Me and you and everyone we know





Jag kan inte sluta tänka på en låttext, det är en kvinnlig sångerska med vacker röst som sjunger "me and you and everyone we know", vet ni vem det är? Jag minns inte vilken låt det är eller vem som sjunger, men jag vet att det är något jag lyssnat mycket på och därmed vet jag också att det är en artist jag tycker är bra. Jag vet också att det är en kvinnlig soloartist, men det vet jag inte riktigt varför jag vet, det bra känns.

Bilderna ovan är från filmen med samma namn, den har jag sett ikväll.
Det var en riktigt bra film, väldigt konstig men otroligt bra. Jag fick lite samma känsla som när jag läst böcker av Haruki Murakami, man känner sig lycklig men har inte riktigt förstått grejen. Det är vackert men overkligt. Den här filmen var förvisso inte lika overklig som Murakamis böcker, men den var väldigt fin och dessutom var den snyggt filmad, sånt gillar jag. Därmed är det också en film jag rekommenderar.

Lena och Marge


Idag hade jag min Marge-klänning på mig, fast jag matchade den inte med en blå IKEA-kasse och gula leggings utan istället med svarta leggings och en svart kofta! Det här är för övrigt det enda tub-plagget jag äger och hade det inte varit för att jag skulle vara Marge hade jag aldrig köpt klänningen heller! Men jag gillar den.

Ja, ni kanske förstår min senaste veckas (eller är det längre?) bloggfrånvaro när ni läser det här inlägget, roligare saker har jag helt enkelt inte att blogga om. Men ni kan väl i alla fall erkänna att jag var rätt snygg som Marge när vi hade maskerad med tema film- & TVkaraktärer?

Tisdagssol




Vart kom värmen ifrån? Helt plötsligt är det sommar igen, det firade jag med att gå ut en liten sväng med kameran sådär i kvällningen. Ja, med betoning på liten då (svängen, alltså), för alla bilder tog jag inom en radie på ungefär två meter och det var kanske tio meter från vårt hus. Men ändå! Katten ville i alla fall vara med.
Om man ska tro på Aftonbladet (och ja, vem gör inte det?) så är solen här för att stanna efter det regnigaste juli på 50 år. Ja, jag brukar ju inte direkt läsa Aftonbladet, men i affären är det svårt att undvika löpsedlarna och framsidorna, man skulle nog behöva vara analfabet för att klara det. I alla fall, det jag vill komma fram till är att det känns som jag planerat min sommar så perfekt, jag har jobbat de tre senaste veckorna (de som regnat bort) och det här är min sista vecka, sen kan jag njuta av solen om nu Aftonbladet skulle ha rätt.

Har ni också haft sol idag? Är det inte härligt?

Nervositeten kryper sig närmare


Alltså, på riktigt! Jag är mer rädd för att ta sprutorna än för att bli sjuk. Jag är mer nervös för sprutorna än för resan! Idag är det en månad och två veckor kvar, jag måste ta sprutor snart, för Julia gick kalaset på över 4000 kr, sjukt mycket pengar bara för att hålla sig frisk.


Förresten, här är lite bra musik från lördagens fest!

Kattmamma

Vet ni vad? Jag har blivit med katt, världens sötaste liten en. Lill-Gammel heter hon och är bara min! Men när jag är i Uganda ska Kari låna henne och passa henne åt mig. Någon dag kanske jag visar en bild, men inte idag.

Ja, jag lever också, som ni förstår. Men jag har ingen större blogglust, återkommer säkert snart.

En helg senare


I fredags var vi på kalas, det var en av polackerna som jobbar hos oss, Maria, som fyllde 50. Det var jättetrevligt och titta så fint det är i deras kök! Resten av helgen har jag bara jobbat och sovit och inte känt för att röra datorn alls, förrän lite nu idag. Det är rätt skönt att låta datorn vara ett tag. Jag har däremot läst en alldeles ypperlig bok, som jag ska tipsa er om lite senare. Fler bilder från fredagens kalas kanske jag också bjuder på någon dag, om ni har tur.

Har ni haft en trevlig helg?

Regina Spektor - Laughing With


Alltså, på riktigt. Den här kvinnan är banne mig ett geni, inte nog med att hon gör underbart bra musik, hon gör också världshistoriens häftigaste musikvideor, jag gillar dem verkligen! Den här är mer regel än undantag, och den är galet snygg och hur bra som helst! Jag gillar den verkligen och rekommenderar er att kolla hela videon även om ni inte gillar musiken, för den är verkligen grym!

Klavertramp 2009


Ikväll har jag varit produktiv och fixat med den här affischen. Den är justerad och förhoppningsvis är det här även det slutgiltiga, men det vet man ju aldrig så noga med.

Klavertramp är en endagsfestival i Karlstad som är gratis och anordnas av Grön Ungdom tillsammans med UNF och NBV och sponsras av Karlstads Kommun (såvitt jag förstått), det kommer vara många artister som uppträder - de flesta är lokala förmågor - och det kommer vara massa annat skoj som konst- & fotoutställning, poesi och kanske lite lekar.

Alltså, en heldag som ingen som bor i Karlstad eller i närheten borde missa, det är dagens tips!

Onsdagshäng i vinterträdgården



Ikväll hänger vi i vinterträdgården med finbesök av Kolbjörn & Kajsa (andra bilden). Här är även jag och Kari, och några andra som kommit och gått lite.
Jag har slagit ett glas i stengolvet och det har dammsugits och Kolbjörn och Erik har försökt fånga kattungar, de som är därute och som är vilda. Två kattungar gavs dessutom bort idag, sötkissarna!

Kajsa: "Min pojkvän ser inte ut att vilja få en puss!"

Tyfoid eller Difteri, dör man verkligen?


Jag och Julia fortsätter planera Uganda.

Vilka vacciner tycker ni att man borde ta? Vad känns behövligt? Jag menar, alla de där? Nä, knappast! Vi kommer nog köra på Gula febern & Hepatit och så nöjer vi oss så. Plus malariamedicin då, låter inte det rätt bra? Lite lagom sådär. Usch, jag som är så hemskt rädd för sprutor, måste jag verkligen? USCH & FY!


Förresten, glöm förra inlägget, jag sover inte alls än! Ojdå, klockan gick visst. Jag kanske ska gå nu... eller?

En blandning av sött och salt


Kan någon förklara vad alla dessa nakna tjejer vill mig? Varför följer de mig på Twitter?

Jag har sett på allsång, fast min kärlek till den där charmiga grabben har väl lagt sig lite även om han fortfarande är himla charmig! Men alla småtjejer som står och skriker ger mig lite avsmak, haha! Ikväll lämnar jag datorn på kontoret, för att låta den jobba lite med den uppkoppling som finns här och som är en smula bättre än mitt mobila bredband, så det händer något, liksom.
För övrigt kan jag säga att om måndagen var en hemskt jobbig dag så har tisdagen kompenserat och varit en jättebra dag, jag har varit på strålande humör, haft mycket kunder i affären och solen sken rätt bra ett tag! Sen att jag åt lunch genom att ta en tugga av mackan varje gång jag böjde mig ner under disken för att plocka upp något är väl en annan sak, men det är ju roligt när det är mycket folk. Jag kan informera om att försäljningen igår och idag tillsammans har varit mer än 18% bättre än motsvarande dagar förra året, och jag hoppas på att resten av veckan blir lika bra!

Men nu säger jag godnatt och hoppas på att ni haft en lika fin dag som jag!

Kärlekspåminnelse

Minns ni vilken artist jag var alldeles kär i tidigare i våras?
En hint är att han är på TV ikväll, så missa inte Allsång på skansen, okej?
Det ska i alla fall inte jag göra!

Måndagskaos i Skafferiet


Jag muntrar upp mig med en bild på en söt grabb, bilden är från när vi hängde i Rackarbacken för några helger sedan.


Idag har varit en riktigt kaosartad dag, jag har huvudvärk och är helt slut efter dagens jobbande. I eftermiddags hörde jag ett brak från inifrån kylrummet, ett riktigt rejält sådant, som världens krasch liksom. Jag öppnade dörren och hittade en storgråtande pojke på sisådär 5-6 år samt hela hyllan med dricka som vält. Det var glas och dricka över hela golvet och världens kaos. Pojken grät, jag visste inte vad jag skulle ta mig till men mamman kom till undsättning och satte igång och städade, bagar-Lars hjälpte också till, så jag kunde fortsätta sköta butiken. Det tog ett par timmar att städa upp allt, men pojken klarade sig med några bulor, ett blått öga och ett stort rivsår över bröstet. Detta har orsakat huvudvärk och nu sitter jag här och längtar efter att få sova!

Jag ser inte fram emot imorgon heller, då måste det både dammsugas glas, monteras tillbaka hylla och fylla den med det som är kvar och helt. Samtidigt ska butiken skötas och om det är som idag blir det inte en lugn stund, det var galet mycket folk idag! Ja, fullt upp har jag i alla fall kan jag lova. Nog fullt upp för att inte ha tid och ork för bloggen, men det kanske kommer tillbaka imorgon kväll, vem vet?

Ut med gammalt och gör plats för annat!







Bild 1-3: Vi röjde ur ett av uthusen för att göra plats för alla grejer från lägenheten i Karlstad, blev en hel del att slänga, Bild 4: Jag fick några renoveringsobjekt, sånt som behöver både skrapas och målas, men snygga grejer, Bild 5: Nästa projekt på gården: att bygga om husvagnen till bastu, Bild 6: Pappa & jag kände oss duktiga så det blev en öl när vi var klara.


Ja, som ni förstår är det här vad vi sysslat med ikväll, nu finns det gott om plats för både bokhyllor och garderober. Enda dilemmat just nu är väl var soffan ska ta vägen, vi vågar inte ställa den i uthuset på grund av mössen.
För övrigt har jag fått hem min favoritfåtölj som jag haft i lägenheten i Karlstad! Den är alldeles underbar, så det lär vara från den de flesta bloggar skrivs framöver, så även den här!

Regnsöndag



Bild 1: I Karlstad igår, Bild 2: Genom mina föräldrars sovrumsfönster imorse (läs: vid 11.30)

Idag stod det på schemat att jag skulle träffa Hanna, igår regnade det så jag inte ville gå ur bilen när vi kom till Karlstad och det var detsamma när vi kom hem på kvällen. Hoppet om en trevlig promenad sjönk, men så vaknade jag imorse och möttes av strålande sol genom fönstret. Ja, det var väl inte morgon längre utan klockan var framåt lunch, men lika glad för det var jag och drog på mig blommig tunika och leggings (första gången utan jeans på hela veckan). Jag skrev ett lite förvirrat sms till Hanna om vädret, och ett tag senare fick jag något förvirrat tillbaka. Problemet var bara att det där solskenet inte höll i sig i mer än en kvart, så när Hanna svarade hade det redan börjat regna igen och hon förstod nog inte att jag syftat på att det var fint väder. Ja, summan av detta blev att vi missförstod varandra och nu blir det inte av att ses alls. Men lika glad för det är jag, jag slipper ju gå ut i regnet, jag har hunnit fixa och måla naglarna och jag har den enda lediga dagen på veckan helt för mig själv och kan ta det så jättelugnt jag vill! Underbart!

Har jag sagt att jag älskar söndagar? Hur spenderar ni er?

Tröttaste fredagen på länge

Ni förstår nog själva vad det här är

Idag har jag varit alldeles omänskligt trött, hela dagen! Jag förstår knappt att jag tog mig ur sängen imorse och att jag orkar jobba 10 timmar idag. Men nu är jag tillbaka i sängen, har läst lite bloggar men ska sova så snart som möjligt. Trött var det ja. Jag har varit på lite halvkasst humör också, blev arg på mamma imorse och otroligt trött när jag fick en leverans med hundmat på jobbet och en säck var trasig så det blev hundmat över högt och lågt. Men humöret blev bättre framåt eftermiddagen och ikväll har vi druckit champagne och firat byns senaste tillökning: ett föl som föddes i tisdags! Om jag får ork någon dag kanske jag går upp till grannarna och tar lite foton på sötfölet, men vi får väl se hur det blir med den saken.

Imorgon ska jag jobba, men slutar 14 (hur underbart är inte det), och den ska vi till Karlstad och packa grejer i lägenheten och sen äta middag med mormor!


Förresten, idag är det exakt två månader till jag & Julia åker till Uganda!

Piratlördag








Bilder från i lördags, det var massa folk på vår familjedag i Deje! Och teater blev det minsann, Pippi och en himla massa sjörövare! Det var lite annat också (allt ur Astrid Lindgrens berättelser), men mest var det pippi och pappa och alla sjörövare. Och åh vad roligt det är med teatern, nu blir jag sugen på att sjunga Pippi-piratsånger!

And I've got a penguin checking me out


Bild stulen från någonstans på Facebook

Har jag någonsin sagt att min högsta dröm är att ha en pingvin? Pingviner är mitt absoluta favoritdjur och jag håller på att dö så fort jag ser en bild på en! Jag älskar filmer som "Happy Feet" och den där andra vad den nu heter. Min tanke har alltid varit att man skulle skaffa en pingvin och ha i kylskåpet så den kan tända och släcka lampan när man öppnar och stänger, ja lite sådär på skämt, nivet. Den tanken kommer väl ur att man tror att pingviner bara trivs där det är kallt.
Men, men, men! Jag ramlade över bilden här ovan och vet ni vad? Det här är från en strand i Sydafrika och i Sydafrika är det ju inte särskilt kallt, men det verkar finnas en väldig massa pingviner på den där stranden. Så nu undrar jag om man kanske skulle kunna skaffa en pingvin som kan trivas i vårt klimat, tror ni det?
Tror ni att den skulle kunna bo inomhus eller måste man ha en hage? Ska man ha den i koppel eller låta den gå fritt? Äter den annat än fisk? Alltså, det här är på riktigt! JAG VILL HA EN PINGVIN!


Spotify-bonus:
Hello Saferide - The Best Night of Your Life

Dear long lost penpal, I was lying the whole time



Åh, jag känner mig sådär tom ikväll. Vilsen, trött och inte alls sugen på någonting! Jag låg och läste i en bok några timmar och det var hur skönt som helst, sen ville jag bara sova men startade datorn för att läsa lite bloggar. Nu sitter vi, hela familjen, och planerar utflyttande ur lägenheten i Karlstad. Jag har fortfarande inte gjort plats för alla mina grejer, men på lördag ska vi åka ner och kolla igenom allt.
Jag känner mig lite vemodig också, det blir alltid så så fort jag blir påmind om alla lögner. Äh, det där är en svunnen tid, men jag kan aldrig sluta tänka på det när jag hör
den här låten.

Men då tänker jag på att den söta piratbruden på bilderna var inne i Skafferiet idag, ja inte som pirat då, men ändå. Hon är söt och man blir glad när man träffar henne! Bilden är från i lördags när jag hängde i Deje med teatern.

På jobbet

Man (kund): Har ni ingen annan mjölk än ekologisk?
Jag: Nej
Kundens fru: Men den är väl lika bra den...
Man: Den är ju dyrare, det är enda skillnaden
(Tystnad)
Man: Visst är det det som är enda skillnaden?
Jag: Fast djuren har ju fått gå ute mer och fått bättre mat och sådär!
Man: Äh, det ver man inte!
Jag: Jodå, det gör man, det är kontroller på sånt.
Fru: Tyst med dig nu!
Man: Jag måste väl få ha mina åsikter!
Fru: Jaja, men du kan hålla tyst med dem.
(Tystnad)

Det värsta är att man måste vara trevlig, att man inte får bli arg på kunder. Sen att man hänger ut dem i bloggen, ja det får folk stå ut med! Det liksom kokade i mig, ett känsligt ämne, vill jag lova!

You said you're going to bed soon, so I snuck off to your bedroom



Bild 1: "Jag ÄR farlig, JAG LOVAR!", Bild 2: Jag tog modet med hippieband ett steg längre i lördags och drog på mig en medeltida krans, jag menar: ska det vara så ska det!


Idag har jag jobbat hela dagen, första dagen av fyra veckors jobb med 56 timmar i veckan. Jag är trött, galet trött, men jag hoppas att jag ska vänja mig snart och kanske inte behöver vara som en zombie i fyra veckor, det vore lite jobbigt och kanske inte så roligt för kunderna som ska handla av mig. Men det var bra försäljning idag, och mycket folk, så jag är nöjd.

Dock tänkte jag informera er om att det är såhär det kommer se ut, framöver kommer mina blogginlägg mest komma på kvällarna, för så morgontrött som jag är så finns det inte en chans i världen att jag skulle gå upp ens fem minuter tidigare för att hinna blogga innan jag sticker till jobbet, det kan ni se i stjärnorna efter! Jag beundrar faktiskt folk som t ex
Nina, som faktiskt bloggar innan hon går till jobbet vid 5-tiden på morgonen! Men det kommer aldrig ske från mitt håll, det ska ni ha klart för er.
Och nu är jag så trött att jag redan lagt mig i sängen och funderar på att stänga av datorn strax och sova, det känns riktigt lockande!
Hur har ni spenderat er måndag? Något spännande på gång?

Bästaste bröderna & Bälgspel vid landsvägskanten

Jag har två bröder, de är världens bästa båda två. Idag kom den ena hem från Arvikafestivalen, han ringde mig natten till igår och berättade att han pratat med någon i Bob Hund, idag har jag varit avundsjuk och läst den här artikeln minst tre gånger. Den andra brodern åker från Roskilde imorgon, igår fick jag ett MMS från honom, det kan ni se här ovan. Jag tvivlar förvisso på att han ägnade mer intresse åt Håkans konsert än att han gick förbi och tänkte på mig, men det är väl omtänksamt om något?

Och jag då? Jag sitter bara hemma, inte har jag varit på någon festival i helgen! Eller justja, jag har ju varit på dragspelstämma i Ransäter. Det är ju nästan lika mycket festival som Arvika och Roskilde! Eller ja, det är i alla fall många fulla norrmän. Dragspelstämman heter egentligen "Bälgspel vid landsvägskanten" och är Nordens största spelmansstämma. Nedan är några bilder.





Bild 1: Två killar ville vara med på bild, grabben till höger påstod att han var den enda punkaren på hela dragspelstämman, Bild 2 & 3: Vi hittade ett dragspelsspelande gäng med ett större gäng som tittade på, spontanspelande i stor grupp är underskattat, Bild 4: Ida & hennes söta lilla vovve.

Kustbevakningen letar pojke i älven


Bilden är en screenshot från NWT


Jag var i Deje hela dagen igår, vi hade familjefest med teatern (bilder kommer senare). Hela tiden (utom just när vi hade våra grejer, var det en slump?) hörde och såg vi en polishelikopter som var ute och flög. Den flög lågt och nära och runt, runt, runt. Den var ute och letade efter en 14 år gammal grabb som ramlade i älven natten till igår. Idag kan man läsa i tidningen att kustbevakningen satts in och att pojken fortfarande inte hittats. Jag tycker att det är hemskt läskigt och det känns så nära när man såg helikoptern hela dagen igår. Killen och hans kompis hade lekt & klättrat på järnvägsbron över älven, de skulle bada och han slant och ramlade i och slog i bron på vägen. Chansen att han inte drunknat verkar inte så stor, men de är i alla fall fortfarande ute och letar. Hemskt läskigt, måste jag säga! 


Uppdatering: Kustbevakningen har hittat killen, drunknad - som man trodde, läs mer här.

Badarbarnen







Värme som stiger får mig att sjunka



Ni vet att värme stiger va? Vad innebär det? Jo, att det blir otroligt varmt när sex personer ska sova på övervåningen här i huset. Jag trodde jag skulle dö inatt, låg på sängen med fönstret öppet, utan en tråd på kroppen och täcket långt bort, men svettades så jag trodde jag skulle sluta som en blöt fläck på golvet!
Jag började överväga alternativen, tänkte att jag kanske skulle gå ut och sova i hyddan, eller möjligtvis i hängmattan, men det kändes för jobbigt och avancerat. Därför slutade det hela med att jag tog en madrass och la mig på golvet i vardagsrummet, och så skönt det var sen! Inte alls den där tryckande värmen, helt underbart och jag sov riktigt gott!

På nedre bilden kan man dessutom se min fina bränna, haha! Den kommer nog se ut sådär rätt länge, för på måndag börjar jag ju jobba på allvar och innan dess lär jag inte hinna jämna ut det!

Rackarna i backarna







Fler bilder från Rackarbacken i lördags.
Bild 1: Emelie kom förbi en sväng på väg till jobbet, Bild 2: Tommy puffar, Bild 3: Inte ens där & då kunde man undgå den där gubben som dött, Bild 4: Angelica & Tommy, Bild 5: Man kan ju undra var Emelie egentligen är på väg, Bild 6: Mina tånaglar matchade nästan ölburken!
För den som vill se ännu fler bilder kommer jag lägg upp på Facebook, imorgon eller en annan dag - vem vet?



Idag har jag svettats, lekt med Arvid & Vidar, badat och jobbat lite. Det är ungefär allt. Nu ska jag sova!

There is nowhere I would rather be than here






Bild 1: Vidar & Arvid klättar på stora stenen, Bild 2: Jag fick en teckning av Arvid, men han hade glömt att skriva dit sitt namn och istället klippt bort där det skulle stå, Bild 3: Vidar på väg ner till älven, Bild 4: Jag hade glömt att bada med barn snarare innebär att leka med lera än att bada, Bild 5: Vidar äter jordgubbar!


Ja, som ni förstår kom jag hem till världens bästa besök!
Kvällen har varit otroligt intensiv med badande och lekande och skuttande och bärande (Vidar skulle absolut inte gå själv hem från älven, så jag blev tvungen att bära honom). Det har varit en supermysig kväll med sol och jordgubbar och grillad mat, bättre kunde det inte bli! Hoppas ni haft det fint också!

Blödig & bladig


Jag sitter på tåget på väg hem (lycklig över att ha köpt till sittplats när tåget är fullt av folk på väg till Arcikafestivalen), nu ska jag vara hemma en hel månad, det känns lite sorgligt men samtidigt skönt! Hemma borde dessutom grabbarna på bilden, Arvid & Vidar, vara! Det känns fint, jag har inte sett dem sen i julas (när bilden togs) och de är mina absoluta favoritpojkar!

Alltså, jag börjar bli så blödig, jag vet inte vad det är med mig längre! Härom dagen, när jag satt på tunnelbaneperrongen, började jag nästan gråta över några reklamaffischer för Rädda Barnen, det handlade om läskunnighet. Ett barn som var påväg över ett minfält och inte kunde läsa varningsskylten, ett par som hånglade bredvid en skylt om att använda kondomer för att inte få HIV - som de självklart inte kunde läsa heller. Åh, det var så sorgligt och jag känner att det är så rätt det bara kan bli att åka till Uganda, snart är det bara två månader kvar!



På tal om allt detta med barn, jag & Sara pratade om det idag, att det vore nice med barn. Inte som att jag vill skaffa barn nu, men som att man vill skynda på tiden lite tills det är läge. Eller att låna ett barn lite då & då för att kunna umgås och leka och sådär. Vi kom till slut fram till att det ultimata skulle vara att skaffa en kille med barn, vi utformade till och med en kontaktannons som skulle se ut ungefär såhär: