Uppdatering

Först och främst vill jag påminna alla om att delta i min marknadsundersökning som fortfarande pågår här på moeller.blogg.se!

Sen tänkte jag summera ett antal ämnen här, för det är alldeles för ambitiöst att skriva fler inlägg bara för att man har flera saker att prata om!

1. Helgen
Jag har varit i Karlstad i helgen, det var nice! Med helgen menar jag lördag till idag, jag har en lite skev uppfattning på dagar och sånt just nu.
Ankan i lördags var superskoj, för att inte prata om förfesten vi hamnade på. Hos ett gäng killar som var grymt roliga! Tack Marielle & Helle! Söndagen var bäst, jag & Marielle bara var, hela dagen! Det finns inget, INGET, bättre än Marielle! Underbart var det och det är så härligt att bara göra ingenting tillsammans med henne! Vi är ett bra team! Vi pratade och skrattade mycket, vi sov och åt och såg på tv. Promenerade till affären och tillbaka, men var latast i hela världen! Jag kommer sakna henne när vi båda ska ut och resa snart, attans vad det blir tomt att inte ens kunna bara ringa när man vill. Det var ju fördelen när jag var i Norrland, båda var ju ändå i Sverige!
Jag har hängt i Gäddan också, det är alltid trevligt, där har jag gjort allt från att sova till att spela Rockband till att skruva sängar till att städa i köket. Jag känner mig nästan som en i kollektivfamiljen ibland. Jag trivs där, minsann! Gäddan är fint!

2. Kameran

Min älskade, älskade kamera är på väg hem till mig! Jag har saknat den något fruktansvärt vissa stunder samtidigt som det ibland varit skönt att inte ha den att släpa på och inte behöva fundera på om jag ska ta med den eller inte.
Min kamera har, som många säkert vet, varit inskickad för lagning. Jag var inne på Nikons hemsida idag för att kolla reparationsstatus och då stod det att den
var skickad, så jag borde få den snart, snart, snart! MUMS! Jag ska ut och fota ordentligt då, minsann! Jag saknar att fota!

3. Jobb
Det här är väl ännu en av Pelles önskningar som går i uppfyllelse. Tyvärr är ju kameran inte här hos mig, så det blir inga bilder, men jag kan i alla fall berätta om mitt jobbande.
Alltså, jag har varit semestervikarie i tre veckor på Gustafsons Skafferi, det är en liten affär som har ganska bra utbud. Allt är så miljövänligt det bara går, men samtidigt försöker man erbjuda allt som kan behövas i vardagen för att det ska bli ännu mer miljövänligt (så folk inte åker till Munkfors varenda dag). Alltså, vårt sortiment är till största delen ekologiskt, en hel del är lokalt och en del är säsongsanpassat. Vi har allt från ekologisk mjölk till ekologiskt vedugnsbakat bröd som bakas i huset intill till grönsaker från Torfolk Gård, som är 2 km bort, till miljömärkt toalettpapper till fisk från vänern till Saltå Kvarns produkter. Och mycket mer. Allt i lanthandelns anda och i huset bredvid gamla Gustafsons, som var bygdens lanthandel för sisådär 15 år sedan. Många kommer tillbaka för att de tycker att det är roligt, men det är också många som tycker att det är hemskt praktiskt att ha affär nära, det är många som kommer ganska långt ifrån för att vi har så bra ekologiskt utbud, och det är många som kommer bara för brödet. Det beryktade brödet från Höje Vedugnsbageri är verkligen populärt, och det med all rätt!
Jag har varit där väldigt mycket, då vi har öppet vardagar 9-18 och lördagar 9-14 (och det ska öppnas och stängas och städas och sånt) har det blivit mycket jobbande av! Men nu är Erikas semester slut, så framöver kommer jag bara vara där som lite extra av och till.
Annars är jag tillbaka på gården, Torfolk Gård, där jag bor. Det är här jag kommer jobba mest resten av sommaren, men jag kommer nog inte jobba jättemycket mer i sommar. Det tål att funderas på.

4. Uganda
Jag vet att många undrar över hur det blir, hur långt jag kommit med planer och allt sånt där. Men jag måste vara ärlig och säga att jag inte har den minsta aning om nästan någonting! Julia vet inte om hon har råd, jag har inte fått svar från skolan, det är inte bokat flyg och jag har inte tagit några sprutor eller fixat malariamedicin. Jag har ingen koll på boende heller, för den delen. Alltså är det inte mycket som är under kontroll.
Just nu hänger det mest på att jag behöver veta hur det blir med Julia, hon måste bestämma sig innan man kan boka flyg eller sådär. Innan jag kan bestämma hur det blir med någonting för min del också. För, får jag inte svar från skolan och inte har någonstans att bo eller så känns det inte så lockande att åka själv. Det är en sak att åka ganska planlöst om man gör det tillsammans, men jag är inte sugen på att göra det ensam. Alltså, om Julia inte ska med vet jag inte hur det blir alls. Ska hon med åker vi i vilket fall, vare sig vi får svar från skolan eller inte, vare sig vi har någonstans att bo eller inte.
MEN, jag har inte någon plan B.

Kommentarer
Postat av: Marielle

Lena, det finns inget bättre än dig heller! (Även fast du äter fetaost på pizza....)

2008-08-06 @ 09:48:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback