Varför det är bättre att göra något åt saken innan det är för sent

Det är det här vi snackar om, den här videon kan få många att inse. När det handlar om klimatdebatten är "motståndarnas" argument nästan alltid saker som att de inte tror på att det här håller på att hända eller att det är en naturlig gång för jorden. Men ta en titt på den här videon så kanske du inser att det inte är om eller vad som kan hända det egentligen handlar om.

Kommentarer
Postat av: stefan

tja. det finns många felaktiga forskningsresultat som används i klimatdebatten. jag känner ibland att den bara är en modegrej, att det är ett sätt för politiker att skaffa pluspoäng och för akademiker och forskare att få anslag.

jag menar, det finns ju inga tvivel om att temperaturen ökar, men nästan alla mätningar som jag sett tyder på att jordens temperatur fortfarande är på väg mot ett medeltal, om man slår ut det på några miljoner år.

med det menar jag inte att vi inte ska jobba för att minska utsläppen. bara för att de (eventuellt) inte påverkar temperaturen så är de ju knappast bra för människor och djur i alla fall, men ibland känner jag att debatten är snedvriden, och att man inte kan kritisera mätningar som tyder på att mänskligt koldioxidutsläpp inte påverkar klimatet, utan att lynchas. Men det kanske bara är jag.

Postat av: mikaelf

Jag gillar pedagogiken i den där gamla videon!

Jag har i alla fall sett den tidigare! :)

2008-12-20 @ 17:19:27
URL: http://mikaelf.com/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback