Sommarnatt, när jag svävar fram i mörkret


På't igen, eller hur var det? Jag lyckades få höra lite Håkan för första gången den här helgen. Mitt bland allt med Gyllene Tider och raggarmusik. Men jag har lekt DJ en hel del, så jag ska inte klaga. Snart ska vi ut på "stan" igen, de andra gick ut en sväng, så här sitter jag ensam med musikgrabbarna. Men det är finfint, nu blir det lite Thåström, känns som efterfest, men det blir nog lite röjigare snart!

Gisledagarna


Tänk er en mindre stad, tänk södra Sverige. Tänk marknad, karneval och uppträdanden på det lokala hotellet. Tänk er att åka karusell onykter och tänk er folkfest.
Alla känner nog igen fenomenet, den här gången är det i Gislaved. Jag är i Gislaved, vi har jättetrevligt och skoj, mycket alkohol och många fina människor.

Fredag hela veckan


Jag var färgglad igår, minsann!

Nu är jag i Gislaved, fullt med folk & vi ska ha skoj. Första ölen uppdrucken, hoppas ni har en trevlig helg, jag kommer nog inte skriva här så mycket!

Julia och jag förbereder oss för Uganda


På bilden: Julia & Katten.
Om några månader kommer ni kunna se bilder där Julia kliar mig lika kärleksfullt.


Igår kom jag & Julia på att vi måste ses mycket framöver, liksom som för att förbereda oss så vi kan stå ut med varandra i tre månader i Uganda. Här är några exempel på förberedelser vi sysslade med igår:


Jag hade en bit baguette till min grillade mat, jag hade brett smör på den och lagt den på min tallrik när Julia börjar bryta av den och äta små bitar.
Jag: Det finns mer, du kan få en egen bit.
Julia: Det är bara att du vänjer dig!
Jag: Ta en bit bröd, hörrö, ät inte upp mitt!
Julia: Vänj dig! I Uganda kommer jag äta upp din mat hela tiden.

Julia och en kille satt i varsin ände av soffan, det var ganska lite plats kvar i mitten, jag klämmer mig ner.

Jag: Julia, du måste vänja dig vid att trängas med mig, så jag sätter mig här.
Julia: Jaja, jag måste ju vänja mig.


På tåget, inte fullt lika trevligt den här gången!

Nej, det var inte så roligt att åka tåg som jag trodde. Lite lätt bakis (nu plötsligt? vart var det imorse? det är 17 timmar sen jag slutade dricka - hallå?) och sjuuuukt varmt på tåget! Nej, jag stänger av datorn och sätter på musik och sover en stund. Och så tar jag av mig ännu mer kläder.



Personligt meddelande till Pelle:
Om du inte behagar snacka på msn nu så kan du veta att jag är i Karlstad 18.40 och hemma runt 20.30. Däremellan kommer jag inte röra datorn, skickar du sms tidigare kan jag komma in på msn så styr vi. Annars får det bli senare ikväll när jag är hemma!


Stockholm, baby

Vi hade en trevlig kväll hos Benjamin igår, jag fyllde en paprika med fetaost och champinjoner och grillade och det blev hur gott som helst. Jag har hunnit träffa många fina vänner, hälsat på hos Lasse, bråkat med Tommy och skrattat åt Thomas. Vi såg på tv utan ljud igår och Thomas fick agera alla röster, han var otroligt duktig och vi skrattade så vi låg dubbelvikta!

Nu ska jag strax ut i ett regnigt Stockholm och fika med Sara. Sen ska jag hem till Lasse igen och dricka kaffe. Och ja, sen åker jag hem. Vi hörs säkert på tåget, kära vänner!

Justja, jag tog aldrig med min kamera till Stockholm, så det blir inga bilder, tyvärr.



Jag vill se de där skyarna igen


Pelle, när ska vi boka biljetter till Way Out West?

Åh, jag har ett sånt otroligt festivalsug just nu, det är helt obeskrivligt! När jag satt på bussen förut dök den här låten upp i min iPod och det var så fint, det fick mig att längta - jag vill se de där skyarna igen!
Det finns förresten inga bättre bussar än Värmlandstrafiks och det finns ingen bättre bussträcka att åka än den mellan hemma och Karlstad. Jag älskar att sitta och halvsova på den bussen, så även idag. Och så vaknade jag, med solen i ansiktet! Det var lika underbart som alltid, jag slumrade mer och njöt av solskenet och när jag närmade mig Karlstad blev det passande nog mer peppande musik, först Hives och därefter Pokerkväll i Vårbygård. Hur fint som helst!

Nu sitter jag på tåget till Stockholm, för närvarande står vi i Vingåker, när började tågen stanna i Vingåker egentligen?

Ja, festivalsuget var det ja, eller livemusiksug över huvud taget! Jag vill på Peace & Love, jag vill på Siesta! (ja, det är ju imorgon, så det inser jag också att det inte kommer hända), jag vill på Where The Action Is och jag vill se Morrissey på Hovet. Någon som vill med på något av detta? Jag är på alla förslag!

