Självförtroende

Jag har idag insett att jag har ganska bra självförtroende och att jag verkligen tror på mig själv. Jag har nog alltid haft det i bakhuvudet, men det slog mig idag när jag satt och författade ett CV. För det första har jag aldrig tidigare i mitt liv haft behov av ett CV, vilket redan där säger en del om hur lätt jag haft det. Men nu när jag väl tagit mig för att skriva ett är det bara för att jag tänkt mig att söka ett jobb. Ja, ni hörde rätt, ETT jobb. Jag har ställt in mig totalt på att detta jobb är vad jag kommer syssla med inom en relativt snar framtid. Det är samma sak med min anmälan till höstens utbildningar, jag tänkte bara söka en enda utbildning, det är ju ändå det enda jag kan tänka mig att plugga för närvarande (fast egentligen vill jag inte plugga alls just nu), men så slängde jag in en andrahandsansökan bara för sakens skull. Men jag är fast besluten vid att jag kommer komma in på mitt förstahandsval.

Och sådär är det, så har det alltid varit. Jag har alltid trott att jag ska få de jobb jag vill, komma in på de utbildningar jag vill och så vidare. Och hittills har det alltid gått vägen, förutom när jag alldeles efter gymnasiet sökte tre folkhögskoleutbildningar varav jag kom in på en, blev reserv på en och avslagen på en. Men jag var ändå nöjd med vilken jag kom in på, så allt var frid och fröjd.

Nu, när jag kommit till den här insikten börjar jag bara bäva för den dagen denna tro på mig själv får sig sin första riktiga törn. När kommer det hända? När kommer jag misslyckas, när kommer jag inte komma in på drömutbildningen eller inte få det enda jobb jag sökt?

Jag väntar med spänning.

Kommentarer
Postat av: Lilla Fröken

Ja det tycker jag att du ska göra. :)Hoppas att du får jobbet Lena. :)Postat av: pelle

Men självförtroende ska man fan ha! I alla lägen! ;)

2010-04-19 @ 21:20:17
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: ECVADOR

bra att du insåg :D

2010-04-19 @ 21:47:08
URL: http://ecvador.blogg.se/
Postat av: Ella

Jag är EXAKT likadan och varje gång jag gör sådär är jag livrädd för att det inte ska gå vägen, men samtidigt för lat för att engagera mig mer.

2010-04-19 @ 22:04:09
URL: http://ellabellaswe.blogg.se/
Postat av: Rozaleen

det är ingen fara vännen. jag har inte skrivit på bloggen att vi gjort slut. men det var ungefär 2½ månad sedan. jag skrev bara att jag flyttat och att mitt liv var en berg-och dalbana. jag delar hellre med mig av lyckan. ;)kramar

2010-04-20 @ 15:06:42
URL: http://totalflopp.blogg.se/
Postat av: roxanne

Jag tror på dig gumman! Och det märks att du har bra självförtroende, vem åker till Uganda själv sådär bara? ;)

2010-04-20 @ 15:11:53
URL: http://kissamiss.blogg.se/
Postat av: fifi

Haruki vad?Jag har aldrig skrivit ett CV förr heller, men jag skrev ett för ett tag sen och det bara öste ur mig hur bra jag är. Sedan läste jag igenom det jag hade skrivit och började undra om någon vill anställa en så egotrippad människa som jag möjligen framstod som...

2010-04-21 @ 17:34:48
URL: http://fififantastic.blogspot.com
Postat av: ROXANNE

Fortsätter detta om självförtroendet :)

Med tanke på att det finns folk som knappt vågar åka tåg själva så är det jävligt starkt av dig att bara dra över halva jordklotet på egen hand, du är ball, det skall du sannerligen veta :)

2010-04-22 @ 13:55:59
URL: http://kissamiss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback