jättemycket, kanske. Men för min blogg är det en hel del. Men sen skriver jag ju mer än någonsin också!

Något annat som är uppåt är KB! Han är bra, han får mig på bra humör, han är bra. Ikväll lekte vi med en fotboll här inne på kontoret, hade mamma sett oss hade hon blivit galen. Vi kastade den hårt, fram och tillbaka, studsade den, sparkade. Skoj! Vi skämtade om att det var som i Treo-reklamen, nivet. Med pojken som sparkar bollen till pappan som sparkar den i lampan..
Nu sparkade vi inte bollen i någon lampa utan bara i nån skål med nötter (eller vad det nu är?), som var lätt att plocka upp. Men ändå. När vi har såna saker för oss ska vi alltid hålla på tills något ramlar eller så, men efter första gången slutar vi alltid.
I vilket fall, KB är bra för mitt humör!


Sömnproblem

Igår hade jag sjukt svårt att sova, jag läste, släckte lampan och skulle sova, funkade inte, läste lite till, försökte igen, gick upp på toa, läste lite, försökte sova, gick upp och åt lite, försökte sova, löste korsord, försökte sova, läste mer, somnade... till slut!
Klockan var över 4 när jag äntligen lyckades somna. Det var hemskt jobbigt och imorse råkade jag sova lite för länge, men ingen fara på taket. Har inte varit sådär galet trött idag heller.

När man väl är där i sömnsvårigheterna är det så hemskt svårt att ta sig ur dem, vissa typer av tankar går liksom inte att somna ifrån. Och har man väl börjat tänka på dem är det svårt att sluta. Det är ungefär som att försöka låta bli att tänka på en katt, hur går det? Kan du låta bli att tänka på en katt just nu? Ni fattar grejen!
Inatt var det jobbigt, gårdagens ångest framkallade gamla, undangömda känslor. En stor saknad, som ett hål någonstans (eller hela vägen) mellan (eller i båda delarna) magen och hjärtat. En tomhet som jag aldrig kommer kunna fylla, som ingen någonsin kommer kunna fylla. Det är jobbigt.
Fast det finns en människa som jag tror skulle kunna hjälpa mig lite på vägen, som skulle kunna få mig att glömma det här tomrummet. Jag tror faktiskt det, men i så fall är det en väldigt lång väg dit.
Är det värt ett försök?

Ensam kvar?

Jag känner mig nästan ensammast i hela världen, jag förstår hur Marielle kände det förra året, när jag stack till Norrland. Nu är det omvända roller, Marielle åker till Kanarieöarna om mindre än en månad och kommer åka vidare därifrån, vara borta på obestämd framtid. Själv har jag ingen aning om framtiden.
Det känns som alla sticker, även om jag vet att det är många som känner likadant, som har noll planer. Men jag vill inte vara sån, det är inte jag. Jag får panik över att inte ha styrt något för hösten.

Och nu, när alla börjar plugga, vill jag också. Jag vill inget hellre än att plugga, börja i en ny klass, lära känna nya människor! Det är härligt. Att ha något att gå till varje dag, att lära sig nya saker, att ha lite måsten i livet, saker som hänger över en. Det är inte samma sak som att man behöver skaffa ett jobb eller något att göra, jag vill ha specifika saker hängande över mig, saker jag kan sätta fingret på. Saker med deadline!

För att följa alla som helt hux flux börjat plugga (eller stuckit någon annan stans) utan mig måste jag tänka lite.
Helle, har dragit till Jönköping för att läsa till Affärsjurist
Emelie & Olof, drar till Köpenhamn, med en lägenhet som kostar multum och Olof ska spendera 5½ år på veterinärlinjen.
Pelle & Stefan, är i Norrköping. Pluggar på som bara den, mitt uppe i Nollningar!
Olof, har flyttat till Stockholm, även han för att plugga, även han igång med nollning och lära-känna-folk grejer.
Marielle, ska som sagt iväg och jobba som reseledare.

för att nämna en del i alla fall. Sen är det ju många som redan pluggar eller gör annat, det här är ju bara folk som börjar med saker nu. Det är mest de som får mig avundsjuk. Att sticka iväg, det vore något det! Att inte sitta hemma och ruttna.

Framtidsplaner

Jag får hela tiden olika idéer, men jag vet inte vad jag egentligen vill.
Idag fick jag erbjudande om jobb i vårbruket och då blir det traktorförare Möller. Jag har inte svarat än. (Låter nog mer än det är, erbjudandet kom från pappa. Men det är ju ändå jobb och pengar)
Om jag tackar ja innebär det att om jag vill plugga nästa höst, vilket jag känner just nu att jag absolut vill, måste jag åka till Uganda innan det är dags för något vårbruk. Alltså sisådär januari - april eller något liknande, det skulle innebära att jag missar Bio Fach, vilket i sin tur känns rätt tråkigt. Dessutom innebär det att jag måste ha sisådär 30 000 kr i januari. Jag har (okej, kanske inte riktigt så mycket, men ändå nog för att jag skulle kunna åka i höst) pengar nu, men eftersom jag inte vet alls vad jag ska göra i höst så blir det mycket svårare, om jag ska kunna ha kvar dessa pengar innebär ju det att jag måste se till att tjäna nya pengar, vart ska jag göra det? Hur ska jag göra det?
Och svaren på det innebär också en hel del alternativ. Ett alternativ, som jag inte alls kan bestämma mig för hur aktuellt det känns, är att åka till Oslo. Men just nu funderar jag på att vara kvar i Värmland, kolla med Tryck om de behöver hjälp (sist jag träffade dem tyckte de att det var synd att jag ska åka till Afrika, för de kunde behöva lite hjälp i höst), jobba lite för företagen här hemma (Torfolk - både HB & AB? -, Grolink - som kanske kan behöva lite hjälp med enklare grejer om de inte anställer någon nu direkt när KB flyttar -, Skafferiet - någon dag i veckan eller så -). Då skulle jag kunna bo hemma en del och kanske snika in mig lite på olika ställen i Karlstad några nätter i veckan eller så. Jag har ju både mormor, farmor & Valdemar som jag säkert skulle kunna bo hos ibland. Jag menar, om det är några nätter i veckan och jag tar var tredje vecka hos dem var blir det väl inte någon väldigt tung belastning?
Jag tänker så väldigt mycket på det här, men gör inget med det. Skrev dock ett mail till Julia idag, det kanske lät lite arg, men jag vet inte. Jag behöver planera mitt liv, helt enkelt.

Jag ska förresten börja styra upp mina dagar bättre, göra lite vettiga saker på min fritid. Jag ska nog skriva ett schema över saker jag ska göra. To Do-listor är mina bästa vänner. Eller?

För övrigt, på tal om framtid, så har jag nu köpt både biljett till Popaganda och tågbiljetter till Stockholm den helgen. Så om någon vill ses är jag i Stockholm från lördag 30 augusti till måndag 1 september. Det innebär väl att söndag 31 augusti är free to spend, helt enkelt.

Jag & min cykel

Idag har jag varit duktig, eller inte bara jag. Men ändå.
Min cykel är lagad, jag har lärt mig hur man lagar punka på en cykel. Pappa tyckte jag var kass som gjorde det mesta fel, han hade minsann inte haft någon som hjälpte honom första gången han lagade en punka. Men jag är ingen handyman!

Jag som skulle cykla så mycket i sommar, nu har jag haft punka rätt länge, vilket äntligen är lagat. Men det verkar inte bli någon cykelsemester och inte har jag ägnat många timmar åt cyklande. Två gånger på hela sommaren har jag cyklat längre än till Skafferiet, det var en gång bara veckan efter jag kom hem från Norrland (eller då någon gång i alla fall) som jag var ute och cyklade i sisådär 2 timmar eller något, och sen cyklade jag & farbror hem från Mjönäs när vi varit där på middag. Annars är det bara lite fram & tillbaka till Skafferiet (vilket är 10 minuter enkel väg).
Jag ser fram emot att flytta till någon vettig plats där jag gör något vettigt som jag kan cykla till. Mina planer spinner jag vidare på så länge.

Besvikelse

Nej, Pelle. Nu tog han ju inte guld. Dagens besvikelse!

Färdighoppat?

Stefan Holm har nyss tagit sig över 2,25. Vilken bagatell! Men man kan ju bli religiös för mindre. Ibland tycker till och med jag att sport är intressant (har i och för sig blivit mer & mer på sista tiden.. se bara mitt stora intresse under fotbolls-EM!).

Men nu har tydligen herr Holm sagt att om han tar guld lägger han av med höjdhoppandet. Vad ska man tycka om det? Eller ska man helt enkelt låta bli att tycka?
Läs DN's artikel,
Sista avstampet i "Holm-landet".

Baskärlek

Alla som hängt med ett tag vet nog vid det här laget att jag tycker att det är något speciellt med basister. Av någon anledning är basisterna nästan alltid de snyggaste i banden, de coolaste. Trots att jag egentligen inte är särskilt förtjust i bas kan jag inte komma ifrån det här. Men nu har min passion trappats upp ännu ett steg (eller, det har väl kommit lite gradvis), jag har fallit pladask för ståbas! Och då menar jag inte bara de som spelar (även om det vore grymt häftigt att ha en kille som spelade ståbas), utan även själva instrumentet, det är grymt häftigt!

Mums!


Ska du hänga med? JA!!

Jag har köpt biljett till Ppaganda, förvisso bara lördagen, men det är ju då Bob Hund spelar.
Det här är från en spelning de hade i Lund 1996, röjigt!
 


Helgstrapatser

Jag vet inte om jag kan säga att det har varit en väldigt händelserik helg, men det finns ändå en del att berätta om.
Jag jobbade ju på lördagen och åkte sen ner till Karlstad för att gå på hejdå-fest för Emelie & Olof. När jag anlände till Norrstrandsparken runt 19.30 eller sådär var det ett gäng där redan, men det kom bra många fler under kvällens lopp. Det var mycket folk, trevligt umgänge och det dracks lagom mycket. Vi spelade kubb, pratade, lyssnade på musik och hade jättetrevligt. Men så plötsligt dök det upp en polisbil, de sa åt oss att folk hade klagat för att vi hade kissat i buskarna, det var väl inget man tänkt på att nån skulle komma att klaga på. Men det var ju inget allvarligt och poliserna gav oss tips på vart vi kunde gå istället för att inte riskera att störa någon. Dessutom sa de att ingen blivit störd för att vi var högljudda eller så, utan det var väl mest det där kissandet. Tänk att alla ska kissa så fort man börjat dricka.
I vilket fall som helst så var det riktigt trevliga poliser, de var kvar rätt länge och pratade med oss medan vi plockade ihop oss och folk försvann därifrån. Men problemet var bara att poliserna bröt ut något slags hysteriskt anfall, jag ska inte gå in närmare på det, av hänsyn till berörda, men hela den grejen var jobbig och det gjorde att festen dog ut helt och hållet. Jag åkte hem till Adrian och Sanna undrade om vi ville med på en annan fest, men jag var inte särskilt sugen på fest längre, jag var mest trött. Och efter en öl och två cider på i alla fall 4 timmar tyckte jag mest det var skönt att vara hemma och få sova. Så så fick det också bli. Efter lite pastasallad.

Igår gick jag och A-man en promenad, en redig promenad också.. Vi var ute i sisådär 2½ timme, förvisso stannade vi lite av och till, satte oss ner, tittade på saker, gick upp i utsiktstorn och så vidare. Men det var en väldigt trevlig promenad, vi gick längs med älven bort mot Sommaro, förbi sjukhuset och vidare bort mot gamla flygfältet. Lite avstickare i skogen och sådär, men efter en bra bit tog vägen helt sonika slut, vi visste inte alls vart vi skulle ta vägen, att gå tillbaka kändes inte så lockande och att gå ut på gamla flygfältet, som numera är en golfbana, kändes lite riskabelt, vi ville ju inte få bollar i huvudet. Adrian var dock mer rädd för det där med att promenera på golfbanan, så jag lyckades övertala honom och vi tog någon liten väg längs med golfbanan som vi hittade, men i slutet blev vi helt enkelt tvungna att gå en bit över banan. Det var som tur var ingen som spelade på det hålet just då. Sen gick vi ut på vägen, gick en liten bit och därefter in i Mariebergsskogen, där hittade vi ett fågeltorn och jag som älskar torn blev lycklig och skulle absolut upp i det! Vi gick ner igen, och Adrian blev glad för att det var spångar att gå på, eller i alla fall lite spånglikt. Vi gick genom Mariebergsskogen och sedan hemåt mot Gäddan igen, med en kort paus för att handla på Pekås. Sen var det allt skönt att få komma in och sitta ner.


Snygging!

Ikväll är det jag & Miss Li! Hon är rätt snygg. Förresten är väl inte det här hennes bästa låt kanske, men jag gillar den ändå. Lugnt är skönt & vinter är vackert. Så, lyssna & njut!
 


Ett lejon i sängen

När jag kom hem från Karlstad i förmiddags hittade jag ett lejon i min säng. Egentligen skulle jag åkt hem igår, men det regnade så och för att slippa gå från bussen i spöregn tyckte mamma att jag kunde stanna över natten och åka hem på morgonen. Sagt och gjort.
Men jag kände mig rätt dålig på bussen, den där förkylningen kommer och går som den vill, så jag frågade om jag kunde slippa jobba och vila ett tag istället och kanske bli bättre, med tanke på vädret tycktes det vara helt okej. Alltså begav jag mig till min säng, men där låg ett lejon. Jag blev förvånad, minsann!

Fast lejonet var en liten plastfigur (typ Nala från lejonkungen på 5 cm) som ramlat ner ur en hylla med prydnadsgrejer som hänger högt ovanför min säng. Den har hängt där sen jag hade rummet förra gången (nånstans när jag var 10-13 år).

Jag återkommer om helgen i stan, om avskedsfest och polisbesök. Så återkom du också!

Skafferiet hela veckan

Idag jobbar jag i Gustafsons Skafferi. Jag är trött som bara den och kan inte förstå varför folk vill handla så okristligt tidigt som klockan 9 på morgonen! För min del skulle det inte göra någonting om hela världen sov till 11 varje dag. Men särskilt på lördagar! Kvällen igår ägnade jag åt att städa ur två hutschar (hur fan stavas det? hutsh? hutch?), där fanns mycket gammalt skräp, allt från pennor, pysselböcker och påskbrev till sånghäften, värdepapper och dagböcker till klistermärken affischer och blinkande lampor. Gamla grejer, som sagt. Hittade en del saker från när jag var 10 år. Och det nyaste var från i våras, så en salig röra! Fast det var bara två papper från i våras, resten var minst tre år gammalt i alla fall.
Ikväll ska jag hälsa på Karlstad, Emelie & Olof och Adrian. Det ska bli trevligt och imorgon ska jag inte gå upp tidigt för att jobba eller något annat. Jag ska inte ens gå upp för att åka till Marielle och äta frukost, nej jag ska ligga kvar i sängen precis så länge jag vill!

För övrigt började jag skriva det här inlägget vid 10-tiden, nu är klockan 13.30 och jag är faktiskt inte alls särskilt trött längre. Det har varit fullt upp med kunder, så jag har inte hunnit med skrivandet. Men det är bra att det är fullt upp, så blir det aldrig tråkigt att jobba!

Fredagkväll

Ikväll ska jag och mamma vara redigt duktiga! Vi ska plocka i mina grejer, packa upp och rensa och sånt där. Men jag ska börja med att få undan skit i mitt rum, få in kläderna i garderoben och sånt där. Det känns som det är dags, jag antar att jag får acceptera att jag faktiskt bor på Torfolk.
Bah, det är verkligen dags för mig att se mig om i världen. Hitta något annat än gården. Men så tråkigt att göra det själv!
Men i alla fall, nu ska jag ta tag i saker och ting. Minsann!

Idag har jag för övrigt gjort linssoppa, pannkakor med grahamsmjöl och ostbröd. Alla blev mätta och glada, jag är en bra kock. Javisst!


Imorgon jobbar jag i Skafferiet och sen bär det av ner till Karlstad, där Emelie & Olof har hejdå-fest. Får se om jag går själv eller om jag tar med Adrian, kanske. Fast jag vet inte om det är uppskattat om man tar med folk de inte känner? Jag vet ingenting, inte ens vart det är det ska vara! haha

Brot für alles!

Nu ska jag hem och baka bröd, mumsigt värre! Om någon är sugen, så bjuder jag på bröd, minsann!

Fredagslycka

Jag vet inte vad det är, men idag är jag på galet bra humör! Jag sov jättelänge och det var riktigt härligt, nu är jag i Skafferiet och jobbar lite, sen ska jag laga mat. Jag ska baka bröd också! Gott värre!
Imorgon ska jag ner till stan, träffa Emelie och andra fina människor, det blir bra. Var på systemet idag.

Jämfört med igår skulle man nästan kunna kalla den här dagen sommarens bästa! Det är lagom fint väder också, nice! Men jag vet fortfarande inte vad som händer i höst. Ikväll ska jag dock ta tag i saker, jag letade efter min receptmapp i säkert en halvtimme förut, jag har insett att jag måste få ordning på mina grejer, städa upp, packa upp, inse att jag faktiskt bor hemma. Tur att jag är på bra humör, för då kan jag få det gjort!


Återigen

Det här gör ju inte min längtan bättre! Hälsa på Pelle & Stefan här!
Jag vet inte riktigt hur det här behovet kommit ur tomma intet, men det har väl att göra med att jag flyttat hem igen, att jag bor i kartonger och ett rum på 6 kvm, att jag inte har någon ordning, att jag inte gör som jag vill själv... Jag behöver fylla min vardag med ett eget boende, minsann!

Ångest

Okej, jag hävdade för bara några dagar sedan att jag inte har någon ångest. Men nu har den i alla fall börjat krypa fram. Ångesten har infunnit sig i min kropp och anledningen till detta är att jag igår insåg att jag inte har en enda plan för resten av mitt liv, jag vet inte vad jag ska göra en enda dag, någonsin, efter första helgen i september. Fram tills dess är det fullspäckat schema, men sen tvärvänder det och... HELT TOMT! Det liksom ekar i allt som finns.

Min ångest handlar om det, den handlar om att jag är hemma på Torfolk och att jag inte vet när jag kommer härifrån nästa gång. Det handlar om att min kropp skriker efter eget boende, jag vill ha en egen lägenhet, alldeles egen, helt själv. Jag vet inte varför, men helt plötsligt har jag utvecklat ett stort behov. Men jag kan ju inte skaffa en lägenhet i en random stad utan att ha något att göra! Nej, det funkar minsann inte! Alltså, vart ska jag ta vägen? Vad ska jag göra?
Förslag mottages tacksamt!

Förresten får jag också lite ångest över allt detta regnande. Jag är trött på det, jag vill ha fint väder, då kanske jag kunde vara lite gladare? Eller bara slut på sommaren? Lite vinter vore trevligt, eller? Jag kanske bara är förvirrad?

Samvetskval

Jag får så galet dåligt samvete av att göra folk besvikna, ändra planer, komma för sent och liknande grejer. Jag har precis skrivit ett brev till Mr Mutesasira, rektorn på skolan i Uganda, för att berätta att jag och Julia inte kommer i höst. Det känns jättejobbigt att behöva skriva så, jag får så dåligt samvete. Särskilt med tanke på att jag igår fick ett sms från en tjej som varit volontär där tidigare och som nu är nere och hälsar på, hon skrev att de höll på att försöka fixa boende åt oss, undrade om vi kunde dela rum och vilket datum vi kommer. Det känns jobbigt.
Och saken blir ju inte ett dugg bättre av att jag inte ens vet vad jag ska göra istället för att åka till Uganda!

Något annat som jag tycker är jobbigt är att bli sen, eller när andra kommer senare än utsatt tid. Igår skulle jag vara hos Helle vid 19, men pappa ville att jag skulle vänta på att Lars kom med bilen och skjutsa honom på vägen istället för att låna Kolbjörns bil. Det innebar att jag blev sisådär 20-25 minuter sen, ingen fara på taket och knappast någon som brydde sig alls, men jag gillar det inte! I just den situationen hade jag inte heller brytt mig om det var någon annan som kom sent så, men det känns ändå dumt.

Ibland undrar jag om mitt samvete kanske är lite för stort?

Årets happening

Jag tror inte att det finns något jag ser mer fram emot just nu än Ålstafesten jag ska ha. Ett helt gäng från skolan i Norrland kommer och hälsar på, jag har bjudit lite annat random folk på party och det kommer bli grymt! Jag ska ha superskoj och alla andra med.

Och för att citera Stefan:
"alla ska dit. det blir årets happening näst styrdanskvällen."



om du undrar, Stefan, så kommer citatet från facebook och jag har snokat på saras wall.

Kvällsplaner

Det var otroligt länge sedan jag hade några kvällsplaner när jag varit här hemma på gården. Men, ikväll ska jag hem till Helena och äta tacos. Hon flyttar till Jönköping på fredag, så det är ju bäst att passa på. Dock behagar hon inte svara på telefonen, så jag vet inte riktigt hur det blir med saken. Är det fler som kommer? Någon slagt get-together-grej? Eller är det bara vi? Jocke lär väl vara med, men i övrigt? Jag har noll koll, mer än att jag är bjuden!


Åh, och medan jag sitter här och skriver kom ett sms. Jag ska till Helle vid 7, Ida jobbar så hon kommer inte förrän 9 och det är då det blir tacos. Alltså fick jag svar på de flesta av mina frågor. Så nu är kvällsplanerna förankrade också. Härligt!

Jag och min kärlek

Idag kom min käraste tillbaka till mig igen, äntligen älskling! Min andra hälft har varit på operation, men idag fick vi återses igen. Snart ska jag undersöka om alla leder fungerar som de ska, om operationen gett resultat. Vi ska återförenas på riktigt. Sen ska vi också sätta oss och skriva en gemensam önskelista på saker vi vill ha.
Vi kanske ska ge oss ut på en promenad också, och umgås - bara vi. Ta igen förlorad tid? Nu ska vi i alla fall bekanta oss igen.

(Självklart pratar jag om min kamera)

Varmt välkomnande

Min bror har kommit hem igen. Han har varit i Stockholm i en månad och sen i Göteborg. Jag kan ju inte påstå att vi setts mycket senaste året ändå, men nu är i alla fall även han på gården. Första dagen hemma har han fått spendera med att klippa gräs och laga mat, det är alltid bra att sätta alla i arbete direkt!
För övrigt har det varit ganska fint väder idag, inte regnandet man vant sig så väl vid.
Jag jobbar och klampar runt i pappas för stora skor, mina funkar inte med skavsåren. Annars är allt som vanligt, nån timme här och nån timme där. Hattigt jobbande! Imorgon blir det kontorsjobb.

I-landsproblem?

Jag har så fullt upp nu för tiden, mina helger är fullspäckade! Det är knappt att en helg hinner ta slut innan förfrågningar om nästa dyker upp.
För kommande helgen finns två alternativ som lyser starkast just nu:
1. hänga hemma, Marielle ska till Munkfors så kanske att man skulle slappa med henne här. Alltid mysigt och jag vill ju passa på att träffa Marielle så mycket som möjligt innan hon reser. Dessutom kan det vara bra med en lugn helg också.
2. gå på hejdå-fest för Emelie & Olof i stan. Stan lockar alltid, fest lockar alltid. Och Emelie lockar verkligen! Vi har setts väldigt lite senaste året, så jag skulle hemskt gärna gå. Skulle vara jättetrevligt och jag blev glad bara av inbjudan.

Den här helgen var i övrigt den enda helg på länge som jag inte hade bestämt att jag skulle göra några jättesärskilda grejer. Nästa helg ska jag på båttur med Rikard & hand familj. Rikars har nyligen anställts som VD (eller, Verksamhetsledare för närvarande, men anställningen ska övergå till en VD-post) och är supertrevlig. Han har bjudit ut oss att följa med honom ut med hans båt, det ska bli supertrevligt!
Helgen efter det ska Marielle ha avflyttningsfest på fredagen, lätt att jag ska dit. Det var till och med jag som föreslog datumet, TROTS att jag ska på popaganda. Men jag får nöja mig med Popaganda på lördagen, åka i hyfsad tid, träffa Thomas & säkert fler, och se Bob Hund. Men att säga hejdå till Marielle är uteslutet att missa!
Därpå kommer första helgen i september, då är det min tur att ha fest. Det blir Ålsta-reunion i Värmlandsskogarna. Folk kommer långväga för att hälsa på mig och träffas och festa. Uppåt 70 mil kommer folk resa, glädjande att så många verkar vara intresserade av att komma! Den här helgen är på något sätt periferin av min sommar, alla som läst nån slags litteraturvetenskap eller filmanalys eller så förstår nog. Jag menar (tänk er själva valfri film/berättelse), det börjar lite sådär, men så händer mer och mer och roligare och roligare, det går bättre och bättre ända tills den stora finalen, fetingfesten, sen är det tomt! Sen har jag ingen aning om någonting, vad händer sen? Det enda jag vet är att helgen efter är Marielles sista helg innan hon försvinner för obestämd framtid, jag ska hjälpa henne att packa & flytta och sånt där, men sen vet jag inte alls vad som händer med någonting.
Jag vill planera in en Sundsvalls-tripp också, men har ingen aning om när. Det lär inte kunna bli innan mitten på september, som det ser ut just nu, tyvärr. Hade varit superskoj att åka till Pillan & Härefestivalen, men det är samma helg som båtturs-helgen, och det funkar ju inte!

Det här är verkligen vad jag kallar i-landsproblem!

Sista chansen

Det är snart dags för sammanställning av min marknadsundersökning, passa på att delta nu direkt!

Skavsår

På tal om det här med att ha ont i fötterna...
I lördags var det fest, först på Gäddan, sen på Herrhagen och därefter Glada Ankan. Mina skor och mina fötter var inte bästa vänner, alltså har jag fått skavsår, otroligt hemska skavsår! Jag har ont som bara den!

Men det var i alla fall en riktigt skoj utekväll!

Spik i foten!

Min pappa har trampat på en spik.




Eftersom pappa trampat på en spik kan han inte köra bil, så jag fick åka till Munkfors för att hämta hans penicillin idag. På apoteket hittade de dock inget recept, trots att pappa ringt och kollat om jag skulle kunna hämta ut det eller om han var tvungen att komma personligen.
Mitt andra problem under min Munkfors-tur var att jag skulle till banken. På banken skulle jag betala en räkning jag fått från sjukhuset i Nürnberg, sen jag opererade bort min blindtarm där i februari. Vad räkningen var för vet jag inte, men det är väl lika bra att betala. Anledningen till att jag gick till banken för att betala detta var för att pappa inte lyckades att göra det på internet. På banken fick jag vänta i en halvtimme eller så medan de kollade upp det där, men till slut kom de fram till att de inte kunde hjälpa mig utan jag måste maila till dem jag fått räkningen av, för jag behöver ett IBAN-nummer för att kunna betala den. Illa!
När jag kom hem skickade jag ett mail, pappa ringde apoteket (och det blev krångel för hela eftermiddagen, det slutade med ännu en tur till Munkfors då jag fick skjutsa pappa), jag ringde Nikon för att kolla varför jag inte fått min kamera och jag upptäckte att jag fått ett mail från Matilda (min Uganda-kontakt) som fått ett sms från rektorn på skolan och han var glad och sa att vi var välkomna, alltså fick jag skriva till henne att vi inte alls ska komma, och det måste jag även meddela rektorn.

Det känns som det mesta krånglat idag, måste jag säga!

Popaganda

Okej, bara för att utöka mina planer så måste jag se till att bestämma mig för att gå på popaganda. Egentligen har jag redan bestämt mig, men jag har inte slagit slag i saken fullt ut. Men det ska nog bli, jag kommer krevera om jag inte får se Bob Hund. Nu är frågan den om man ska gå båda dagarna eller nöja sig med lördagen? Bod Hund spelar på lördagen, men när Säkert! spelar vet jag inte, någon som kan berätta det för mig? Eller om det är något annat på fredagen jag borde se..?

Logik på topp

Återigen är logiken på topp, idag tänkte jag på att Chrill fyller 20 idag, i ungefär samma tanke tänkte jag att då måste ju jag tagit körkort innan hon fyllde 18. Jag funderade vidare och slogs av tanken att det innebär att min prövotid tagit slut. Så sant som det var sagt, igår gick prövotiden på mitt körkort ut. Minsann!
Det ska firas med att jag ska vara en riktig bildåre resten av livet, håll er borta!

Det där med beroenden

Jag jobbar, jag har tråkigt. Det är tomt på kunder.

För övrigt har jag ett nytt beroende:
travian
Jag kanske också är en beroendemänniska, Julia har alltid hävdat att hon är det. Jag har försökt låtsas som att jag inte alls är det, men när det gäller sådana här grejer kan jag verkligen fastna ordentligt!

-

Jag skulle kunna skriva något vettigt, om politik eller världsfred eller miljö. Eller något annat, men så ambitiös är jag inte. Sa jag inte att jag är på jobbet? All tankeverksamhet går åt till att jobba, så klart! Alltså inga vettiga bloggar här inte!

Nattliga besvär

Inatt kändes det som jag inte sov nästan någonting alls!

Jag har lånat "Snabba Cash" av Marielle, men jag är sån där som har så svårt för att börja med en bok innan jag läst ut den jag håller på med, alltså behöver jag läsa klart en annan bok först. Jag är sugen på att börja med Snabba Cash nu, men eftersom jag, sist jag läst ut en bok, inte var sugen på någon bok jag hittade, började läsa "Bara roligt i Bullerbyn", måste jag helt enkelt först läsa ut en hel bok om barnen i Bullerbyn. Det är väl inget större problem, den är ju varken lång eller svårläst, men det är inte en bok man känner för att sträckläsa direkt. Alltså har jag fortfarande lite kvar i den. För övrigt kan jag inte läsa den utan att irritera mig på kommateringarna. Det är jättekonstigt, men jag har sett samma typer av kommateringar många gånger, men jag tycker alltid att det ser lika hemskt ut. Det kanske är Astrid Lindgren som smittat hela svenska folket med konstiga kommateringar?
I alla fall, jag läste lite i Bullsrby-boken innan jag skulle sova, men inte mycket.

Sen, när jag väl skulle släcka lampan, upptäckte jag att det var flera nattfjärilar i mitt rum, fönstret stod öppet och jag hade ju haft lampan tänd när jag läste, så det var ju inte så konstigt. Problemet är bara det att jag tycker nattfjärilar är hemskt läskiga, det är lite samma sak som grodor. Det var särskilt en, som var riktigt stor. Den satt på kudden bredvid den jag låg på och jag såg hur den stirrade på mig med sina äckliga röda ögon. Inte kunde jag sova när den var i rummet! Alltså, jag tog upp en plåtburk och började jaga nattfjärilar. Det var helt omöjligt att fånga dem, det enda jag fick tag på och lyckades kasta ut genom fönstret var en såndär med långa ben (harskrank?). När ja hållt på där ett tag, och försökt få tag på en annan, mindre, nattfjäril istället, var helt plötsligt den stora borta! Helt puts väck. Jag var dock helt övertygad om att den var under sängen. Jag tänkte att när jag inte ser den är den kanske inte lika läskig, så jag släckte lampan för att sova. Efter en kort stund hörde jag någon fjäril, eller något, som flög nånstans och jag låg direkt på helspänn. Jag tände lampan igen och fortsatte jakten, men utan bättre lycka. Jag fick syn på den stora fjärilen, men den kröp in under en hylla och var totalt omöjlig att få tag på.
Detta resulterade i att jag gick ur sängen och in till mina föräldrars sovrum för att väcka mamma. Hon vaknar bara man kommer dit, så det var inget problem. Jag sa "mamma, jag kan inte sova för det är så många nattfjärilar i mitt rum." Då sa mamma att jag kunde få sova där, men att det var väldigt varmt. Det brydde jag mig inte om, allt var bättre än fjärilarna! Sen kom mamma på att hon kunde sova i min säng så fick jag hennes. Sagt och gjort, jag sov i mammas säng. Problemet var bara att jag inte är van tickande klockor och snarkande pappor, så jag sov väldigt oroligt - när jag väl lyckades somna!

Blondinbella

Jag vet inte om jag hamnat i fällan eller vad som är grejen, men jag hade tråkigt och kollade bloggar. För första gången någonsin (tro't eller ej!) läste jag Blondinbellas blogg. Där såg jag att hon varit med i kvällspasset i P3 härom dagen. Jag, som fortfarande hade riktigt tråkigt, valde att lyssna.

Blondinbella fick en lyssnarfråga: "hur mycket pengar har du att röra dig med varje månad?"
Blondinbella svarar att hon gör av med i alla fall 15 000 kr/månad på nöjen. Men hon poängterar att hon sparar ännu mer. Det är banne mig galet. Och för mig ganska ofattbart hur man kan roa sig för 15 000 kr per månad, jag skulle inte kunna leva med mig själv så!

För övrigt förstår jag inte det häftiga, är det någon som gör det? Är det någon som kan förklara för mig?
Förmodligen borde jag sova istället för att lyssna på Blondinbella på radio, det är väl inte den bästa torsdagsunderhållningen, eller?


Ska vi dra dit pepparn växer?

Delta i min marknadsundersökning!


Jag vet varken ut eller in.
Vad som händer i höst är lika oklart som vad som finns bakom solen. I alla fall för min del, jag vet varken eller!
Jag har inte EN ENDA PLAN som sträcker sig längre än till första helgen i september, då blir det fest för hela slanten i Östra Skymnäs. Men sen, då? Ska jag hänga med någon random person till något random ställe och göra vad som helst?
Jag funderar på om jag på riktigt verkligen bara skulle hooka up med någon, vem som helst, och hitta på något. Dra någonstans, göra något spännande, leva. Resa? Jobba?
Jag har ingen aning, det dyker upp många förslag i huvudet, men det är få som känns aktuella. Oslo vore ju nice, men jag har ingen aning om hur det kan bli med den saken, jag känner mig inte företagssam nog just nu för att verkligen styra upp det själv. Om Julia är på är jag det också, absolut! Men själv? Njae... Jag är inte så pepp på att göra någonting själv just nu, jag vill styra hösten i tvåsamhetens tecken (dock inte i den sortens tvåsamhet som innebär den traditionella kille-tjej-tvåsamheten, alltså som ett par). Men jag vet inte? Jag skulle kunna föra vad som helst, åka vart som helst!

Om någon har en idé på något jag kan spendera hösten med (och som inte kostar mer än 20 000 kr) så är jag lätt på! Ta mig dit pepparn växer eller nåt sånt, vettja!


Men i vilket fall som helst, min höst är totalt oplanerad, vad jag gör om en månad är totalt oklart! Men ändå, jag har absolut ingen ångest för det! Inte ett dugg, det är verkligen konstigt, jag som alltid har ångest över såna saker, jag som alltid styr saker i god tid. Förra året visste jag redan i maj vad jag skulle ägna min höst åt. Men nu? Nej, ingen aning alls!
Ändå är jag jätteglad, jag känner mig fri.
Och det enda jag vet är att jag faktiskt inte alls är sugen på att plugga!

Va?

Jag är en snäll syster nu igen (när är jag inte en snäll syster, kan man undra?), min bror har avslutat sitt konto på Helgon och glömt att alla hans dagboksinlägg försvinner också då. Jag gick in och upptäckte att jag fortfarande kan läsa hans gamla inlägg, så nu är jag supersnäll och sitter och kopierar hans gamla dagboksinlägg. Jag hittade ett som var väldigt roligt, så jag citerar min bror. Inlägget är från när han var i Australien för tre år sedan. Håll till godo!



Lazy Bastards!
Daterat: Söndagen den 13:e november 2005 kl 08:49

- Do you have drive thru bottle shops in Sweden?
- What???
- Drive thru bottle shops.
- No...
- You don’t have drive thru bottle shops!!!
- What is it?
- it’s the place where you can go and buy your beer and stuff and you don’t have to walk out of the car.
- Okay...
- It’s the best invention ever. Here’s another shop where you can buy beer, but that’s for people who want exercise. I can’t imagine a life without drive thru bottle shops. how do you survive in Sweden?

Ovanstaende konversation utspelade sig pa en fest i den lilla staden Warragull utanfor Melbourne igar. jag hade trevligt ett tag, vi ramlade runt och svamlande strunt. men efter tolv blev allt bara segt och trakigt och jag led dom sista timmarna. Varfor, varfor ska det vara sa svart med engelskan?

Stockholmskyss

Den har varit med här förut, men jag kan inte hjälpa det. Den här videon är så underbar!


Onsdagsglädje

Jag är på galet bra humör plötsligt och detta har två anledningar. Den ena är den stundande Ålstafesten, som i och för sig inte är förrän om en månad (kan man säga att den är stundande då?), jag är grymt taggad! Stefan ringde idag (jätteskoj att höra hans röst!) och sa att han kollade på biljetter! Anna har redan bokat, Per säger att han tänker komma. Julia säger att hon tänker komma, Pillan säger att hon kommer om hon är ledig. Jag är så sugen att jag håller på att dö! Hoppas jättemånga kommer!
Och den andra saken? Egentligen är det nog något som de flesta tycker är lite konstigt att jag är så glad för, men jag är det, utan att egentligen veta varför själv. Men. Julia skrev till mig, hon har inte råd med Uganda. Hon föreslog Oslo i höst och Uganda i vår istället. Jag är hur på som helst! Jag tycker det låter kanon! Alltså, just nu ser det ut som att det inte alls blir Uganda i höst, och konstigt nog är jag glad ändå. Skumt, värre! Chokladfabrik i Oslo är alltså det som är i ropet, det som är förslaget. Det som igår hade kunnat kallas den Plan B jag inte hade, men som idag låter som Plan A! Jag är glad.

Hur fixar man boende i Oslo?



För övrigt var jag på kasst humör tidigare idag, jag har inte mått så bra hela dagen och varit galet trött, men sånt där kan ju ändras fort. Tur är väl det!

Ålstafest!

Jag måste förresten säga att jag är så glad att det nästan pirrar i mig!
Jag har styrt fest för hela slanten, tidpunken är nånstans mellan 4-8 september, eller hela tiden däremellan. Höjdpunkten blir förmodligen 5e eller 6e!
Grejen är den att det är inte "bara en fest" utan det här handlar om att träffa folk från Ålsta. Självklart är även andra välkomna, men det är Ålsta som är grejen. Det är redan 3 "confirmed guests" utöver mig och 9 som kanske kommer. Det kan bli grymt! I alla fall ska jag, Anna, Per & Stefan ha det superskoj! Minsann! Jag ska visa Ålsta Värmland!

Puss på er!

Uppdatering

Först och främst vill jag påminna alla om att delta i min marknadsundersökning som fortfarande pågår här på moeller.blogg.se!

Sen tänkte jag summera ett antal ämnen här, för det är alldeles för ambitiöst att skriva fler inlägg bara för att man har flera saker att prata om!

1. Helgen
Jag har varit i Karlstad i helgen, det var nice! Med helgen menar jag lördag till idag, jag har en lite skev uppfattning på dagar och sånt just nu.
Ankan i lördags var superskoj, för att inte prata om förfesten vi hamnade på. Hos ett gäng killar som var grymt roliga! Tack Marielle & Helle! Söndagen var bäst, jag & Marielle bara var, hela dagen! Det finns inget, INGET, bättre än Marielle! Underbart var det och det är så härligt att bara göra ingenting tillsammans med henne! Vi är ett bra team! Vi pratade och skrattade mycket, vi sov och åt och såg på tv. Promenerade till affären och tillbaka, men var latast i hela världen! Jag kommer sakna henne när vi båda ska ut och resa snart, attans vad det blir tomt att inte ens kunna bara ringa när man vill. Det var ju fördelen när jag var i Norrland, båda var ju ändå i Sverige!
Jag har hängt i Gäddan också, det är alltid trevligt, där har jag gjort allt från att sova till att spela Rockband till att skruva sängar till att städa i köket. Jag känner mig nästan som en i kollektivfamiljen ibland. Jag trivs där, minsann! Gäddan är fint!

2. Kameran

Min älskade, älskade kamera är på väg hem till mig! Jag har saknat den något fruktansvärt vissa stunder samtidigt som det ibland varit skönt att inte ha den att släpa på och inte behöva fundera på om jag ska ta med den eller inte.
Min kamera har, som många säkert vet, varit inskickad för lagning. Jag var inne på Nikons hemsida idag för att kolla reparationsstatus och då stod det att den
var skickad, så jag borde få den snart, snart, snart! MUMS! Jag ska ut och fota ordentligt då, minsann! Jag saknar att fota!

3. Jobb
Det här är väl ännu en av Pelles önskningar som går i uppfyllelse. Tyvärr är ju kameran inte här hos mig, så det blir inga bilder, men jag kan i alla fall berätta om mitt jobbande.
Alltså, jag har varit semestervikarie i tre veckor på Gustafsons Skafferi, det är en liten affär som har ganska bra utbud. Allt är så miljövänligt det bara går, men samtidigt försöker man erbjuda allt som kan behövas i vardagen för att det ska bli ännu mer miljövänligt (så folk inte åker till Munkfors varenda dag). Alltså, vårt sortiment är till största delen ekologiskt, en hel del är lokalt och en del är säsongsanpassat. Vi har allt från ekologisk mjölk till ekologiskt vedugnsbakat bröd som bakas i huset intill till grönsaker från Torfolk Gård, som är 2 km bort, till miljömärkt toalettpapper till fisk från vänern till Saltå Kvarns produkter. Och mycket mer. Allt i lanthandelns anda och i huset bredvid gamla Gustafsons, som var bygdens lanthandel för sisådär 15 år sedan. Många kommer tillbaka för att de tycker att det är roligt, men det är också många som tycker att det är hemskt praktiskt att ha affär nära, det är många som kommer ganska långt ifrån för att vi har så bra ekologiskt utbud, och det är många som kommer bara för brödet. Det beryktade brödet från Höje Vedugnsbageri är verkligen populärt, och det med all rätt!
Jag har varit där väldigt mycket, då vi har öppet vardagar 9-18 och lördagar 9-14 (och det ska öppnas och stängas och städas och sånt) har det blivit mycket jobbande av! Men nu är Erikas semester slut, så framöver kommer jag bara vara där som lite extra av och till.
Annars är jag tillbaka på gården, Torfolk Gård, där jag bor. Det är här jag kommer jobba mest resten av sommaren, men jag kommer nog inte jobba jättemycket mer i sommar. Det tål att funderas på.

4. Uganda
Jag vet att många undrar över hur det blir, hur långt jag kommit med planer och allt sånt där. Men jag måste vara ärlig och säga att jag inte har den minsta aning om nästan någonting! Julia vet inte om hon har råd, jag har inte fått svar från skolan, det är inte bokat flyg och jag har inte tagit några sprutor eller fixat malariamedicin. Jag har ingen koll på boende heller, för den delen. Alltså är det inte mycket som är under kontroll.
Just nu hänger det mest på att jag behöver veta hur det blir med Julia, hon måste bestämma sig innan man kan boka flyg eller sådär. Innan jag kan bestämma hur det blir med någonting för min del också. För, får jag inte svar från skolan och inte har någonstans att bo eller så känns det inte så lockande att åka själv. Det är en sak att åka ganska planlöst om man gör det tillsammans, men jag är inte sugen på att göra det ensam. Alltså, om Julia inte ska med vet jag inte hur det blir alls. Ska hon med åker vi i vilket fall, vare sig vi får svar från skolan eller inte, vare sig vi har någonstans att bo eller inte.
MEN, jag har inte någon plan B.

Ttört forts.

Jag borde vara pigg & glad, det är ju sista dagen på jobbet. Dessutom kan man ju jämföra att klockan nu är kvart i 10 med att jag har lika länge kvar att jobba som en vardag när klockan är kvart i 2. Alltså borde det kännas som jobbdagen snart är slut. Men icke. Det borde ju kännas som om jag gick upp 12 och började jobba halv 1!

Logiken är på topp när man är trött!

Trött igen

Jag kan inte förstå varför folk vill handla såhär tidigt på en lördagmorgon. För min del räcker det om alla affärer öppnar 11 på lördagar.
Jag gick och la mig klockan 8 igår kväll, och sov till klockan var nästan 8 imorse. Jag känner mig inte utsövd alls, jag är sjukt trött och vill inte sitta på jobbet nu. Jag vill hem till min säng!

Men ikväll är det stan & lite fest, jag får försöka tagga lite!


Näsblog

Jag blödde näsblod idag, när jag sa det till pappa frågade han om det varit mycket i Skafferiet & det hade det. Så mycket att jag bara hann äta ett äpplepå hela dagen när klockan var halv två. Och jag som inte ens hade ätit någon frukost!
I alla fall, jag blödde näsblod & det var läskigt, jag har inte blött näsblod sen jag var liten, kanske 6-7 år. Dessutom var det ju lite jobbigt att jag var i affären och det kom en kund alldeles efter att det började. Men som tur var var det inte mitt i massa folk.

Och Thomas, jag vet inte om du läser det här (och Julia, låt bli att läs!), men jag blev inte mätt!



Blod uttalas blog på värmländska, så för den som inte förstod det så var rubriken tänkt att vara fyndig!