Men något som jag faktiskt ska på, det är Way Out West. Jag var precis inne och tittade på artisterna och egentligen är det inte så många jag vill se, det är ju Lily som lockar. Och att det är ett trevligt ställe och nice med musik och öltält. Ja, ungefär det. Och att jag har så mycket pengar som jag behöver slösa på roliga saker!

Men följande vill jag se på Way Out West, bäst går först:
Lily Allen
Amadou & Miriam
Timo Räisänen
Fever Ray
Anthony & The Johnsons (med Göteborgs Symfoniorkester)
Arctic Monkeys
Jenny Wilson
Olle Ljungström
Band Of Horses
Patrick Wolf


I'm wide awake, it's morning

Jag har inte gjort mycket sen sist. Kolbjörn är hemma, så vi har hängt lite, han har fått testa min wacom och blivit så fascinerad att jag tvivlar på att det dröjer länge innan han skaffar en själv.

Och så har jag lyssnat på Bright Eyes, min favoritskiva - I'm wide awake, it's morning - och bland annat
den här låten. Ja, jag ville mest tipsa om den, den var det länge sen jag hörde.


För övrigt åker jag till Stockholm imorgon. Igen! Ja, Stockholm är trevligt, så varför inte?

Sommar i luften


Julia har åkt hem till Örebro, jag har hängt tvätten och fått ont i magen. Jag måste nog sova lite för att få bort värken, illa att lägga sig igen när man varit uppe två timmar! Det här med ledighet ger mig en väldigt skev livsstil. En annan gång berättar jag kanske vad vi kom fram till gällande Uganda, men inte nu.


Igår konstaterade jag & Julia att det inte längre är vår utan att sommaren är här. Dock var vi inte lika övertygade när solen hade gått ner och vi började frysa.


Wacomlove & Elvira


Nu har jag suttit och lekt en stund med min fina wacombräda. Och för er (Emma) som inte har riktigt koll på denna tekniska pryl så är det en ritplatta med penna till som man har till datorn. Man använder den istället för mus och den är väldigt bra att ha när man redigerar bilder, gör illustrationer och liknande. Utöver just att man har en stor yta att röra sig på (jämför min bräda i A5 med den lilla touchpaden en laptop har) så har den även en himla massa grader av tryckkänslighet och liknande. Det är som att sitta och rita med penna och papper, helt enkelt. Det är verkligen ett verktyg som rationaliserar och förenklar och förbättrar livet för oss som gillar att pyssla med digital bildbehandling eller med illustrationer.

Jag har fixat till en bild på Elvira, som ska vara med i en tidning som min teaterförening ger ut. Det syntes visst inte lika mycket skillnad på bilderna här i min dator som det gjorde i mammas när jag fixade dem, men den vänstra är orginalet och den högra är den jag fixat till från RAW-bilden.



Nu är Julia på ingång, så här ska det Uganda-planeras. Jag kommer nog inte hänga så mycket på bloggen förrän hon åkt igen imorgon. Så vi hörs, kära vänner! Hoppas ni har en finfin måndag!


Friday night, last orders at the pub... Nej, måndag är det. MÅNDAG!


Lily Allen har förmodligen världens bästa humor!


Just nu sitter jag mest och väntar på att Julia ska komma, hon var nyss i Karlskoga och har således fått igång bilen och är på väg. Hon skulle lämnat Örebro klockan nio imorse, men med en bil som strulade (läs: inte startade) så blev det inte riktigt som det var tänkt. Men nu måste jag redigera en bild till intervjun jag skrev igår, grejerna ska skickas in idag och jag ska testa min ritplatta på riktigt - på mammas dator som faktiskt har Photoshop!


Bland rostiga cyklar, gummidäck och fabriksfasader, krossat glas och avloppsrör







bild 1 jag på golvet i vardagsrummet, bild 2 min bokhylla - full av skivor, tidningar och annat krafs - jag kallar den min ostädbara hylla, bild 3 mer ostädbart - nattduksbordet, bild 4 skivor, bild 5 mer skivor och kameraväskan på ännu en hög med grejer, bild 6 mitt nästa & sista städprojekt för idag


Jag är expert på att samla på mig grejer och jag är världssämst på att städa. Jag bor på ca sex kvadratmeter och jag äger lite väl mycket grejer för den ytan. Därför har jag en överbelamrad bokhylla, bland annat. Idag har jag dock städat en hel del, men hyllan tänker jag inte röra. Dock är sista delen för idag min soffa (som inte står på de ovannämnda sex utan i rummet utanför) som är full av grejer, dem ska jag ta reda på.


Imorgon får jag finbesök, då kommer
Julia och hälsar på mig och vet ni vad det innebär? Jo, vi ska planera Ugandaresan, kanske att vi till och med bokar biljetter imorgon, fattar ni hur häftigt det är? Ja, jag är i alla fall full av energi och har städat till bland annat den här låten idag.



Nu ska jag som sagt ta tag i det sista, så länge kan ni underhålla er med den här otroligt bra låten, den har jag lyssnat på väldigt mycket senaste veckan.



Det obotliga skosuget


Nästa gång jag köper skor kommer det antagligen bli någon av dem här ovan.

Den vänstra är en sko i ekologisk bomull från
Devidoll, den är just nu på rea och kostar då £45, så det är ju inte jättebilligt ändå. Men rea är ju ändå rea och det är mycket mindre än de ursprungliga £297! Tyvärr verkar de dock vara slut i min storlek, så det kanske inte blir något. Fast å andra sidan förstår jag inte storlekarna riktigt (någon som vill hjälpa mig?).

Den högra är en sko jag såg många par av på EkoNord, det är visst nya modet i ekorörelsen. Helst vill jag ju ha de gröna, men dem orkade jag inte hitta någon bild på. Det här med snygga träskor faller mig verkligen i smaken och det kan absolut bli en favorit i sommar.


För övrigt hoppas jag att mamma inte läser det här, hon börjar bli lite smått galen på att jag köper skor hela tiden, men vad ska man annars roa sig med?

Dagens dos politik


Materiell lycka är min enda sanna lycka




Jag har fått min supersnygga Wacombräda. Jag är så lycklig så det inte är sant och den är så fin så jag håller på att dö! Sen att det är lite svårt att sitta och leka med den och samtidigt skriva saker på tangentbordet samt att jag knappast sitter alls ergonomiskt är en helt annan femma. Men åh, vad den är snygg! Passar min fina dator hur bra som helst! (Och ja, jag har faktiskt saker igång på datorn även om det inte ser så ut på bilderna.)

Favoriterna hittills är att man kan vända på den beroende på om man är höger- eller vänsterhänt, och att det då också är olika USB-uttag, samt den lilla runda saken ni kan se i mitten på vänstersidan (mittenbilden är dock spegelvänd - jag orkade inte fixa det), det är ett multifunktionellt hjul men jag har bara använt det till att scrolla med, och det är hur skoj som helst.


Ja, jag känner mig lyckligare än ett barn på julafton, jag älskar tekniska prylar trots att den här typen av lycka gnager i mig & mitt miljömedvetande. Jag har sån dubbelmoral så det inte är sant, samtidigt som jag hatar mitt materiella jag och att det alltid ska vara nya prylar och fina saker och så vidare så älskar jag alla dessa nya fina prylar!

Älskar dem!

Åh, fina kunder är det bästa jag vet. Idag har jag haft trevliga och glada kunder som gått runt och tittat på allt och velat köpa allt - ungefär så som jag blir när jag går in i en sån här butik. Jag har sålt glas, en vacker dag ska jag visa er på vilka fina glas vi säljer i butiken. Åh, jag blir glad och det gör inget att solen lyser ute när jag måste vara inne, för jag har sol i sinne! Och inte gör det heller något att det är extraöppet till 17 idag, jag är glad ändå.

Fredagsfrillan


Jag kom precis på att jag glömt visa er hur snygg jag är i håret, jag klippte mig och gjorde slingor förra veckan! Ja, här på bilden är det inte alls fixat förvisso, så all natural, men ack vad jag gillart! Särskilt slingorna, färgen & luggen.

Imorgon jobbar jag i Skafferiet, så nu måste jag sova. Ha en fin lördag (eller ja, fin natt också för den delen), kära vänner!

Göteborg, en sammanfattning

Ja, jag har ju varit i Göteborg, jag orkar inte skriva långt om det. Men, som ni säkert redan förstått, har jag varit där för att jobba på mässa. Det var egentligen tre mässor i en; Interfood, EkoNord samt Wine & Spirits. Jag hängde mest på EkoNord, som är enkelt sammanfattat en ekologisk matmässa, men när jag tröttnade smet jag in på Wine & Spirits och lät någon bjuda mig på ett glas vin.

Men för att inte göra det här till någon lång & seg text ska jag istället bjuda er på en liten lista, alltså det här är lite random upplevelser och åsikter runt mässan & vistelsen i Göteborg.



Snyggaste monter: Saltå Kvarn (bilden ovan)
Lyxigaste: Middagen på Sjömagasinet inklusive ett vin från 1990.
Populäraste: Pipersglace bjöd på glass i stora lass, det ville alla ha!
Mest rörande: Ett par vänner som berättade att de väntar barn, han 50 år och hon 43 - de har försökt hur länge som helst, och nu äntligen (till och med jag blev tårögd)!
Tråkigaste: det var galet lite besökare på mässan, blev mycket dötid. Men å andra sidan hann man ju se de andra montrarna då.
Godaste: förmodligen svamprisotton på restaurangen bredvid mässan. eller tryffelefterrätten på Sjömagasinet. eller räkmackan uppe i Gothia Towers... ja, jag har ätit en hel del.
Klantigaste: jag hällde ut en hel mugg kaffe över mig själv på tisdagen, på tröjan, kjolen, strumpbyxorna, fötterna. Jag brände mig och tröjan (som självklart blev ny) blev full av fläckar. Eftersom jag visste att de skulle stänga av vattnet på hotellet under dagen fick vi tvätta ur tröjan på mässan och sen promenerade jag till hotellet med jackan tätt runt mig (jag kunde ju inte riskera att bli anklagad för att vara blottare).
Vårigaste: Lukten av syrenerna som blommade på vägen mellan hotellet och mässan, åh vad gott det var!
Mest uppskattade: Eguale bjöd på gratis kaffe på mässan, vilken sort som helst - utom vanligt svart kaffe - allt från latte till americano till saker jag aldrig tidigare hört talas om!

Till Pelle: Pannkakan gräddas i pannkakslaggen!

Pelle, kolla här! Jag vet att bilden är liten, men det var den enda jag hittade.

På mässan ställde företaget "Laggen" ut, det är ett pannkaksföretag (vilket ni nog räknat ut själva), jag blev lyrisk och lycklig men mitt i all tristess glömde jag bort att ta kort på dem - trots att jag tänkte på det hur många gånger som helst.

Men ni förstår väl vad det här innebär?
Jo, såklart att jag nu är helt övertygad om att det heter "min pannkakslagg", som det heter "laggen" och alltså även "en lagg". Ja, ni fattar.



Har ni missat den här diskussionen? Ingen fara,
kolla in här!

Kristi flyger till himlen, jag åkte hem.

Åh, justja. Jag kanske ska berätta att jag är hemma. Så: JAG ÄR HEMMA!

Götebort var trevligt, men mässan var väl ingen riktig höjdare (för lite besökare, helt enkelt). Jag ska komma med en utförligare redovisning imorgon eller så.

Hur eko är egentligen hotellfrukosten?


Den här, eller en liknande bild, sitter som en jättestor reklamskylt utanpå hotellet vi bor på. Där står också "eko-logi" väldigt stort och det är fin reklam för hur miljövänligt hotellet är.


Jag tog tillfället i akt att analysera hur ekologisk hotellfrukosten egentligen är imorse. Choice marknadsför verkligen sina hotell med att de har ekologisk frukost, men jag kom fram till följande och är faktiskt lite besviken:

Bröd - 2 sorter var ekologiska, minst 14 sorter var inte ekologiska
Mjölk - ej ekologisk
Kaffe - ekologiskt
Fil/yoghurt - 5 sorter varav ingen var ekologisk
Müsli - 10 olika sorter eller ingredienser varav ingen var ekologisk
Ost - 2 ekologiska, 3 ej eko
Köttpålägg - 1 ekologiskt, 4 ej eko
Grönsaker - 3 olika sorter varav ingen var ekologisk
Ägg - ekologiska
Te - 3 ekologiska sorter, 4 ej eko
Juice - 4 sorter varav en var eko
Frukt - 5 sorter varav ingen var eko
Marmelad - 4 sorter varav ingen ekologisk

Detta är alltså helt baserat på hur de skyltat, så om de haft ekologiska saker utan att skylta om det kan jag ha fel - men det är ju nästan lika illa om de inte skyltar. Det jag är mest besviken på är väl att de inte hade någon ekologisk fil eller yoghurt,  ingen müsli och att det inte fanns någon ekologisk marmelad. Alla dessa saker är väldigt lätta att få tag på ekologiskt och det behöver inte ens vara dyrare. Ja, och så mjöken, såklart, men det var en bild på mjölkreklamselin, så kanske är det ändå så att de brukar ha ekologiskt, eller att de har det utan att skylta? Jag vet inte, men det är ju något som de absolut borde ha!

Självklart är det bra att de jobbar med ekologisk frukost, det uppskattar jag, men det kan ju alltid bli bättre!


Hotellfrukost <3

Nu ska jag sova i min fina hotellsäng och drömma om den underbart goda hotellfrukosten jag ska äta klockan 8.15 imorgon. Det blir finfint.



Göteborg är trevligt men mässan är ganska trist, alldeles för lite folk där. Men det är roligt att träffa folk man känner, att känna sig inne i ekosvängen och prata med andra miljöintresserade. Jag känner mig som en del av ekosverige och det gör mig lycklig. Så, lugn mässa ger i alla fall mycket tid till snack och socialisering och nya kontakter i form av andra utställare.

Om ni är i Göteborg på onsdag (då det är öppet för konsumenter) & inte har något bättre för er så kom till Svenska Mässan och hälsa på mig, jag lovar att bjuda er på både sylt och saft! Och säger ni att ni läst det här kan jag nog bjuda på något annat skoj också. Ta det som ett löfte!

Saker jag saknar med att bo i lägenheten i Karlstad #3

Det här är en fortsättning på det här och det här och absolut inte något sentimentalt om att jag saknar Karlstad och inte trivs här & nu. Det här är bara lite roliga minnen.

Jag saknar att bjuda på om inte sju sorters kakor så i alla fall ganska många olika.


Jag saknar att dela min säng med två andra brudar.


Jag saknar att ha galet många drinkingredienser och blanda konstiga drinkar med Helle, att tappa halva påsen ostbågar på golvet och att INTE gå på skumparty (nivet, white & tight-kvällen) utan bada nästan naken i älven istället.


Som ni vet är jag i Göteborg nu, vi har åkt bil ner och byggt monter idag. Sen gick vi ut och åt och såg galet många som varit ute och sprungit idag, själv promenerade jag i alla fall tillbaka till hotellet, haha! Nu hänger jag & mamma i sängen och ser på Eurovision Song Contest, på norsk tv och det är otroligt underhållande. Nyss var det Alexander Rybak och norge är i extas, jag med. Ja, jag är fortfarande kär!

Vad gör ni ikväll?




Uppdatering: nu ska jag stänga datorn, har en huvudvärk som säger mig att jag ska sova så snart ESC är slut. Det ser bra ut för Norge, det betyder att jag måste börja skicka beundrarmail till Alexander Rybak, det har jag lovat Olof.

Att spendera minst 3000 om dagen är bra för magen


Åh, materialisten inom mig slog till och nu har en beställning på den här skönheten skickats iväg. Det enda som fattas är med andra ord Photoshop på min kära dator - någon som har lust att bjuda mig på det? För mac, tack! Anledningen till att jag valde just den här var i ärlighetens namn just att den var snyggast! Klicka på bilden om ni vill ha mer information.

Förresten, om ni missat det så åker jag till Göteborg imorgon och kommer inte hem förrän på onsdag, så det kanske blir lite låg aktivitet i bloggandet ett tag... Men vi får väl se hur det blir med den saken! Ha en supertrevlig helg, i vilket fall!

Solig fredag


Som jag sa så shoppade jag en hel massa igår, allt på bilden är från min storshopping på Monki (ja, inte skorna då, de är gamla), annat får ni hålla er till tåls med! Det är förresten superfint väder och jag har tvättat och städat bilen idag. Ser ni förresten hur rött mitt hår ser ut? Bilden ljuger lite, men det ser faktiskt rödare ut efter att jag gjorde ljusa slingor.. Men jag tycker det blir bra ändå. Ni får se närmare bild senare.



Di sjonger så myck
ôm kärlek
nu för tia
Sôm ôm di vesst va dä va

Int vet di dä

För ä dä rekti kärlek
å rekti årning på känslera
då går att tia ôt
te anne än sjonging

(ur Fôlkprat av Stig Berg)

Saker jag saknar med att bo i lägenheten i Karlstad

Det här är en fortsättning på det här och absolut inte något sentimentalt om att jag saknar Karlstad och inte trivs här & nu. Det här är bara lite roliga minnen.

Jag saknar att ha folk dansandes i mitt vardagsrum.


Jag saknar att ha en garderob med i princip bara svart, vitt & grått.


Jag saknar att få besök av min bästa vän i tid och otid och att bjuda henne på något ätbart.

Idag har jag varit i Karlstad, jag har shoppat mig lycklig (kanske att ni får se något av det någon gång, om ni har tur) och jag har klippt håret och gjort slingor (det kommer ni alldeles säkert få se, kanske redan imorgon) och jag har ätit middag med min mormor (och hela familjen, dock inga bilder). Det har varit en trevlig och fin dag och jag har spenderat över 3000 kr - utan minsta ångest. Jag är nöjd och glad och tänker att det är bättre att göra av med pengarna nu när jag har dem (utan någon som helst logik, liksom - shoppa upp dem så du inte kan shoppa upp dem senare).

Min eller mitt pannkakslagg?

Jag skrev: "Jag saknar mitt (eller är det kanske min?) finfina pankakslagg."

och fick följande kommentar:




Detta satte igång en väldig diskussion och jag rådfrågade lite vänner, mamma sa att det heter "min", men Olof röstade på "mitt". Jag frågades Sara som sa såhär:

Lena: min eller mitt pannkakslagg?
sara: min pannkaka. mitt lagg? min pannkakslagg
Lena: säker?
sara: det heter ju en pannkakslagg så det borde bli min också
liksom ett äpple, mitt äpple
en gris, min gris
Lena: är du säker på att det inte är ett pannkakslagg?
sara:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Stekpanna är du med mig?
Lena: jag tror det
sara: det heter dessutom en pannkaka - min pannkaka
sara: http://www.elektronikforumet.com/
http://www.tefal.se/

Pelle själv blev lite osäker och sa "jag ska googla arlset av er Möllers!" (han menade mig & mamma) och "men jag hittar ju båda, alla har rätt!"


Och nu börjar jag bli hemskt förvirrad när det gäller det här, är det någon som har ett vettigt svar? Är det någon som faktiskt vet, med hundra procents säkerhet, om det är min eller mitt pannkakslagg? Snälla, lär mig!

Every day we started fighting, every night we fell in love

Jag har tänkt att bjuda på lite gamla bilder, jag kommer dela upp det i ett gäng inlägg, för det blev så många bilder (se förra inlägget så fattar ni vad jag menar)! Temat är "Saker jag saknar med att bo i lägenheten i Karlstad", here we go:


Jag saknar att bo granne med Karlstads häftigaste & snyggaste hus.


Jag saknar att kunna ligga på köksbordet med fötterna på köksbänken.


Jag saknar mitt (eller är det kanske min?) finfina pannkakslagg.

Alltså, nu är det ju inte som så att ni ska gå och tro att jag bara längtar tillbaka till Karlstad & lägenheten där, det här är inget sentimentalt eller något som handlar om att jag inte trivs här & nu. Det här är bara mitt sätt att blicka tillbaka.



Jag har för övrigt ganska mycket planer nu ett tag framöver och tänkte dela med mig lite av mitt schema:

Torsdag 14 maj: Karlstad - klippa & slinga håret, äta middag med mormor och kanske shoppa lite.
Fredag 15 maj: Jobba på Torfolk hela dagen, plantering är det som gäller.
Lördag 16 maj - onsdag 20 maj: Göteborg & mässan Interfood.
Någon gång mellan torsdag 21 maj & måndag 25 maj: Göra en intervju med Elvira som ska publiceras i min teaterförenings tidning.
Fredag 22 maj: Kanske jobba i Skafferiet.
Lördag 23 maj: Kanske jobba i Skafferiet.
Måndag 25 maj eller tisdag 26 maj: Skicka in intervjun med Elvira (och således även skriva färdigt den)
Ca fredag 29 maj - söndag 31 maj: Hälsa på Therese & Martin i Gislaved
Fredag 5 juni: Tryck-fest på Nöjesfabriken i Karlstad
Lördag 6 juni: Uppsala - fest för Peter som fyller 50.
Fredag 12 juni - söndag 14 juni: Ålsta-fest, om det nu blir något.

Och mellan allt detta ska jag klämma in en semester med Marielle i förslagsvis Krakow eller annan trevlig stad samt att träffa Julia (förmodligen i Örebro) och planera Ugandaresan i höst. Dessutom kommer Marielle hem och jag kommer spendera mycket tid tillsammans med henne.

Random bilder




Alltså, såhärva, jag tänkte att jag skulle ladda upp lite bilder och visa er, men så började jag titta och det blev så många så jag måste nog tänka en extra gång på det där. Jag menar, kolla på första bilden, så många bilder kan jag ju inte ha i en och samma blogg. Då skulle ni typ strypa mig, eller inte palla i alla fall. För övrigt är det annars en av mina absoluta favoritfunktion i mac, att kunna lägga alla fönster sådär tjusigt huller-om-buller (men ändå så fint uppradat)!

Den andra bilden var en av dem jag ramlade på, egentligen hör den inte alls hemma bland de bilder jag skulle ladda upp, men den var så snygg i färgerna och jag har liksom absolut inget minne av den, så jag tänkte att det kunde vara roligt att dela med sig av något alldeles nygammalt. Det är förresten min kompis
Emelie där på bilden. Hon bor i Köpenhamn nuförtin'.

Minns ni det där med "white & tight"? Den tredje bilden tog jag på väg hem den kvällen, för att visa att jag faktiskt var både vit & tajt. Eller, var det så? Skorna är ju röda och kjolen är inte vidare tajt, men kort var den i alla fall! Jag tror jag hade fått godkänt, men nu var det ju så att jag aldrig gick dit utan badade i älven istället. Ja, den där historien kan ni väl vid det här laget?

Måndag i hippiefamiljen






Jag låter bildernas namn förtydliga vad ni kan se: 1. Olle i Torfolkkök tidigt 80, 2. Marica med get, 3. Kari matar Skymma cirka 80, 4. G rensar sallad tidigt 80
Bild 1 föreställer alltså min pappa (tillsammans med min extrabror), bild 2 min mamma, bild 3 min extramamma och bild 4 föreställer min extrapappa.


Jag har pratat lite om min familj med Gustav idag och kom på att han kunde få se de här bilderna, och varför skulle då inte ni få se dem? Dessa bilder är alltså från första halvan av 80-talet, innan jag var över huvud taget påtänkt.

För er som inte riktigt förstår så är det så att det var kollektiv här förr i tiden, det var det när bilderna togs. Sen flyttade de flesta härifrån och kvar blev min familj och en till, när min mamma väntade min bror flyttade mina föräldrar till grannhuset, men vi har alltid fortsatt att vara som en enda stor familj. Därför kallar jag också Kari för min extramamma, Gunne för min extrapappa och Kolbjörn för min extrabror. Fast för enkelhetens skulle benämner jag också ofta Kolbjörn som min bror, för att slippa förklara hela familjesituationen.

Men som sagt, hippiefamiljen på 80-talet kan ni se på bilderna här ovan. Idag är det måndag, jag har sovit evighetslänge och det var galet skönt! Det är nog det enda som över huvud taget hänt idag.

I kinda liked a girl I knew, she was mine and we were sweethearts


Jag är fortfarande helt tagen av den här grabben (särskilt mellan tjugosjunde och trettionde sekunden). Men för att låta Pelle få lite upprättelse (ja, ni såg väl hur bra han stavade sist, det är ju bättre den här gången), eller bara för att bjuda på lite mer av vår gemensamma humor, får ni den här bilden också.

Eller så är det därför att vi har haft våldsamma diskussioner om nakenhet och liknande ikväll, jag berättade till och med för mina föräldrar om vad jag & Pelle pratade om härom dagen när vi diskuterade mina gamla nakenbilder. Ja, nu blir ni väl nyfikna? Men så är det. Och nu ligger jag här igen nästan naken. Men det enda jag bryr mig om är Alexander Rybak - åh, vilken charmig grabb!

Vi har pratat om min blindtarm ikväll också, om att jag kunde ha dött där på sjukhuset i Tyskland. Tur att jag inte gjorde det, va?

Stockholmsparker

Nu är det helg igen, den här helgen är jag inte i Stockholm, men jag tänkte ändå att ni skulle få se lite fler bilder från sist jag var där. Alltså: 1. Mathias i Rålis, 2. Mina & Lasses fötter + min väska i Björns Trädgård, 3. Blommande träd vid Medis, 4. Lasse i Björns Trädgård.

Ja, som ni förstår var det mycket parkhäng förra helgen i Stockholm. Det är så fint att sitta i en park och njuta av solen. På dagen där i Björns Trädgård (varför vi nu valde just det halvsunkiga stället för den dagens häng har ingen bättre förklaring än att vi var för lata för att gå till något trevligare) fick jag till och med årets första bränna! Jag & Lasse hängde ett tag i Vita Bergen också och jag kom på den briljanta idén att jag ska utforska så många av stockholms parker som möjligt i sommar. Vem hänger med?

Alexander Rybak in my <3


Alltså, såhär kär har jag inte varit sen jag drömde om Ricky Martin i mellanstadiet. Jag trodde inte att det var möjligt att jag någonsin skulle få en liknande crush igen. Men jag håller på att dö! Den här killen, han är det sötaste och snyggaste jag sett på år och dar, han sjunger som jag vet inte vad och jag fullkomligt älskar honom! Jag kommer sitta bänkad när det är dags för Eurovision Song Contest och vinner han inte kommer jag gråta mig till sömns. Jag kommer ringa och rösta trehundra gånger och jag kommer därefter söka upp honom och fråga honom om han vill gifta mig med mig.
SÅ KÄR ÄR JAG!

Som ett paket på posten, och en liten tävling därtill!




Igår hittade jag en paketavi mitt i en hög av diverse papper i köket. Avin var adresserad till mig och avsändaren var Ålsta. Jag blev barnsligt nyfiken och tänkte att det kanske är mina utställningsbilder som de äntligen skickat. Dessutom blev jag lite arg på mina föräldrar som inte berättat för mig att jag fått en paketavi för en vecka sedan. Men idag tog jag mig i alla fall till posten och hämtade ut paketet, och mycket riktigt innehöll det utställningsbilderna.

Fortfarande sådär barnsligt och förväntansfullt slet jag upp paketet när jag kom hem, men blev riktigt irriterad när jag märkte att de som packat ihop dem inte hade brytt sig om att sätta baksidorna mot varandra, så det har klibbats och förstörts även på framsidorna. Nej, de var inte i något vidare skick, de där bilderna.

När både barnsligheten och irritationen lagt sig kom förnuftet och började fundera på vad i helvete jag ska med dessa bilder till.. Jag menar, mitt fotoprojekt var att följa en kille på SärVux. Det är bra bilder och jag är nöjd med projektet, men inte har jag väl användning av dessa bilder? Särskilt inte när de är i halvbra skick.


Alltså, jag tänkte utlysa en tävling: den som har den bästa idén på vad jag ska göra med bilderna, eller det mest konstruktiva förslaget, kommer vinna ett finfint pris!


gammalt sms till Pelle


Konversationen här ovan är hämtad från msn, där den utspelades för bara några minuter sedan. Och om
Pelle ber om det kan jag ju inte neka, här är det enda smset som finns i utkorgen på min mobil:

"Höh, det blev inget skumparty, men jag blev minst lika blöt ändå - jag hoppade i älven! :D tji fick jag för white & tight! g'natt"

Bakgrund: jag skulle på skumparty i Karlstad, när jag fortfarande bodde i stan, temat var "White & tight" och jag tyckte det var sjukt löjligt men skaffade en vit kjol i alla fall. Jag ville egentligen inte dit för jag ville inte bli blöt i vitt och ha genomskinliga kläder. Jag lyckades till slut undvika att gå dit, träffade folk vid älven och badade nästan naken i älven istället. Meddelandet till Pelle skrev jag när jag promenerade hem mitt i natten.

First day off

Såhär såg jag ut sista dagen på jobbet - i tisdags!
Fast bilden är tagen på kvällen, flera timmar efter jobbandet.


Trots att jag egentligen jobbade min sista dag i tisdags är det idag som jag skulle kalla min första lediga dag, igår fixades det ändå med saker som intyg och smörgåstårtebjudning på jobbet. Idag, däremot, har jag sovit i en hel evighet, legat och läst och inte gjort mycket vettigt alls. Jag åkte en snabbis till Munkfors och jag har lagat mat, men annars har horisontalläget varit väl använt.
Igår tänkte jag somna så sent som möjligt, bara för att sova så länge som möjligt idag - bara för att jag kan. Trots detta somnade jag inte senare än jag gjort säkert hälften av alla kvällar när jag jobbat dagen efter de senaste månaderna. Jag var galet trött igår och när internet la av vid halv ett-tiden orkade jag helt enkelt inte fixa det utan somnade istället. Men jag lyckades ändå med mitt uppdrag och låg nog i sängen typ 12 timmar innan jag pallrade mig upp igen.

Nu ska det tas nya tag, jag ska nog lägga upp en plan för mina två kommande, i princip arbetslösa, månader. Men inte idag och förmodligen inte imorgon, för imorgon ska jag jobba några timmar på
Torfolk.

Stockholmshäng




1. Linnéa & Thomas, 2. jag, 3. Mathias & Caspar
I fredags hängde vi i Rålis, det var finfint, men när det blev för kallt åkte vi till Gamla Stan och hängde på Movitz och drack öl. Det var fina grejer, fin kväll. Fin helg i Stockholm. Fint sällskap. Fina vänner. Fint väder!

Bob Hund på Cirkus, 2 maj

Bilden har jag faktiskt stulit från Expressen, den föreställer Thomas.
Rock-Thomas. Thomas Öberg. Bob Hunds sångare.
Bilden är dock inte från konserten i lördags utan från ett helt annat tillfälle.

I lördags upplevde jag en av mina hittills bästa konserter. På scen stod Bob Hund, platsen var Cirkus i Stockholm och i publiken var jag. Thomas Öberg är rocken personifierad, han staplar högtalare som han klättrar upp på, han hoppar, han skriker, han låter publiken krama hans ben och han vet hur man tillfredsställer en hungrande YouTube-generation.

Jag har tröttnat på den här grejen med att ta med mig kamera på konserter, jag vill njuta av stunden, dansa och röja och inte behöva bry mig om annat, men tydligen är jag ganska ensam om detta. Det insåg jag och det insåg Thomas Öberg som sa något i stil med: "Stoppa ner era mobiltelefoner och kameror nu, sluta filma, era jävla losers!". Och jag hör fortfarande hans skånska klinga i öronen.

Jag skulle vilja påstå att den här konserten gav mig en helt euforisk känsla, jag älskar röjiga konserter och jag älskar att ramla runt i publiken. Jag älskar att sjunga med i underbart bra låtar och jag älskar att stå långt fram i publikhavet. Det spelades så många fina låtar, gamla favoriter som "Allt på ett kort", "Ett fall och en lösning" och "Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem, men det gör jag; tror jag". Det spelades nya, grymma låtar, som "Blommor på ett brinnande fartyg", "Tinnitus i hjärtat" och "Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk".

Men trots allt detta, trots all eufori, trots alla fina låtar och trots all lycka, finns det ändå något som höjer hela konsertupplevelsen ännu ett snäpp. Detta sammanfattade jag fint i en Facebookstatus när jag kom hem: "Lena Möller säger: killen framför mig fick hålla Thomas Öbergs mick, men det var mig han tittade på och min hand han kramade."
Alltså, Thomas sjöng, tittade på mig och höll min hand. Jag var lycklig. Och med detta vill jag avsluta det här och säga att det var en helt fantastiskt underbar kväll och en av de bästa konserter jag sett!

Tisdag, fin musik och slut på jobb

Åh, titta vad fint!

Vet ni? Idag jobbade jag min sista dag. Det känns fint! Imorgon ska jag dock fixa med lite allt möjligt, så det blir inte sovmorgon ändå. Jag ska planera Interfood som det bestämdes idag att jag ska på i mitten av maj. Jag ska bjuda på smörgåstårta på jobbet för att jag slutar och jag ska nog hjälpa pappa att måla nordväggen på huset. Ja, så fullt upp kan man ha på sin första lediga dag, men det känns riktigt skönt! Vad ska ni själva göra imorgon?



Förresten, fy fan alltså! Hur sjukt är inte det här?


Om ni tröttnar på mig, förresten, kan ni kika in här istället! En ny brud är med i gemenskapen, skoj va? Lite som en frisk fläkt, kan man säga!

Levande Lena


Jag tänkte bara säga att jag lever. Jag förstår att ni undrar vad som hänt, men ni vet ju att jag spenderat helgen i Stockholm i alla fall. Med mig hade jag bland annat de nya snygga skorna, den älskade väskan och den röda kjolen. Ja, och en himla massa mer. Jag har träffat fina vänner och sådär också, så det har varit en alldeles ypperlig helg. För att inte prata om konserten. Ja, jag såg ju Bob Hund i lördags. Åh, det ska jag berätta mer om när jag känner för det.

Jag har för övrigt hamnat i någon slags bloggkoma, jag tänker inte kalla det paus för det är det inte. Det är en koma; jag totalignorerar fenomenet blogg. Men det är ofrivilligt. Ja, så virrigt det kan låta, och det är det nog också. Så länge kör jag med den vanliga ursäkten: det händer för mycket annat!

Vi hörs när vi råkas, hörrni!