Två månader kvar

Nu återstår två månader av vår vistelse i Uganda, det innebär att vi varit hemifrån i en månad och en tredjedel av tiden. Rätt som det är är det december och vi är på väg hem igen. Jag vill inte tänka på det, men det är oundvikligt. Uganda är fortfarande alldeles underbart, jag trivs finfint även om man ibland blir lite trött på folk som ska ta på en, tjata på en och aldrig låter en vara ifred.

Jag ska inte tråka ut er med allt tjat om hur bra det är här, vill ni läsa om det kan ni kolla några inlägg ner, där står det om vädret ochså för den som är intresserad.
Istället ska jag bjuda er på en kort summering av den tid som gått.


Läskigaste upplevelsen: När vi såg en kobra bredvid vägen, en lärare petade upp den på vägen och stampade huvudet av den, jag sprang därifrån.
Största bedriften: Att få en lärare avskedad från skolan för att han slog en elev.
Roligaste utflykten: Igår åkte vi till en nationalpark, Lake Mburo, där såg vi zebror och vildsvin, gaseller och antiloper och en himla massa apor.
Bästa beslutet: Vi har bestämt oss för att tillsammans stödja två elever som går ut sista klassen på skolan, så de har råd att fortsätta plugga. Vi har i princip valt två killar som vi ska betala för.
Godaste maten: Förmodligen fick vi även den igår, då vi åt på vårt favoritställe för tredje gången. Jag fick i alla fall den godaste kyckling jag ätit hittills i det här landet.
Bästa färdmedlet: Boda Boda (motorcykeltaxi), det är jättehärligt att sitta bak på en motorcykel med vinden fladdrande i håret, hur livsfarligt det än är!


Kommentarer
Postat av: Emma says style, love & rock and roll.

Kul att få en uppdatering och bra att ni fortsätter hjälpa när ni åker därifrån! Det kan bli ett livslångt samarbete. Det fick jag från min afrikaresa!

Postat av: Marielle

Bästis saknar dig, men tycker det känns bra att höra att ni har det fint!Bästis kommer snart att åka igen, förstås. Antagligen lagom till att du kommer hem. Har fått kryssningsjobbet - men inget utresedatum än. Måste fixa massa papper först.PUSS, ta hand om varandra.

2009-10-11 @ 08:15:26
Postat av: Marica

Kul att ni har varit i en nationalpark så Julia fick se lite djur. Men ärligt talat, det finns ju så mycket att se så ni kan väl hoppa över gorillorna. De borde störas så lite som möjligt, och dessutom är det dyrt. Satsa på chimpanserna i stället! Hoppas att er tid "på tur" blir lika bra som tiden i Masaka. Skriv och berätta så snart ni kan.

2009-10-11 @ 19:34:12
Postat av: Sassy

Det där var ingen dålig bedrift - skitbra jobbat!Vad kul med en summering, det låter som om ni är med om en riktigt häftig upplevelse!Han har jobbat långt borta förut, så jag är rätt van och han kommer att jobba två veckor och sedan vara ledig två, så vi kommer hinna träffas rätt mycket ändå.

2009-10-11 @ 19:34:52
URL: http://eurotrash.blogg.se/
Postat av: RESESNACK.

det är ju riktigt härligt att du trivs i alla fall!

2009-10-11 @ 19:46:36
URL: http://www.res.se/blogg/resesnack
Postat av: Kalle

pondus du har så kickar andra ;)

Läskigaste upplevelsen va ju het hehe

Postat av: anna

Duktigt att hjälpa och att få läraren avskedad!Svar: Det är bra, dock jävligt kallt nu, haha! Hoppas ni kommer ha det bra den sista tiden med :)

2009-10-12 @ 21:54:29
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: pelle

Ja, GBG blir av Lena. När var det ni skulle komma hemåt nu igen? :D

2009-10-15 @ 23:45:28
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: Ann-Louise [En bulle ur ugnen]

Bra att ni fick den där läraren avskedad och jättejättfint gjort av er att stödja de två eleverna. :)

2009-12-13 @ 22:22:51
URL: http://annlouise-sjostrom.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback