För jag har tagit studenten!

Jag plockade jordgubbar i växthuset nyss, det var varmt och jag började fundera på hur jag ska klara mig i Afrika i ett år (eller hur länge det nu blir?), jag som redan är trött på den svenska sommarvärmen och undrar hur jag ska klara den här sommaren. Visst är värme skönt, men jag blir knäpp när det är varmare än jag vill ha det, som förut nere i växthuset. Okej, att jag är trött på den svenska sommarvärmen redan är att överdriva, men två månader till är hemskt mycket! Det är nog tur att jag ska flytta till Sundsvall ändå, det kan vara bra för mig och min värmekänsliga kropp.

Ja, Afrika var det. Jag har så gott som bestämt mig för att åka till Afrika om ett år eller lite mer för att arbeta som volontär, jag känner verkligen för det och jag tycker om Afrika även om jag är lite värmekänslig ibland. Jag får lära mig att tåla det, helt enkelt. Dessutom tror jag att det är en otroligt bra erfarenhet.

En annan anledning, förutom värmen, till att jag börjat tänka på min framtid kan vara den att jag faktiskt tog studenten i förrgår! Det var en härlig dag, med många glada miner och även en del tårar.
Vi började hemma hos Frida & Johanna där vi pyntade flaket som blev supersnyggast & hur tufft som helst, sen begav vi oss till stadsträdgården där vi hade champagnefrukost och blev fotograferade. Vidare gick vi till Inre hamn, där Polstjärnan, en finfin båt, skulle vänta på oss. Men väl där fick vi veta att Polstjärnan var sjuk och att vi fick åka med en annan båt, vi fattade inte så mycket och helt plötsligt hade båten åkt iväg med tre klasser och två stod kvar, varav min var den ena. Vi fick veta att båten skulle komma tillbaka och hämta oss snart och under tiden passade jag på att hitta några nya vänner i form av några asiater som bodde i USA och var på semester i Sverige och var otroligt faschinerade av våran student som jag glatt berättade allt om. De spädde på mina asiat-fördomar med att ta 50 kort på mig och dem själva, och för att inte vara sämre jag bad jag en av dem ta kort på oss (ja, Putte & Rickard var med också) med dem också. Sen kom båten och vi åkte iväg och vi insåg att Polstärnan låg en bit ut och väntade på oss och att den här båten bara transporterade oss mellan kajen och Polstjärnan. Jag insåg att det betydde att alla inte heller skulle komma tillbaka samtidigt, eftersom alla inte fick plats på den lilla båten samtidigt, så jag övertalade mentor Mattias att eftersom vi åkte sist dit borde vi få åka först tillbaka och jag fick honom att lova att det skulle bli så.
På Polstjärnan hölls det tal och delades ut betyg och skrevs i mössor och sånt som hör till, det var trevligt och när det var avklarat åkte vi tillbaka och hoppade glatt i land för att få fina blommor av släkt och vänner. Sen klättrade vi upp på flaket och sjöng och skrek och spelade musik. Vi for runt, runt, runt och det var hur skoj som helst - tills jag blev akut kissnödig och det började regna och jag bara ville hem. Som tur var var även det sista varvet, så jag ringde pappa och bad honom komma och hämta mig och när vi kom tillbaka var jag först av flaket, minsann!
Sen åkte jag & pappa hem till mormor där alla andra väntade och det blev mat och finfina presenter. Jag fick en kamera, fast inte den jag ville ha, så den ska bytas - men den gjorde mig ändå otroligt glad. Jag fick pengar av mormor & farmor & farmors syster och jag fick jättefina smycken av Kolbjörn och så lite söta småsaker. Pappa höll ett superfint tal och jag blev så rörd att jag började gråta och sen fortsatte jag att gråta på grund av kameran och jag vet inte riktigt varför, det var nog för att det inte var den kameran jag ville ha och att jag tyckte att det var dumt av dem att köpa en kamera utan att fråga mig vilken jag ville ha först, och att jag visste att jag kunde byta den om jag ville hejdade inte heller tårarna, så efter en stund gick jag och la mig på mormors säng och sov ganska länge. Det var skönt och efteråt kändes allt mycket bättre, fast när jag vaknade upptäckte jag att jag hade min mobil i handen. Kolbjörn hade lagt den där för att jag fått ett sms, men det resulterade i att jag - i sömnen - raderade alla sms jag hade i mobilen, tråkigt nog. Jag som hade sms som var 2-3 år gamla och som jag inte alls ville bli av med! Det kändes riktigt tråkigt och jag vet inte ens vem det var som hade skickat sms till mig.
Sen togs det lite kort och strax därefter begav jag mig till teatern, där Johanna & Nathalie satt och förfestade lite i gräset. Jag tog med mig cd-spelare och vi lyssnade på musik och hade trevligt och socialiserade lite med annat folk och så kom det fler och vi blev ett litet gäng som satt där. Men helt plötsligt kom vi på att vi ville gå till Arena och få stämpel, så vi kunde vara säkra på att komma in där senare. Sagt och gjort, vi kom iväg fort men var snart ute igen, med cd-spelaren i högsta hugg blev det häng vid statyn (Sola i Karlsta', minsann) & där sjöng vi och drack och hade trevligt. Rebecka hade med sig sanning- & konsekvenskort som vi drog och vi fick ha mycket roligt för oss. Jag fick bland annat hångla med Johanna i en halv minut, leta reda på någon på andra sidan torget att pussa på, demonstrera hur jag gör när jag går på toa och demonstrera tre olika sexställningar.
Sen blev det Arena och dans, dans, dans. Skoj och sen drog jag hem på min kära lilla cykel. Jag tänkte gå och lägga mig, men folk frågade efter efterfest och jag var inte sen att säga ja, men det var inte så många som var sugna så det blev inte så mycket av det. En kille kom och hälsade på, men när han insåg att jag inte ville ha sex med honom drog han illa kvickt.

Det var min student, minsann. Skoj & tack för en underbar dag!

Kommentarer
Postat av: pelelelelelelel

grattis ännu en gång!

2007-06-17 @ 23:58:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback