Kampala i slutet på mars





Bild 1. Jag & Andy på Obama's Kabalagala - baren han är delägare i, Bild 2. Öl, öl & öl. Jag dricker dock bara Club (mitten), Bild 3. Centenary Park, Bild 4. Jag just nu.

Fortfaranda - allt är grymt. Jag har inte så mkt att säga egentligen, men antar att ni vill höra att jag lever. Och det gör jag ju. Vi har bokat tält i Jinja, alldeles vid vattenfallen, under påsk, för 24 personer. Kan nog bli en skoj helg! Fast jag måste ju påstå att varje helg här är skoj. I fredags hade jag roligare på Iguana än jag haft på länge, igår var vi slitna och hängde hemma med True Blood. Ja, jag har fått Andy att bli besatt av True Blood, så jag kollar igenom allt igen.
Saker är som de ska, vi tar det mest lugnt, hänger med "the boys" och sådär. Men som sagt, inte mycket nytt under himlen. Hur är allt hemma?

Everything's just wonderful, I'm having the time of my life

Okej, såhärva. Jag vet, ni kommer hata mig. MEN, jag har glömt laddaren till min kamera hemma och batteriet är nästan slut. Det är jättetråkigt, jag vet. Men jag kanske försöker hitta nånstans att ladda, får se hur det går.
I alla fall, just nu sitter jag på ett internetcafe, så bilder över huvud taget är lite svårt.

Sen sist har jag gjort en himla massa, men framför allt har jag varit i Masaka och hälsat på dem på skolan. Nivet, den jag & Julia var volontärer på förra hösten. Jag kom tillbaka till Kampala från Masaka idag.

Det har varit riots här igen, varför ska jag alltid komma till Kampala lagom till oroligheterna? I alla fall, en stor gravplats för kungar har bränts ner, tror det var i torsdags eller så.

På vägen till Masaka i söndags såg vi en man bli slagen av en annan man med en stor träpåle. Det var många som tittade på men ingen som gjorde något trots att man kunde se att mannen skulle bli ihjälslagen. Han var full av blod och gjorde allt för att skydda sig med armarna. Vi tänkte att han måste gjort något väldigt hemskt eftersom ingen ingrep. På vägen tillbaka idag frågade vi, tydligen had mannen stulit en boda boda (motorcykel) och när polisen kom levde han men dog snart därefter.

Så nog händer det grejer här alltid. Men jag mår jättebra och bara så ni vet så är jag officiellt med pojkvän nu för tiden (se bild nedan).
Hoppas allt är bra hemma, nu ska jag snart på bio.

Hänger i en soffa, gillar Kampala

Det här är var jag är just nu. I en soffa i en park.

Jag är i Uganda och livet är grymt.
Great, så att säga. Fast nästan så man önskar att det skulle regna lite! Nivet, jag sa ju att jag skulle åka från soliga Sverige till ett regnigt Kampala. Så blev det inte, jag tog med mig solen och har inte sett en regndroppe sen jag kom hit i torsdags! Skulle tippa på att det legat runt 35° varje dag!
I övrigt kan jag informera om att jag inte har suttit på en Boda Boda (motorcykeltaxi) en enda gång samt att jag har ätit mer matoke (bananmos) på de här dagarna än jag gjorde på hela tiden förra gången!

Jag har knappt tagit några bilder än och jag har än mindre laddat in dem i datorn. Så jag hoppas ni kan ursäkta den första uppdateringen med bara några bilder från Photo Booth, ok?

Hoppas allt är lika bra hemma som det är här!

På gång, språng och iväg!


Jag kör på med mitt gula tema, idag är det regnjackan. Byxorna från igår var inte mina utan min brors, jag lånade dem när hans flickvän sydde i mina byxor, han påstod att byxorna inte gjorde sig rättvisa på mina bilder, så tänk på att de är snyggare än sådär (och dessutom köpta i Chicago). Det ni! Men gult verkar vara grejen så att säga.

Nu drar jag till Arlanda, får se vad som lockar mest där (alternativen lär väl vara vin, taxfree eller internet), så vi får se om vi hörs. Annars återkommer jag så snart jag kan, är framme i Uganda vid lunch imorgon.

Tack & hej och ha det så himla bra.
Njut av solen här hemma, hörrni, jag är lite sorgsen över att lämna den för regnet i Afrika!





UPPDATERING: Ja, det blev en timmes internet på Arlanda. Så nu sitter jag här. Men hörrni, ni förstår väl att bloggandet blir lite lugnt ett tag nu? Jag ska dock göra mitt bästa och uppdatera så mycket jag hinner! Om ni inte vill hålla koll själva, så lägg till mig på bloglovin' vettja!

Gult är fult (eller rim är lögn?)

Jag är i Uppsala och leker kyckling, så ursäkta min frånvaro.
Eller så kan vi säga att jag leker sol, en hyllning såhär innan jag lämnar Sverige.

Morgondagens plan ser ut såhär: hänga hemma, thaimassage, lunch med nån (Tobias?) som jobbar på KRAV, hänga på brors kontor, dra till Arlanda, flyga till Afrika. Låter som en helt ok dag, va? Det tycker jag allt. Men nu måste jag sova så jag orkar med. Lovar att säga hejdå innan jag drar, okej?

You have your sweet dreams my darling, I've got a head full of stories I won't tell

Barn på skolan i Uganda.

Jag vet att det varit lite tyst här idag, men jag har haft fullt upp med att tänka på Uganda. Ja, för själva packandet tog väl inte mer än någon timme. Man kan väl undra lite vad jag gjort idag egentligen, men när jag tänker på saken så skulle jag vilja säga att vad jag gjort är att svara på kommentarer. Vad hände? Vart kom alla från? Hur hittade ni hit egentligen?
Nu har jag i vilket fall som helst lugnat ner Ugandanerverna (äh, vem försöker jag lura? jag är inte nervös alls, resfeber är bluff och förresten känns det ungefär som jag ska till Stockholm över helgen eller nåt), druckit en kopp te och fixat klart allt.


Förresten blir det nog lite lugnare här ett tag nu, imorgon kommer jag inte ha så mycket internet förrän på kvällen och på onsdag åker jag ju faktiskt. Till Uganda. På onsdag åker jag till Uganda, för att berätta historier i sängen och fundera på huruvida jag ska satsa på mannen som väntar där. Och såklart för att njuta av Afrika, träffa massa vänner och sådär. På fredag ska vi fira St Patricks Day på Bubbles (O'learys) med irländska liveband. Det blir fint, men längre än så sträcker sig inte planerna. Inte över huvud taget, och det känns underbart!




I alla fall, det var många som ville säga sitt om skorna i inlägget nedanför och då antar jag ju att ni kanske är nyfikna på resultatet också. Det blev såhär:

Skor nr 5. Converse - 13 röster
Skor nr 8. Seglarskor - 12 röster
Skor nr 1. Sandaler med kilklack - 11 röster
Skor nr 4. Gladiatorsandaler - 7 röster

Det var alltså de fyra i toppen och jag lovar, jag gör som ni vill, så dessa fyra är de som får hänga med mig till Uganda!

Somliga går med trasiga skor, säg vad beror det på?


Alltså, jag förstår ju också att jag inte kan ta med alla skor jag äger för en månad i Uganda. Jag har gjort ett urval och följande är nominerade:

1. Sandaler med kilklack, snygga och bra för utgång, förmodligen mindre bra vid regn.
2. Tygsandaler med kilklack, grymt sköna att gå i, blir lätt skitiga, inte bra vid regn.
3. Fred Perry, fodrade skor. Otroligt bekväma, ingådda. Funkar vid regn, kanske lite för varma.
4. Gladiatorsandaler, grymma i värmen, mindre grymma vid regn. Färgar av sig.
5. Halvtrasiga Converse, praktiska så länge det inte är sjöblött. Kan slängas vid hemresa.
6. Pippikängor, används flitigt här hemma, förmodligen lagom varma vid lite blötare väder.
7. Träskor i sandalmodell, funkar även vid lätt regn, bekväma, dock lite rädd om dem.
8. Seglarskor i tyg. Skönt med skor som inte behöver knytas eller knäppas.

Så, vilka tycker ni att jag ska ta med mig? Rösta gärna på fler par, men max tre!
Omröstningen pågår fram till imorgon eftermiddag någon gång, då jag måste packa färdigt.

I didn't know where this was going when you kissed me

Bilder lånade från den här sidan på Facebook.
Bild 1: Utkanten av Kampala tidigare i veckan, Bild 2: Folk som gräver efter kroppar efter översvämningen i östra Uganda tidigare i veckan, Bild 3: Kistor, vars tillverkare är en av de grupper som tjänar pengar på förödelsen - priset har tredubblats!


På onsdag åker jag till Uganda.


Uganda, där "Minst 80 människor dog och 400 saknas efter att ett jordskred som orsakats av häftiga skyfall svept bort hela byar". Citerat från DN. Läs även här och här. Man räknar med mer liknande händelser och folk evakueras från området (läs här). Detta hände i öst, jag ska bara till Kampala så ni behöver inte vara oroliga.

Uganda, där man nyligen infört en ny lag som innebär dödsstraff för homosexualitet. Fritt översatt från den här artikeln: Länder som skänker bistånd, däribland USA, kräver att Ugandas regering droppar den föreslagna lagen, eftersom den strider mot de mänskliga rättigheterna. Ugandas minister för etik och integritet sa nyligen 'Homosexuella kan glömma mänskliga rättigheter.' Jag är inte homosexuell, så för min del är det inget att oroa sig för.

Uganda, där vissa områden är så torra att det inte går att odla någonting, där WFP (World Food Programme) delar ut mat och där folket inte har någonting att göra, så för att få mer mat till sin familj skaffar de fler barn. Det är deras enda sysselsättning. Men oroa er inte, jag stannar i områden där det finns mat, och jag lovar att använda kondom.

Uganda, landet som är så korrupt att man vet att man kan betala sig ur de flesta problem men där man snarare blir rädd när man ser poliser än känner sig trygg. Men oroa er inte, jag har nog råd att betala mig ur de flesta problemen.

Jag ska baka en tårta med jordgubbar på





Pappa fyllde år i veckan, så idag firar vi med tårta och paket.

The sights that I'm seeing are priceless





Som sagt, det blev en hel del handlat igår, här är allt utom vad jag fyndade på apoteket (vem vill se mina kondomer, liksom? och jag kan lova att det blir ganska många för 1300 kr!). Det känns som jag är 12 igen och bara åker till stan typ en gång på tre månader och har sparat jättejättelänge och ska köpa massa grejer och kommer hem efter att ha spenderat hela dagen på stan med groteskt många påsar. Ungefär så. Såhär mycket har jag nog inte köpt på samma dag sen.. ja, sen jag var tolv ungefär.

När man tittar på grejerna, och ser hur solen lyser in på påsarna, kan man ju nästan tro att det är vår på g. Jag har ju shoppat för att åka till Uganda, men ska ändå gå ut och njuta av solen här ett tag, för trots att det är mycket varmare där lär jag knappast få se så mycket sol, jag hör ord som regnperiod och översvämningar vart jag än vänder mig. Mer om det senare, nu ska jag ta vara på så mycket blå himmel jag kan innan jag drar på onsdag.

Respektlösheten i sitt esse

Det var det där med att råka. Jag var väldigt duktig på det idag.

Min mamma & jag har en evig diskussion gällande det här med min respektlöshet för pengar, jag tycker det är rätt skönt, mamma tycker jag är dum i huvudet. Dessutom tycker hon att jag har på tok för många skor, och suckar tungt varje gång jag köper nya - hur många argument jag än har för att jag behöver dem. Idag råkade det i alla fall bli tre par. Det råkade också bli 1300 kr på Apoteket, men det är väl ändå legitimt? Och så en klänning och en tröja/jacka, massa underkläder och tre par leggings. Och så en sjal, örhängena på bilden och lite armband. Sen kan jag nog pusta ut och påstå att det är klart. Kanhända att jag visar lite imorgon, nu ägnar jag mig bara åt att pusta för det var så tungt att bära hem allt!

Alltså, jag bara råkade, okej?
Eller såhär: jag behöver grejerna till Uganda, okej?

Om att råka

Igår kväll råkade jag gå in på Nelly.se och se att de hade fri frakt och att den skulle ta slut vid midnatt. Det resulterade i någon slags akut panikshopping och jag råkade (jag är duktig på att råka) klicka hem diverse grejer, bland annat de två ovan. Nu ska jag åka till Karlstad, vi får väl se vad jag råkar få med mig hem därifrån. Förhoppningsvis i alla fall malariapiller!

Julia, jag & Afrika


Man blir visst lite påverkad av det här med att resa omkring så mycket, inte nog med att jag har tre plånböcker, jag äger dessutom kontanter i sex olika valutor, här ovan ser ni alltså:

90 Euro = 877 Svenska Kronor
100 Amerikanska Dollar = 719 Svenska Kronor
300 CongoFranc = 2 Svenska Kronor
1000 Rwandiska Franc = 12 Svenska Kronor
202 000 Ugandashilling = 706 Svenska Kronor
1291 Svenska kronor
Vilket ugör en summa på 3607 Kr (eller 1 025 760 Ugandashilling)

I morse drog min bästa afrikakompanjon söderut, utan mig. Senast jag hörde något var hon i Förenade Arabemiraten och drack vin med en belgisk gubbe på 75 år. Jag saknar redan Julia (jag menar, vi tog ju vår relation ett steg vidare så sent som i fredags natt när vi duschade tillsammans), och är dessutom lite orolig. Lite mammigt orolig sådär. Hon är för övrigt på väg till Sydafrika, Kapstaden är destinationen. Och själv åker jag till Uganda om en vecka!

Jag vill ha min tunga där du är, så nära att du blir våt

Tak vid Skanstull, utsikt från lägenheten jag alltid bor i när jag är i Stockholm.

Jag var ju, som bekant, i Stockholm i helgen. Det var några hektiska nätter och lata dagar, men jag tippar på att mest intressant att berätta om är Kents konsert i lördags. Eller, så hemskt intressant är det faktiskt inte, för konserten var rätt trist. Alltså, Kent är ju alltid Kent och Kent är ju alltid bra, men det var ändå lite segt och kom inte igång ordentligt förrän i sista låten. Grejen var väl den att de nästan uteslutande spelade nytt. Det där har man ju varit med om förr, band som är lite tråkiga live för att de inte spelar de gamla godingarna, men det var lite väl extremt den här gången! Det kändes som de spelade varenda låt från senaste skivan och knappt någonting äldre än Vapen & Ammunition. Så jag säger nja, lite sämre än jag hoppats på men ändå värt.

I övrigt hann vi med saker som att leka herren-på-täppan utanför Debaser vid tresnåret, dricka whiskeyshots i duschen hemma hos Lasse ännu någon timme senare, dansa till reggae på Strand, bli polare med en tysk, planera Prag-resa med två random killar, diskutera situationen för de homosexuella i Uganda samt hänga en sväng i Sollentuna.

Meanwhile: meningslöst bloggande

Jag är på jobbet, alla som tror att jag jobbar kan väl räcka upp en hand och känna sig jävligt blåsta. Höhö. Men faktiskt, jag ska gå ut och packa om lådor från Tyskland, men måste vänta på lådleverans först, för jag har inga lådor att packa om i. Samtidigt väntar jag även med spänning på mensvärken, jag vet att den är på ingång, det liksom känns i hela kroppen och jag känner mig nästan förväntansfull. Man kan ju undra varför! Meanwhile hänger jag här i meningslösheten och spelar mahjong på datorn. Underbart! Kanske skulle gå och hänga lite tvätt eller nåt så jag får någon nytta gjord. Eller kanske förbereda för att packa om de där lådorna? Nja, det känns inte så lockande!
Vad gör ni idag?

Gråskala


Jag körde på gråskala idag och dessutom körde jag hem. Eller nej, det gjorde jag inte alls, det var olika förare av alla dess slag (tunnelbana, tåg & buss + mamma som körde bilen) som tog mig hem. Men i alla fall, hem kom jag och oj vad skönt det känns efter en otroligt intensiv helg i Stockholm. Fast i själva verket var det mest nätterna som var intensiva. (Det verkar ha blivit en lögnblogg det här.)

I övrigt var jag till en vaccinationsbyrå i Stockholm i förmiddags och fick sista sprutan mot Hepatit B och lite annat skoj, som dricka mot Kolera och recept på Malariatabletter. Så nu känns det lite extra att jag snart åker till Uganda igen!

Förresten är en av de bästa sakerna med att vara hemma från Stockholm att det fortfarande är bortåt metern snö här. I Stockholm var det slaskigt och blaskigt värre och man blev bara blöt och äcklig när man gick ut. Då föredrar jag snön här hemma. Det får gärna fortsätta vara ordentlig vinter tills jag åker och sen vara riktig vår (nivet, med krokusar och tussilago) när jag kommer hem, det vore hur bra som helst!

Pappa & jag


Är vi inte otroligt lika, min pappa och jag? Kolla bara på leendena!

Ovan ser ni min fars respektive min profilbild på Facebook, båda två är gamla men jag tippar på att hans är sisådär tio år äldre än min. I alla fall, visst är vi söta? Och visst är vi hemskt lika? Jag kan förstå varför gubbarna kallade mig "Lill-Olle" när jag var liten, även om jag hatade det då och grät och sa att jag inte alls var någon pojke.

I alla fall, imorgon åker jag hem igen. Hem till pappa (ja, och mamma med såklart). Helgen i Stockholm har varit kanon och jag har jaft superskoj, jag berättar säkert mer senare, men jag tänkte bara ge er en anledning till min bloggfrånvaro. Nu är jag dock så trött att jag tror jag skulle kunna somna stående! Så godnatt, hörrni!