Stockholm tur & retur

Nu håller jag på att packa, jag ska snart åka iväg, med slutmål Stockholm. Men först ska jag till Arvika, varifrån jag ska köra ett flyttlass åt My, som håller på att flytta till Stockholm. Ja, jag sticker om inte alls länge och ikväll ska jag hänga med bruden på bilden. Hon kan dansa hon, det ser ni väl? Justja, returen var det också! Jag kommer hem på söndag, förstår ni. Ha en fin Valborg så länge, hörrni!

Stockholm & ants in my pants!






























































































































1. Sylt osv som jag & pappa bjöd på i Märsta. 2. Lasse och hans vänner i Skinnarviksparken (det här med barnbokstitlar skulle jag kunna vara en hejare på!). 3. Freddy. 4. Sara gör en kullerbytta. 5. Suddiga grabbar (Freddy, Per & Thomas) betyder rimligtvis full fotograf.



För övrigt, det känns som jag har myror i brallan. Men i själva verket är de bara under skrivbordet (brallorna eller myrorna, kan man ju undra då). Alltså, vårt kontor har invarderats av myror de senaste dagarna! Tur att jag slutar jobba snart - javisst!

Imorgon åker jag tillbaka till Stockholm, det har ni väl inte missat?

Min fina väska: Användningsområde 3, 4 & 5

Jag fick en kommentar som frågade om det här höll på att bli någon slags modeblogg och det påminde mig om att jag glömt fortsättningen på min väskas äventyr, här kommer alltså några delar till!

Läs även om användningsområde ett och två.

Som ni vet var jag i Stockholm i helgen, det gav mig flera nya anledningar att använda min finfina väska, jag ska nu redogöra för tre av dem.
 
Användningsområde 3 (bilden), som komplement till min resväska och med följande innehåll:
- Dator
- Kamera (syns inte på bilden då den användes för att ta bilden med)
- Blixt (hör hemma i den där lilla svarta grejen till vänster, men själva blixten satt ju såklart på kameran just här)
- Extra objektiv (i den andra, ännu mindre, svarta lilla grejen. Fast 50 mm för att vara detaljerat)
- Handkräm
- Bok (ja, jag har insett att jag behöver läsa de här böckerna, så jag sträckläste ut min förra bok som jag hållt på med i ett halvår härom natten, men än har jag inte börjat med denna. Det såg dock fint ut att ta med den, tyckte jag.)
- Sminkväska
- Datakablar + mobilt bredband
I väskan (som inte syns på bilden) finns också saker som nycklar, plånbok och andra viktiga grejer då jag inte hade någon handväska utan tog den här istället.

Användningsområde 4, handväska på krogen:
I detta syfte var väskan faktiskt i största laget, men eftersom det var lite öl på en pub som var planen och inte ut och dansa tyckte jag att det var helt okej. Dessutom var det bra med en stor väska när man ville trycka ner jackor för att slippa betala garderob.
I övrigt fanns kameran i den som vanligt, men annars bara smågrejer som pengar och nycklar och liknande.

Användningsområde 5, som parkhängsväska:
Absolut perfekt använsningsområde för denna väska, man kan packa öl i den om man vill, man kan ha jackan i den eller en filt. Jag hade dock följande:
- Jacka
- Pumps (eftersom planen var utgång efter parkhängandet)
- Kamera (som vanligt)
- De vanliga småsakerna
Sen, när det var dags för krogen lämnade jag väskan hos en kompis där vi förfestade när det blivit för kallt i parken, då lade jag ner allt jag inte ville ha med ut, som kofta och de skor jag haft innan.



Ja, nu kanske ni börjar inse vilken perfekt, bra & snygg väska det här är
(även om den inte riktigt matchar soffan på bilden). Så jag tror att fem exempel på användningsområden får räcka. Dock måste jag berätta att på fredagen, när vi var ute och ölade, frågade en tjej mig var jag köpt den, för hon tyckte den var så snygg - och vem tycker inte det?

På tal om kjolen


Ja, såhär snygg kan den också vara. Eller så är det jag som är snygg? Välj själva!

PS 1. Kjolen slutar där ni inte ser mer, alldeles vid knäna nånstans.
PS 2. Ni får passa på att kolla de här bilderna, det är en av väldigt få chanser att se mig utan bh (i alla fall om jag har något annat på mig), så kolla in mina bröst noga! Ja, ni förstår, jag hade ju gått och lagt mig när jag fick rycka upp mig och ta de här bilderna!
PS 3. Tänk kjolen med något vitt upptill och blåa strumpbyxor eller liknande.
PS 4. Kjolen hade jag på min student, jag har kanske bara använt den två gånger eller så utöver det. Hög tid att användas igen!
PS 5. Valborg kommer spenderas i Stockholm, så det ädr där jag och kjolen ska hänga.

Valborgsplanering, fortsättning



Ja, nu är det alltså kjolen ni ska titta på. Inte mig eller det röda linnet. Inte mig av den enkla anledningen att man inte kan göra så mycket åt sitt utseende på två dagar, inte på linnet av den enkla anledning att jag drog på mig första bästa jag hittade bara för att inte vara naken på bilden!
Alltså, jag & Sara planerar Valborg. Jag vet inte vad jag ska ha på mig och hon föreslog min blommiga kjol men ville se den på först och jag fick lyda och dra på mig både kjol och överdel och fota mig själv lite. Photobooth, såklart.

Så, frågan är: vad tycker ni om kjolen? Är det en bra Valborgskjol?

Dagens mest intressanta konversation

Lena: är indiskt hår bättre än annat?
Sara: va?
Lena: jag såg en reklam: "Äkta Indiskt hår till fyndpriser. Störst urval av löshår på nätet!"
Sara: indiskt hår får ju mycket sol, därför kanske bättre.
Lena: hmm, kanske det, verkar konstigt!
Sara: undrar om indiska tjejer blir plockade som gäss för dun
Lena: jaa, eller om man skjuter dem innan man tar deras hår och säljer till svenskar
Sara: man kan ju verkligen undra. stackare hur som helst gissar jag. det är ganska äckligt. hellre oäkta hår än äkta indiskt
Lena: ja, verkligen! vi borde demonstrera mot indiskt hår! kan vi inte göra det på första maj?
Sara: absolut.
Lena: bra, vi kan rita planscher på valborgsnatten efter krogen
Sara: det gör vi, vi målar först innan krogen och sedan efter.
Lena: absolut!
Sara: sedan klunsar vi på krogen och den som förlorar måste värva folk till vårt tåg.
Lena: men du, det blir bästa grejen att köra på krogen på valborg!
Sara: absolut!
Lena: "bojkotta indiskt hår!", "sluta plocka de indiska flickorna levande!"

Dagens serietips















































Jag hittade en otroligt bra serie, vill ni se mer av den kan ni göra det
här.


Snart är det helg igen, eller hur var det?


Okej, vi tar väl en till när vi ändå håller på? Här är jag & Anna hemma hos Per i lördags, på bilden ser ni oss shotta minttu med lakritssmak och det var sannerligen något av det vidrigaste jag smakat (förmodligen kändes det så för att jag inte visste innan att det var lakritssmak), men ser ni hur otroligt nöjda vi är efter? Vi ser ut som två barnungar som gjort något riktigt duktigt och vill få beröm.

Idag tänkte jag skippa träningen, jag är lite småseg och tror att det kan vara en liten förkylning på lut någonstans och det har jag inte tid med så därför skippar jag allt var träning heter. Och vet ni vad det innebär? Jo, att jag inte kommer träna mer innan mitt träningskort går ut, vilket det gör sista april. Men jag är nöjd.

För övrigt är jag på galet bra humör, jag kände mig hemskt schleten imorse och första timmen här på jobbet, men nu.. Nu är det som om jag fått ny energi och jag liksom ler mot hela världen, tänk att saker kan vända så fort! Nästan så jag blir sugen på att träna ändå... Men nej, det är dumt, inte bli sjuk. Inte bli sjuk! Jag menar, det är ju snart helg igen, snart ska jag till Stockholm igen..

Vad gör ni själva idag?

Stockholm - en helg senare


Jag hos Per i lördags, ser ni vad jag ser?
Vad är det första ni lägger märke till?

Ja, jag är hemma från Stockholm. Jag är hemskt trött, har huvudvärk och är allmänt schleten. Men det är bara två dagars jobb till och sen är jag på't igen. På vad? Ja, att åka hemifrån, att köra till Stockholm - välj själva, det är rätt i vilket fall!
Under helgen i Stockholm hann jag träffa fina vänner, gå på Marie Laveau (som jag tror att jag nu lärt mig stava till - rätta mig om jag har fel), parkhänga, dricka massa öl, upptäcka att Minttu med lakritssmak är vidrigt, fika med Per i ett fönster, promenera från Mariatorget till Skanstull i klackar (inte att rekommendera), hänga på en irländsk pub i Gamla Stan, snusa (bilden), bli kladdad på av en gubbe på 50+ och sist men inte minst bjuda på & sälja sylt i Märsta. För att inte prata om hur mycket bil jag kört. Ja, det var väl det mesta. Det kommer komma mer bilder, men jag orkar inte riktigt just nu.
Vad har ni gjort i helgen?

Lördag i snabbhet


Här är jag nu, Photobooth genom fönstret (motljus, därav den oblåa himlen som på riktigt är jätteblå).

Tidigare: bjudit på & sålt sylt i Märsta
Nyss: ätit potatissallad, kyckling och vitlöksbröd (ni har ingen aning om hur länge jag varit sugen på potatissallad, så det här var lycka för mig)
Strax: Parkhäng med en hel drös med vänner & öl
Senare: Antingen dansdansdans på någon klubb eller häng på något hak, det beror på vad jag/vi känner för!


Stockholm är nice, vädret är kung och öl är guld. Hoppas ni har en härlig kväll, kära vänner!

Fredagen är alltid början på en helg, den här gången tar den mig till Stockholm.


Här är en av våra söta katter, fråga mig inte vilken för de är likadana, bilder från igår.

Nu är det såhär att jag håller på att packa. Jo, för jag ska ut och åka förstår ni. Jag och min far ska sätta oss i bilen om en och en halv timme och bege oss till Stockholm. Vi ska på något konsumentjippo med Konsumentföreningen Norrort imorgon och ska då stå utanför Coop Extra i Märsta och bjussa på hjortronsylt, det ni! Är ni sugna på hjortronsylt så är alltså Coop Extra i Märsta the place to be imorgon! Ses vi där?

När jag ändå är borti storstan ska jag passa på att träffa lite vänner, imorgon blir det fest för det har Sara bestämt. Någon som vill festa med oss? Häng på, vettja!

Nejnej, nu ska jag bli klar med packandet! Måste lasta sylt i bilen också, så här är det jobba på g. Ha en finfin helg, hörrni!

(ja, både datorn och kameran följer med mig till Stockholm)


Pelle och grisarna


Här sitter Pelle i grishagen tillsammans med sina griskompisar.

Jag har en vän som heter Pelle, Pelle behöver lite hjälp. Det är nämligen så att han testar hur långt man kan gå med blogghoreri och därför hoppas han på att lyckas få 1000 kommentarer på detta inlägg. Alltså, gå in där och kommentera!

Igår skrev jag ytterligare en saga till Pelle, här ovan ser ni min illustration till sagan. Konstnärligt, inte sant? Den förra kan ni läsa & se illustrationen till här.
Här kommer sagan:


Det var en gång en grabb som hette Pelle. Han bodde på en liten bondgård i Sörmland. Av alla djur på gården gillade Pelle grisarna bäst. Men han hade respekt för dem, för han visste att de kunde bitas rejält, det hade hans pappa berättat och han har ju självklart alltid rätt. Pappa vet allt! Pelle brukade få mata grisarna, och de åt verkligen allt! Men roligast var ändå när de rymde! Ibland kunde grisarna möta Pelle när han kom med bussen från skolan. Då tog han vägen genom grishagen hem, så var de tillbaka där de skulle igen. På gården fanns också en häst och en kalv som var Pelles systers egen. Pelles syster var fyra år äldre än Pelle och hon var det fjantigaste Pelle visste! Därför hatade Pelle också alla kossorna! Nej, tacka visste han grisarna, de kunde han sitta hos i flera timmar. Men det hände att de började jaga Pelle, då blev han tvungen att klättra upp på taket på deras hus, för där kunde inte grisarna komma upp. Dock var de ganska ihärdiga så ibland kunde Pelle få sitta där tills hans pappa kom och gav grisarna mat, då glömde de Pelle direkt! En gång hade Pelle frågat sin pappa om han inte kunde få sova hos grisarna en natt, hans pappa trodde att grisarna inte skulle gilla att ha Pelle hos sig mitt i natten. Pelle hade förresten fått ge de nya griskultingarna namn i våras. Det var sex stycken och han döpte dem till Nasse, Hasse, Klasse, Frasse, Brasse och Svasse. Pelle hade redan börjat fundera på vad nästa års kultingar skulle heta och han gick nästan och längtade efter det. Men han hade bestämt att ingen annan skulle få veta vad de skulle heta, det var hans egna hemlis, men hans syster ville verkligen veta och hon gjorde allt elakt hon kunde komma på för att få honom att berätta. En dag låste hon dörren när Pelle var ute, så han inte kunde komma in. Hon sa att hon inte tänkte öppna förrän Pelle hade berättat. Pelle vägrade och gick och satte sig i grishagen istället, vad gjorde det att han behövde vara ute ett tag när det ändå var så fint väder? Pelle satt där i hagen ett bra tag, men så plötsligt började det regna. Pelle gillade inte regn, så han blev lite arg på sin syster, men istället för att ge upp gick han in i grisarnas hus och la sig där i halmen. Det var så bekvämt att ligga där och höra regnet smattra mot plåttaket att Pelle somnade! När hans föräldrar kom hem och upptäckte att dörren var låst blev de arga på Pelles syster och undrade varför hon låst dörren. Hon sa att det var för att Pelle var dum och då frågade de var han var, hon hade ingen aning och föräldrarna undrade hur länge han hade varit ute. Systern trodde att det varit några timmar eller så. De gick ut för att leta efter Pelle, men kunde inte hitta honom någonstans! De ropade och skrek, men de flesta ljud begraves i regnet men tillslut fick de ge upp och gå in igen. Pelles mamma grät och skrek på systern som hade jättedåligt samvete. Hela familjen satt i köket och undrade vad de skulle ta sig till, vart Pelle hade kunnat ta vägen när plöstligt Pelle kom intraskandes genom dörren. Mamman kramade honom och undrade var han hade varit och varför han inte var ett dugg blöt. Pappan märkte att Pelle luktade gris, så han undrade ingenting. Själv kunde Pelle inte för sitt liv förstå vad som var på tok. Han hade ju bara sovit hos grisarna en liten stund! Men nog var han lite nöjd över att föräldrarna var arga på systern. Pelle förstod att det innebar att systern skulle vara snäll mot honom för att gottgöra, så han bad systern bjuda honom på glass och det gjorde hon. Pelle var nöjd och glad och tänkte att hans hemlighet kunde ingen få honom att berätta!

[slut]

 

Glöm för guds skull inte att kommentera Pelles inlägg här

 


Pelle räknar grässtrån


Det här är Pelle, han räknar grässtrån, plockar blommor och aktar sig för fotbollar.


Jag har en vän som heter Pelle, Pelle behöver lite hjälp. Det är nämligen så att han testar hur långt man kan gå med blogghoreri och därför hoppas han på att lyckas få 1000 kommentarer på detta inlägg. Alltså, gå in där och kommentera!

Igår skrev jag en saga till Pelle, här ovan ser ni min illustration till sagan. Konstnärligt, inte sant? Här kommer sagan:


Det var en gång en liten liten pojke, pojken hette Pelle! Han gillade fula fiskar och kåta ögon, men finast av allt tyckte han att gräset var! Ibland på rasten i skolan brukade han gå och räkna grässtrån, men han blev lite ledsen, för han hann aldrig räkna klart! De andra barnen tyckte att han var lite konstig när han gick där för sig själv på fotbollsplanen, men de klagade aldrig, för de visste att han bara duckade om bollen råkade komma mot honom. En dag tröttnade Pelle på att räkna grässtrån, då ville han vara med och spela fotboll med de andra barnen! Men olyckligtvis så var det mitt i vintern och 7 decimeter snö på hela fotbollsplanen. De andra barnen var i full färd med att ha snöbollskrig och Pelle visste inte vilket lag han skulle vara med i. Däremot visste han att han var grym på "kast med liten boll" på friidrottstävlingarna i skolan, och det måste ju vara ungefär som att kasta snöboll, tänkte Pelle och kände sig ganska nöjd. Vad han inte låtsades om var att "kast med liten boll" också var den enda sport han någonsin varit duktig på. Men glad i hågen tog han mod till sig och kramade en halvhård snöboll som han dängde iväg i full fart. Vad han dock inte tänkt på var att man inte behövde vara en hejare på att sikta i "kast med liten boll". Han tittade upp och insåg att han lyckats rätt bra ändå, han hade träffat skolans tuffaste kille, Stefan! Nu hade han sannerligen redan valt lag, han sållade sig till Stefans motståndarlag. Stefan skrek: "den som ger sig in i leken får tamejfan leken tåla!" och dängde iväg en stenhård snöboll i Pelles bakhuvud! Pelle blev förskräckt och visst gjorde det lite ont, men han insåg att det var det som var tjusningen och hann lagom komma igång med snöbollskramandet innan rasten var slut, Pelle tyckte dock skolan var rätt tråkig, så såfort han fick chansen tittade han mest ut genom fönstret och längtade tills snön skulle smälta, så han äntligen kunde fortsätta att räkna grässtrån. Under tiden fantiserade han om hur det skulle vara att kunna flyga. Att kunna flyga var Pelles absolut högsta dröm. Han brukade faktiskt till och med drömma om det på nätterna! Bara därför hade han sedan länge bestämt sig för att bli pilot när han blev stor. Pelles mamma däremot hävdade att det var väldigt farligt att vara pilot, för man kunde störta! Det brydde sig Pelle inte om, för han var trots allt en ganska tuff liten grabb! När nästa rast kom gick han in stenhårt för att vara sådär tuff, han kastade snöbollar på alla, lärde sig att krama dem riktigt hårt! Men rätt som det var fick han en snöboll rakt i ögat! Det gjorde så förskräckligt ont att Pelle började gråta. Plötsligt insåg han att han kanske inte var så tuff trots allt. Han gick in istället och när han kom hem från skolan frågade han sin mamma vilket yrke som var säkrare och vad hon tyckte han borde jobba med. Mamman, som var väldigt klok och förståndig, sa att det kommer han nog komma på i sinom tid. Pelle började fundera på vad "i sinom tid" kunde betyda, men vågade inte fråga mamman, för hon gav ju ändå bara så konstiga svar. Han funderade och funderade och tillslut hade han funderat så länge att han glömt bort att fundera på vad han skulle bli och plötsligt hade det till och med börjat bli vår och gräset började titta fram. Pelle blev så glad att han glömde allt annat och fortsatte i godan ro att räkna grässtrån.

[slut]



Glöm för guds skull inte att kommentera Pelles inlägg här!

Tröttlena & senaste dygnet.



1. Jag har tränat idag. Body Step stod på schemat, jag var längst fram och hurtigare än någonsin. När 50 minuter hade gått och det var dags för armhävningar var jag snarare svettigare än någonsin och det droppade till och med om mig (jag minns hur äckligt man tyckte det var när det killarna droppade av svett på gympan i högstadiet). Ännu en liten stund senare var jag nog också tröttare än någonsin, men jag är nöjd, det var skönt! Bilden visar min träningsdagbok senaste veckan, förresten.

2. Jag beställde skivor igårkväll. Många fina skivor. Tyvärr ser man inte här vilka artisterna är - det här är bara orderbekräftelsen jag fick på mailen. Mer om det när de kommer!

A walk in the hoods





I lördags tog jag en promenad i mina gamla hoods, på Sommarro i Karlstad. Det var en otroligt fin förmiddag, men nere vid älven blåste det ganska ordentligt. Jag trotsade det och gick ändå ut på bryggan och kände på vattnet - som såklart var alldeles iskallt!
Det slog mig att jag saknar att bo på Sommarro lite, det är verkligen fint och trivsamt där. Absolut ett sånt område jag skulle kunna tänka mig att bo i igen. Det är ett trevligt villaområde, men jag bodde i en länga med studentlägenheter där mitt i.

Grillfredag

1. Anna agerar grillmästare, 2. Linda & Frida på Rebeckas bakgård, 3. Linda, Frida & Rebecka äter grillat hemma hos Rebecka.

Vi hade en trevlig kväll, med grillande och mycket fint och roligt. Linda, Frida & Rebecka gick jag på gymnasiet tillsammans med, jag träffar dem inte så ofta nu för tiden, men det är väldigt trevligt när det väl händer. Utöver dem var Anna med, som inte hade något bättre för sig och hängde med oss istället.

Min fina väska: Användningsområde 2


Väskan och jag drog till Karlstad i fredags. Den var packad med vad man kan behöva för en natt i stan; rena kläder, kamera, pumps, smink, busskort, iPod, pengar, solglasögon och lite annat smått och gott (på bilden ser det visst ut som jag bara har massa påsar i väskan).
I Karlstad vankades det grillning med vänner från gymnasiet (Rebecka, Linda & Frida) samt Anna som bjöd in sig själv som bihang och blev full och stack till stan. Vi hade otroligt trevligt men blev rätt trötta tidigt, orkade inte in till stan utan Frida var nykter & snäll och körde hem mig till min bror där jag sov.

I wanna be a part of you

Jag råkade köpa ett par skor igår. Men är de inte snygga? Är jag inte ursäktad? Från Scorett, 700 kr (okej, 699:- men jag HATAR såna löjliga saker som ska lura ögat, jag hatar alla priser som slutar på 9, det är nog det som är så bra med Monki, de har jämna och fina priser). Det var världens impulsköp, jag hade egentligen tänkt köpa en handväska och gick runt och tittade, köpte ett skärp på Monki och sen klämde jag på väskor i en väskaffär för att komma på att jag inte ville ha äkta skinn, gick därifrån och gick förbi Scorett. Jag gick inte förbi utan svängde in, de spelade Moneybrother i högtalarna och jag gick och sjöng med lite sådär lyckligt för mig själv, var glad och tittade egentligen inte så mkt på skorna. Fick syn på de här, provade en och köpte dem. Jag var nog inte inne i affären mer än en och en halv låt ungefär. Alltså, kanske fem minuter.

Sen gick jag från stan till Rebeckas jobb för att möta henne, var rätt tidig men kände att jag inte kunde vara kvar på stan när jag hade spenderarbyxorna på mig.
Resten kanske ni får veta en annan gång, eller inte. Jag vet inte! Och ännu mindre vet ni, haha!

Tack & helg


Tack & hej Sverige. Tack & hej vett, sans och vettiga värderingar!


Bild/Illustration stulen från
DN.se

Nu har alltså Pirate Bay olagligförklarats och männen bakom har dömts till ett års fängelse vardera och 30 miljoner kronor i skadestånd. Välkommen till Sverige! Välkommen till landet där det är viktigare att skydda upphovsrätten, göra de som tjänar pengar på musikbranshen rikare och gemene man fattigare och räddare. Välkommen till Sverige där man inte längre bryr sig om vad folket tycker och där man tycker att det är värre med fildelning än med våldsbrott och fula gubbar.

Nej, nu ser jag, mer än någonsin, fram emot att lämna Sverige för ett tag, jag vill inte vänta till Uganda i september utan åker gärna vart som helst när som helst med start tredje maj. Med ett uppehåll i Sverige under juli kan jag spendera resten av tiden var som helst, jag är nöjd med något som inte är det här. Någon som följer med?


Läs mer om domen här.


För Piratpartiets syn på det hela, läs här.




Min fina väska: Användningsområde 1

Minns ni den fina väskan jag köpte?

Första användningen skedde igår, jag var och simmade i Hagfors med Emelie och packade den här fina väskan med badkläder, handduk och vad som nu behövdes. Alltså, väskans första resa, första användningen. Vi simmade för övrigt i 45 minuter, och sen hann vi med både bubbelpool och bastu.

Rent a wreck


Jag fick ett fint mms av världens sötaste Emelie, jag har dock inte installerat mms på min mobil så jag fick det i datorn. Emelie jobbar i en butik i Köpenhamn och där kan man tydligen köpa den här finfina kepsen, som förmodligen är den snyggaste keps jag någonsin sett! Men för att ni ska förstå det fina i den måste ni också lyssna på den här låten som är en av de bästa jag vet!

Utmaning om lycka

Jag har blivit utmanad av Emma.



Hur mår du?
Jag mår fint, har precis ätit lunch och druckit kaffe, så jag är rätt nöjd.

Skrattar du?
I perioder. Eller, beroende på sällskap, kanske? I söndags skrattade jag otroligt mycket, knappast något nämnvärt sen dess. Alltså, inte mycket här hemma/när jag jobbar, men otroligt mycket när jag gör annat.

Gör du saker som får dig att må bra?
Javisst, jag tränar en hel del, det mår jag bra av. Och jag åker iväg ofta på helgerna, det behöver jag för att inte ruttna här hemma.

Träffar du människor som får din mage att pirra?
Nej, det kan jag inte påstå händer ofta. Jag är inte så pirrig av mig. Det händer, men väldigt sällan.

Känner du dig starkare eller svagare än förut?
Oj, jag vet inte.. Det beror väl på vad man menar med förut.

Saknar du?
Ja, jag saknar mina Ålstavänner och min bästa kompis som är reseledare. Nu är hon på Kreta och det känns ändå inte så långt bort, det var värre när hon var i Thailand. Nu är vi i alla fall vakna samma tider på dygnet!

Tar du hand om dina vänner?
Tar hand om? Jag vet inte, om det innebär att jag berättar för dem hur bra jag är så är jag väldigt dålig på det. Men om det innebär att vara generös, att träffa dem, att hälsa på dem, att laga mat åt dem och så vidare så tar jag god hand om dem!

Älskar du?
Ja, det gör jag. Men det finns verkligen inte många som jag skulle kunna säga till att jag älskar dem. Men några finns. Jag är dock inte så bra på det där med känslor.

Gör du alla de saker du så länge sagt att du ska göra?
Ja, jag är ganska bra på att se till att saker blir av! Såklart att man får massa idéer som aldrig blir mer än idéer, men jag säger aldrig att jag ska hälsa på någon utan att göra det, jag gör det jag känner för och jag vill alltid vara med på allt!

Håller du dina löften?
Javisst, fast jag lovar inte så mycket.

Längtar du?
Ja, men inte så jättemycket. Mest längtar jag någon annan stans, efter att sluta jobba (oj, sa jag verkligen det? ni på jobbet ignorerar det här va?) och efter att åka till Uganda. Och lite efter Marielle, och Julia, och lite annat kanske.. Efter imorgon kväll då jag ska träffa gymnasiekompisar, det blir fint.

Tänker du?
Ja, men för lite just nu. Jag brukar tänka mer, men jag får så dåligt med intellektuellt utbyte här hemma, det är trist. Jag behöver mina Ålstingar!

Brister du ut i öppna ärliga skratt som kommer ända från magen?
Haha, absolut! Jag skrattar ofta lite lagom.. Men så ibland kan jag brista ut i riktiga gapskratt.. Och då skrattar jag, och skrattar, och skrattar... Det tar aldrig slut! Senast var i söndags, hos Helle och ojojoj vad jag skrattade!

Vill du?
Alltid, jag vill allt!

Önskar du att det var som förut?
Det beror på vad man menar med förut. Jag saknar Ålsta, jag saknar att bo själv.. Men jag har det rätt bra nu också. Jag vill dock komma härifrån, från gården. Men det ska jag ju snart, så jag är ganska nöjd. 

Går du vidare?
Nja, jag är nog lite dålig på det.

Gråter du när ingen ser?
Ja, det händer. Det finns otroligt få som sett mig gråta. Familjen, Marielle och mitt ex är väl de enda jag kan komma på som sett mig gråta.

Vågar du?
Ja, ofta i alla fall! Jag älskar utmaningar!

 Är du lycklig nu?
Ja, men jag har varit lyckligare och jag vet att jag kommer bli lyckligare igen. Men jag är absolut lycklig nu också!



Jag utmanar: Helena, Marielle, Anna & Anna.

Inatt jag drömde, minst lika konstigt som vanligt

Jag drömde jättekonstigt inatt, och otroligt detaljerat. Jag ska inte berätta allting här för det skulle bli alldeles för mycket, men jag hann bland annat med att:

- Ha en tre meter lång pappa, rida på hans rygg och det var så högt att jag fick höjdskräck (jag som i själva verket älskar höjder).
- Vara på något sportevenemang med typ 10 000 pers som alla satt i bilar.
- Komma på på Annandag Påsk att Systembolaget var stängt och istället hitta några fula gubbar som sålde smuggelöl från Tyskland på en lastbrygga.
- Köpa ett flak smuggelöl (för 400 kr!), men det fattades en burk och därför fick jag välja något annat från en lång rad av grejer. Det fanns mest konstiga flaskor med ännu konstigare innehåll, men jag valde en jättesnygg plåtburk med socker i - till min brors stora förtret (vi skulle tydligen dela flaket).
- Vara på någon slags uttagning till Munkforsrevyn, inte hitta var jag skulle ta vägen och bli utskrattad och därefter höra vänner sjunga och bli tvungen att rösta på att de inte skulle få vara med för att de sjöng dåligt! Alla satt runt ett bord och framförde sitt och sen fick alla rösta, men det hann aldrig bli min tur.

Min mamma & Facebook


Här är min mamma i somras, är hon inte fin? Den här bilden råkar ligga på mitt skrivbord bara för att jag hjälpte henne att lägga in den som profilbild på Facebook härom dagen när hon blev medlem där. Har era föräldrar Facebook?


Förresten, jag har hittat helgplaner! Jag ska åka till Karlstad på fredag och träffa gymnasiekompisar! Ja, i alla fall Rebecka och Linda, men jag hoppas på att det blir fler! Om någon är sugen så säg bara till, vettja!


Onsdagsjobb

Fortsättning på gårdagen.

Idag får högerhanden jobba mest på musen, i övrigt ser det ut ungefär såhär:

ctrl + c
alt + tab
ctrl + a
ctrl + v
home
delete
home
delete
shift + end
ctrl + c
ctrl + v

alltså, lite mer variation idag. Och med lite musklickningar ibland däremellan (framför allt mellan "delete" & "home" samt mellan de två sista).



Nej, roligare saker än såhär har jag inte att blogga om här på jobbet, kanske borde jag låta bli att blogga?

Okej, vi försöker igen, lite lugnare den här gången.

Nu har jag gjort min ansökan till höstens utbildningar färdigt och det ser ut som följande:

1. Journalistikvetenskap, 60hp, Stockholms Universitet
2. Miljövetenskap, 180hp, Karlstads Universitet
3. Utveckling och internationellt samarbete, 180hp, Södertörns högskola
4. Medier och kommunikation: Kommunikation och globala medier, 180hp, Karlstads Universitet
5. Journalistprogrammet, 120hp, Göteborgs Universitet
6. Bildjournalistik, 180hp, Mittuniversitetet - Sundsvall
7. Den fotografiska bilden, 30hp, Malmö
8. Ekoteknik, 180hp, Mittuniversitetet - Östersund





Fuck off, jag bojkottar snart studera.nu och överväger att aldrig plugga igen!

Åh, här började jag bli klar med väljandet av de flummigaste kurserna jag kunde komma på, och vad händer? Jo, jag blir utslängd! Jag loggade in igen och fick se att alla mina val (8 st) var totalt borta, försökte börja om men blev bara utslängd igen. Och nu kan jag inte ens logga in, är det någon slags överbelastning eller bara ett JÄVLIGT DÅLIGT SKÄMT?
Alltså, fy fan! Jag blir tokig, jag vill göra min ansökan, nu minns jag ju inte ens vad det var jag hade sökt, hur ska jag kunna kolla det?
Någon som vill hjälpa mig att döda studera.nu nu direkt? NUNUNU! Eller är det bara så att det inte är meningen att jag ska plugga? Nä, fy fan! Nu ger jag upp!

Tisdagsjobb

I den här ordningen rör sig mina fingrar idag:

ctrl + c
alt + tab
ctrl + v
tab
alt + tab
tab
ctrl + c
alt + tab
ctrl + v


och så vidare (om & om igen), jag har lärt mig att hitta de knapparna väldigt fort vill jag lova.

You said tomorrow would be fun, and we could watch a place in the sun

Åh, den här låten kunde varit så mycket jag i augusti eller så. Ikväll suktar jag efter närhet, lyssnar på "Who'd have known" på repeat och vill inget hellre än att kramas. Som sagt, det var precis jag i somras.



It's 5 o clock in the morning,
Conversation got boring,
You said you're going to bed soon,
So I snuck off to your bedroom,
And I thought i'd just wait there,
Untill I heard you come up the stairs,
And I pretended I was sleeping,
And I was hoping you would creep in with me.

You put your arm around my shoulder,
It was as if the room got colder,
And we moved closer in together,
And started talking about the weather,
You said tomorow would be fun,
And we could watch A Place In The Sun,
I didn't know where this was going,
When you kissed me.

Are you mine? Are you mine?
Cos I stay here all the time,
Watching telle, Drinking wine,

Who'd of known, Who'd of known,
When you flash up on my phone,
I no longer feel alone,
No longer feel alone.

I haven't left you for days now,
And I'm becoming amazed how,
Your quite affectionate in public,
In fact your friend said it made her feel sick,
And even though it's moving forward,
There's just the right amount of awkward,
And today you accidentally,
Called me baby.


Are you mine? Are you mine?
Cos I stay here all the time,
Watching telle, Drinking wine,
Who'd of known, Who'd of known,
When you flash up on my phone,
I no longer feel alone.


Let's just stay, Let's just stay,
I wanna lie in bed all day,

We'll be laughing all the way,
You told your friends,
They all know,
That we exsist but we're taking it slow,
Lets just see how we go,

Now let's see how we go.

Produktfoto: Torfolksylt



Vad tycker ni om bilderna?
 


God påsknatt

Okej, här är jag med snygga väskan jag köpte idag. Nu är jag hemma från festande i Munkfors, vi drog aldrig till parken utan nöjde oss med att vara hemma hos Helle och lika nöjd för det är jag! Trevligt som bara den. Om jag känner för't kanske jag berättar mer imorgon, annars vill jag mest önska er en god natt!

Påskdagsfynd


Jag och mamma har varit på utflykt idag, på Konstrundan i Övre Fryksdalen. Vi besökte tre olika ställen med utställningar och på det sista stället köpte jag den här otroligt snygga väskan! Den är så galet snygg att jag dör lite inuti så fort jag tänker på den. Perfekt storlek för att ha både dator och kamera i dessutom! 850 väl spenderade pengar, kan jag lova!


Navid och hans 1958 vänner

Visste ni att Navid Modiri har 1958 vänner på Facebook? Det är ganska många vänner det.

Jag tar för givet att han inte känner alla dessa människor men kan inte låta bli att fundera på huruida det är möjligt att känna så många. Jag menar, får så många människor plats i ens medvetande? Kan man ha koll på alla och hålla kontakten med alla? Det verkar vara hiskeligt jobbigt. Och jag menar, alla man känner har ju inte Facebook heller. Hmm, det är klurigt!

Hur många människor tror ni att man "kan" känna?




När jag hör namnet Navid Modiri börjar jag förresten alltid tänka på "Navid Modiri och Gudarna".


På håret

1. Jag - före, 2. Jag - efter (återigen, ursäkta mörka bilder)

För folk som tycker det är roligt att hänga med i mitt liv så fräschade jag upp håret med lite ny färg i måndags. Det var en väldig utväxt, som väldigt många enträget hävdade att de inte alls såg (men ingen kan väl undgå att se den på bilden?) och det röda i håret hade trängt fram mycket på senaste tiden. Så därför blev det ordentligt mörkt igen. Planen är att göra ljusa slingor senare i vår.

Påsk i solen


Hur mycket vårkänslor är det inte med blåsippor? Vi har en planta i trädgården som är hur fin som helst och nu blommar den för fullt! Jag och mamma har rensat och fixat i trädgården, klippt hela häcken och mamma har planerat påskliljor. Hon gjorde lite fynd också, först hittade hon en brödkniv i rabatten, men skaftet var av. Därefter stötte hon på yxhuvudet på bilden ovan, i en annan rabatt, det fanns även spikar, kapsyler och lite annat. Riktig skattjakt det där!

Sen har jag, Valdemar & pappa varit ute på en cykelrtur, vi tog oss ungefär en mil, till Råda, där vi köpte glass och sen  åkte vi tillbaka igen. Det var hur härligt som helst, varmt och skönt och jag cyklade i bara linne, i alla fall på ditvägen. Sen har vi ätit påskmiddag och nu är jag helt slut av all frisk luft, så ikväll blir det lugnare än lugnast!

Hoppas ni också haft en fin påskafton!

Långfredag med ganska glatt humör




Det är fullt hus här hemma, två * bröder och hälften så många flickvänner är här och leker påskfirare.
Bild 1: Kolbjörn är lite skev, bild 2: Valdemar springer upp från vår växthus-promenad (det har planterats tomater och det skulle såklart inspekteras), bild 3: Kajsa (Kolbjörns flickvän) med supersnygga glasögon från ett skojigt spel vi spelat ikväll.

Det har varit en supertrevlig dag & kväll. Jag & Kajsa har bakat maränger som vi gjort marängsviss av (favorit i repris, Kolbjörn fick höra att vi ätit det förra helgen och ville absolut ha också, så det fick bakas mer), vi åkte en sväng till Skafferiet och sen har det varit födelsedagsfirande. Det har druckits vin och spelats spel, vi hittade ett jättegammalt och otroligt roligt spen som hette Brainstorm, konstigt var det och man kunde inte läsa frågorna utan glasögonen Kajsa har på bilden.

Hur har ni spenderat denna långfredag?


ʎɐqǝ ɯoɹɟ pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ





Just FYI

Torsdag - fortfarande!

Har ni hört att de tagit Svartenbrandt? (Ehm, jag vill kalla honom Svartensven, men inser att det är någon helt annan!) Ja, alltså, det kanske inte är så stort eller hemskt intressant för er. Grejen är bara den att de tog honom en mil hemifrån mig! Vad fan gjorde han här? Jag har ingen aning.

Note to self: kör inte för fort när hela "min del av Värmland" kryllar av poliser.


Skärtorsdag, SM-guld & påskplaner


Ni känner säkert igen den här bilden
härifrån, men i själva verket kommer den från DN.

Ja, jag tvivlar på att någon kunnat missa att Färjestad tog SM-guld igår. Jag vet att ni säkert sett bilden förut, eftersom den ligger uppe på startsidan, men den är väldigt snygg. Och det var en bra match.

Nog om hockey från min sida, på förmodligen väldigt länge. Jag är på jobbet, det är Skärtorsdag och grått ute. Jag har varit konstant pigg hela veckan tidigare, men äntligen verkar den här omänskliga energikavalkaden blivit tvungen att vika sig lite. Jag är rätt trött idag, det är skönt. Men ännu skönare är att det är långhelg efter idag!
Påsken ska spenderas här hemma, båda bröderna kommer hem så det blir familjeståhej. Jag ska även försöka hinna med att gå på Parken i Munkfors, det kan ju kanske vara en höjdare - vem vet? I alla fall så kommer Helle hem och det kan jag ju inte missa! Vi har inte setts sen jul!
Om någon annan befinner sig i de värmländska skogarna över påskhelgen är det bara att hojta till, jag bjuder på öl eller klättrar i träd, ja jag svarar nog ja på de flesta förslag.






Okej, bara liiiite mer hockey, jag måste citera mamma igår, när jag sjöng "guldet ska hem till Karlstad igen", konstaterade hon att "guldet bor i Karlstad och så gör det bara några utflykter ibland".

Åh, Färjestad


Okej, jag har fortfarande inte riktigt lugnat mig. Jag är väl ingen hockeyfantast egentligen, men ibland går det inte att låta bli att ryckas med. Slutspelsnerver kallas det, va? Jag har haft lite koncentrationssvårigheter idag, faktiskt. Ikväll ska jag hem till mina grannar och titta på matchen med dem, det ska bli trevligt! Inte blir det bättre av att 38 statusuppdateringar  senaste dygnet bland mina vänner på Facebook handlat om Färjestad. Nej, nu ska jag ge mig. Återkommer efter matchen ikväll!

Guldet ska hem, guldet ska hem, guldet ska hem till Karlstad igen!



Bilder från någon match förra säsongen.


Åh, vad jag skulle vilja gå på hockeyn imorgon och åh vad jag suttit som på nålar ikväll. Åh, vad jag älskar hockey och åh vad roligt det är när Färjestad vinner. Åh, vad jag inte kunnat sluta sjunga det som återfinns i rubriken och åh vad jag är alldeles för uppspeedad för att kunna sova.

Jag har så otroligt mycket jag skulle vilja dela med mig av här idag, men det går inte. Jag har koncentrationssvårigheter och lyckorus. Alltså, jag vet att jag aldrig gett sken av att vara hockeyintresserad här i bloggen, men jag tycker att det är otroligt roligt att se Färjestad vinna och även om jag inte tittar på hockey sådär jätteofta så gillar jag det verkligen.
Det innebär att jag är glad ikväll, hur mår ni?


Tisdagshumor


Ja, eh. Det här är lite väl mycket min humor. Förmodligen förstår ni inte det roliga alls.

Nu ska jag åka och träna och enda anledningen till att jag skriver det här är för att ni ska förstå att jag faktiskt är så duktig som jag ville ge sken av i förra inlägget. Vad gör ni själva idag?

Mer marsträning

Här kommer resten av min träningsrapport för mars från Träningsdagboken.


Klicka på bilderna för att se dem större

Träningsdagboken är verkligen bra, jag älskar att träna när man får de här träningsrapporterna, det är som att man får lön för all sin möda! Det här är alltså en hemsida där man skriver in allt man rör på sig och så sammanställs det i fina tabeller och man kan till och med jämföra sin träning med sina vänner och se vem som tränar mest!

Måndag - pigg & glad!

Vem har sagt att jag har stora bröst? Va, VA?

Idag har jag varit sådär galet pigg! Hela dagen. Jag har liksom hoppat runt, pratat oavbrutet, skämtat och varit alldeles livlig. Jag vet inte om det är det otroligt fina vädret eller om det är allt kaffe jag druckit, men nog har jag varit både pigg och glad och dagens höjdpunkt var absolut att sitta ute i solen med kaffekoppen efter lunchen! Förresten, känns inte min klädsel väldigt vårig? Jag har varit ute på promenad utan jacka idag, det ni!

Lena: Elit-motionär


Jag fick träningsrapporten för mars från Träningsdagboken idag, och jag kan lova att jag känner mig duktig när jag kan kalla mig "Elit-motionär"! Ni ska få se hela rapporten senare också - med statistiken och så vidare, jag känner mig riktigt duktig och med det här härliga vädret känner jag mig motiverad till att även april ska bli en bra träningsmånad!

We could watch a place in the sun


Bilder från September, men det är minst lika soligt idag!

Alltså, vet ni hur fint väder det är? Det är världens vår, solen skiner och det är hur fint som helst! 13 grader och på lunchen satt vi ute i solen och drack kaffe, blev sittandes säkert bortåt en halvtimme, men det var det värt! Så otroligt skönt! Ja, våren är väl bra härlig ändå?

Har ni också alldeles underbart väder idag?

Jordbävning i Italien


Screenshot från DN.se

Har ni hört? Det var jordbävning i Italien inatt, minst 27 personer har omkommit och över 100.000 har fått lämna sina hem! Det låter verkligen läskigt, mätte 6,3 på Richterskalan och varade i 20-30 sekunder. Min extrapappa, som för närvarande är i Rom, vaknade av skalven, det skakade tydligen till rejält även där, vilket är 80 km från Aquila där det hände. Om ni vill läsa mer kan ni göra det här.

Uppdatering: Nu har de tydligen hittat mer än 100 döda!

Marängsviss


Igår hade vi lite födelsedagsfirande här hemma (nej, det var inte jag som fyllde år), då gjorde jag & mamma en marängsviss som blev otroligt god och våra maränger blev hur fina som helst - jag var jättestolt!


Mina drömmars man


Söndagsmums


Okej, en till från förra helgen. Här är Stefan hemma hos Julia, ursäkta att bilden är så mörk.

Idag ska jag sannerligen inte göra mycket, hjälpa pappa med en grej och färga håret. Det är mina enda planer. Jag har inte gjort någonting hittills heller, mer än suttit här och ätit räk- & äggmacka! Mumsigt var det!

För övrigt blev jag utsedd till "Veckans Kåta Ögon" hos
Pelle idag, det är nog den finaste utmärkelse jag någonsin fått, så jag är riktigt stolt. Det gjorde min dag, ska jag säga er!


Take me out tonight, because I want to see people and I want to see life


Kristina, min toalettkompis och förra helgens fest hos Julia.
Ikväll har det varit födelsedagsfirande och jag sitter nu i min säng med en öl - jag tröttnade på familjen.

Jag föll för nån på nån fest nånstans


Ikväll peppar jag med gamla Håkan-låtar, som den här och den här. Tillsammans med Joel förundras jag över hur ung han var, men det är ju bortåt tio år sedan det där! Jag saknar Håkan, finns det någon möjlighet att man får se honom snart, kanske? I alla fall, min poäng är den att han fyllde 35 igår. Han börjar bli gammal, den där gubben.
Grattis i efterskott, Håkan!

Talk to strangers!


Bilden är en länk.

Är det någon som testat den här grejen? Man blir inslängd i en personlig chatt med en random person, rätt skoj! Ehm, vad som är så speciellt med den vet jag egentligen inte riktigt, chatta med främlingar kan man väl göra var som helst.. Men. Men, jag är helt fast! Ja, nu vet jag ju hur jag kommer spendera min helg i alla fall!


Jag hade en helskum dröm inatt, förresten. Och då menar jag verkligen helskum. Jag tror inte jag kan komma ihåg och återberätta allt, men jag var på något ställe med en killkompis och en tjej han raggade på. Jag satt mellan dem och han böjde sig över mig för att säga något till henne, varpå jag bet honom i magen. Sen stod jag mot väggen och han började hångla med mig, verkligen råhångla. Men helt plötsligt slutade allting och han sa att jag inte fick höra av mig mer. Förmodligen för att han ville ha den här andra tjejen. Och det roligaste är nästan att jag inte vågat höra av mig idag bara för att jag drömde att jag inte fick, har verkligen känts som att jag skulle störa..


För övrigt har jag varit med Lussekatten till veterinären idag, hon har kastrerats och ligger nu seg och trött på vardagsrumsgolvet, lilltösa har blivit stor! Och imorgon, kära vänner, imorgon ska jag jobba i Skafferiet igen.

Norsk karta över Europa


Det här var sannerligen dagens skratt, klicka på bilden för att få upp en mer detaljerad.

Igår rörde inte jag en dator efter klockan 14. På eftermiddagen jobbade jag i Skafferiet och det var jätteskönt och trevligt, faktiskt. Mycket folk var det också, så jag klagar inte. Jag har dessutom bestämt mig för att jobba där i sommar, så nu är det bestämt att hela juli kommer spenderas i Värmland. På kvällen igår bakade jag & mamma maränger, de blev superfina! Imorgon är det födelsedagsfirande här och då ska det ätas marängsviss, mumsigt värre! Bilder kommer säkert..

Och så blev även jag lurad tillslut!

Vet ni vem den här killen är? Jo, det är min bror! Kan ni gissa vad som är så speciellt med honom att han får visa sin nuna i min blogg ikväll? Jo, han är den enda som lurat mig idag, riktigt löjligt var det också! Och såhär gick det till:

Valdemar: hej. hur är läget?
Lena: hej, det är fint! själv då?
Valdemar: det är bra. jag sittter och pratar esperanto med Anna.
Lena: jasså? kan hon det?
Valdemar: ja, lite grann. det kan vara bra att kunna. jag hörde att man ska kunna välja det i skolorna, ungefär som franska och spanska.
Lena: jasså? intressant!
Valdemar: ja och det kommer bli ett av de officiella språken inom EU om fem år.
Lena: Ojdå!
Valdemar: jäpp, och den som inte kan tala esperanto blir utvisad ur europa.
Lena: HAHAHAHA
Valdemar: april, april!







Planering eller möjligtvis ett aprilskämt?



Jag har tappat koncentrationsförmågan, det känns som någon vänt upp och ner på mig och skakat som bara den. Jag misstänker att denna någon är Julia, det är i alla fall hennes fel. Mer än så berättar jag inte nu, om inte det här ovan kan ge er någon ledtråd?


April, april - så lättlurade är vi väl ändå inte?


Mållgan-illustration stulen av Värmlands Folkblad



Jag kan inte sluta skratta åt knäppa aprilskämt i tidningarna, här i Värmland är nog de finaste de här två:


Rattfylle-Mållgan träder fram, norskt fyllo på 143 cm har dåligt samvete

Tio års jaktförbud i Värmland, här ska det odlas älg - minsann


Eller, roligast är kanske det som radion hittade på idag; att bankerna i Värmland ska dela ut checkar på 132 kr till alla kunder till midsommar - alla utom pensionärerna! Ja, för pensionärerna har så gott om pengar ändå.