Galenskaper!

En del människor förstår man verkligen inte. Jag läste en kommentar på en blogg nyss:

"Det existerar inget klimathot, vår kollektiva överlevnad är alls inte i fara. Skälen för att minska CO2-utsläpp är ekonomiska inte miljömässiga. Sannolikt skulle det mesta i världen bli lite bättre både av att det blir lite varmare och att CO2-halten ökar.
Någon havshöjning pga av den måttliga temphöjningen man har detekterat de senaste 100 åren går öht inte att fastställa.

Och som vanligt skriker socialisterna i högan sky att ?nu äntligen, detta är skälet till att vi måste få införa planekonomi och hutlöst få beskatta folk, för att rädda planeten?

Sen anser jag inte att lagliga (och måttliga) utsläpp skall betala andras fasadrenoveringar.

Om man vill skaffa fastigeter i en tätort torde man vara medveten om att där finns både trafik och andra människor, samt att en investering kräver underhåll. Och om befolkningstätheten ändrar sig över tiden brukar dessutom mer trafik och fler människor öka värdet på investeringen och intresset att sköta den. Dessutom är den tekniska utvecklingen helt klart i riktning mot mindre och mindre miljöbelastning av mänsklig aktivitet per utfört arbete.

Men jag anser att kollektivtrafiken skall bära sig själv, dvs betalas av de resande. Det är faktiskt inte speciellt dyrt, och skulle förmodligen gå plus för de betalande när skatten sänks i motsvarande grad. Om de resande betalade för vad de fick skulle kvalitet och service vara mycket bättre liksom lyhördheten för kritik.

De snorungar, dagdrivare och annat folk som inte vill betala för sig har ändå knappt något i kollektivtrafiken att göra. De borde i stället skaffa sig ett jobb eller förbereda sig inför eller lära sig ett sådant. Om det kräver att de tar sig till skolan (tex kollektivt) är detta att se som vilken inveestering som helst, något man betalar för därför att man hoppas att det betalar sig framöver.

Att det finns snyltare (och smitare) som vill erhålla ?gratis? (dvs av andra betalada) transporter under förevändning att de därmed vill ?rädda miljön? är ju mer än lovligt korkat tom för att komma från den kanten ?

   Kommentar av
Jonas N ? mars 1, 2008"
Jag förstår inte hur man kan få in så mycket dumheter i ett och samma inlägg! Jag orkar inte kommentera det hela utan nöjer mig med att säga att det är sjukt korkat.
Inlägget som kommenterats är det här.

Kommentarer
Postat av: Tommy

Kapitalism, Miljöförstörelse och Höjda kollektivtrafikspriser, Bra skit!

2008-03-10 @ 14:44:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback